icon

Môj biologický otec 10 rokov nebol v kontakte a teraz si nárokuje na vnúča

syringaalba
19. dec 2015

Situacia mozno trochu zlozita. Moj biologicky otec nas opustil ked mi bolo 16. Bol to alkoholik a agresivny cholerik, vdaka ktoremu som mala mnoho ran na dusi. Neudrziavame kontakt 10 rokov. A k nevie kedy a ako som dostudovala SS, VS, kedy a kde som bola zamestnana, nepozna monich priatelov, mojho draheho... Nevie o mojom zivote nic. Pred rokom a pol sme sa s polovickou vratili do rodneho mesta kde som aj porodila. Dozvedel sa to nahodne a ked mal syncek 3 mesiace tak mi opity telefonoval ako ho minulost suzuje a trapi a chce vidiet vnuka. Nepovolila som, s odovodnenim ze ked ma zaujem ma sa ozvat triezvy. Odvtedy nic az dnes. Zavolal mojej krstnej, pretoze kvoli nemu som zmenila cislo a vravel jej aby sa ma spytala ci sa s nim stretnem aj s vnukom a muzom. Samozrejme opat opity. Teraz ma drobec 15 mesiacov a o sa ozval druhy krat a zas spity. A ako perlicka z neho vypadlo ze moja babka, jeho mama pred dvoma mesiacmi navzdy zaspala. A on to nikomu z rodiny nedal vediet... Nemozem spat ani jest co mi je tak luto toho ze som jej nebola na pohrebe. Co myslite, robim dobre ked si takeho cloveka nechcem pustit k telu a uz vobec nie k mojmu malemu? Dodam ln, ze on sa tvari ako svaty, on muzikant, policajt vo vysluzbe s vynikajucimi pracovnymi uspechmi. Kdezeee by on bol pijan... Dakujem za vase nazory. Ps: drahy je tiez proti

Strana
z2
ukulela
19. dec 2015

@syringaalba robis dobre. za triezva na vas roky sral ... akurat ked si uhne, tak sa v nom ozve svedomie? do haja aj s takym clovekom. kasli nanho. keby tak chcel vidiet teba aj vnuca, zavolal by triezvy.

erickatt
19. dec 2015

Kludne spi. Ked sa nevie ozvat triezvy. A kvoli babke sa netrap. Staci, ze na nu myslis v dobrom a ci si bola na pohrebe nezalezi

syringaalba
autor
19. dec 2015

@erickatt len to ma mrzi ze som sa s nou roky nevidela kvoli nemu

syringaalba
autor
19. dec 2015

@erickatt
@ukulela dakujem vam

tova
19. dec 2015

@syringaalba to ze si s otcom nemala 10r. vztah nznemena ze si mala prerusti vztah aj s babkou. Ked si ju mala rada nadalej nemal byt ziden problem aby si s nou bola v kontakte, jej aspon oznamila ze cakas dieta a porodila si pravnuka. Aj keby otec byval u nej, stale je sposob ako sa skontatkovat aby nbol do thoho zainteresovany aj on. Plakat nad rozliatym mliekom je neskoro. Mozno by si mala prehodnotit ci sa stretnes s otcom a ukazes mu dieta (aj keby bol opity z ruky ti ho nevytiahne ani neublizi) Niktory ludia maju problem s drogamy, ini akoholom a dalsi su na antidepresakoch cely zivot. za kazdym treba hladat pricinu preco tak ziju.

janinah
19. dec 2015

súhlasím s @tova, babka za pijanstvo svojho syna nemohla a teba by rada videla dospievať....no čo už,čas nevrátiš.....rozhodni sa podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia,kedysi zrejme budeš po tom otcovi dediť /možno len dlhy,neviem/....ale ja by som sa s ním aspon stretla najprv sama bez dieťaťa na neutrálnej pôde s podmienkou triezvosti,akonáhle zbadám,že je opitý,tak odchádzam...

esterba
19. dec 2015

@syringaalba mna by k tomu nikto nedonutil. Ani zavolat nevie triezvy. Nevies odhadnut ako sa opity bude spravat, svoje dieta by som takej situacii nevystavila. A ten puch co z neho pojde, ak je dlhorocny alkoholik, to bude citit, aj keby bol zrovna triezvy. Mne je z toho na zvracanie, co potom male dieta na rukach... K babke - nepises, preco ste sa nestretavali. Ale samotny pohreb by ma az tak netrapil, skor co bolo pred nim.

pribinak
19. dec 2015

Ak si veriaca, daj za babku odslúžiť omšu a chod na cintorín, správca ti povie, kde je hrob

Vnuk sa s dedom stretávať nemusi ak ty nechceš, on to dobre ako policajt vie, preto to asi bude skúšať cez rodinu, smutne ako manipuluje

sense
19. dec 2015

K opitemu by som dieta nepustila cize otec by mal smolu druha vec je co sa babkY tyka ...babka nemohla za to ze tvoj 9tec je alkoholik a ze bol rozvedeny....moj otec tiez holdoval alkoholu a mama sa rozviedla ale na babku sme nikdy nezanevreli a hoci babka mala po rozvode tazke srdce na mamu ze ved si v kostole slubili v dobrom aj zlom tak mama nam nikdy nezakazovala kontakt skor nam pripominala ze babka ma sviatok a ze by sme ju mali navstivit atd

saurian
19. dec 2015

@syringaalba ahoj. ja by som sa asi s nim stretla. ale - za podmienok ze bude triezvy, isla by som bez dietata, a s mm, nie u teba doma - na nejakom "cudzom" mieste - napr kaviaren. a povedala mu narovinu, ze k nemu nemas dobry vztah, ze mu zazlievas ze pije a iba ak bude triezvy, nepit, prip sa liecit - potom by si mu dala sancu. nech je ako je, je to tvoj bio-otec, urobila by som to jednak kvoli sebe, pretoze niekdy v buducnosti by ta to mohlo mrziet ze si to neskusila. a potom - ktovie ako je na tom on - je tu aj mala sanca ze ho to mrzi, ze taky zivot viest nechce, ale potrebuje nejaku podporu/motivaciu aby to dokazal zmenit, a tym mohol byt prave "napraveny" vztah s tebou, kontakt s vnucatom. aj ked to je malo pravdepodobne, ze sa zmeni, ale to jedno stretnutie by som za to dala.

staronova
19. dec 2015

načo sa stretávať, ved aj tak sa nemáte o čom rozpravať, nič spoločné, len ti to bude narúšať váš rodinný život. Ak nemal chuť raz vydržať kvôli tvojmu stretnutiu, či telefonátu bez alkoholu, tak nie je o čom.

mamjka
19. dec 2015

ak chce vidieť teba aj malého naozaj nech prestane piť....zavolá triezvy a začne so sebou niečo robiť.... ak sa nechce zmeniť ta nech žije sám a aj vás nech žiť napokoji

evittam
19. dec 2015

@syringaalba Ahoj, napíšem v skratke. Moja matka sa pomaly pred 30-timi rokmi tiež na mňa viac-menej "vykašlala" - bola slobodnou matkou, žila u mojich starých rodičov (jej rodičov) a odišla s iným chlapom-raz za čas prišla, aj s ním -boli sme v kontakte ale nemala som rada jeho a zverili ma do starostlivosti starých rodičov a tí ma aj vychovali - boli to vlastne moji rodičia od začiatku.....No a k veci - ja mám teraz vlastnú rodinu, matke priateľ zomrel, obe moje deti videla ale nestýkame sa a ani si ju nepustím k sebe do bytu a ani na návštevu a ani nič podobné - žije v sociálnom dome-nakoľko všetko dávno prepili, už síce nepije ale možno to bude znieť hrubo alebo neviem ako - rozhodla sa pred rokmi sama a nemienim ju púšťať do života mojich detí nakoľko je to zbytočné...je to moja biologická matka ako mám aj biologického otca (ktorého nepoznám). Moji rodičia už zomreli.... 😉 Takže za mňa nie - nestretávala by som sa s ním - máš svoj život, svoju rodinu a nemyslím, že ho k tomu potrebuješ či už pije alebo nie. A nárokovať si na vnuka - to je akože čo?!

moni244
19. dec 2015

@syringaalba pozri, ani moja dcerka nepozna mojho bio otca, len nevlastneho, ktory je lepsi otcom ako bio, je tim najlepsim dedkom a nemienim ju vystavovat chorej hlave, ktora vidi len seba, napise raz za desat rokov totalne od veci sms. Moj bio tiez pije a sam s nami stratil kontakt, jedine, co vedel, je vypisovat trapne sms, ako ublizi mame, ak sa mi niecostane, mojho uz manzela nazval dedinskym chudakom rovno do oci, nikdy nam nic nedal len tak, bez toho, aby nam to neustale vyhadzoval na oci. Od brata ziadal peniaze, ktore mu posielal na vysku, ked sa zamestnal (poslal mu raz za 3 mesiace 20 eur), brat mu ich vratil a odvtedy s nim neprehovoril. Co chcel, to ma, ostal sam. A co sa tyka babky, ak si mala taku babku z otcovej strany ako ja, tak sa necudujem, ze si ju nekontaktovala

monicm
19. dec 2015

@syringaalba Ak by bol triezvy, možno by som sa s ním stretla, neviem, ako veľmi "ťažké" máš na neho srdce. Ale len za triezva. Ja som odmietla chodievať s deťmi k mame, keď mala vypité, jasne som jej to povedala a pochopila. Tvoja situácia je ešte horšia kvôli zlobe z minulosti. tak sama musíš vedieť, čo cítiš a čo chceš robiť. A rob tak, ako ti káže srdce a netráp sa preto. No a kvôli babke sa tiež netráp. Zisti, kde má hrob, a môžeš si ju uctiť aj teraz.

zabina27
19. dec 2015

@tova @janinah nie s kazdou babkou sa da udrziavat vztah... ja som studovala VS, byvala som u starych rodicov z tatkovej strany, nie na intraku, ked sa nasi rozviedli... len mi stari po nom poslali veci, ze uz by mi u nich asi nebolo dobre a dovi-dopo, potom ani obraz ani zvuk, a to nehovorim, ze ani bratovi sa vobec neozyvali. no kontaktuj takych, ktori ocividne nemaju zaujem 😒
len mna to momentalne na rozdiel od autorky netrapi, asi teda este ziju (snad by nam tatko dal vediet, aj ked ani s nim sa z jeho iniciativy uz netretavame, tiez este vnuka nevidel...)

syringaalba
autor
19. dec 2015

@tova to je sice fakt, priznavam, no kedze sme boli uplne mimo a v rodnom meste sme boli tak max dva krat do roka a on nebral na vedomie ze chcem byt iba s nou tak to bolo tazke. Pravda, volavala som si s nou

syringaalba
autor
19. dec 2015

@pribinak hrob viem kde je, maju s dedkom spolocny, zajtra tam ideme. Ked som tam bola na dusicky ani som netusila zr uz su tam dvaja

tova
19. dec 2015

@syringaalba sorry, vyhovorka. Som na inom kontinente a vztah s babkami som udrziavala pokial zili. Telefon, fotka, pohladnica.

syringaalba
autor
19. dec 2015

@tova tazko povedat, pretoze ako tu jedna spomenula nie vzdy to ide. Kazdopadne dakujem za tvoj nazor. Ps: vsetky listy fotky aj pohladnice mi poslal po mojej pribuznej neotvorene-postu vyberal on a nedaval jej ju 😔

timea7
19. dec 2015

@syringaalba u mňa by nemal šancu ani ako triezvy, taký otec by my nezaujímal.

sense
19. dec 2015

@syringaalba fuha za takych okolnosti by otec asi u mne definitivne skoncil, keby mi spravil nieco take ako tvoj ze vyberal postu a babke ju nedaval...

gita17
19. dec 2015

nieco mi tu nesedi, podla mna pises len to co sa ti hodi, alebo si nieco velmi podstatne vynechala, lebo menit si telefonne cislo len kvoli tomu, ze ti niekto raz zavola opity nie je normalne. Keby ta obtazoval a vyvolaval stale, tak to pochopim, aj ked cisla sa daju blocknut (ak by si o tom nevedela). Jednoducho mi v tvojom pribehu nieco nesedi, tolko starosti pre nic za nic.

syringaalba
autor
19. dec 2015

@gita17 pre objasnenie-mali sme moznost s drahym sat na jeho meno pausal, mal to vyhodnejsie, nakolko som si mohla aj preniest stare alebo zalozit nove, povedala som si, radsej nove, kvoli nemu. Ano za posledny rok zavolal 2x, no predtym to bol horor. Volal od seba, od znamych, ked bol v praci tak odtial. Niekedy aj 20 krat za sebou. Vzdy to bol tak jeden raz za cas a odmlcal sa. Vtedy som to neriesila lebo to vzdy nejak same preslo. Je samozrejme ze ti nieco nesedi, pretoze desat rokov zivota a to co bolo predtym sa peedsa neda zhrnut do jedneho prispevku. Urcite nepisem co sa mi hodi, keby som mala tolko fantazie, radsej napisem knihu

mala_hobitka
20. dec 2015

@syringaalba Neviem preco sa tu riesi stretavanie sa s tvojou babkou. K tomu len tolko ze uz jej niet a riesit co bolo, co nebolo a mohlo byt zbytocne. Uchovaj si pekne spomienky a mysli na nu v dobrom.

Co sa tyka tvojho otca tak ho vobec neries. Je to sebec. Mysli na seba. On chce vidiet teba a vnuka ....a vobec ho netrapi co chces ty, ako sa mas, co potrebujes, co prezivas ako a kam si sa v zivote dostala. Nemas dovod pre neho nic robit. Nic mu nedlzis. Udrzuj ho mimo vasho zivota. Len ty urcujes, ktori ludia do tvojho zivota patria...a ktori nie.

sasa1310
20. dec 2015

@syringaalba no v prvom rade tvoj drahý si môže byť proti koľko len chce. Rozhodnutie je v prvom rade na tebe. Nepochopila som, prečo si sa vlastne nestretávala ani s babkou? Naozaj by ma to zaujímalo, prečo si sa dozvedela až od otca, že zomrela? A teraz máš výčitky? Kde si ty bola tie roky, keď si ani nevedela, že zomrela?
A v druhom rade si treba uvedomiť, že žijeme len raz a každý raz v živote spravíme nejaké chyby. Nie každý rodič sa naučí byť dobrým rodičom.
Ja osobne by som sa s ním stretla a uvidela čo ďalej. Život je príliš krátky na to, aby sme mali v sebe stále tu zlosť. Ukáž aj ty svojmu synovi, že nech je otec aký je, že je stále dôvod na to, aby ste sa niekedy stretli. Lebo nikdy nevieš či sa to raz neotočí a nebude sa chcieť s vami neskôr stretávať trebárs tvoja nevesta....pretože vtedy si možno tvoj syn spomenie na to, ako jeho mama aj napriek tomu aký bol jeho dedo, si na neho ten čas našla.

magmolatus
20. dec 2015

@syringaalba za babku môžeš doma zapáliť sviečku symbolicky. Mi to robíme bežné doma na dušičky ak nestihnem odbehnúť všetkých. Ale aj ked stihneme.
Nič ti tomu nebráni to spraviť aj cez rok.

A čo sa týka otca tak ja by som svoje dieťa opilcovi do rúk nedal.
Má presne to čo si zaslúži.

maminuska
20. dec 2015

@syringaalba ja ti rozumiem , nestretla by som sa s otcom ani ja. Za vzťah rodiča a dieťa je zodpovedný rodič , zvlášť keď je maloleté .
10 rokov je dlhá doba, je tam riadny výpadok čo sa týka spoločných zážitkov ... vidím to aj na vlastnom synovi , nie je o čom s vlastným otcom , rozhovor trval tak max 2-3 min, potom sa to syn snažil ukončiť ..nevidel otca 5 rokov, potom ho videl asi na dve hodiny z mojej iniciatívy a zas ho nevidí už rok , teraz su uplne bez kontaktu , syn mu nedvíha telefon a ja sa do toho už nestarám ,neriešim .

jeennyv
20. dec 2015

@syringaalba ja by som takeho cloveka neriesila a aj keby chcel nekontaktovala, lebo ja osobne niesom ten typ, ze ked mi niekto ublizil ci ublizuje a zrazu si spomenie, ze tak sorry a odpust...aj ked je to rodina...ja skor nepochopim ludi, ktori to nedokazu hodit za hlavu a potom u sklamani, ze ten clovek sa nezmenil lebo to je uz raz tak...ked ta kontaktu opity je z neho stale tedn isty alkoholik...aby to nebolo nakoniec tak, ze potrebuje nieco viac ako len kontakt s vami....

miadi
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2