icon

Mladomanželia žijú so svokrovcami a svokra zapára

balea1996
31. mar 2021

Zdravím,
pred rokom sme sa s mužom vzali. Už predtým sme bývali v 2generačnom dome s nimi, ktorý ešte nemal samostatný vstup. S terajšou svokrou som pred manželstvom veľmi dobre vychádzala, bola pre mňa ako druhou mamou. Po manželstve sa to ale úplne obrátilo a začalo to zachádzať do extrémnych prípadov. Počas Vianoc fungujú dosť nábožensky ( čo mi úprimne až tak nevadí) ale rozdával sa chlieb každému svokra rozdala a mňa vynechala a usmiala sa uštipačne, nebrala som si to k srdcu - stane sa. Ale v poslednej dobe je to ako z telenovely. Prišla za mnou, že nič nerobím že mám vstávať o 5 ráno a starať sa o pozemok. Pracujem od 8-16:15 alebo od 12:45-21:00 taktiež externe študujem vysokú školu, v dome mám stále čisto a pomáham nonstop. Môj muž samotný mi hovorí, aby som sa ukľudnila a nepreháňalo to. Začala domňa rýpať usmievať sa pritom, pred mužom hovorí: a tá pani hore? a tá mladá, čo robí všade je bordel. Pre niekoho je to možno trápne, neriešil by to.. ale každý deň skoro vypľuvam dušu a svokra príde a ZACNE ROZPRAVAT ZE VSETKO CO STE SA SNAZILI UROBIT DOBRE, JE VLASTNE ZLE a jediná pravda je len tá jej. Neviem, čo mam robiť s mužom som sa o tom rozprávala... stojí pri svojej matke. Som v štádiu že oddídem...nezvládam to.

simca06022011
1. apr 2021

Ja som si to prečítala všetko teraz, cele... To je strašné. Počuj keď ti ona nadáva a vrieska po tebe hluposti. Uráža ta... Kde je ten tvoj chlap? Ved to je choré. Ja by som to asi aj nahrala a volala na ňu psychiatriu. Minimálne teda by som si to odložila, aby mal súd predstavu o tom, prečo sa rozvádzam a chcem od drahého ex-manžela investované peniaze atď... Úplne chire, určite bz som sa nezdrzala a niečo je povedala (a potom sa hneď zbalila).

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
1. apr 2021

@nikolka1986 ona sa môže starať a nestarat o co chce. A duplovane ak žije u cudzích, je tam na návšteve predsa. Ak niekto musí tak je to jej muž a áno aj majetok vie vysporiadať už teraz, časť domu prepísať, alebo sa odsťahovať.. Ano jej manzel ma v tomto celom najväčší podiel viny, je dost možné že na správanie mamicky je zvyknutý od mala a jemu to príde normalne.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
qetka
1. apr 2021

@nikolka1986 ziadny suhlas surodencov nepotrebuje, co je to za blbost? 🤦‍♀️
a ted starat sa o pozemok - zavisi na tom, co to znamena. Ak napriklad to, ze ma okopavat svokrine zemiaky, tak nie, nemusi ich okopavat.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
danielinaa
1. apr 2021

Precitala som si par tvojich komentov, vsetky nie, ale z toho co pises, si myslim, ze svokra je chora , dusevne, a tam ziadne ine riesenie ako odchod neexistuje, inak scvoknres. A ze pred svadbou bola ina, bohuzial pri dusevne chorych je to tak, na kazdeho posobia dokonalym dojmom, oci sa ti otvoria az ked ich lepsie spoznas a ver tomu, ze ak by si aj niekomu kto ju takto nepozna, povedala o nej pravdu, neuveria ti. Najhorsie ze vekom sa to stupnuje ta choroba. Mali by ste s muzom odist hoci aj do podnajmu, aj napriek tomu, co ste do toho domu investovali. Az vtedy zacnes zit. Lebo takto budes zivorit a zivot ti pretecie pomedzi prsty.

simca06022011
1. apr 2021

@nikolka1986 ak to nie je jej, nevidím žiadnu povinnosť. Podpísala nájomnú zmluvu, alebo nejakú inú s povinnosťami ako napr v paneláku? Nie. A ona nepise že nič nerobí, to ze tam žije ale neznamená ze ma robiť niekomu sluzku a nechať sa urážať. A vôbec nejde o to ci ona nieco dostane z ich domu. Ale o to, že ona s manželom investovali do domu, teda on by si to mal vysporiadať s rodičmi, nie ona. S rodičmi. Súrodenci s tým nič nemajú.

kocurikpupcek
1. apr 2021

@balea1996 ci pana! Ona je ale riadna ježibaba! To je ako v rozprávke. Macocha rozkazuje a ty musíš šúchať nohami a makať. Inak! Beda prebeda!

katarka_tatarka
1. apr 2021

@balea1996 prepáč, že komentár úplne mimo, ale je tu niektorá ochotna, keď jej napíšem súkromnú ip mi napísať svoj názor na moju situáciu ? Nie som odvážna riešiť to takto verejne, bojím sa, že dotyčná sa v príbehu nejakým spôsobom spozná a nechcem narobiť zbytočne ešte väčšie peklo. Ďakujem, ak sa niekto nájde 🙏😘

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
anne_mary2
2. apr 2021

@katarka_tatarka kludne..... 🙂

erickatt
2. apr 2021

@balea1996 ja by som tie sošky a kvety vyhodila. Aj v podnajme si robíš podla seba. Aj ked to nie je na papieri tvoje.

annamalaga
2. apr 2021

No a ešte k tomu. Tvoja svokra je v sekte. Teraz som to pozerala, ten pán je nejaký kazateľ či čo.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ To ako chceš dať budúce deti magoriť svokre. Veď tá by ich hneď sekte upísala. A ak svokra počúva to, čo som ja vydržala 2 minuty počúvať furt, sa nečudujem ani, že je taká!!! Ona je zmagorená už aj z toho. Další dôvod na odchod!!!!

katkami123
2. apr 2021

@annamalaga
Tiež mi to podľa autorkinej opisu sedelo viac na sektu ako nejaké kresťanské spoločenstvo. A od sektarov utekať preč na kilometre.

qetka
2. apr 2021

@nikolka1986 dedicske konanie ako mozu napdnut? dedicske konanie je po smrti, na nom nemaju co napadnut. Ak rodicia cast domu daruju/predaju jednemu synovi za svojho zivota, co s tym ma dedicske konanie?. Surodenci mozu napdnut zavet, ak by sa dedilo zo zavetu a boli tam opomenuti neopomenutelni dedici. Ak ale dobre ratam, tak ak by mladym dali polku domu, tak zvysnym by zakonny podiel tak ci tak ostal (pokial su vsetci dospeli, co su). Odporucam nedavat pravne rady, ked to tak vobec nie je ;)
To, ze takto byvat je uplna hlupost pre obe strany je absolutna pravda.

elizabet173
2. apr 2021

@balea1996 ty sa bojíš, že urobíš chybu? No väčšiu, ako robíš, sa ti už nepodarí urobiť. Odišla by som na tvojom mieste k rodičom ešte dnes, oznámila mužovi, že si ochotná sa s ním pokúsiť o nový začiatok, ale vy dvaja sami. Spätne sa budeš raz na to pozerať, ako na najlepšie rozhodnutie svojho života. Tvoj muž ti nie je oporou a ty si príliš submisívna, aby si si presadila svoje. Zabíjaš tam svoj drahocenný čas, už si mohla minimálne pol roka žiť ináč, tešiť sa zo života a nie tu vypisovať svoje problémy neznámym ženám. Vyhováraš sa, bola som v situácii, keď som sa musela z dôvodu starostlivosti o blízkeho človeka presťahovať v rýchlosti. V pondelok som sa to dozvedela, ešte v ten deň som zohnala sťahovacie auto a začala baliť. V piatok som bola presťahovaná, aj s nábytkom. Všetko ostatné sú len výhovorky. Píšeš inteligentne, tak si prosím ťa pekne prestaň naivne nahovárať, že sa niečo zmení. Nezmení, len ty budeš ešte viac zdeptaná,. ako si. Prepáč. ale už ani dnes neuvažuješ racionálne. Je pár dní voľna, tak priprav manžela na to, že odchádzaš. S ním alebo bez neho. Tvoje rozhodnutie je konečné.

kocurikpupcek
2. apr 2021

@qetka áno, to je pravda

lasona
2. apr 2021

Väčšiu chybu ako ostať v Tom dome v živote už neurobíš. Však si koledujes o poriadne psychické problémy. Dievča utekaj🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️

simply_aura
2. apr 2021

@lasona presne tak! Že sa tá svokra nehanbí! Ja by som zdrhala kade-ľahšie

mimi1237
2. apr 2021

@balea1996 Prosím ta ,zbal si veci a odíd hned k rodičom,takto chceš žiť?! Naco este čakáš? Absolútne neexistuje žiadny dôvod, aby si toto trpela , ani len o den viac Tvoj muž je tlk obyčajný, a tvoja svokra ti jednoducho závidí, ze si inteligentná, šikovná, chytrá, určite aj pekná, chce len aby si klesla tam kde je ona, to je všetko Odíd prosím ta od tých ľudí a určite si vezmi všetko čo si tam do domu dala, všetko co sa dá!

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
cacianka
3. apr 2021

@mimi1237 svokra je v sekte k tomu

mimi1237
3. apr 2021

@cacianka Hrozné

pesmaxipes
3. apr 2021

@balea1996 aaa, Alexander Barkóci, pre jeho vyznávačov Šaňko Barkóci, alebo aj Boží muž. Mala som tú smolu a počula naživo asi 2 jeho prednášky a nikdy viac. Jeho vyznávači bývajú neskutočne otravní a netolerantní. Stačí už len veta, že cíti zlé duchovno, však s tým sa nedá ani diskutovať, ani logicky argumentovať, lebo ona CÍTI. Mimochodom manželovi by som odkázala, že starostlivosť o vlastné potreby a duševné zdravie nie je egoizmus ale zdravý rozum, doporučuje to 10 z 10 psychológov. A potreba rešpektu a uznania je jednou zo základných potrieb, v atmosfére neustáleho ponižovania a kritiky sa nedá ani dlhodobo pracovať, nie to ešte žiť.

mila06
3. apr 2021

Odstahovat sa OMG najhorsie byvane na svete aj my takto byvame ale oproti tebe mam zlatu svokru, nic take mi nerobi, stale sa ku mne pekne chova, no od kedy mame deti lezie mi na nervy ked sa stara a obcas jej nepekne odvrknem, co ma potom mrzi ale uz 100x som jej povedala nech sa nemiesa. Tiez snivam o tom ze sa raz odstahujeme je to jedine riesenie, u mna sa este celkom da to prehryznut a nereagovat ale u teba hrozne ako si dovoluje, odid bude ti lepsie.

balea1996
autor
3. apr 2021

Včera sa začala ospravedlnovať, že to tak nemyslí. Ale toto robí neustále. 1 deň ospravedlnenie a tak to isté ako z "pokazeného rádia". Sú veľkonočné sviatky ( ja pracujem neustále v práci) vonku dnes niečo upratovali, vyšla som cez 30minútovú prestávku so psami trochu sa odreagovať, hneď pohľad namňa ako na lenivé prasa. Včera som po práci pripravovala kompletné jedlo na Veľkú Noc, muž ma prosil urobme aj pre našich... pýtam sa: nemajú oni na jedlo? ( svokor je podnikateľ, majú dosť peniažkov) Tak nastala hádka, že mám byť pokojná a roznášať pokoj a ďalšie reči drbnutého Barkociho. Včera som si pozrela aj mužov mail a svokra mu posiela maily nech si pozrie jeho prednášky. Poslala mu niečo ohľadom čarodejníctva... Ona si myslí, že ho magorím, že som prekliata lebo sme rok spolu a netlačím 300 kočiarov s 500deťmi.

panelacikova
3. apr 2021

@balea1996 nemôžem si pomôcť, ale musím ti napísať otázku: teba čo pri ňom drží? ale fakt...

balea1996
autor
3. apr 2021

S mužom som mala debatu že ak to takto pôjde ďalej tak končím. Jeho odpoveď: dobre nebudem ti robiť problémy. Pozerám naňho s úžasom že to čo sa deje... Tak som mala kecačku s rodičmi, musela som to niekomu dať vedieť "roztrhlo by moje nervy" tak môj otec vytočil jeho telefónne číslo a vyčistil mu riť. Ale nedá sa takto... ja to viem. Zažívam si posmechy od neho, že riešim všetko s našimi. Od svadby je to 1x čo som kontaktovala rodičov ohľadom rád.