Model striedavej starostlivosti spôsobuje problémy vo vzťahu
Ahojte. Prosim vas o nazor. Som 3 roky po rozvode a koncom Juna nam uplynie doba na vysporiadenie BSM. Pri rozvode som pristupil na svedsky model striedavky v jednom byte tyzden matka a tyzden otec, co som vtedy vyhodnotil ako najlepsie pre deti, kedze som aspon trochu chcel zmiernit ich traumu z rozvodu ( narcisticka matka, ktora ma podvadzala roky a manipulovala deti proti mne) s tym, ze casom sa rozdelime a kazdy si vytvori vlastne byvanie. Cca rok po rozvode som si zacal vztah so zenou, ktora bola s rovnakeho bytoveho domu, ale netrvalo to dlho a bola to katastrofa, tak som to ukoncil. Pred 8 mesiacmi som spoznal super zenu, ktora vedela ze fungujeme v takomto modeli a vedela aj o dotycnej po rozvode, vedala to od zaciatku.
A teraz k vysporiadaniu BSM. Doba na uplynutie vysporiadania je do Juna 2025, ale v case ked sme sa stretli so sucasnou priatelkou sme uz boli v rieseni. Povedal som jej, ze riesime vysporiadanie a chcem ziskat byt ja z viacerych dovodov: 1. Byt sa nachadza v lukrativnej stavbe a oblasti 2. Deti ho maju oblubeny a citia sa dobre 3. Byt je logisticky dobre situovany pri skole s dostupnostou ku vsetkym potrebnym obchodom, lekarni atd. co mi starostlivist ulahcuje 4. Vsetky investicie a zveladovanie bytu boli v mojej rezii a ex nemala o nic zaujem. 5. Pricinou rozpadu manzelstva bola moja ex ktora je narcistka a roky ma podvadzala. Takto som to vysvetlil aj mojej sucasnej priatelke.
Na zaciatku to bola s priatelko len okrajova tema, ale casom sa stala zdrojom konfliktov. Zacalo jej vadit, ze odchadzam na tyzden do bytu ktory je bol nas spolocny, co chapem a povedal som jej, ze to chcem dorieist co najskor. Najpr boli debaty, ze ak ho ziskam nech si vymenim aspon postel, co je pochopitelne. Neskor moja priatelka absolutne neakceptovala ze zotrvam v tom byte kedze je to nasa minulost, ze do toho bytu nikdy nevstupi. Neskor mi dala ultimatum, ze ak v tom byte zostanem tak sme skoncili. Do vtedy bol cely proces nastaveny ze byt odkupim ja aj cenou. Kedze som respektoval jej postoj, ze jej byt vadi navrhol som riesenie, ze byt ziskam a nasledne ho vymenim za iny v tom objekte, co neakceptovala lebo je tam moja minulost. Aj ked to nebolo lahke rozhodnutie, chapem ju a pristupil som na to, ze sa necham vyplatit ja a cele sa to malo prebehnut s pavnikmi v Aprili ( vtedy som mohol poziadat o HU po 6 mesiacoch). Ked som mal prostriedky, moja ex zmenila postoj a dala ma na sud uz temu vysporiadania nechcela riesit. Moja priatelka na mna zacala tlacit este viac, ze som nesplnil co som slubil aj ked som jej to vysvetlil a ja som urobil vsetko preto ako som povedal. Povedal som jej ze ak sa to dostane na sud budem riesit alternativu a pojdem s detmi do podnajmu, nech mi este chvilu da cas, ze urobim vsetko preto aby sa to doriesilo do Juna a ze ak nie pojdem s detmi do podnajmu, kym sa to nedoriesi. Chce odomna, aby som sa odstahoval s detmi hned lebo ze ona to uz neznesie, aby som sa striedal v tom byte a spaval v rovnakej posteli ako ex. ( co uplne chapem). Chce odomna, aby som odisiel hned lebo ona uz dalsi tyzden neznesie. Vysvetlil som jej, ze to sa neda vsetko tak rychlo vyriesit a ze sa jedna aj o moje deti a chcem, aby vsetci boli spokojni a najradsej by som to do juna doriesil, aby som deti nestahoval viac krat a rovno kupil byt po vysporiadani. Ak to nepojde a pojde to na sud, tak samozrejme ze tam nezotrvam. Bavili sme sa o tom x krat, vsetko som jej vysvetlil, vie okolnosti, ale neznesie to a hovori, ze som slaboch a nevie ci do buducnosti chce byt s takym chlapom co si nevie doriesit veci. Ze kvoli tomu trpi a ze sa to prejavuje na jej zdravi. Co si o tom myslite? Dakujem
No veru si spoznal úplne "super" ženu 😅😅😅 Sprav jej ešte zopár detí a vesmír bude v rovnováhe.
ten isty model.manželky si vymenil za frajerku
Ze si zle zeny vyberas, a ani ta terajsia nie je ziadna vyhra. Ako je.mozne, ze si nechas kecat do toho, kde a ako budes travit cas so svojimi detmi?
Ten argument o posteli co si napisal.je uplne mesuge, nechapem ani, ako to mozes chapat, taku hovadinu. Postel je postel, kus nabytku.
Za chvilu jej zacnu vadit deti, lebo tie su tiez z minulosti? A hentaku osobu nechas vplyvat na svoje deti? Dakujem, neprosim.
Dobre ti radia ženy!!!a ty si sa úplne zmagoril???????? Mysli len na dobro svojich deti!!!!!Henta krava ta len psychicky zničí a opustí a ty si budeš hlavu o múr búchať aký si bol debil a koli nej si dospel k nesprávnemu rozhodnutiu!!! Je to sebecka krava, ktorá mysli len na svoje vrtochy a cvičí s tebou ako sa len dá!!!! Tvoje deti a ich dobro sú jej viditeľne ukradnuté . Kde si toto našiel preboha????? Dúfam sa ti otvoria oči a budeš konať len v prospech svojich detičiek!!!
S touto to ukonči. Radšej inteligentná samota ako hlúpa spoločnosť .
Priateľka je buď ešte decko alebo padnuta na hlavu. Ved je to len byt. Co konkrétne neznesie? Od začiatku vedela do čoho ide. Maximálne a úplne zbytočne ti komplikuje celú situáciu. Zamyslela by som sa, či mi naozaj s takýmto prístupom a správanim vôbec stojí za to. Má ti byť oporou, no opak je pravdou...
Sorry ale Tvoja manipulatorka ma pravdu ,si slaboch. Nevieš jej povedať dosť, budem pozerať na to co je naj pre deti. Ty sa snažíš riešiť veci, aby boli naj pre 8mesacnu známosť. Bud otec, potom chlap a ukáž jej ,ze o takéto manipulovanie nemáš záujem.
O týždeň tu napíšeš ze partnerka neznesie tvoje deti a co potom ? Ideš z kauze do blata ....
Autor, ja sama mám švédsku striedavku. Ziadne vysporiadanie spoločneho bytu nehrozí, raz ho necháme detom.
Ak by mal moj partner s tymto problém, tak má smolu. Jeden to nedal. Ten terajsi to chápe, akceptuje a dokonca občas so mnou spí v tej hroznej posteli, kde spáva moj ex. (samozrejme s inými perinami, postelnym prádlom, atd).
Takže kašli na partnerku a jej trapné vydieracske pokusy.
Dobre ti tu ženy radia, vyberas si zle partnerky. Aj tu s nami komunikuješ zvláštne, zlozito a zdlhavo argumentujes, obhajujes sa... Vobec to nemusís robit. Tvoje deti su na prvom mieste, este velmi dlho to tak bude. A podla toho sa zariad.
Prosím ťa a v čom je táto tvoja aktuálna priateľka taká úžasná, že si ochotný tolerovať jej takéto chovanie? Osobne by som to vnímala ako výstražný prst a ako tu píše viacero báb, toto len tak neskončí. Vadia jej väzby na tvoju ex. Väzbami sú bez debaty aj deti, ktoré máš s ex, čiže časom jej začnú vadiť aj tie? Chlape, stanov si priority, toto sa neskončí tým, že bude po jej ohľadom bytu, budú nasledovať ďalšie stupidity.
z popisu situacie a okolnosti to vyzera tak, ze inklinujes k nespravnemu typu zien (1. narcistka, 2. katastrofa, 3. manipulatorka). myslim si, ze by si sa mal zamerat na deti a mozno casom nejaka terapia, kde by ti pomohli zistit, preco ta pritahuju prave taketo zeny.
Najlepšie to vystihla @lúkami. má pravdu. Ty sa chovas ako "šteniatko".
Hrozna priateľka ... Nepotrebuješ takú ...
8 mesiacov a už si ochotný okašlať to čo si považoval za najlepšie pre svoje deti? Necháš si nadávať do slabochov? Naozaj sa má podľa Teba takto správať partnerka, ktorá Ti má byť oporou, má Ťa chápať a malo by jej záležať aj na Tvojich deťoch?
Baby, nepisala uz tu ta jeho priatelka???
Este podotknem, ze pravdepodobne si dost empaticky typ. Tieto zeny to vycitia ako zraloky v mori citia krv a budu sa na teba lepit kym sa nenaucis ich spoznat a rozoznat. Odporucam ti naucit sa to co najskor aby si nenicil zivot nielen sebe ale aj detom. Tato slecna je ucebnicovy priklad
Baby, nepisala uz tu ta jeho priatelka???
@veronikaszabova Tiez si pamatam taku temu.
@veronikaszabova Tiez si pamatam taku temu.
@veronikaszabova Tiež si myslím, že to je ona, ved to je to iste, len podané z jej uhlu pohľadu. A ak je to tak, tak si to pán autor tejto témy kapánek prikrášlil. Zaujímavé, že keď jednu situáciu podajú obe strany, tak sú tam poriadne rozdiely 🧐🙂
Sranda, no naozaj po precitani jej uhla pohladu to vyznie uplne inak. Jej ocividne vadi, ze proste panko ma v tej bytovke harem a s tym sa pochvalit zabudol 😀
Jednej tavy si sa zbavil, predaj aj tu druhu, tie jej ultimata su prilis. Sam hovoris, ze tvoja priorita boli deti, mam pocit, ze ta druha bude casom vo vsetkom vidiet problem. Aj deti vznikli z toho, ze ste spolu spali…
Pre deti je striedava starostlivosť najhoršia.
Budes mat s nou problemy aj v buducnosti, ked sa vyriesi byt, potom to bude zasa nieco ine. Chapem, ze nechce aby si bol v byte s urcitymi spomienkami, ale dupat a skakat aby bolo vsetko hned, ked sa to realne neda a tlacit ako na pilu, lebo ona povedala, tak to nie.
priateľka ti začína pekne rozkazovať... sa ti čudujem že si to necháš.
@veronikaszabova Tiež si myslím, že to je ona, ved to je to iste, len podané z jej uhlu pohľadu. A ak je to tak, tak si to pán autor tejto témy kapánek prikrášlil. Zaujímavé, že keď jednu situáciu podajú obe strany, tak sú tam poriadne rozdiely 🧐🙂
@veronikaszabova
@mima172
má tam hárem a ona je teraz za nevyrovnanú stíhačku, bravo
@veronikaszabova
@mima172 Jemine, Modrý koník je malý...Len tak ma to zaujalo a ja mám pocit, akoby to písala tá istá osoba...
@veronikaszabova
@mima172 Jemine, Modrý koník je malý...Len tak ma to zaujalo a ja mám pocit, akoby to písala tá istá osoba...
@vlucifuk aj tento chlap sa vyjadruje ako žena
Nikdy neuprednostni potreby a zaujmy priateľky pred potrebami svojich detí. Budeš to ľutovať. Ty si otec! A otcom už navždy ostaneš. Tvoje deti majú byť na prvom mieste. A nie aby nejaká dospelá žena dirigovala, kde budeš vychovávať deti a v akej posteli budeš spávať. Ona neprijala tvoj život so všetkým čo obnáša. Ty neprijmi jej výmysly. Taká nezrelá osoba s problémovým sebavedomím by si mala hladat slobodneho bez zavazkov, a verim ze aj tam by jej nieco vadilo a škrelo sebavedomie.
Myslím si tom jedine to, že priateľka začína ukazovať svoju "pravú tvár ". Rozišla by som sa s ňou, usporiadala si najskôr život v s deťmi a potom riešila vzťahy.

No odišli ružové obláčiky a vidí realitu, že s tebou dostala aj deti na krk a aj tvoju ex ..... Slobodná bezdetná žena nikdy nebude tolerovať cudzie deti a ich matku