Menší byt a dieťa
Ahojte zienky,moj drahy s dietatom spia a ja len tak uvazujem a celkom by ma zaujimalo,tie,ktore byvate v mensich bytoch,teda 1 az 2-izbak a mate babo,ako prosim dokazete napchat vsetky veci do skrin a bytu?😄 ja sa s tym borim dost,ved aj dieta ako rastie stale nieco pribuda,aj hracky,aj ja mam dost “handier”…najviac “utlacany” je moj manzel,haha😄😄a prosim,nepiste mi,ze som si nemala robit dieta alebo mam ist do vacsieho,bude sa aj to riesit,ale az o cca rok…toto je skor take na odlahcenie,asi sa velmi nudim🙂🙂🙂mate nejake vychytavky do skrin,ulozne boxy na hracky a podobne?dakujem
@ibajaanikiny svagrina zila pri 1.dietati v 1i, potom sli do 2i...a tam byvali do 4.dietata...priestor bol najvacsi problem, oblecenie co aktualne nepotrebovali skladovali u svokrovcov. Prvy rok korony a on line vyucko tam dali a potom dom.
Vies co, v pohodicke, velke skrine od vrchu po spodok s veeeelkym uloznym priestorom mame aj postel manzelsku aj gauc :D
akoze da sa 🙂 jedine ked tak si pretriedit veci ci su vsetky potrebne :D 🙂
ja milujem malé byty :D potrebovala by som vidieť foto, aby som ti presnejšie niečo poradila, no takto narýchlo spomeniem aspoň možnosť inštalovať vrchné skrinky v chodbe nad dverami. využívať jednoducho priestor až po strop. potom samozrejme aj odkladanie vecí mimo sezónu do pivnice ak ju máš. ja osobne napr varím na dvojplatni keramickej, teda nemám 4 a vôbec mi to nechýba. šla by som do toho opäť.
@ibajaanikiny Určite máte veľa vecí, ktoré nepotrebujete. My sme bývali 2 roky u mojich rodičov v 2-izbaku s 2 deťmi. Síce už teraz ani nechápem, ako sme sa tam zmestili, ale zmestili. Takže vy sa zmestiť musíte.
@ibajaanikiny pretriedit ,,handry".. 😁 my sme 5 v malom 3 izbaku (60m2) a máme všetci jednu skriňu, šírka cca 2m 🙂 v kľude stačí. A vyrastene veci čo odkladám pre mladších mám vo vakuovych vreciach v posteli 🙂
Mame malý dom takže mame malo veci. Vždy keď si niečo nové kúpim (s to je jedno ci oblečenie, bytový doplnok, niečo do kuchyne) tak staré dám prec
@ibajaanikiny zbav sa raroh, napr taka vanicka, uplna zbytocnost, dietatu netreba vela veci len mamicky nemaju mieru. Moja 10r dcera ma od narodenia 1komodu, teraz jej zacina byt mala lebo to oblecenie je uz vacsie, kupila som ju ked sa mala narodit a hore aom mala prebalovaciu dosku, tu som predala a komodu pouzivame dodnes ( bundy a oteplovaky ma inde)
@ibajaanikiny My bývame v malom byte, máme 4 a 1 ročné dieťa ... No a zmestime sa tak, že nemáme milión veci 🙂 ale my sme takto žili aj pred deťmi, jednoducho máme v byte to, čo potrebujeme ..do budúcna sa ubudeme sťahovať, aby mali deti viac priestoru,ale ani väčší priestor nezahltim vecami.. Ale na to musí byť človek nastavený..
@ibajaanikiny keď má prísť návšteva tak všetko schovam do skrine alebo postele 😂 ináč penové puzzle na podlahe, hojdacie kreslo, postieľka, staršej dcéry kartonovy domček ktorý si vyrobila, hračky všade, sušiak, žehliaca doska......😥
@ibajaanikiny vela krat tieto centra a poradne vratane Alexis spolupracuju s inymi organizaciami, ktore im pomahaju s materialnou pomocou pre matky. konkretne, Alexis poskytuje poradenstvo,ale materialnu pomoc riesi cez ine organizacie,lebo nemaju sklad. skus napisat do Centra konkretnej pomoci Femina, oni su specializovani presne na materialnu pomoc, a podla potreby od nich ine organizacie tie vecicky preberaju..
tak do troch rokov sa to dalo, potom sme išli do väčšieho. Ja doma nedržím nič, čo nepotrebujem. Som zástancom minimalizmu. V skrini mám veci iba také čo nosím. Môj muž má viac oblečenia ako ja. 😅. V obývačke je len sedačka, TV, malý stolík, 2 skrinky pod TV , zvyšok voľný na žehlenie a sušenie prádla v zime. V spálni iba postel a 3 dverová skriňa. V pohode tam všetko vojde.
@kvetinka75 no ved v podstate to tak mam aj ja,obyvacka s kuchynou,v obyvacke skrina pod tv,stolik maly a gauc😄 v spalni postel,postielka a skrina vstavana a na chodbe vstavana skrina s botnikom…no i tak mam pocit,ze je vsetko “zaplnene”,myslim tym ulozny priestor😏 ale je pravda,ze teraz som to riadne pretriedila,no aj tak by som brala hned vacsie,len to situacia este nedovoluje…ale hej,malej nic zatial nechyba,je to asi len v mojej hlave
@zuzinabila tam som pisala a odpisali,ze nepotrebuju aktualne nic…
@ibajaanikiny ved ano,lebo nemaju sklad,takze beru veci len vtedy ked aktualne potrebujunie do zasoby.skus to Centrum konkretnej pomoci Femina

Ked sa presťahujete tak veci kludne aj ubudne, ja mam teraz v podstate 5izieb + vsetky ine miestnosti a veci polovicu co v byte (nerátam knihy😂). Ano mam kamošky co robia skladisko a vsetko skreckuju na povale/v izbach ale teda fanúšik toho nie som 😂Ked sme to sťahovali klepala som si na čelo kde sme tolko veci mali.l napchatych. Handry chlapovi triedim ja, a ma zakaz nakupovať (moj mal asi 20 parov topanok, asi 50kosiel a napr len tielok 40... Zimne bundy ma/mal za dve vrecia 🤦🏻♀️) také oblečko co sa "zíeu " =na to mam kartónovu krabicu... Väčšina veci ktoré tam skončia idu do koša po nejakom case. Uz to z tade nevyberie.
Detske somarinky to je ina vec, ale dieťa z lehátka a tak vyrastie, treba to dat potom prec. Tak to bude zo vsetkym. Ked uz bola dcera full time v skolke, škole... Takmer nic doma nepoužívala, skor co nam teraz zabera miesto su športové veci = lyze, korčule. Oblečenie aj jej dokupujem az ked niečo vyradí zo skrine. Fitlopty mame 3, jednu som mala aj v byte samozrejme aj so stacionárnym bicyklom chvilu, ten som potom poslala prec😁
Musim povedat ze my sme ten 2i byt mali dobre zariadený 😂 lebo nemala som ani pocit skladu, bordelu, plnych izieb a to postel, sme mali 220x200cm 😁 aj krpana mala postel 160cm vedla nas. A bez nabytku som sťahovala 3 dodávky (cize plnych vysokych cca 6-8 paliet?) z tade, nechápem coho, z kade, kde... Väčšina oblečenie, knihy, kuchynské veci? Hracky a postel dcere som odnasala v osobnom aute sama 😂 ako toto bol budicek pre kazdeho u nas, ze ako fakt tolko veci... Načo.. Preco...