icon

Mladomanželia žijú so svokrovcami a svokra zapára

balea1996
31. mar 2021

Zdravím,
pred rokom sme sa s mužom vzali. Už predtým sme bývali v 2generačnom dome s nimi, ktorý ešte nemal samostatný vstup. S terajšou svokrou som pred manželstvom veľmi dobre vychádzala, bola pre mňa ako druhou mamou. Po manželstve sa to ale úplne obrátilo a začalo to zachádzať do extrémnych prípadov. Počas Vianoc fungujú dosť nábožensky ( čo mi úprimne až tak nevadí) ale rozdával sa chlieb každému svokra rozdala a mňa vynechala a usmiala sa uštipačne, nebrala som si to k srdcu - stane sa. Ale v poslednej dobe je to ako z telenovely. Prišla za mnou, že nič nerobím že mám vstávať o 5 ráno a starať sa o pozemok. Pracujem od 8-16:15 alebo od 12:45-21:00 taktiež externe študujem vysokú školu, v dome mám stále čisto a pomáham nonstop. Môj muž samotný mi hovorí, aby som sa ukľudnila a nepreháňalo to. Začala domňa rýpať usmievať sa pritom, pred mužom hovorí: a tá pani hore? a tá mladá, čo robí všade je bordel. Pre niekoho je to možno trápne, neriešil by to.. ale každý deň skoro vypľuvam dušu a svokra príde a ZACNE ROZPRAVAT ZE VSETKO CO STE SA SNAZILI UROBIT DOBRE, JE VLASTNE ZLE a jediná pravda je len tá jej. Neviem, čo mam robiť s mužom som sa o tom rozprávala... stojí pri svojej matke. Som v štádiu že oddídem...nezvládam to.

kingstonka
5. apr 2021

@balea1996 myslím, že by si mala naozaj zvážiť odchod, nemáte ešte deti, náboženský fanatizmus, a hlavne ak ti povedal, že ti nebude robiť problémy 🙁 nie je o čo bojovať. Proste to nebol ten správny.

0kristina0
5. apr 2021

@balea1996 majn got, dievca zlate do akej rodiny si sa to privydala? Uplne ta zmagoria, UTEKAJ a bud rada, ze nemate deti lebo to by ti peklo este len zacalo

mimi1237
5. apr 2021

@balea1996 Takže ta pri nom drží len ženská naivita, nuž ostaň este chvíľu a budes z nich total zmagorena.

cacianka
5. apr 2021

Precitaj si diskusiu @snehulaa. Je staršia ako ty, je zmanipulovana a ani sekta v tom nie je.a po 20r sa konecne odhodlala.
Chces trpieť aj ty 20rokov

drahomirrra
5. apr 2021

@cacianka Ja som zvedava, co myslis.. Ktora konkretna diskusia? Mne nic nechce najst

cacianka
5. apr 2021

@drahomirrra Tak priateľky, uz to vybuchlo v skupine ach ti chlapi

anne_mary2
5. apr 2021

@balea1996 uff no.... poziadat chlapa o pomoc je normalna vec! Jasne, 100 domacnosti - 100 roznych rozdeleni uloh, je to kazdeho vec... moj muz nema problem povesat pradlo, povysavat, navarit, hocico. Nehovorim ze to robi sam od seba vzdy :D , ale ked mu poviem tak bez slova. Neviem si predstavit ze budeme mat deti a musela by som zvazit s cim sa na neho mozem / nemozem obratit...
Ako travite volne dni inak? Napr ked ani jeden nepracujete... Alebo ked ty pracujes a on nie...
Pomaha muz okolo doma? / doma tebe asi nie ( resp mas pocit ze to po nom nemozes ziadat- co urcite mozes- ale ok kazdeho vec 🙂)...
Vyzera to, ze muz je doma spokojny...
Trosku som na youtube pozerala tie nabozenske debaty co si tu spominala...
Ked pises ze svokra aj muz- uvazovala si nad tym co by bolo keby ste mali deti? Keby du povedala ze chces napr rimo krst... svokru by asi kleplo. A kedze je takto “ pokrsteny” aj manzel - asi s tym je ok / resp mame neodporuje ani v tomto. Predpokladam ze vnucata by chceli takto tiez.. ak by si povedala nie, opat ste dvaja na jedneho....
och vef to je hrozne. ako by svokra rozpravala o detoch potom..... reci ako o tebe?
to by som nedala.....
Zaklad neni riesit svokru, ale manzelstvo! a to rychlo kym nemate deti.... ak sa v tomto smere nic neudeje - ine ako odchod nezostava, zacinam mat pocit, ze svokra nie ne hlavny problem....

panelacikova
5. apr 2021

@cacianka sa ti čudujem, že míňaš energiu na takéto zatrpknuté ženské 🙄

panelacikova
5. apr 2021

@cacianka hoď nejaký link, chcem si prečítať 😉 dík

cacianka
5. apr 2021

@panelacikova aj ja sa cudujem sama sebe.😁😉

Ale chcela som eliminovat jedovitost.
Slubujem ze uz nebudem minat energiu ✌

cacianka
5. apr 2021

@panelacikova uz som.skus poradit, mas na to talent. Dobre rady myslim

panelacikova
5. apr 2021

@cacianka 😀

panelacikova
5. apr 2021

@cacianka keď ťuknem na tú osobu, tak mi ukazuje, že stránka neexistuje

cacianka
5. apr 2021

@panelacikova dala som ta tam.
Nechapem. Pozriem

katkami123
5. apr 2021

Autorka, ako si dopadla? A čo muž? Umúdril sa?

cacianka
5. apr 2021

@panelacikova pozri si 6.prispevok odhora v skupine Ach, ti chlapi.
Z 31.marca. Zacina slovom Tak priateľky

panelacikova
6. apr 2021

@cacianka mám to otvorené, keď bude čas, prečítam. dík

vrabcek15
7. apr 2021

Ahoj autorka 😊chcem sa spýtať, či sa niečo zmenilo od včera( dúfam, že k lepšiemu) totiž normálne som na teba cez deň myslela, že ako to môžeš tak dlho vydržať žiť s takou vyšinutou svokrou... lebo ja by som to nedávala..

balea1996
autor
9. apr 2021

@vrabcek15 Dlhšie som sa odmlčala riešila som rodinné veci, čo sa tohto týka. Moja svokra ma poohovárala pred mužovými súrodencami. Som si tým 100% istá. Upresním takou normálnou situáciou: Máme s mužom 2 šteniatko Jack russell, keďže máme spoločnú záhradu tak psi vypustím, pohrajú sa a idem po ne, niekedy sa stane že svokra zo seba zahrá "mníšku" a vymyslí si, že psi mrzli pred dverami ( čo ich neustále JA sledujem cez okno v kuchyni a viem, kde sú ) a vezme ich dnu k nim. To sa stalo aj minule, čo je premňa na úkor iných vecí čo robí to najmenej dôležité. Keď som išla pre psi volala s mužovou sestrou že, ona nieje normálna, zasa som započula JEZABEL a keď si ma všimla hneď: áno áno, ten recept som robila, ďakujem Zuzka že si mi ho poradila, ako sa majú deti? Ja len stojím, pozerám, že či som na psychiatrií alebo v normálnej rodine.

balea1996
autor
9. apr 2021

Mala som veľmi ťažké obdobie + skúšku zo školy ale snažím sa byť silnou. Ak už to naozaj nedávam, vezmem si moje psy k sebe a kašlem na všetko. Aktuálne som v štádiu že som ticho a nechcem absolútne počuť nič od mojej svokry lebo som ako vyhorená.

balea1996
autor
9. apr 2021

Nevravím, že všetko myslí zle...to nie. Ale pri tejto povahe neustále očakávate nejaký exces, čo si zasa zmyslí... a stále sa niečo udeje ,..

panelacikova
9. apr 2021

@balea1996 a stále si sa nerozhodla odísť?

vrabcek15
9. apr 2021

@balea1996 to je čosi hrozné..ako necháp ma zle, ale pozri čo s tebou "dorobila" svokra za rok,( alebo koľko ste to manželia) však ťa to spoločné bývanie bude stáť všetko psychické (neskôr možno o fyzické) zdravie, keď si pomyslím,že vyzeráš byť ako jedno rozumné, vzdelané žieňa a nejaká sektárka ťa tu úplne zničí..no asi naozaj treba zbaliť kufre a ísť..

janickacrazy
9. apr 2021

@balea1996 neviem načo ešte čakáš

katkami123
9. apr 2021

Ja som si myslela, ze si už odstahovaná. Načo to znášaš?

elizabet173
9. apr 2021

@balea1996 sorry, iba predlžuješ agóniu

24mirka
9. apr 2021

Málokedy čítam takéto príspevky. Pri Tebe som prečítala všetky. PROSÍM Ťa, neznič si život , zbaľ si tašku, psov a choď. Určite Ti bude zatiaľ samej lepšie. Manžel je matkin miláčik. To sa nezmení... vždy budeš nechcena, nenavidena, u muža druhorada. O náboženskom fanatizme nehovorím..zomelú Ťa, urobia z Teba trosku. UTEKAJ!!!

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
dankanka
9. apr 2021

@balea1996 ahoj... Ja len.. Muz Ti kričí, ze všetko riešiš s vašimi, lebo on ruesi s matkou. Hovori o sebe. Dobre ho počúvaj, co vraví, vela v tom nájdeš. Jeho matka hovori o tebe, ze ho manipulujes, lebo ho manipuluje sama. Je mi luto. Tu je len jedna cesta. Zachran si vlastné zdravie, odid.. Kľudne na čas k rodičom, kym sa z tohto toxickeho trojuholnika zotavis..

lucilaines
9. apr 2021

Aj keby som si odmyslela celu psychopaticku svokru, tak zit s muzom, pri ktorom mam pocit, ze je velka vec ho poprosit , aby zapol mycku a viac uz sa neopovazim, nie je v poriadku. Tvoja svokra je mimo, tvoj muz nestoji za nic a nie este za takuto obetu z tvojej strany. Si mladucka a intelignetna, mas sancu zazit este krasny vztah s normalnym chlapom a rodinou, tak si to nepokaz a hlavne prosim ta nie ze otehotnies. Normalne uz s nim nespi. Nikdy v zivote. Myslis si, ze ho lubis a ze je to super chlap, ale ver mi, je to totalny magor co ti nic do zivota neprinasa a ani ty uz ho nelubis, len to este nevidis tak, ako by bolo treba. Normalne odid, muza nechaj tam ani ho nevolaj so sebou, prerus kontakty, zablokuj a ukonci cely tento tvoj zivotny omyl. Ani rok nepotrva a budes dakovat osudu, ze si napisala do tejto diskusie a nechala sa nakopnut.