Mladší partner - staršia partnerka
Zdravím som tu nový a povedal som si že založím svoju prvú diskusiu alebo ak chcete - tému.
Zaujíma ma ako vnímate takéto páry, či ste už aj vy mali mladšieho partnera, alebo či by ste chceli mať...
Chcem si prečítať všetky možné názory, takže diskutujme 😀
No ved prave to ego je treba vylucit. Nehovorila som od podlahnuti vasniam a uz vobec nie o impulzivnom chovani. Ked vsak clovek viac pocuva to, comu hovorime rozum, tak sa prave stotoznuje s egom a stane sa jeho otrokom 🙂
Stale nechapem co ma s tym spolocne to, ze ta zena vyzera starsie. Vsak je starsia o tych 10 rokov od zaciatku.
@alaguema
No ved prave to ego je treba vylucit. Nehovorila som od podlahnuti vasniam a uz vobec nie o impulzivnom chovani. Ked vsak clovek viac pocuva to, comu hovorime rozum, tak sa prave stotoznuje s egom a stane sa jeho otrokom emoticon
Stale nechapem co ma s tym spolocne to, ze ta zena vyzera starsie. Vsak je starsia o tych 10 rokov od zaciatku.
mama je od otca starsia o 5rokov, teraz oslavovali 30.vyrocie 🙂 Je to vsetko o povahe, moja mama je vesela kopa, otec vazny,tak sa to vyrozvnava-doplna. Ale minule som sa na to mami pytala,ako by sa rozhodla keby bola znova mlada. A jej odpoved?! "Zobrala by som si mladsieho o 10r" 😀 😀 Takze to mas tak. Inak doma sme to nikdy neriesili
@spirit16 tak neviem...asi to s tým niečo bude mať spoločné, lebo keď má napr. ona 30 a on 20, tak ona môže preňho byť fyzicky ešte atraktívnejšia, ako jeho rovesníčky, lebo už má sexuálne skúsenosti a to mladých mužov priťahuje a môže byť ešte veľmi príťažlivá fyzicky. Ale keď má ona 60 a on 50, tak už asi ťažko. Podľa všetkého sa jemu budú zdať fyzicky atraktívne zas tie 30 ročné. Samozrejme, ako som písala, sú páry, kde je také duševné prepojenie, že tieto veci nehrajú rolu. Obávam sa ale, že je ich pomenej. Väčšina ľudí, v tomto prípade mužov, je silne stimulovaná práve tými pudmi, chcením, túžbou po kráse, po mladom a peknom tele. To je realita.
Ale my dve nemáme ujasnené pojmy. Rozum nie je ego. Ego to sú naše túžby a zdanlivé potreby (napr. potreba byť úspešným, bohatým, obletovaným). Ego nám pomáha prežiť a má svoj význam, podstatné je, aby nám neprerástlo rozum a cit (srdce). Rozum a srdce sú dva aspekty, ktoré majú byť v rovnováhe ako jin a jang, sú ako naše dve základné zložky. Je nezmysel popierať racionalitu a romanticky veriť, že iba srdce je to najdôležitejšie. Žijeme v bipolárnom svete, racionalita tu má svoje miesto rovnako ako tá zem, po ktorej chodíme a bez ktorej by sme neexistovali v takej forme, v akej existujeme.
mam manzela mladsieho o 4 roky, mame dve krasne deti.Vekovy rozdiel?Nevnimame. A koho to trapi,tak nech to riesi 🙂
Ano kazda chapeme ego inak a to je na dlhu filozoficku debatu. To o com ja hovorim nema nic spolocne s naivitou a romatikou.
To comu Ty hovoris realita je len zabehany sposob myslenia mnohych ludi, na konkretny par to vsak nema ziaden dopad.
Ano osobne si neviem predstavit vztah s niekym, kto je odo mna o 10 rokov inde nez ja, ci by to bolo hore alebo dole je uplne jedno.
To vsak neznamena ze su ludia, ktorym to moze fungovat a pokial v takom vztahu su, tak by nemali hladat odpovede vonku ale vnutri.
@spirit16 realita je zabehaný spôsob fungovania ľudí, to, čo sa reálne deje. Výsledok čoho, je empiricky pozorovateľný. Ty píšeš, čo by ľudia mali a ja píšem, čo reálne robia 😉 Veľké percento párov vstupuje do vzťahu s citmi, rozhodujú sa srdcom. Napriek tomu sa väčšina po čase rozpadne. A to preto, lebo rozdiel medzi ideálom (predstavou o sebe a o partnerovi) a tým, čo sa reálne vo vzťahu deje, je pre nich neúnosný. A to má dopad na každý pár, ktorý sa rozvedie. Inak by sa asi nerozviedli/nerozišli, nie? Jedným z úskalí vo vzťahu staršia žena - mladší muž, je práve to, o čom som písala. Nemalo by to byť a ono to predsa je. Môžme sa tváriť, že nie je, ale ono to preto neprestane byť. Preto som na to v prvom príspevku upozornila. Inak, samozrejme, fungovať to môže - to som napísala tiež 🙂
U nas v rodine je vela parov kedy je muz o desat i viac rokov starsi. Mne sa tiez vzdy pacili starsi muzi a vzdy som aj tvrdila, ze by som nikdy mladsieho nechcela.....az kym som nestretla mojho manzela. Je o desat rokov mladsi a sme spolu jedenast rokov. Osobne si myslim, ze je to velmi individualne a kazdy par treba posudzovat osobitne. Niekomu to moze klapat s velkym vekovym rozdielom, niekomu to neklape ani ked su partneri vekovo "primerani". Ci vyzeram starsie to neriesim a ano, vyzeram starsie....nehovoriac o tom, ze manzel je velmi pekny a bol by krajsi odo mna aj keby sme boli tak isto stari. Moje dve kamaratky maju tiez mladsich manzelov, jedna o sest rokov a druha o devat. Tiez su s nimi dlhsie a ziadny problem v tom nevidia. Takze treba to brat pripad od pripadu a ako som sa aj ja presvedcila nikdy nehovor nikdy.
Ahoj, takže ja môžem poskytnúť informáciu z prvej ruky, nakoľko ja sama mám o 9 rokov mladšieho partnera 🙂 Nie je to možné posudzovať paušálne, pretože veľmi záleží od toho aký ten partner je. Sú dvadsiatnici, ktorí sa zmýšľaním vyrovnajú tridsaťročným a práve takého mám doma, a preto sme mentálne na rovnakej úrovni, aj čo sa týka životných hodnôt. V opačnom prípade by som ho nechcela 😀 Čiže všetko je to veľmi individuálne, ťažko takto všeobecne posudzovať 😉
@alaguema
Ano a zase sme pritom, ze vela ludi samych seba klame a skutocnu realitu nevidia. Je to preto, ze ich to nikto neuci. Preberaju empiricke "poznatky"inych ludi a nie svoje vlastne.
Neveria sami sebe a hladaju stale niekoho, kto im povie ako zit.
Ja nehovorim o ideali, ktori ludia prebrali ako vzorce. Napriklad: Ked sa vydam, tak moj zivot musi byt taky a taky a moj muz sa bude chovat tak a tak, lebo je to moj muz a tak by sa mal chovat. Ak to tak nieje tak su nestastni a chcu zit v tom, comu uverili, ze je normalne a spravne.
Odmietaju vidiet realitu, tu vsak vidis len svojim vnutrom, Tvoje pocity Ti vzdy presne prezradia aka je realita.
Lenze pocity ludia zatlacaju do uzadia, lebo je nepohodlne ich prijat a s nimi aj skutocnu realitu.
Nevedia zit podla toho, co je spravne v ich vnutri, lebo to mnohi nevedia ani vidiet.
@alaguema
Vies poznam vela nefukcnych parov, kde ked sa tych bab pytam, ze co milovali na ich vztahu ked sa rozhodli vybrat si toho konkretneho muza za zivotneho partnera.
Tak tie baby priznali, ze ani nemozu povedat, ze citili, ze ho miluju.
Ten muz vsak splnal vacsinu rozumovych atributov.
Tento sposob vyberu partnera sa vsak tiez nezna ako prilis funkcny.
Moze fungovat, ale zase len za predpokladu, ze baba si uvedomuje tento sposob vyberu a potom nezacne plakat, ze vlastne nemoze zit v partnerstve, kde toho druheho skutocne nemiluje.
@spirit16 ale je ťažké predvídať, čo bude. Empirické poznatky iných ľudí nie sú zas až také bezcenné. Netreba ich brať ako vzorec, ani ako návod, ale nie je úplne od veci vziať ich aspoň do úvahy, pretože vypovedajú o nejakej tendencii, alebo o jave, ktorý sa trebárs opakuje. Ja osobne, keby som sa mala rozhodovať, či pôjdem do vzťahu s o 10 rokov mladším mužom, asi by som ich do úvahy vzala. Pretože v aktuálnej situácii to môže vyzerať krásne, rozumieme si, všetko je nádherné a o ďalších 10 rokov, môže byť všetko inak. To sa, samozrejme, môže stať v každom vzťahu, ale určité vzorce v chovaní ľudí jednoducho sú. Napr. - málokedy opustí muž rodinu kvôli žene o 10 rokov staršej. Je ďaleko viac prípadov, keď to urobí kvôli o dosť mladšej. Z toho vyplýva určitá tendencia, ktorá aj keď neplatí všeobecne, platí zrejme na dosť podstatnú časť mužov. Netvrdím, že si to treba vziať ako jediné vodítko, lebo to by som sa asi ani nevydala, ale že je treba zvážiť možné alternatívy a napriek všetkému to trebárs aj risknúť, ale minimálne si to aspoň vykomunikovať. Ako to vníma ten mladší muž, ako nás vidí o 10 rokov, aké má predstavy o živote, o otcovstve, nakoľko si je vedomý zmien, ktoré prídu. Určite nie v štýle, že zbohom rozum, srdce mi vraví...
Nakoniec môže všetko dopadnúť k obojstrannej spokojnosti. Ja som len vypichla jeden z možných problémov, lebo rátať s tým, že každý zmýšľa a cíti rovnako ako ja, je naivné. Každopádne, želám všetkým, aby boli vo vzťahu spokojní bez ohľadu na vekové rozdiely. Záruky neexistujú v žiadnom. Pekný Silvester a ďakujem za zaujímavú debatu 🙂
@y0l0 pocula som minule jednu sociologicku, ze vraj je to taky modny trend. Zeny, ktore su momentalne v produktivnom veku, v strednej dospelosti, 35-45, vraj pritahuju mladych muzov 20-30 coraz castejsie. Tieto rocniky zien su vraj zivelnejsie, javia sa schopnejsie, su temperamentnejsie a zaroven su skromnejsie, ako mladsie dievcata. Hm, asi na tom nieco bude. Hlavne ak chlap naozaj hlada nejake zazemie, istotu, bezpecie... tak trochu maminu 😉 To, ci je to spravne, je zbytocne riesit, ak sa dvaja maju radi a su vo vztahu obaja spokojni. Na to, ako to vidi ich okolie mozu z vysoka kaslat. Kazdy nech si riesi svoje srdcove zalezitosti 😉
Takyto vztah moze samozrejme prinasat uskalia. Ak chce partner deti, musi sa poponahlat. Co sa tyka plodnosti, nie je limitovany tak, ako partnerka. Ak ma do 30, a tvrdi, ze ich nechce, neznamena, ze o par rokov po nich nezatuzi a moze byt neskoro. Co sa tyka vzhladu... no, skutocna pritazlivost nie je o veku 😉
O 10 rokov moze byt vsetko a vsade inak 🙂
A buducnost si s nikym dopredu vykomunikovat nedokazes 🙂
Istoty Ti nikto neda 🙂
Jedina istota je v Tvojom vnutri, v pravde a v prijati pravdy.
Preto si nazor druhych ludi vypocujem, ale vzdy sledujem hlavne to, co citim ja sama. Urobim rozhodnutie a preberiem za neho zodpovednost 🙂
A prave preto ze buducnost Ti nikto nezaruci, istoty neexistuju a zivot je o neustalej zmene, by som sa nikdy nerozhodovala podla tendencii, alebo statistik - mohla by som prist o tie najkrajsie zazitky mojho zivota.
Prajem Ti tie krasny Silvester, ale najma uzasny rok 2016
@dominika6 @peknysen Odpustte mi dámy, no nie som tu 24 hodín vkuse a nemám žiadny problém.
Odjakživa ma priťahujú staršie dievčatá/ženy. Môžete sa pýtať na dôvod, ale asi ho vám nezodpoviem... Proste to tak je. Túto tému som založil len preto, aby som si prečítal pár názorov, či nejaké vaše skúsenosti...
Moj nazor. Ak si mlady chlap hlada starsiu zenu,napr. 30 tnik 45 rocnu, ide o nezreleho jedinca,ktory podvedome tuzi po opatere a starostlivosti. Ta starsia zena je zas privelmi emancipovana a sebestacna,tak tuzi po niekom,o koho sa bude starat. Je to priklad nezdraveho vztahu s dvoma nezdravo fungujucimi jedincami. Clovek si ma hladat seberovneho partnera. Zodpovedny ,zabezpeceny muz vyhladava vacsinou seberovne,ale mladsie zeny o ktore sa on stara. Zenska zena vyhladava seberovnych a starsich muzov,len polomuzatky a silne zeny hladaju deti a len slabosi a neschopni muzi stare baby. Asi tak
@tiwyna no tak ty si tomu dala 😀. Sebavedomá a emancipovaná žena , hlavne vo veku 45 rokov netuži po nikom o koho by sa starala , chce mať klud a sem tam si užiť dobrý kvalitný sex, starala sa už o svoje deti . Zodpovedný zabezepčený muž vyhľadáva možno mladšie ženy ale určite nie preto aby sa o ne staral , len preto aby si užil sex .
Silná žena potrebuje vedla seba silného muža , lebo slaboch ju neutiahne. Polomužatky ostávaju polomužatkami a jediných ich vrucnym želaním je presadit sa boxe alebo vo wrestlingu .
@tiwyna
krasny priklad pausalizovania 🙂
To mi pripomina ponosovanie urcitej skupiny starsich ludi - Ach tato dnesna mladez! Toto za nasich cias nebolo.
A to len preto, lebo ked sa pohybuju mimo svojho domu, tak im akurat udru do oci tie extremy, ktorymi potom poausalizuju celu spolocnost / mladez 🙂
S tym nepruznym zmyslanim by bolo dobre nieco zacat robit 🙂 Inak vas svet moze byt svetom neustalych sklamani.
Veru veru tak to je. Neuverite kolko blbych 40 tok si na krk zavesi zajacov o ktorych sa stara
@tiwyna nekrofília je úchylka, pri ktorej postihnutý súloží s mŕtvolami. Asi si mala na mysli gerontofíliu 🙂 Ale nie každý, kto má staršieho partnera, je gerontofil. Je ním len ten, kto sa sexuálne vzruší IBA pri pri styku so starou osobou. To je podľa mňa dosť veľký rozdiel 😉
@y0l0 Kukám sem tam na mobile, lebo ma téma zaujala...aj ja som mala staršieho muža pred rokmi ako mladučká baba a do času to bolo super, naozaj som ho milovala, obdivovala, on bol totálne opojený mojou mladosťou, všetko super, boli sme spolu 4 roky...neskôr sa ukázali priepastné rozdiely, nevedeli sme sa zladiť. Rozdiel bol 14 rokov. Mladšieho muža by som nevyhľadávala a keby sa nejak naskytol, asi by som ho nechala svojmu osudu, práve kvôli tej skúsenosti. Iba ak by to bolo nejaké extrémne súznenie duší...vtedy by som možno teoreticky riskla. Teoreticky preto, že mám skvelého muža, ktorý je odo mňa starší o dva roky 🙂
Mam manzela o 5 rokov mladsieho.Ked sme sa zoznamili mala som strach pre vekovy rozdiel.Vzdy som mala starsich partnerov a nevedela som si nikdy predstavit zivot s mladsim.Poznam zeny co maju vztah aj o 16(napr. moja sestra)a aj 20rokov mladsimi a to uz sa mi zda az moc.Napocudovanie nas vztah je perfektny cakame druhe babo a v nasom vztahu som ja ktora si pripada mladsia😀😀😀

Mam v okoli taketo pary - rozdiel 6, 7 a 9 rokov. Ja ich vnimam uplne normalne, vôbec sa nad tym nepozastavujem - niektorym to klape, niektorym menej...ako aj u iných parov bez vekového rozdielu. Podla mna rozdiel do 5 rokov ( po 30-ke) je zanedbatelny, vacsi rozdiel moze priniest nejake s tym suvisiace problemy, ale ani nemusi....zalezi, ako sa k tomu partneri postavia, ci si to uvedomuju a urcitych chyb sa vyvaruju. Dolezity je zaklad vztahu - ak je postaveny na laske, dovere a respekte, vekovy rozdiel vôbec nemusi byt problem. Niektorym chlapom vyhovuju starsie, skusenejsie partnerky.