Mladomanželia žijú so svokrovcami a svokra zapára
Zdravím,
pred rokom sme sa s mužom vzali. Už predtým sme bývali v 2generačnom dome s nimi, ktorý ešte nemal samostatný vstup. S terajšou svokrou som pred manželstvom veľmi dobre vychádzala, bola pre mňa ako druhou mamou. Po manželstve sa to ale úplne obrátilo a začalo to zachádzať do extrémnych prípadov. Počas Vianoc fungujú dosť nábožensky ( čo mi úprimne až tak nevadí) ale rozdával sa chlieb každému svokra rozdala a mňa vynechala a usmiala sa uštipačne, nebrala som si to k srdcu - stane sa. Ale v poslednej dobe je to ako z telenovely. Prišla za mnou, že nič nerobím že mám vstávať o 5 ráno a starať sa o pozemok. Pracujem od 8-16:15 alebo od 12:45-21:00 taktiež externe študujem vysokú školu, v dome mám stále čisto a pomáham nonstop. Môj muž samotný mi hovorí, aby som sa ukľudnila a nepreháňalo to. Začala domňa rýpať usmievať sa pritom, pred mužom hovorí: a tá pani hore? a tá mladá, čo robí všade je bordel. Pre niekoho je to možno trápne, neriešil by to.. ale každý deň skoro vypľuvam dušu a svokra príde a ZACNE ROZPRAVAT ZE VSETKO CO STE SA SNAZILI UROBIT DOBRE, JE VLASTNE ZLE a jediná pravda je len tá jej. Neviem, čo mam robiť s mužom som sa o tom rozprávala... stojí pri svojej matke. Som v štádiu že oddídem...nezvládam to.
@balea1996 majn got, dievca zlate do akej rodiny si sa to privydala? Uplne ta zmagoria, UTEKAJ a bud rada, ze nemate deti lebo to by ti peklo este len zacalo
@cacianka Ja som zvedava, co myslis.. Ktora konkretna diskusia? Mne nic nechce najst
@drahomirrra Tak priateľky, uz to vybuchlo v skupine ach ti chlapi
@balea1996 uff no.... poziadat chlapa o pomoc je normalna vec! Jasne, 100 domacnosti - 100 roznych rozdeleni uloh, je to kazdeho vec... moj muz nema problem povesat pradlo, povysavat, navarit, hocico. Nehovorim ze to robi sam od seba vzdy :D , ale ked mu poviem tak bez slova. Neviem si predstavit ze budeme mat deti a musela by som zvazit s cim sa na neho mozem / nemozem obratit...
Ako travite volne dni inak? Napr ked ani jeden nepracujete... Alebo ked ty pracujes a on nie...
Pomaha muz okolo doma? / doma tebe asi nie ( resp mas pocit ze to po nom nemozes ziadat- co urcite mozes- ale ok kazdeho vec 🙂)...
Vyzera to, ze muz je doma spokojny...
Trosku som na youtube pozerala tie nabozenske debaty co si tu spominala...
Ked pises ze svokra aj muz- uvazovala si nad tym co by bolo keby ste mali deti? Keby du povedala ze chces napr rimo krst... svokru by asi kleplo. A kedze je takto “ pokrsteny” aj manzel - asi s tym je ok / resp mame neodporuje ani v tomto. Predpokladam ze vnucata by chceli takto tiez.. ak by si povedala nie, opat ste dvaja na jedneho....
och vef to je hrozne. ako by svokra rozpravala o detoch potom..... reci ako o tebe?
to by som nedala.....
Zaklad neni riesit svokru, ale manzelstvo! a to rychlo kym nemate deti.... ak sa v tomto smere nic neudeje - ine ako odchod nezostava, zacinam mat pocit, ze svokra nie ne hlavny problem....
@cacianka sa ti čudujem, že míňaš energiu na takéto zatrpknuté ženské 🙄
@cacianka hoď nejaký link, chcem si prečítať 😉 dík
@panelacikova aj ja sa cudujem sama sebe.😁😉
Ale chcela som eliminovat jedovitost.
Slubujem ze uz nebudem minat energiu ✌
@panelacikova uz som.skus poradit, mas na to talent. Dobre rady myslim
@cacianka 😀
@cacianka keď ťuknem na tú osobu, tak mi ukazuje, že stránka neexistuje
@panelacikova dala som ta tam.
Nechapem. Pozriem
Autorka, ako si dopadla? A čo muž? Umúdril sa?
@panelacikova pozri si 6.prispevok odhora v skupine Ach, ti chlapi.
Z 31.marca. Zacina slovom Tak priateľky
@cacianka mám to otvorené, keď bude čas, prečítam. dík
Ahoj autorka 😊chcem sa spýtať, či sa niečo zmenilo od včera( dúfam, že k lepšiemu) totiž normálne som na teba cez deň myslela, že ako to môžeš tak dlho vydržať žiť s takou vyšinutou svokrou... lebo ja by som to nedávala..
@vrabcek15 Dlhšie som sa odmlčala riešila som rodinné veci, čo sa tohto týka. Moja svokra ma poohovárala pred mužovými súrodencami. Som si tým 100% istá. Upresním takou normálnou situáciou: Máme s mužom 2 šteniatko Jack russell, keďže máme spoločnú záhradu tak psi vypustím, pohrajú sa a idem po ne, niekedy sa stane že svokra zo seba zahrá "mníšku" a vymyslí si, že psi mrzli pred dverami ( čo ich neustále JA sledujem cez okno v kuchyni a viem, kde sú ) a vezme ich dnu k nim. To sa stalo aj minule, čo je premňa na úkor iných vecí čo robí to najmenej dôležité. Keď som išla pre psi volala s mužovou sestrou že, ona nieje normálna, zasa som započula JEZABEL a keď si ma všimla hneď: áno áno, ten recept som robila, ďakujem Zuzka že si mi ho poradila, ako sa majú deti? Ja len stojím, pozerám, že či som na psychiatrií alebo v normálnej rodine.
Mala som veľmi ťažké obdobie + skúšku zo školy ale snažím sa byť silnou. Ak už to naozaj nedávam, vezmem si moje psy k sebe a kašlem na všetko. Aktuálne som v štádiu že som ticho a nechcem absolútne počuť nič od mojej svokry lebo som ako vyhorená.
Nevravím, že všetko myslí zle...to nie. Ale pri tejto povahe neustále očakávate nejaký exces, čo si zasa zmyslí... a stále sa niečo udeje ,..
@balea1996 a stále si sa nerozhodla odísť?
@balea1996 to je čosi hrozné..ako necháp ma zle, ale pozri čo s tebou "dorobila" svokra za rok,( alebo koľko ste to manželia) však ťa to spoločné bývanie bude stáť všetko psychické (neskôr možno o fyzické) zdravie, keď si pomyslím,že vyzeráš byť ako jedno rozumné, vzdelané žieňa a nejaká sektárka ťa tu úplne zničí..no asi naozaj treba zbaliť kufre a ísť..
@balea1996 neviem načo ešte čakáš
Ja som si myslela, ze si už odstahovaná. Načo to znášaš?
@balea1996 sorry, iba predlžuješ agóniu
Málokedy čítam takéto príspevky. Pri Tebe som prečítala všetky. PROSÍM Ťa, neznič si život , zbaľ si tašku, psov a choď. Určite Ti bude zatiaľ samej lepšie. Manžel je matkin miláčik. To sa nezmení... vždy budeš nechcena, nenavidena, u muža druhorada. O náboženskom fanatizme nehovorím..zomelú Ťa, urobia z Teba trosku. UTEKAJ!!!
@balea1996 ahoj... Ja len.. Muz Ti kričí, ze všetko riešiš s vašimi, lebo on ruesi s matkou. Hovori o sebe. Dobre ho počúvaj, co vraví, vela v tom nájdeš. Jeho matka hovori o tebe, ze ho manipulujes, lebo ho manipuluje sama. Je mi luto. Tu je len jedna cesta. Zachran si vlastné zdravie, odid.. Kľudne na čas k rodičom, kym sa z tohto toxickeho trojuholnika zotavis..
Aj keby som si odmyslela celu psychopaticku svokru, tak zit s muzom, pri ktorom mam pocit, ze je velka vec ho poprosit , aby zapol mycku a viac uz sa neopovazim, nie je v poriadku. Tvoja svokra je mimo, tvoj muz nestoji za nic a nie este za takuto obetu z tvojej strany. Si mladucka a intelignetna, mas sancu zazit este krasny vztah s normalnym chlapom a rodinou, tak si to nepokaz a hlavne prosim ta nie ze otehotnies. Normalne uz s nim nespi. Nikdy v zivote. Myslis si, ze ho lubis a ze je to super chlap, ale ver mi, je to totalny magor co ti nic do zivota neprinasa a ani ty uz ho nelubis, len to este nevidis tak, ako by bolo treba. Normalne odid, muza nechaj tam ani ho nevolaj so sebou, prerus kontakty, zablokuj a ukonci cely tento tvoj zivotny omyl. Ani rok nepotrva a budes dakovat osudu, ze si napisala do tejto diskusie a nechala sa nakopnut.

@balea1996 myslím, že by si mala naozaj zvážiť odchod, nemáte ešte deti, náboženský fanatizmus, a hlavne ak ti povedal, že ti nebude robiť problémy 🙁 nie je o čo bojovať. Proste to nebol ten správny.