Mladomanželia žijú so svokrovcami a svokra zapára
Zdravím,
pred rokom sme sa s mužom vzali. Už predtým sme bývali v 2generačnom dome s nimi, ktorý ešte nemal samostatný vstup. S terajšou svokrou som pred manželstvom veľmi dobre vychádzala, bola pre mňa ako druhou mamou. Po manželstve sa to ale úplne obrátilo a začalo to zachádzať do extrémnych prípadov. Počas Vianoc fungujú dosť nábožensky ( čo mi úprimne až tak nevadí) ale rozdával sa chlieb každému svokra rozdala a mňa vynechala a usmiala sa uštipačne, nebrala som si to k srdcu - stane sa. Ale v poslednej dobe je to ako z telenovely. Prišla za mnou, že nič nerobím že mám vstávať o 5 ráno a starať sa o pozemok. Pracujem od 8-16:15 alebo od 12:45-21:00 taktiež externe študujem vysokú školu, v dome mám stále čisto a pomáham nonstop. Môj muž samotný mi hovorí, aby som sa ukľudnila a nepreháňalo to. Začala domňa rýpať usmievať sa pritom, pred mužom hovorí: a tá pani hore? a tá mladá, čo robí všade je bordel. Pre niekoho je to možno trápne, neriešil by to.. ale každý deň skoro vypľuvam dušu a svokra príde a ZACNE ROZPRAVAT ZE VSETKO CO STE SA SNAZILI UROBIT DOBRE, JE VLASTNE ZLE a jediná pravda je len tá jej. Neviem, čo mam robiť s mužom som sa o tom rozprávala... stojí pri svojej matke. Som v štádiu že oddídem...nezvládam to.
Tvoj muž namiesto toho, aby mamke povedal rázne dosť v tom čo vystrája, narobil s ňou trochu kriku, radšej bude ešte z teba robiť debila. Fakt nechápem, každá ti tu píšeme, ze to už dobre nebude. Aj sama to musíš vidieť, ze cela situácia je čoraz horsia a horsia a z teba sa stava psychická troska. Na aký zázrak ešte čakáš. Či čo ti ma svokra ešte urobiť, aby si sa už totálne spamätala a odišla od tiaľ?
Veď si tam totálne nechcená, sama to vidíš, tak načo sa tam toho všetkého tak strašne držíš?
@balea1996
Dobre ti hovori @dankanka, ak chces vyhladaj si co je psychologicka projekcia, premietanie svojej vlastnej viny, vycitiek, pocitov na ineho. Deje sa to najma v rodinach, vsak keby ti to hovoril niekto cudzi, tak ho hned posles odkial vysiel. Svokra projektuje na teba a jej syn asi nechape, co sa deje, preto jej drzi stranu. Aj ta Jezabel, svokra hovori o sebe. Kludne si vyhladaj biblicky pribeh o Jezabel, ona zneuzivala vlastnych synov (aj sexualne) aby znicila inych. A kedze ty este deti - synov nemas, si v pohode. Len je dobre rozumiet tomu, co ti svokra hovori a aky to ma zaklad. Potom sa budes citit silnejsie a sebaistejsie. Ak nechces odist, nemusis, ale ak chces ostat v psychickom a fyzickom zdravi v tejto rodine musis mat navrch, musis rozumiet tomu, co sa ti deje a preco. Hladaj odpovede.
@balea1996 nechem ti nakladat, ale ja naozaj nepochopim, ze si toto nepredvidala, predtym ako si sa nastahovala. Najlepsia svokra je ta, co je najdalej.
No len tak zo zvedavosti som si precitala diskusiu. Paneboze to fakt niekto takto zivori???? Drie cele dni a nikto to neoceni a este Vas aj urazaju? To fakt takyto zivot? Ach jaj... baby, toto nie je zivot. To je boj o prezitie. Zivot ma byt prijemny, okolo milujuci alebo aspon podporujuci ludia, vlastne byvanie, aj ked male ale vlastne kralovstvo v ktorom som pani ja. Bez ohladu na druhych. A nie ze z prace na panske a naopak. A k tomu kopa znamych, priatelov, s ktorymi ma spajaju zaluby ci nazory... a kopa casu pre nieco co milujem: sport, priroda, malba, hudba...
Autora no ako? Už si v novom byte ?
@balea1996 ja som si precitala tvoje reakcie a par rad od ostatnych a naozaj sa ti cudujem, ze tam stale si.
Mozno je svokra v sekte a mozno bola prepnuta uz davno, ale ak by chlap nechcel odist od rodicov tal pardon. Toto nebude nikam viest, tebe sa nic nechcw robit, radsej si zatvorena na poschodi, len aby si nepocula svokru 🤦♀️
Zbalit sa a naozaj odist. Neviem, ci ten tvoj manzel je taky zazrak po nejakej stranke zeby si v 24 rokoch nemohla najst aj lepsieho.
@katkami123 nemusí robiť krik. stačilo by, keby odišiel so ženou a matke pokojne povedal: keď sa začneš normálne správať, nech sa páči, ozvi sa...
Dievčence myslím,že sme toho tu už všetky napísali dosť a aj správne už len autorka sa musí pohnúť (rozhodnúť ) ďalej...
@elizabet173 Ako vždy, súhlasím s tebou 100%... 😉
@panelacikova
Ten krik som myslela obrazne, či jej už vždy v danej situácii povie dosť, zastať si ženu, alebo pohovoriť si poriadne do duše s matkou, len už niečo začať robiť a nespravať sa ako taký tĺk, kde žena musí všetko trpieť a on sa iba prizerá.
@balea1996 presne toto isté vraví aj ten môj mne, nech si vyhodím iný dom z hlavy.Že tento, ktorý prerábame, bude náš, keď svokra zomrie, lenže má ešte 2 súrodencov, nám zatiaľ patrí Iba polovica na papieri, a vonkoncom nemám chuť vyplácať jeho súrodencov, ktorí ma tak ako svokra, neznášajú a nekomunikuju so mnou, lebo som akože votrelec v ich rodine čudáckej.
@littlel lenze ta druha polovica v pripade dedenia bude rozdelena na tamtych surodencov podla zakona. Takze ci sa si to paci alebo nie, dedit budu. Pokial budete chciet mat cely dom, tak ich musite vyplatit, lebo inak sa moze stat, ze nakoniec 1 dom s 2 majitelmi naberie situaciu, ze bude: 3-4 majitelia (podla toho kolko je surodencov). A pokial mate take idealne vztahy, pochybujem, ze sa vzdaju podielu len tak v prospech manzela...
@littlel nebude preco by mal normalne budu druhu polovicu dedit aj ostatny surodenci rovnym dielom ako vy
@lubkavargova1 je mi jasné, že nám dom nepodarujú, to som si nikdy ani nemyslela, ale radšej by som splácala hypotéku, ako podiel tým súrodencom, ktorí so mnou po ohovárani od svokry prestali komunikovať a naďalej veria jej fantazmagoriam ohľadom mojej osoby, to len preto, že neplním želania a rozkazy svokry.Mam to dosť podobné ako autorka.
@littlel no smutne..narobili ste si problem na problem
Hlásim sa po vyše roku. Odsťahovali sme sa do bytu mimo mesta. Vztah sa ovela zlepsil ci uz s muzom alebo so svokrou. Mam k nej odstup ale pomozem jej ak to potrebuje. Zabyvani sme uz cca rok a dieťatko je na ceste… Tak sa tesim ze sa muz spamatal a nestroskotalo to. Dakujem
@balea1996 to je skvele. Teším sa s vami. 🙂
@balea1996 Super ze muz dostal rozum a nechal sa ukecat 👍👍👍
@balea1996 odstahovat… je tu XY diskusii a v 95 percentach je to najhorsie byvanie, ake moze existovat… radsej po zvysok zivota v garsonke
@balea1996 Je tu asi päťsto tém, ako ísť "bývať so svokrou" ??? NIE...NIE....NIE!!!! Nikdy.....Mladí majú bývať sami, lebo skôr, alebo neskôr prídu spory a nespokojné nevesty začnú na svokry nadávať....Je to JEJ dom a JEJ pravidlá! Daj jediný dôvod, prečo si šla bývať k nemu ? Myslela si si, že "bývanie zadarmo" bude pecka? Kúpte si vlastné bývanie a rodina bude fungovať, ako má. My vychádzame s nevestami super, ale NIKDY by som nedovolila, aby šli bývať k nám.
@pallacinka29
@mandarinka555
Keby ste dočítali, tak už rok sú preč

@lucilaines tiež som toho názoru, že tu je väčším problémom muž a nie svokra, len autorke robí problém priznať si to, čo po roku manželstva aj chápem. On nezareaguje, ak ju jeho matka obíde na Vianoce s tým chlebom? Je mu úplne fuk, že je tam nešťastná? Nezáleží mu na jej pocitoch? O tom, že ho musí o niečo požiadať, radšej ani nepíšem. Rozmýšľam, aké má kladné vlastnosti, zatiaľ akosi žiadne neviem nájsť ☹