icon

Mladá kolegyňa môjho muža

2. aug 2023

Ahojte,
neviem kam sa mám obrátiť tak píšem sem. Muž má novú kolegyňu a ja som z nej na prášky a mám pocit že musím proti nej bojovať. Stále o nej doma hovorí a ja idem vnútorne z toho do vývrtky, lebo doteraz o žiadnom kolegovi/kolegyni takto nerozprával. Je o viac ako 10r mladšia, nezadaná čerstvo po škole a muž ma s ňou porovnáva a potom to otáča akože na srandu. Ona chodí na nechty, nechceš aj ty chodiť na nechty? No nie mám malé dieťa je to nepraktické do domácnosti a vyhodené peniaze a malého neviem kde by som na 3 hodiny odložila. Ona robí taký šport, nechceš aj ty? No nie málo mám toho doma. Nahovára ho na pubertiacke chujoviny, teraz najnovšie sa chystá na nejaký fesťák, muž nikdy na podobné akcie nechodil a teraz chce ísť zrazu tam na víkend spať pod stan s kamošmi a že veď partia s kolegyňou sa s nimi určite uvidí. Nervy mám len keď toto píšem, začal velice cvičiť, chce si nafarbiť tú hlavu starú a ja som len stíhačka, žiarlivka čo neznesie že má kolegyňu kamarátku, ona je čerstvý vietor a mne zabil že so mnou žije ako dôchodca. Ja mám tiež školu, pred RD aj dobrú prácu, starám sa o seba cvičím, má upratané a navarené, postarané o dieťa a doteraz sme aj my boli kamoši a chodili aj v manželstve na rande a zabaviť sa primerane veku keď sme mali vybavené stráženie a zrazu som dôchodkyňa, mne je do plaču. Čo sa vôbec dá s týmto robiť? Roztrhať ma ide keď vôbec o nej počujem a ona ešte provokuje, vyvoláva mužovi domov mimo prac.doby, poslala mi nadrzovku žiadosť na fb keď ja som pre ňu úplne cudzí človek. Ja mám pocit že on má novú frajerku a nie kolegyňu.

slavka1988
3. aug 2023

Skamarát sa s nou manžel nech postráži dieťa a ty sa chod s nou zabaviť lepšie ju potom pochopíš ,kazda napíše zbal mu veci a vyhrážky ale niekedy je dobre vyskúšať to aj z opačnej strany 🙂 ono jasne že ho láka zas tá mladosť a nezaveznost a robenie chujovin to neni ako teraz povinosti práca dieťa ale určite mu nezakazuj to by bolo ešte len horšie a sám si chlap tiež musí uvedomiť že má doma rodinu ak chce onu prist nezabranis tomu je tu xx diskusii otom maximálne mu môžeš pokojne povedať svoj názor alebo to otoč v tvoj prospech zajdi s nou na kávu do kina budeš vedieť čo je zač ale ona to možno berie inak ako tvoj manžel pre mu je to možno len zábava flirt ona je slobodná rozum má mat tvoj muž

fajnova
3. aug 2023

@slavka1988 vážne ma s ňou ísť na kávu? To čo je za taktiku? Ty by si to určite urobila? Kks ženy...

jajanka31
3. aug 2023

@fajnova presne ... on ked je zahladeny do mladej tak ona moze aj neviem co.. autorka by si mala nieco precitat aj o emocnej nevere ... lebo mam trochu pocit ze ta uz tam je... a vazne sa porozpravat z chlapom ze sa namotava a takym sposobom ju do par mesiacov podvedie, tak nech sa laskavo zacne odmotavat a kludne nech aj zmeni pracu.. lebo toto je vazne. Vie to rozbit rodinu a to je uz velmi vazne aby som sa spoliehala na vtipky o inych muzoch a utekala z domu...

jajanka31
3. aug 2023

@slavka1988 v zivote by som nesla niekam s kolegynou mojho manzela aby som zistila ci je hrozbou.. a vobec to nezabrani tomu ze sa na pracovnom vecierku ci spominanom festivale opiju a vyspia sa spolu.. pre nu sranda, pre chlapa ulet a chyba, pre manzelku trapenie a smutok pre dieta rozbita rodina...

luccija
3. aug 2023

@fajnova minule som čítala vzťahovu poradňu tu na MK muž nechce pokojnú domácnosť, navarené, popratane, ale ženu potvoru s ktorou nikdy nevie na čom je, taká čo aj pokrici, má vrtochy len nie stabilitu tá prináša nudu.Skusim to nájsť veľmi sa mi páčila odpoveď psychologický
Autorka skús napísať do tej poradne psychologická má veľmi správne názory a je ostrá

hugger
3. aug 2023

@zooeynka mas pravdu ze to co som pisal je viac platne pred danou situaciou ako pocas.

Napriek tomu si myslim ze ako prvy krok spolocna dvojtyzdnova dovolenka, daleko od kolegyne, s hromadou sexu by neublížila. A potom sa uvidi.

sjuzi
3. aug 2023

No baby, tie taktiky... To zrejme odporúčate tie, ktoré nemáte deti, alebo už máte decká väčšie a zabudli ste... Ako v takomto v podstate stále ešte zraniteľnom období, keď sa treba točiť okolo batoľaťa, jeho režimu, záleží teda aj konkrétne ako náročné je (áno, aj variť, prať a upratovať vtedy treba trocha viac), a hlavne, keď aj on si má užívať, že majú konečne dieťatko a venovať sa rodine, tak začne takto chlap blázniť, lebo už nie je na prvom mieste... Pre mňa je to chudák, lebo sa nudí doma so ženou, ktorá sa tešila, že sa im podarilo založiť rodinku. Ja by som si ho osobne posadila, povedala mu na rovinu, ako ma to všetko veľmi zraňuje, že som takýto podraz od neho nečakala, nastavila mu zrkadlo, že či by sa mu páčilo, keby som to začala robiť aj ja. Na festival buď spolu alebo vôbec. A mladej by som zrejme na tom FB poslala nejakú správičku, že sa mi jej správanie nepáči... Tiež by som asi naplánovala nejaké výlety pekne v trojici, prípadne so známymi, čo majú rodinky apod...

drahomirrra
3. aug 2023

@hugger Toto s dovolenkou je extremne dobry napad !

h2
3. aug 2023

@luccija Toto môžem potvrdiť z vlastnej skúsenosti 😂, tiež som občas mrcha, pre dobro nášho vzťahu.

akiana
3. aug 2023

@luccija Ta "psychologicka" bola zrejme pani Habodasz, ktora je legendarna svojimi uplne sialenymi radami. Konkretne na tuto prisla po precitani si bestselleru "preco muzi miluju potvory", ktoreho gro je, hrat sa na emocne nestabilnu toxicku osobu, lebo to muza emocne priputa. Ano, my ludia sme nastaveni tak, ze nas pritahuje vo vztahu neistota, stres, ako laboratorny potkan, ktory o to vehementnejsie stlaca tlacitko, cim nepravidelnejsie mu laborant da odmenu. LENZE - takato "taktika" mozno prinesie vztah, ale bude to vztah zalozeny na nestabilite a neustalej pretvarke, ktory je dlhodobo neudrzatelny. Bud jeden strati energiu neustale sa pretvarovat, alebo ten druhy bude v istom bode natolko emocne vyzmykany, ze zatuzi po stabilite. Najlepsia rada overena casom je jednoducho byt sam sebou, udrziavat emocnu stabilitu, rovnako davat, rovnako brat. A ak sa vo vztahu dvaja nestretnu na jednej vlnovej dlzke a v equilibriu, tak sa ten vztah rozpadne, aj keby sme si nakupili a naucili sa naspamat vsetky bestsellery sveta.

betulinka1
3. aug 2023

Ani neviem čo by som robila ale čítalo sa mi to veľmi ťažko aj keď sa ma to netýka. No v prvom rade, by som mu povedala, že na festival chcem ísť aj ja alebo nepôjde nikto. Ale ja by som mu povedala aj prečo, že mám pocit, že o tej kolegyni hovorí často a nejako sa mi tá zmena nepáči. Na nechty by som išla ak by ma poslal ale v čase aby dieťa strážil on, tak isto kaderníčka, kozmetička alebo aj nejaké cvičenie (môže to byť joga, pilates to je jedno, išlo by o to, že by som bola preč a on by sa staral). Ešte by som povedala, že som vytiahla mäso a môže navariť večeru. Ak by som mohla, tak by som aj za ním pekne išla do práce alebo na obedy spolu aspoň 2x do týždňa. Ako sa poznám, ja by som mu ale otvorene hovorila čo si o tom myslím a že sa mi to nepáči.

hugger
3. aug 2023

@akiana 👏

akiana
3. aug 2023

@hugger Este by som k tomu dodala, co vacsina takychto pseudopsychologov radi zenam pri randeni, vytvarat atmosferu stredaveho zaujmu a nezaujmu, cakat 10 hodin kym odpisem, zrusit rande na poslednu chvilu, podla knih tohto typu (este jedna vyborna je The Rules, ta je z 90tych rokov). Niektorych muzov to bude chvilku bavit, ale kazdy muz, ktory aspon trosku respektuje zeny, toto pochopi ako nezaujem, a bude to respektovat, teda odide.

hugger
3. aug 2023

@akiana presne si viem v takej situacii predstavit sam seba. Odisiel by som. Takymto sposobom sa lovi odpad.

akiana
3. aug 2023

@hugger Raz som od nej citala taku "radu", to som sa uplne chytala za hlavu. Neverim, ze tato pani je psychologicka, pretoze znie skor tak, ako keby mala len nacitanych par knih pre zeny. Kazdopadne, niekto jej tam pisal, ze muz ju ignoruje, zanedbava, nepochvali, proste klasika v dlhodobych vztahoch. No a pani "odbornicka" jej poradila vymysliet si imaginarneho milenca, ktorym ma muza provokovat, kym magicky nepride na svoju chybu. Ani raz nepadlo take, ze porozpravat sa s nim, parova poradna, ist na chvilu od seba a upratat si to, atd. Iba blbe hry, ktore potom ine uzivatelky adaptuju. Cele zle.

slavka1988
3. aug 2023

@jajanka31 nuž a čo má robiť poznáš niake univerzálne riešenie?nepozname ani ju ani jeho čo má čakať alebo sa dopredu vyhrážať mužovi? Pomôže to?

luccija
3. aug 2023

@akiana ja mám jej rady rada nie vždy so všetkým súhlasím, ale často zatne do živého.A z môjho okolia tie najväčšie potvory majú najlepších mužov

jajanka31
3. aug 2023

@slavka1988 no co ma robit ? Ona nic. Zit ako do teraz, ked jej to vyhovuje max. Sa s nim raz razne porozpravat.. on by mal ihned ukoncit a prerusit akykolvek kontakt s mladou a zabudnut na nu aj na taketo sprostosti..teda on si problem spravil nech si ho on vyriesi. jednoducho matika nepusti 2 mat nemoze..

betulinka1
3. aug 2023

@hugger zaujímavý názor muža na situáciu. Lenže problém je tu viac aspektov vo vzťahu, ktoré neviem či si zvážil. Chlap príde domov a má všetko od ženy porobené, pokiaľ ho žena nezapája, môže sa cítiť zbytočný a nie je emočne napojený na rodinu. To znamená, že ak jej aj ženy napísali, nech ide na nechty to nie je z "pomsty" ale z toho dôvodu aby ho zapojila do jej života a pokiaľ sa jemu páčia umelé nechty, tak autorka môže nájsť kompromis, že na nechty pôjde a nedá si ich extra dlhé ale pre neho môžu byť atraktívne. Tak prečo nie. To isté s nejakým hobby cvičenie, pokiaľ ju posiela, nech si nejaké nájde a opäť ho zapojí do starostlivosti o dieťa. Autorka si oddýchne a tiež naberie iné myšlienky. Pokiaľ má muž pocit, že sú ako partneri ako "dôchodcovia", tak tiež sa to dá vyriešiť. Autorka má túto informáciu a vie s ňou pracovať, môže niečo vymyslieť. LENŽE ona nevymyslí nič, pokiaľ celý deň kmitá okolo dieťaťa a domácnosti. Verím, že večer je KO. Takže opäť je nutné aby začala používať ženské zbrane a premyslieť si ako nebyť unavená a niečo delegovať na muža. Čo sa týka hysterických výstupov žien. Sorry ale muži žiaľ reagujú až na nejaký hysterický výstup, lebo keď len žena "hovorí" tak vedia, že to nie je také zlé. Ale už keď kričí, vedia, že je problém. Tu má zatiaľ autorka šťastie, že muž jej chce dopriať nejaké aktivity, čiže ju posiela aby išla a zažila. To, že mu povie, aby nešiel na festival, je iba začiatok toho aby toho muža usmernila, že prekračuje hranice a to muži potrebujú, ak si nedokážu určiť hranice sami. Ak si ho však mladá vytypovala a pôjde tvrdo po ňom, tak hranice vie nastaviť iba on ale ako vidieť, nevie to, lebo normálny chlap by nešiel na festival, keď doteraz na festivaly nechodil. Čiže rešpektujem tvoj názor ale žiaľ tu už musí autorka trošku zasiahnuť.

sickynickyobsadene
3. aug 2023

No ženy tu radia nechať decko jemu ,ale potom si to predstavte ako pobeží ku mladej sa sťažovať akú má ženu lenivu a sebecku že on sa musí starat...a bude dovod na zajaciny.

victory7897
3. aug 2023

@autor A možno je tu aj taka možnosť že ho len baví ťa provokovať a smeje sa ako sa metaš a žiarliš keď ti o všetkom hovorí...možno ho nikto ani na žiadny festival nevolal ,len provokuje,aby ťa vytočil..

h2
3. aug 2023

@victory7897 A ako zariadil, že dotyčná poslala jeho žene žiadosť na FB?

victory7897
3. aug 2023

@h2 no to sa priznám,nedočitala som túto vetu v príspevku o fb...zabávajú sa na nej potom viacerí pravda ...ťuťko riadny teda

akiana
3. aug 2023

@luccija Lenze jej uloha nie je tat do ziveho, ale davat fundovany pohlad na vec, keby bola naozaj psychologicka, tak by to vedela. A to, ze mrchy maju tych najlepsich muzov je len to, co vidis navonok, nevidis im do kuchyne, do hlav, nevies ako sa doma kvoli tomu hadaju, ako sa kvoli tomu trapia. Kolko muzov tu pise, ze nevedia preniknut k odmietavej partnerke, ale miluju ju a nie a nie odist. Ak by takato strategia mala naozaj fungovat, tak by sme si my zeny museli vyberat partnerov, na ktorych nie sme emocne napojene, a pre mna osobne taky vztah nema zmysel. Nie je nic horsie, ako mat vedla seba typka, co za mnou beha ako nestastny pudlik a ja ho odmietam, lebo ho nelubim. Keby fungovali taketo hry, tak by neexistovali rozvody.

anonymous87
3. aug 2023

Komenty som necitala. Takze ja nie som ani ziarlivka, ani vztahovacna ani sekera. Ale toto by mi zdvihlo tlak… ale poviem ti, sme zeny a vieme veci dosiahnut rafinovane. Ziadne vyhrazky typu, ak pojdes tak… to na chlapov neplati…
Cize by som na to isla stylom: milacik zajtra o 15;00 mam nechty, treba byt s dietatom. Postavila by som ho pred hotovu vec… ak by nesuhlasil, nasla by som si strazenie…. O dva dni: zlatik, zajtra idem vecer s Katkou na vino, mozno sa prida aj Marek… treba nakrmit, okupat a uspat dieta… ak by nesuhlasil, opat by som si nasla strazenie ….. a ver tomu, ze po 2m by na mladu zabudol… ukaz mu, ze ho k zivotu az tak nepotrebujes… a ze ak by ta/vas stratil o co by prisiel. Este by som do toho zakomponovala aj dieta. Zajtra idem s malou tam a tam… ides? Nie? Nevadi… my si urobime pekny den… atd atd… nech ma pocit, ze musi bojovat. On si je tebou isty (tuto chybu robime kazda jedna bez vynimky) Mlada je vyzva, chlapi su lovci, ci sa nam to paci alebo nie… a este, sem tam akoze nenapadne nezabudni spomenut nejaku muzke meno a pochvalit dotycneho… 😉

hugger
3. aug 2023

@betulinka1

Suhlasim takmer so vsetkym co pises.

Nezapojenie do domacnosti a z toho vyplyvajuci pocit muza ze nepridava hodnotu. Vyborny bod a hlavne ho vyslovujes zo spravnej perspektivy.
Je rozdiel:
A. Nalozit muzovi pracu okolo domacnosti, direktivnym sposobom, z pozicie nadradenosti, s cielom ponizit ho a aby nemal cas na nic ine (nebude fungovat)
B. Zapojit muza ktoreho mam rada aby citil, ze jeho prinos v domacnosti si vazim (bude fungovat)
a to aj v pripade ze ide o uplne tu istu pracu

S hysteriou nesuhlasim, mna by to odpojilo, ale mozno su muzi na ktorych to funguje.

S nastavenim hranic suhlasim, myslim ze som to pisal obdobne, mozno len nedorozumenie.

Velmi si cenim inteligentnu diskusiu a tebe to ide 😌

ropucha6
3. aug 2023

No vtipne prispevky niektorych ziarlivok. Inak kludne moze namotavat on ju, nie naopak, mali sme podobny pripad v robote. Mne by teda vadilo to porovnavanie, to by som mu dala vyzrat, ci aj ja mam zacat porovnavat. A zapriahnut ho viac do starostlivosti o dieta. Sceny by som nerobila, co tym dosiahnes? Ze budes naozaj za hysterku.

ankare
3. aug 2023

@uprimnazienka daj vedieť, ak dačo zistis 🙂

h2
3. aug 2023

@akiana Byť mrcha na muža neznamená byť odmietavá a už vôbec to neznamená ani, že keď ona je mrcha, on je poslušný psík, ktorý za ňou behá. Ono to zase netreba brať doslova, že mrcha je vyslovene zlá, muža neľúbi a len ho odmieta. Ale skôr, že je taká potvorka, nepodkladá sa mu, nie je na ňom závislá... ja to neviem opísať, ale určite to nie je v zmysle, že má byť naňho vyslovene hnusná.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená