Ahojte. Prosim vas o nazor. Som 3 roky po rozvode a koncom Juna nam uplynie doba na vysporiadenie BSM. Pri rozvode som pristupil na svedsky model striedavky v jednom byte tyzden matka a tyzden otec, co som vtedy vyhodnotil ako najlepsie pre deti, kedze som aspon trochu chcel zmiernit ich traumu z rozvodu ( narcisticka matka, ktora ma podvadzala roky a manipulovala deti proti mne) s tym, ze casom sa rozdelime a kazdy si vytvori vlastne byvanie. Cca rok po rozvode som si zacal vztah so zenou, ktora bola s rovnakeho bytoveho domu, ale netrvalo to dlho a bola to katastrofa, tak som to ukoncil. Pred 8 mesiacmi som spoznal super zenu, ktora vedela ze fungujeme v takomto modeli a vedela aj o dotycnej po rozvode, vedala to od zaciatku.
A teraz k vysporiadaniu BSM. Doba na uplynutie vysporiadania je do Juna 2025, ale v case ked sme sa stretli so sucasnou priatelkou sme uz boli v rieseni. Povedal som jej, ze riesime vysporiadanie a chcem ziskat byt ja z viacerych dovodov: 1. Byt sa nachadza v lukrativnej stavbe a oblasti 2. Deti ho maju oblubeny a citia sa dobre 3. Byt je logisticky dobre situovany pri skole s dostupnostou ku vsetkym potrebnym obchodom, lekarni atd. co mi starostlivist ulahcuje 4. Vsetky investicie a zveladovanie bytu boli v mojej rezii a ex nemala o nic zaujem. 5. Pricinou rozpadu manzelstva bola moja ex ktora je narcistka a roky ma podvadzala. Takto som to vysvetlil aj mojej sucasnej priatelke.
Na zaciatku to bola s priatelko len okrajova tema, ale casom sa stala zdrojom konfliktov. Zacalo jej vadit, ze odchadzam na tyzden do bytu ktory je bol nas spolocny, co chapem a povedal som jej, ze to chcem dorieist co najskor. Najpr boli debaty, ze ak ho ziskam nech si vymenim aspon postel, co je pochopitelne. Neskor moja priatelka absolutne neakceptovala ze zotrvam v tom byte kedze je to nasa minulost, ze do toho bytu nikdy nevstupi. Neskor mi dala ultimatum, ze ak v tom byte zostanem tak sme skoncili. Do vtedy bol cely proces nastaveny ze byt odkupim ja aj cenou. Kedze som respektoval jej postoj, ze jej byt vadi navrhol som riesenie, ze byt ziskam a nasledne ho vymenim za iny v tom objekte, co neakceptovala lebo je tam moja minulost. Aj ked to nebolo lahke rozhodnutie, chapem ju a pristupil som na to, ze sa necham vyplatit ja a cele sa to malo prebehnut s pavnikmi v Aprili ( vtedy som mohol poziadat o HU po 6 mesiacoch). Ked som mal prostriedky, moja ex zmenila postoj a dala ma na sud uz temu vysporiadania nechcela riesit. Moja priatelka na mna zacala tlacit este viac, ze som nesplnil co som slubil aj ked som jej to vysvetlil a ja som urobil vsetko preto ako som povedal. Povedal som jej ze ak sa to dostane na sud budem riesit alternativu a pojdem s detmi do podnajmu, nech mi este chvilu da cas, ze urobim vsetko preto aby sa to doriesilo do Juna a ze ak nie pojdem s detmi do podnajmu, kym sa to nedoriesi. Chce odomna, aby som sa odstahoval s detmi hned lebo ze ona to uz neznesie, aby som sa striedal v tom byte a spaval v rovnakej posteli ako ex. ( co uplne chapem). Chce odomna, aby som odisiel hned lebo ona uz dalsi tyzden neznesie. Vysvetlil som jej, ze to sa neda vsetko tak rychlo vyriesit a ze sa jedna aj o moje deti a chcem, aby vsetci boli spokojni a najradsej by som to do juna doriesil, aby som deti nestahoval viac krat a rovno kupil byt po vysporiadani. Ak to nepojde a pojde to na sud, tak samozrejme ze tam nezotrvam. Bavili sme sa o tom x krat, vsetko som jej vysvetlil, vie okolnosti, ale neznesie to a hovori, ze som slaboch a nevie ci do buducnosti chce byt s takym chlapom co si nevie doriesit veci. Ze kvoli tomu trpi a ze sa to prejavuje na jej zdravi. Co si o tom myslite? Dakujem
Myslim si, ze mal by si svoj zivot riesit bez tejto manipulativnej priatelky. Ked nevie akceptovat tvoje priority a deti, tak nebude spokojna nikdy. A ty nebudes spokojny tiez, lebo furt bude nieco dovodom na hadky.
z popisu situacie a okolnosti to vyzera tak, ze inklinujes k nespravnemu typu zien (1. narcistka, 2. katastrofa, 3. manipulatorka). myslim si, ze by si sa mal zamerat na deti a mozno casom nejaka terapia, kde by ti pomohli zistit, preco ta pritahuju prave taketo zeny.
Autor zdoraznujem manipulativne spravanie, pretoze ta vydiera svojim zdravim. Kazdemu by mali pri takom spravani nie ze blikat kontrolky v hlave ale svietit majak.
Podľa mňa by si sa mal čím skôr rozísť s takou ženou, lebo jej nikdy nič nebude dobré
Docitala som do polovicw, ake tvoja sucasna priatelka je s prepacenim tela. No s velmi zavretymi ocami by som mozno suhlasila, ze nechce byvat v byte kde si bol s ex, ale ze nesuhlasi ani s vymenou bytu za iny v bytovom dome, no tak to by som sa zamyslela. Co nabuduce, budu jej vadit tvoje deti, lebo skrz ne musis komunikovat s ex? Inak, nejake znaky manipularorstva vyka,uje, aby si neskocil z dazda pod odkvap
Mala by sa ukľudniť a pochopiť že ty už veľký záväzok v živote máš (deti).
Každý normálny rodič pozerá najprv na deti, je úplne normálne a logické že teraz nejdeš robiť žiadne rýchle rozhodnutia.
Vy ste spolu pár mesiacov, vedela na začiatku vzťahu ako máte nastavené veci ohľadom bývania a detí. Nemá dôvod sa hnevať a vyžadovať okamžitú zmenu.
Jednej narcistky si sa zbavil a druha je uz tu...daj seba a deti na prve miesto...ziadne ultimata...ziadny tlak...
Lebo kupit novy byt a prestahovat sa do nho s detmi to je jak ist na veceru do inej restauracie nez zvycajne 🤯 tvoja niva priatelka , je ehm. No tazko povedat, ale bud ai nam nenapisal cely pribeh, alebo je ona cvok. Ty si este vacsi lebo namiesto toho aby si jej dal jasne najavo ze je mesuge to hras s nou. Baby ti dobre radili. Vyries si deti, byvanie a skus terapiu, ktora ta nauci sa podobnym zenam vyhnut
Niekto ide z blata do kaluže
Vydržala 8 mesiacov a nevydrží posledný jeden???a ešte manipuluje že sa to odzrkadľuje na jej zdraví??? haló jej zdravie je už dávno narušené (teda aspoň psychické určite)
Myslím, že po narcistke si si našiel ďalšiu pacientku. Ja spávam v posteli, kde spávala ex môjho priateľa a nechcem od neho, aby predal dom, kde má jeho dieťa celé detstvo a spomienky, stačí, že sa na ňu už raz vykašľala mama. Mne by svietili všetky kontrolky sveta na Tvojom mieste.
Myslim si, ze je uplne prirodzene, ze po rozvode chce rodic spravit to co je podla neho najlepsie pre deti a myslim si, ze druhy novy partner sa do toho nema co starat. Vedela do coho ide, tak bud to bude akceptovat alebo dovidenia. Nevedela by som byt s takym partnerom, ktory sa bude stavat proti zaujmom mojich deti.
A ked jej zacnu vadit tvoje deti, lebo ved ony su ukazka ako si sulozil s exkou, tak urobis co? Okasles deti alebo posles dalsiu manipulantku do zadku? Nemas za co.
Ona nie je zrelá. Keby bola, tak by jej nevadila ani posteľ ani nič, ja rozumiem, každú by to škrelo, ale muž jej nevadi recyklovaný a posteľ áno? A jasne posteľ sa dá ľahko nahradiť, ale byt to už tak ľahko nejde. Daj si najskôr život do poriadku a nenechaj so sebou zametať.
Ja sa vôbec čudujem, že s ňou si vo vzťahu. Tvoje deti by mali byť na prvom mieste ako nejaká psychopatka. Daj sa dokopy, pošli ju k vode.
U nás sa vraví, keď sa ...postaví, rozum sa zastaví. Chvíľu zabudni na to prvé a sústreď sa len na rozum. Ten ti napovie, že deti sú prvoradé.
Myslim si, ze ak ex s tebou cvicila, o tvojej sucasnej to plati dvojnasobne. Asi take typy pritahujes. Za mna tiez total manipulatorka
Nie si slaboch. Jedine ak slaboch, že si vyberáš takéto hlúpe ženy a necháš si skákať po hlave 🤷♀️
Ja ti poradim takto. Nevzdavaj sa bytu, ktory vyhovuje tebe aj tvojim detom kvoli parmesacnej znamosti. Aby si to neskor nelutoval. Pre deti je to domov. Ak ex suhlasi, vyplat ju.
Fuuuha chlape, ak vravis pravdu tak mas extra zly vkus na zeny a jedna je lepsia ako druha. Zbav sa jej a zameraj sa na seba a deti a novu partnerku si najdi az v case kedy zistis preco ta pritahovali psychicky chore zeny. A nie, jej spravanie nieje pochopitelne, nemas ho preco chapat lebo ty to pises takym stylom akoby to bolo uplne ok, nieje, len ti totalne vygumovala mozog. Chudence deti, mysli na nich a kvoli nim sa vykasli na vsetky blaznive zenske sveta, nestoja zato. Navstiv psychologa a casom si najdi normalnu
"...Co si o tom myslite? ..."
Ze mas hroznu smolu na zeny.
Tvoja priatelka je asi taka ista ako tvoja zena, manipuluje, vydiera, len nech je podla nej a to hned. Nie je uplne v poriadku.
Ze aj táto je manipulatorka
Opýtaj sa jej,že či by ona to riešila ináč,keby išlo o jej deti.Mám pocit,že si si našiel ďalšiu narcistku.
Tu je chyba v tebe. Mali by ti ako chlapovi narásť gule. Lebo takto všetko chápať jej požiadavky, pri tom úplne hlúposti a ona sama sa nechce v ničom prispôsobiť...
Žial pozri sa do zrkadla, si pravdepodobne slabý muž, tieto ženy to vicítia a nájdu si takého ktorému môžu skákať po hlave ako píska.
Potrebuješ sa zamerať na seba a svoje deti. Ak si po stroskotanom manželstve hneď po 8-mesiacoch mal inú, tak za mňa sa tie veci nedajú všetky poriešit a len si za niečim utekal.
Ja osobne by som takého chlapa čo si takto nechá od každého skákať po hlave ani nechcela.
Od zaciatku vsetko vedela
Sorry ale isiel si z blata do kaluze s tou sucasnou priatelkou
Jednu narcisticku primadonu si poslal do kelu a uviazal si si na krk dalsiu, skakala ti po hlave jedna a tato druha ti tam rovno tamcuje showdance
Zacni uvazovat
Zastav sa na chvilu. Nepozeraj na zenu, s ktorou si par mesiacov. Teraz ide o tvoj zivot a zivot tvojich deti. TY chces v tom byte zostat? TVOJE DETI chcu v tom byte zostat? Myslim, ze odpoved na obe otazky je ocivid e ano, takze tu nie je o com. Novej priatelke to vadit moze, to je tak vsetko. Jednoducho si nastav hranice teraz, povedz ze su pre teba dolezite tvoje deti a ty sam a to co chcete vy. Uz len si vezmi, ked detom predas byt, kde su zvyknute a citia sa dobre a pojdete do podnajmu, kvoli nejakej cudzej tete, lebo milostpani nechce, ako sa budu citit? Ako budu brat ju, ako budu brat teba? Nepokazi ti to vztah s detmi? No ona nechce do toho bytu, tvoje deti a ty zase nechcete z toho bytu. Tak si zodpovedz sam, kto je tvoja priorita. Ako maximum by som urobila tolko, ze by som na komplet prerobila spalnu, kludne podla jej vkusu, nech teda ma dusu na mieste. Normalne jej to povedz ze laska moja jednoducho toto je pre mna dolezite, ja s detmi v tom byte chceme zostat. Som ochotny si vypocut, co mozem spravit, aby si sa tam citila lepsie. Psychicka pohoda mojich deti je pre mna najdolezitejsia. Si u nas kedykolvek vitana, ale jednoducho v tom byte budeme. Ona sa sprava ako 5 rocne urazene decko, okolo ktoreho sa zemegula toci. Nastav si hranice teraz a stoj si za svojim, ak sa jej nebude pacit, tak nech si struhne hystericky zachvat a ide dalej. Aspon sa zbavis hned dalsej narcistky a manipulatorky, kvoli ktorej si na dobrej ceste dohukat si vztah s detmi.
Ona to "neznesie"? No nech. Ale ty ju v žiadnom prípade nepočúvaj. Deti sú dôležitejšie. To vieš aj ty.
Od začiatku vedela, do čoho ide. Podľa mňa príliš vyvádza a mala by si nájsť partnera bez záväzkov. Teraz je to byt, potom si zas niečo nájde...