icon

Mladomanželia žijú so svokrovcami a svokra zapára

balea1996
31. mar 2021

Zdravím,
pred rokom sme sa s mužom vzali. Už predtým sme bývali v 2generačnom dome s nimi, ktorý ešte nemal samostatný vstup. S terajšou svokrou som pred manželstvom veľmi dobre vychádzala, bola pre mňa ako druhou mamou. Po manželstve sa to ale úplne obrátilo a začalo to zachádzať do extrémnych prípadov. Počas Vianoc fungujú dosť nábožensky ( čo mi úprimne až tak nevadí) ale rozdával sa chlieb každému svokra rozdala a mňa vynechala a usmiala sa uštipačne, nebrala som si to k srdcu - stane sa. Ale v poslednej dobe je to ako z telenovely. Prišla za mnou, že nič nerobím že mám vstávať o 5 ráno a starať sa o pozemok. Pracujem od 8-16:15 alebo od 12:45-21:00 taktiež externe študujem vysokú školu, v dome mám stále čisto a pomáham nonstop. Môj muž samotný mi hovorí, aby som sa ukľudnila a nepreháňalo to. Začala domňa rýpať usmievať sa pritom, pred mužom hovorí: a tá pani hore? a tá mladá, čo robí všade je bordel. Pre niekoho je to možno trápne, neriešil by to.. ale každý deň skoro vypľuvam dušu a svokra príde a ZACNE ROZPRAVAT ZE VSETKO CO STE SA SNAZILI UROBIT DOBRE, JE VLASTNE ZLE a jediná pravda je len tá jej. Neviem, čo mam robiť s mužom som sa o tom rozprávala... stojí pri svojej matke. Som v štádiu že oddídem...nezvládam to.

elizabet173
1. apr 2021

@janickacrazy pomenovala si problém autorky témy absolútne presne

simply_aura
1. apr 2021

Odporúčam ti-kašli na tú svokru! To čo si dovoľuje byť taka drzá. Ja by som jej ukázala, na mňa by si Toto nedovolila! Určite odíd z toho domu. Viem že to bude bolestivé, Ak ho máš rada-veď ak máme svojich blízkych radi bolí to.Ja som sa tiež v 18 odsťahovala od rodičov-nechcela som tam žiť naveky.

elizabet173
1. apr 2021

@balea1996 toto keby mi povedal muž, tak by som zvažovala nie len odchod od svokry, ale aj od muža. Veď on ťa vôbec nemá rád, uprednostňuje mamu. Ty sa máš snažiť? Je mi z neho zle.

pribinak
1. apr 2021

@balea1996 no ak sa chce starať o rodičov to ti mal oznámiť pred svadbou.
Zrejme ma predstavu, že ty sa budeš konkrétne starať, tak je to. Našej spoločnosti viac zaužívané
Zbal sa a chod domov k vašim.

Ty a tvoj muž máte dosť rozdielny pohľad na vec. Nemáte ešte dieťa, rozchod bude jednoduchý

danulicek
1. apr 2021

úprimne - si mladá žena, život máš pred sebou, možno stojí za zváženie, či sa chceš trápiť a veriť na svetlé zajtrajšky alebo sa rozhodneš trošku myslieť na seba. zatiaľ máš to "šťastie", že môžeš myslieť len na seba a za seba. ak prídu do vzťahu deti, človek to zas vníma z ďalších pohľadov, ktoré ho brzdia...

za mňa - utekaj, kým je čas. prídu deti, prídu iné veci, ktoré budú problémy a nedorozumenia znásobovať - výchova je jedna z vecí, do ktorej sa mnohí (nielen rodičia či svokrovci) miešajú, lebo oni predsa deti vychovali a to ich oprávňuje riešiť, kedy dávaš deti spať, kedy a čo jedia, čo im oblečieš, ako sa správajú, čo im dovolíš, nedovolíš a podobne... nehovoriac o tom, že aj manžel je jedno veľké dieťa svojich rodičov...Chápem, že žena nad tým uvažuje z každej strany, ale tvoj muž stojí pri matke a vždy stáť bude, ak "nedospeje"... ak budeš mať niekedy čas, kukni si diskusie, ktoré tu na túto tému sú. dlhé čítanie, ale v mnohých prípadoch otvára oči.

balea1996
autor
1. apr 2021

Dnes som pozvala k nám rodičov, bez toho aby boli upovedomení svokrovci dole ( aspoň dúfam, že muž nič nekecal). Potrebovala som sa niekomu zdôveriť. Mám priateľky ale tie fungujú v mojom veku ináč ako ja a nerada míňam čas rozoberaním nezmyslov. Zdôverila som sa im, cítila som sa ako malé decko ktoré žaluje... ale potrebovala som to. Nie je premňa už možné v sebe toto všetko tlačiť. Rodičia mi vravia, vydrž bojuj o manželstvo ale ak to nepôjde...dvere máš otvorené. Sú spolu 26 rokov... my 1 rok. Svokra ráno zasa spustila divadlo že je vomne zlé duchovno a všetko zomňa na ňu padá... Neviem aké zlé duchovno ak pracujem študujem, nefajčím nepijem.. Niesom svätá žena ale som dosť prísne vychovaná a v živote by som si nedovolila robiť vedome nezmysly a užívať si to . Svokra neznáša katolíkov. Moji rodičia majú vyštudovanú teológiu + učiteľstvo a doktorát PaedDr. a vysmieva sa z nich že sú to niktoši. Podotýkam ona ma strednú školu... Neriešila som to lebo evidovala som že sa smeje z väčšiny ľudí a neuvedomuje si že sračky nie sú tí ľudia ale ... Taktiež som si zažila svoje lebo riešila moje štúdium. Po strednej škole som sa hľadala. Som na tretej vysokej škole a som spokojná, baví ma to a moje výsledky sú výborné. Prvé dve boli skúškou, ktorá ma poučila a nepozerám sa vzad. Niekedy sa aj pýtam samej seba prečo sa takto zmenila... S mužom po svadbe sme začali mať krajší vzťah, extrémne vie ale s ním manipulovať. Rodičia stoja primne ale chcem im už prenechať pokoj. Môj muž je zo 4 súrodencov a je posledný rodičov ma vo veku ako mám ja svojho dedka a babku. Moja mama a otec sú mladí 45r, neviem či je to vekom...

balea1996
autor
1. apr 2021

Od rána sa okolo mňa točil muž a pomáhal mi... večer som to už nezvládla a revala ako malé dieťa... Snažím sa byť silná sú aj horšie veci . ale aktuálne bola premna prvoradá rodina - ja+muž. Svokor je v poriadku. Je to vzdelaný architekt urbanista, ten je stále v papieroch aj v 68ke nonstop pracuje a podniká. Ale tak ako väčšina slabých chlapov, je ticho a pritakáva žene. Včera som počula len 1 podnet: Mám sa naučiť rešpektovať podmienky v ktorých som. Mám sa naučiť starať o dom v ktorom sa nachádzam. Pýtam sa rodičov: Staráte sa o niekoho cudzí pozemok? raz som si kúpila kvet z kauflandu veľmi sa mi páčil dala som si ho do vlastnej predsiene. Svokra ho presadila že som dala zlú zem a že ho mám dať von, vravím jej: v poriadku chcem ho mať prosím dnu, ráno su ešte mrazy. Aké mrazy? žiadne mrazy niesu... vkuse vkuse nezmyselné tlaky. Pre niekoho je to možno blbosť ale JA CHCEM LEN KLUDNE POLOZIT SVOJ KVET NA MIESTO KTORE SA MI PACI V KVETINACI KTORY SA MI PACI BEZ ZBYTOCNYCH KOMENTAROV. Pracujem v IT oblasti s ľudmi ohľadom technológií, riešim internetové systémy + televíziu a pevnú linku, denne mi prejde ušami 70 ľudí ktorým pomáham alebo ma pošlú do prdele... chcem len po práci kľud, ja nemám problém po práci piecť, variť či pratať... ALE MUSI TO IST ODOMNA NIE OD NEJ AKO PRIKAZ. Taktiež počas včerajšieho pekla by som si vypočula názor od Vás na to, že ako voláte svoje svokry. Moja včera vrieskala že ju mam citujem za k*rvu a štetku lebo som jej nikdy nepovedala mama. AKO jej to mám povedať ak to tak po tom všetkom necítim? Vykám jej... je to neslušné? je slušné umelo a falošne ju volať mami aj keď sa kumne správa ako k nej dojnici?

ledgerka
1. apr 2021

@balea1996 u mna by svokricka nepochopila, ani s pracou okolo domu, ani s varenim pre nu ci nejakych hosit. Aj keby som bola v spolocnom dome, velmi rychlo by pochopila ktore poschodie je jej. Ak nie, volila by som odchod. V tvojej akutalnej situacii, by som ja ostala s muzom len ak by sme sa odstahovali natrvalo do vlastneho. Inak by som zivot takto pri svokrovcoch neznicila. ZIvot mas pred sebou, nestoji to za to.

ledgerka
1. apr 2021

@balea1996 zacni balit ...

0kristina0
1. apr 2021

@balea1996 svokru volam teta a keby chcela aby som ju volala mama, poviem jej ze ja uz mamu mam a ona nou nie je. Naozaj zvaz ten odchod, svokra sa nezmeni. Pre teba a muza je to toxicke prostredie. Muz potrebuje dostat riadnu facku a zistit ze o teba moze lahko prist. Ja byt na tvojom mieste, dam mu ultimatum, bud pojdete zit sami alebo nech si zostane pri mamicke a ty sa zariadis.

ledgerka
1. apr 2021

@balea1996 predstava tvojej svokry bola evidentne taka, ze ty tam budes makat na vsetkych a drzat hubu. Ona je pani domu a ty mas len pocuvat a robit co hovori. Kedze to evidentne nefunguje ako ako ona chce, tak ta napada a robi ti zo zivota peklo. Proste si inteligentna zena a pre nu ohrozenie. Nikdy ti tam nebude dobre.

balea1996
autor
1. apr 2021

Stále mi vyčíta ako ju volám. Dnes som z jej strany cítila výsmech. Moji rodičia stále na Veľkú Noc alebo Vianoce nám urobia nákup. Nie, že my by sme nemali ale chcú nám pomôcť tak nám nakúpia. Ona : a čo nemáte vy už čo jesť??? Ak bola prvá vlna COVIDU každý prežíval paniku... prišla som domov mama ma čakala s 15kilami múky + dalsie potraviny aby sme mali čo jesť, svokra to vysmiala že sme chorí... Pre niekoho je to možno choré ale ja to beriem ako starostlivosť aj keď už nemusí. Je to proste dar nie len premňa ale vravím taktiež aj mužovi že jeho matka by si mala uvedomiť to, že moji rodičia nedávajú potraviny iba mne ale nám ako páru... jej synovi

balea1996
autor
1. apr 2021

Áno je to v mojich očiach sektárka. Som pokrstená v katolíckom kostole... Vravela mi, že to nieje naplnený krst... mam ísť na krst k pánovi Barkocimu a ten ma ponorí do rieky a toto bude krst a la nový život. Povedala som nie... Peklo bolo na streche ( tento prípad sa stal už dávnejšie)

elementissa
1. apr 2021

No to je tak, ked si vezmes posledneho vidlaka. Co prosim ta na nom milujes? Ako si žena z pomerov z akych si, od vzdelanych rodičov, sama inteligentna a vzdelana mohla vobec najst niekoho tak pod svoju úroveň? Ved chlapik je mamin cecok, v živote nevysiel za humno a ani sa nechysta a matka je mu dolezitejsia ako ty. Ty sa mas prisposobit. A este sa o nich chce starať a tebe znicit život. Uzasne. Fakt neviem, kam na takych muzov chodite. Uz si tam davno nemala byt. A hlavne si s nim nerob deti. On miluje len svoj dom a svojich rodičov. Teba ma len na sex, lebo s mamou by to bolo cudne. Cim skor si to uvedomís a odídeš, tym lepsie

balea1996
autor
1. apr 2021

Každú jednu vec čo si s mužom kúpime či urobíme vie skomentovať... jemu to nevadí ale mne to ubližuje. Kúpim si proteinový puding LEBO MI CHUTI, CHCEM HO A ZAPLATIM SI HO Z VLASTNYCH ZAROBENYCH PENAZI A ZACNE..nemáš už na aké blbosti míňať peniaze? a popritom žere kolonáda oplátku a vy len nechápavo pozeráte že čo sa zasa deje prečo zas v kľude si nemôžte zjesť vonku jeden puding na ktorý máte týždeň chuť. Urobila som mužovi raňajky: biele rožky, šunka syr paradajky atď. komentár: prečo mu dávaš biele pečivo? pozri ako pri tebe pribral. ak ho máš rada nebudeš mu také robiť ale bude jest to čo ty: musli s mliekom. Môj muž je dosť vzdelaný ale povahou hraje na 2 cesty a toto som mu povedala že neznesiem. Ak to má v hlave v poriadku zmení sa to, ak nie oddídem. Čas som mu nevymedzila, len okamih keď príde domov a ja tu už nebudem.

balea1996
autor
1. apr 2021

Sex máme asi 2x za mesiac lebo obaja sme na nervy z matky. Ja to uznám, že je to pre ňu...on nie. Nepodvádza ma, stále je doma ( učitel) mám prístup k všetkym jeho sociálnym sieťam, mobilom proste kompletka nič netají.

lapalma
1. apr 2021

@balea1996 🙂 ...Čím viac to tu čítam, tým sa celá situácia lepšie kryštalizuje :(
Evidentne tvoja svokra NIE JE v poriadku - porucha osobnosti- neurotická, narcistická, histriónska ženská .... cvičí s celou rodinou celé roky a oni od nej chcú mať pokoj - preto tancujú, ako ona píska.
Jej reči o Jezábel...zlých duchoch....neustále hľadanie chýb v tebe ....nenávisť ku katolíkom....nazývanie iných ľudí niktošmi..... CELÉ ZLE....
S týmto si dievča neporadíš....
A tvoj chlap je iba jej bábka - možno si ťa priviedol to toho desivého domu, aby nebol na tú strigu sám ?(
Takého človeka, ako je tvoja svokra nemôže mať nikto úprimne rád.
Na jednej strane mi je sympatické, že BOJUJEŠ o svoje manželstvo...
Na druhej strane TO ROB INAK !!!
Ježibabu nezmeníš...lepšie to nebude....budeš ustupovať a ustupovať a....až sa z toho zrútiš a skončíš ako zlomená bytosť.
Vy s manželom ešte môžete byť šťastní - ale INDE ...na INOM mieste...
Nehysterči, neplač, nepros...
Zdvihmi hlavu a zober rozum do hrsti.... daj ultimátum, že IDETE PREČ ...
Spolu, alebo ideš sama .... neutekaj, nerob divadlo...pekne si naplánuj svoj odchod.
Pohovor si so svokrom, keď je rozumný, potrebuješ spojenca. On dobre vie, že jeho žena je mimo.
Ak túto skúšku tvoje manželstvo neprežije, nebol to ten pravý muž.
Skús si pozrieť tieto videá - sú aj o tvojej svokre :

https://www.youtube.com/watch?v=J9Tqq4M8Yzw

Si veľmi sympatická žienka, túto ťažkú skúšku ustojíš 🙂

pribinak
1. apr 2021

@balea1996 povedz mi, čo Ta tam drzi?

Mi Nehovor že ho ľúbiš, lebo niekde v duchu si dobre nastvata aj na neho že nie je schopný ničoho

sonnenshein
1. apr 2021

@balea1996 Hovoris uplne o mojej svokre. Nastastie ale nie o muzovi, lebo ten si ma teda zastal. Vysledkom je, ze svokra hra urazenu a nebavi sa s nami, a my sme sa s tym vyrovnali.

balea1996
autor
1. apr 2021

Čo sa týka môjho muža, nemôžem povedať že 100% pritakáva matke... ale mne vadí aj to že 80% sa zastáva mňa a 20% pritakáva matke lebo tá žena vie z tých 20% vyťažiť 200.

balea1996
autor
1. apr 2021

Čo ma tu drží? Som mladá a bojím sa, že urobím chybu...Mala som 21 rokov odišla som z domu platila som si všetko sama a tiež som mala taký pocit... ale keď som to urobila, bolo to, to najlepšie rozhodnutie v mojom živote. Chýba mi úprimné povedané odvaha, v tomto som slaboch uznávam ale viem že mi to nepomôže... Odchod si plánujem, stále si myslím, že sa to zmení ale to som si myslela aj keď som bývala doma s rodičmi...vzťahy s rodičmi sa zlepšili až keď som odišla. Ultimátum som už dala, výsledok - nebud slabá a egoistická a nemysli iba na svoje pohodlie ( reč muža) , tak som si začala pozerať byty odvčera-

sonnenshein
1. apr 2021

@balea1996 CHOD. O rok nam sem prides napisat, ze si spravila najlepsie rozhodnutie v zivote <3

pribinak
1. apr 2021

@balea1996 akú chybu? Že sa opäť postavíš na vlástne nohy?
Veď muž dostane na vyber, buď ty, ale mamina sukňa. A ty sa podľa toho zariadis

selest
1. apr 2021

Po precitani tvojich prispevkov si myslim ze by si mala zacat od seba. Trosku si potrenovat asertivne spravanie. Prilis ju riesis, co ona povie co chce co nechce aky ma na co nazor atd. Musis sa naucit stopnut to. Bez debaty. Mne to strasne dlho trvalo kym som sa to naucila ale je to omnoho lahsie ako skusat sa hadat, obhajovat sa ci nejak argumentovat. Pretoze s takou osobou nic nevyhadas len ta vycicia z energie. Proste ked niekto riesi nieco do coho ho nic tak povies ze o tom viac nebudes diskutovat. Kvetinac bude tu kde chcem ja ste u mna doma.. Moju vieru mam v sebe vyriesenu..atd Bodka dovi tema uzavreta. A aby mi niekto vyhodil navstevu spred mojho bytu taku este nehrali.
Rodicia mozu poradit ale nebudu zit tvoj zivot. Sama sa musis rozhodnut ci je toto to co ta robi stastnou. Mas x milion moznosti ako prezit zivot, vybrala si si sama zivot s psychicky chorou svokrou.😕

panelacikova
1. apr 2021

@balea1996 dočítala som veľký kus diskusie, do ktorej som sa ešte v úvode zapojila. a vieš čo ti idem napísať? že sa veľmi, ale veľmi teším na to, ako tu raz, možno o rok, dva, päť, napíšeš, aká si šťastná, že máš milujúceho (iného) muža a máte spolu rodinu a že si nikdy nemohla urobiť nič lepšie, ako odísť od tohto chlapa, s ktorým žiješ tu, v tejto diskusii 🙂
a že si sa zdôverila rodičom a máš v nich oporu, je obrovské plus. byť tebou, utekám už teraz k nim a v priebehu pár týždňov si nájdem podnájom a začnem sama, odznovu. čistiť hlavu a hlavne ŽIŤ

lubiss
1. apr 2021

a ten dilino s tebou nebyva ? on nevidi co vsetko robis? ked pracujes a studujes a este stoji za retardovanymi poznamkami mamicky? no ja by som mu dala....ja mam tiez svokru co vsade bola vsetko videla a len vsetko od nej je najlepsie ale ked uz mele z cesty tak moj mu ju uzemni a to rychlo...no a byvat s nimi to je vyhra teda nikdy nebudes mat klud...

lubka2510
1. apr 2021

@balea1996 chod uz prosim ta odid ... Si mlada sikovna vsetko zvladnes

pallacinka29
1. apr 2021

Tu si staci precitat nadpis a odpovedat jedine: odstahovat sa. Ja by som byvala do konca zivota radsej v 1 izbovom byte ako takto... a mozes si hovorit o samostatnom vchode a neviem com samostatnom...

simca06022011
1. apr 2021

@balea1996 no prestaň sa starať, a ak máte teda samostatny vchod a oddelené byvanie, tak sa tak začni aj správať. Prestaň sa strapnovat a vyprosovat. Ak sa nedokážeš odsťahovať zo dňa na deň a chlapa ľúbiš jedine riešenie je ukázať aj jej kde ma miesto, že si neželas aby to tam hocikedy chodila a keď ti niečo do trepe do chodby, tak to normálne vyloz preč atď.. . A drahého bz som požiadala aby vysporiadal majetok, lebo nechceš bývať "v cudzom". Navar iba vám a ries vás s mužom, nestresuj z veľkej noci ani ničoho. Svokra ta nemusí, strapnuje ta... Tak nech je sama. Ak bude synator radšej pri mame sedieť, jej jedlo jest, a ty budeš za blbú a lenivu, tak kašli na peniaze vrazene do domu a "dlhé sťahovanie" (to je ako co? Zavolám dodávku, spakujem veci, počítače hodím do auta a odchádzam) a chod. Čím skôr sa ukáže aký je tvoj manžel a jeho mama, tým lepšie. Ešte si predstav co by robila keby ste mali deti.

lapalma
Autor odpoveď zmazal