icon

Mladá kolegyňa môjho muža

2. aug 2023

Ahojte,
neviem kam sa mám obrátiť tak píšem sem. Muž má novú kolegyňu a ja som z nej na prášky a mám pocit že musím proti nej bojovať. Stále o nej doma hovorí a ja idem vnútorne z toho do vývrtky, lebo doteraz o žiadnom kolegovi/kolegyni takto nerozprával. Je o viac ako 10r mladšia, nezadaná čerstvo po škole a muž ma s ňou porovnáva a potom to otáča akože na srandu. Ona chodí na nechty, nechceš aj ty chodiť na nechty? No nie mám malé dieťa je to nepraktické do domácnosti a vyhodené peniaze a malého neviem kde by som na 3 hodiny odložila. Ona robí taký šport, nechceš aj ty? No nie málo mám toho doma. Nahovára ho na pubertiacke chujoviny, teraz najnovšie sa chystá na nejaký fesťák, muž nikdy na podobné akcie nechodil a teraz chce ísť zrazu tam na víkend spať pod stan s kamošmi a že veď partia s kolegyňou sa s nimi určite uvidí. Nervy mám len keď toto píšem, začal velice cvičiť, chce si nafarbiť tú hlavu starú a ja som len stíhačka, žiarlivka čo neznesie že má kolegyňu kamarátku, ona je čerstvý vietor a mne zabil že so mnou žije ako dôchodca. Ja mám tiež školu, pred RD aj dobrú prácu, starám sa o seba cvičím, má upratané a navarené, postarané o dieťa a doteraz sme aj my boli kamoši a chodili aj v manželstve na rande a zabaviť sa primerane veku keď sme mali vybavené stráženie a zrazu som dôchodkyňa, mne je do plaču. Čo sa vôbec dá s týmto robiť? Roztrhať ma ide keď vôbec o nej počujem a ona ešte provokuje, vyvoláva mužovi domov mimo prac.doby, poslala mi nadrzovku žiadosť na fb keď ja som pre ňu úplne cudzí človek. Ja mám pocit že on má novú frajerku a nie kolegyňu.

breznica
3. aug 2023

@ankare ver tomu, že som si prešla oveľa horším keď ma s ročným ťažko postihnutým dieťaťom nechal jeho otec kvôli "kamarátke ",s ktorou už má odvtedy ďalšie 2 deti. Toto sú oproti tomu problémy na smiech

breznica
3. aug 2023

@liv1 z tohto mi až zabehlo 🤣 mám o pár mesiacov 37 rokov a necítim sa byť ešte ani na konci puberty😅

ankare
3. aug 2023

@breznica tak aj práve preto by si mohla byť trošku emaptickejsia ku autorke. Možno sa jej rúca manželstvo a Ty sa na Tom bavis. Ako sa môže cítiť?

vikiki29
3. aug 2023

No mladá mu statočne pomotala hlavu. Je zaľúbený ako somár do kopy sena, ako taký puberťák. Držím palce nech sa uvedomí. Možno by som slečinke nejak pripomenula, že je ženatý a ma malé dieťa, keď jemu sa očividne mozog práve neprekrvuje a nechápe to - dilino.

cara111
3. aug 2023

Ak môžem, dám svoju skúsenosť. Tiež to bolo u nás, ako u vás. No jedného dňa som si našla poobede brigádu. On to nečakal, zrazu musel byť s malým a sám. Dnes sú najväčší kámoši. Muž potrebuje taký malý "preplesk". Ponaučenie? Zamestnať muža. Inak pôjde ako také teliatko za ceckom.

akiana
3. aug 2023

@breznica No tak tym by som sa tiez dvakrat nechvalila, byt v 37-ke pocitovo este v puberte…

akiana
3. aug 2023

Inak pod podobnymi prispevkami citam v diskusiach vzdy skusenosti dvoch taborov: bud zeny, ktore pracovne romaniky zenatych muzov vidia nonstop, a potom tie (radim sa k nim aj ja), ktore takto skusenost nemaju vobec. Ja osobne som sa u zenatych kolegov teda nikdy s nicim podobnym nestretla, toboz aby som bola s nejakym zapletena. Rozmyslam, kde je ten rozdiel, ci v type prace, alebo v niecom inom.

subartic
4. aug 2023

Ja zas naopak nerobiť NIČ z horeuvedených doporučení . Posadiť si ho proti sebe a narovinu sa ho opýtať - počuj Fero , tá Anča sa ti páči keď ju tak často spomínaš ? Uvedomuješ si že máš ženu a dieťa? Je ti jasné že nás môžeš ako pár zničiť ?
Ja si myslím že mnoho mužov si to ani neuvedomuje , neregistruje následky svojho správania, v horšom prípade je im to jedno . Jednoducho žijú tu a teraz , čo bude potom neriešia. Jerolýn Klimeš ( český psychológ ) povedal že muži zistia že majú problém päť minút po 12 hodine, dovtedy nič z toho za problém nepovažujú ., neriešia , nevidia. Podľa mňa ani tvoj muž neregistuje že by robil niečo problematické , on to tak nevníma, však čo však sa len baví , je to kamoška , chcel ísť na festival , však čo je na tom zlé . On ani len netuší že zapadá do nejakého bahna problémov . Takže posadiť , bez emócii doslende upozorniť na následky a požiadať aby kolegyňu doma nespomínal , že ťa ona nezaujíma.

Hysterický výstup - no u mojej sestry zabral . Tiež sa jej muž namotával na kolegyňu , rozprával o nej doma , chválil ju ( 11 ročný rozdiel vekový ), porovnával so sestrou , doma dve deti , naprv ho upozornila že nechce o nej počúvať a nech sa od nej drží ďalej ak sa nevie ovládať , to akokeby cez neho preletelo , kolegyňa tiež neodbytná cez facebook , volala mu domov po pracovnej dobe na súkromné číslo , že sa ide akože radiť až raz moje sestre praskli nervy a takú scénu mu vyrobila doma , pohádzala po ňom čo jej prišlo pod ruku , načo je môj švagor povedal , že VŠAK dobre, že mala to skôr POVEDAŤ že jej to vadí . Zmenil súkromné číslo , v práci požiadal o preloženie a manželstvo to ustálo .

letfenixa
4. aug 2023

@subartic ale to porozprávanie sa z očí do očí sa nevylučuje so zamestnaním manžela doma. Autorka si nechty robí doma, no tak namiesto toho pôjde na manikuru. Cvičí doma, tak namiesto toho niekam zájde. To zas nie je dramatická zmena v jej správaní. A k tomu plus rozhovor, že si neželá kolegyňu zaťažovať do manželstva.
@autorka milá autorka, verím, že sa to u vás zlepší!

777januska777
4. aug 2023

@akiana no podla mňa to nevidíš. Ja som taka istá, tiež to nevidím, mne to len niekto medzi rečou povie, že v tom vzťahu majú 3 osobu a len otváram oči, lebo by som to na niektorých ľudí absolútne nepovedala. Takže stačí mať v okolí aspoň jedného človeka co sa viac "zaujíma" a už to nie je také vzdialené.

subartic
4. aug 2023

@letfenixa manžel mal byť primerane vyťažený už dávno predtým , to by som za zmenu nepovažovala. Mne skôr ide o tie hrátky , že má o ňu niekto záujem , chodiť na nechty a do fitka keď to ona primárne nechce. Napríklad mňa by do fitka nikto nedostal , neznášam to tam a len kvôli tomu aby som si akože udržala muža by som tam určite nechodila .

Z vlastnej skúsenosti mnohým mužom absolútna voľnosť a nekontrolovateľnosť neprospieva, divejú z nej . Nie všetci , ale veľká časť z nich . Strácajú väzbu na rodinu , zmysel pre povinnosti a takú tu vnútornú brzdu čo si ešte môžu dovoliť, a kde už prekračujú hranice.

andreatytler
4. aug 2023

@subartic Presne toto moj muz. Ak mu nieco s kludom vysvetlujem ide to uplne mino neho. Je to len nedolezity sum. Zacne pocuvat az ked urobim cirkus.

sticker
rorino
4. aug 2023

Nechaj ho celý víkend doma s dieťatkom,a ty choď na nejaký wellnes,nech si spolu užijú,ty si oddýchneš a on snáď pochopí,čo ťa "dôchodkyňa"musí zvládať😉

breznica
4. aug 2023

@akiana lepšie ako v 32 rokoch dôchodkyňa

breznica
4. aug 2023

@ankare neruca. Jej chlap jednoducho zistil,že nie je dôchodca a mladej kolegyni na ňom určite až tak nezáleží ako si paranoidna autorka predstavuje. Môj ex mizol na celé soboty,schovaval si telefón predo mnou,týral ma psychicky,finančne a potom aj fyzicky, to je peklo,nie že mi chlap povie že mám chodiť na nechty,na to by som ani nereagovala

sono2
4. aug 2023

Juj no, chápem ťa.
Ja by som to nechala chvíľu tak a skúsila v ňom vyvolať pocit, že je trápny a že nech si uvedomí čo sa deje.
Ak to bude ďalej pokračovať, dajme tomu dva týždne? Striktne by som mu povedala, čo si o tom myslím a okamžite chcem, aby sa dal doporiadku.
Neviem totiž aký je človek, tak ťažko radiť, mohol by sa reálne zaľúbiť? Ja chápem také chvíľkové, ale bol by schopný že naozaj?

777januska777
4. aug 2023

@breznica Vieš ono každý ma svoje trápenie a na každého to dopadá inak. Ale ze si dovolíš zosmiesnovat alebo hodnotiť niekoho iného trápenie je znak, že tebe to tvoje trápenie nedalo dosť pokory. Lebo toto nie je súťaž o tom kto sa trápi viac.

sandrasstini
4. aug 2023

Zivot je nevyspytatelny, len ma vzdy mrzia taketo situacie, ked by clovek povedal ze dany clovek ma vsetko, kde byvat, zenu ktora sa o sebe stara, je postarane o domacnost, mate zdrave dieta, pises ze aj cestujete ze sa nenudite a napriek tomu ako malo staci, aby sa to vsetko rozsypalo ako domcek z karat.
Moj nazor je ze ta nemusi rovno podviest, ale ked niekomu sa takto postekli ego a zrazu citi ten zaujem, ze je ziadany a citi ten chtic tak je velmi tenka hranica. Dufam ze sa spamata a zobudi zo sna. Drzim palce!

fatinn
4. aug 2023

Ja ta obdivujem za tvoju trpezlivosť.. Keby mne povie muž co i len jednu takú vetu ohľadom kolegine, tak mu poviem hneď, ze keď sa mu tak páči aká ona je môžem mu rovno zabaliť a nech štartuje za ňou.. Ale ze okamžite.. Nieto ze by mi este "nadával" do žiarlivých.. Toto je totálna rana pod pás teba nazvať ziarlivou..no aby si nebola.. Ved máš ku*va mega dôvod.. Začína sa ti rozpadát rodina podľa toho čo píšeš.. A hlupák to ešte otočí proti tebe? Keby mal takéto reči môj muž tak už je za ním v dome iba dym a čiara.. Mne je vrcholné nechutne takéto správanie chlapov co stretnú nejakú mladú fuchtlu a hneď sa cítia jak majstri sveta. Moja natura je taka ze keď chceš ísť chod ale my sme skončili.. A ty.. Máš 32 rokov si mladá baba.. Áno dobre čítaš mladá... Ja mam 37 a stále sa cítim super aj príťažlivo dokonca o mňa pravidelne prejavujú záujem mladí muži.. (ja nie, ja som šťastne zadaná 😄) V tvojom veku som dieťa ešte ani neplánovala a chodili sme po festivaloch.. Takze ty niesi žiadna dvochodkina ako ta presviedča.. A ja by som mu to na tvojom mieste dokázala.. Tak ze ešte by ľutoval..

h2
4. aug 2023

@breznica Je mi ľúto, čo si si s bývalým prežila. Ale to, že ty si to mala horšie, neznamená, že autorkin problém je na smiech, nepodstatný a o nič nejde. Vždy sa nájde niekto, kto je na tom horšie. Ale to posledné, čo by človek v zúfalej situácii chcel počuť, je, že to je nič a je na smiech, že jej toto chlap robí, lebo tebe robil horšie. Aj tvoju situáciu by mohla zľahčovať a vysmievať sa z nej žena, ktorá napríklad zažila od partnera fyzické a psychické týranie.

lizatko1009
4. aug 2023

Ako tak čítam nejaké príbehy... Tak vám napíšem aká som ja. Ak by som take nieco zažila, ja by som sa nestejala do riti ani nič nesnažila zachraňovať. Mne by sa dotyčný zhnusil, znechutil a nechcela by som byť s ním ani v spoločnej spálni ani s nim nič mat, kedze by mi stále išlo hlavou, ze on ma v hlave inú. Aj s dieťaťom, bolo by mi to jedno. Tu mas striedavu a čau.

victory7897
4. aug 2023

@lizatko1009 presne , tak isto aj ja, to by bol začiatok konca či s ňou niečo fyzicky mal alebo nie ..určite by som nechodila nasilu na nechty, keď to neje môj štýl a športovala ,len preto aby som ho zaujala ...a už vôbec nenadviazovala kamarátstvo s dotyčnou alebo si vymýšľala kolegov... U mňa by spadol na celej čiare

lizatko1009
4. aug 2023

@victory7897 asi tak, aj tak by u mňa taky človek padol na dno dna a ja by som ho lyžičkou nevyskrabala.

maribell
4. aug 2023

@lizatko1009 ja len že, nikdy nehovor nikdy. Ja som tiež mala svoje názory na určite situácie a keď sa stali mne, tak som konala úplne inak. Vtedy išli moje názory akosi mimo 😅.

aurora33
4. aug 2023

@lizatko1009 presne, ja som tiež taká. Nevazis si čo máš doma? Dovidenia.

lizatko1009
4. aug 2023

@maribell ja by som nedokázala mat s Jim nic intímne, rodinné žiadne, fakt ja som v takých veciach hovädo 🙄

breznica
4. aug 2023

@h2 ja som to zažila, píšem to tu vyššie

h2
4. aug 2023

@breznica Tak to ma mrzí, vážne. Ale aj keď ty si na tom bola horšie, to neznamená, že to, čo zaživa autorka, je nič a je to na smiech. Bohužiaľ, takéto situácie až príliš často končia rozpadom rodiny, nie jeden presne rovnaký príbeh som tu na koníku čítala.

aurora33
4. aug 2023

@victory7897 ja nerozumiem čo tu píšu niektoré ženy, ako sa dokážu podlizovat. Akokeby nemali hrdosť.

ankare
4. aug 2023

@breznica ale to Ty nemôžeš s istotou vediet,že sa im vzťah neruca. Nemôžeš porovnávať Tvoju a autorkinu situáciu, sú tam iní ľudia, iné situácie, iné okolnosti... Žena väčšinou vycíti, že sa niečo deje a taktiež poznáme chlapov, ktorí ohlupnu kvôli sexy mladej kocke. Ja by som to určite nezlahcovala.