Môj manžel a jeho zvyky po svokre

10. jún 2025

Ženy ťažko opísať čo mi najviac vadí. S mužom sa poznáme tridsať rokov, z toho manželia 25,nebohá svokra ma nikdy nemusela, postupom času mi vadilo aj počuť jej hlas. Ale muž pochopil čo mi na nej vadí, že jej životný štýl nie je ,, normálny,,. Bola strašne zatažená na hmotné veci . Len také príklady. Zo všetkého potrebovala mať viac kusov. Dve chladničky, dva sporáky, päť televízorov, dve bicykle hoci ani nikdy neprešla ani kilometer, kompletné dve obývačkové zostavy v jednej obývačke, len čo má.rýchlo napadne. Ok, každý má nejaké to hobby ale ona na tom nebola tak finančne a všetko riešila úvermi, nebankovkami a pôžičkami od rodiny. Muž jej veľa krát snažil dohovoriť a aj sľúbila, že už nebude bezhlavo nakupovať a vydržala do druhého dňa.
Muž je v tom veku, keď to o svokry prepuklo naplno. Najprv si objednal iba dve kolesá na fúrik, aby mal rezervu ale teraz už máme tri čerpadlá na vodu, tri bike, tri vŕtačky, dva kompresory, dva notebooky, štyri hodinky, nespočetné možnosti náradie, niečo v drevárni, niečo v dielni,. niečo v pivnici, niečo v garáži. Má často nočné a cez deň si kuriéri podávali, kľučky. Vyvrcholilo to hádkou minulý víkend, keď bol za radom 3-4x v meste autom pre prkotiny. Pred pár rokmi by si tú prkotinu objednal za euro z Aliexpressu a vyčkal kým príde a teraz dá aj 5-10€, len aby mal hneď.

ukgirls
10. jún 2025

smer psycholog inak sa z toho nedostane

autor
10. jún 2025

@ukgirls tak to je ďalšia rodinná diagnóza, svokra vôbec nechodila k lekárom, ani na prevenciu nič, . Muž má problémy s prostatou už rok a pol ho nabadam.na návštevu urológa, aj časenku som vybavila, pán doktor zomrel ešte predtým ako by ho.vyšetril. Už ho k inému asi nedostanem. Má vysoký cholesterol, vysoký tlak atď, najnovšie už nechce užívať lieky, keď takto bude pokračovať zomrie na obyčajnú chorobu čo sa dá liečiť ako svokra.

januska12323
10. jún 2025

Keď neprijme pomoc veľa s tým nespravíš.

gribka1
10. jún 2025

Už prebehol vážny rozhovor? Buď pochopí, treba hľadať riešenie alebo to s ním proste nedáš.

procrastique
10. jún 2025

Nuž psychiatra nechce, ty šípim že s takým mužom žiť tiež nechceš...
Troška odľahčíme :D teda dobrá správa je, že pomerne rýchlo budeš dediť tie jeho skvosty, keď má vysoký tlak a cholesterol :D

autor
10. jún 2025

@gribka1 tých rozhovorov bolo viac, niekedy aj posluboval ale nedodržal, teraz buď odíde z miestnosti alebo sa vyhovára na niečo

autor
10. jún 2025

@procrastique tablety vymenil za prírodnú liečbu už druhý mesiac, každý týždeň drží jeden deň 24h pôst, neviem aký bude výsledok, v práci majú povinné preventívky, nielen u podnikového ale aj na očnom aj na krčnom

lilitela
10. jún 2025

Nemam skusenosti, no zeny tu zvyknu radit v takych situaciach, ked uz sa neda pomoct s diagnozou, chranit aspon seba. Oddelit BSM, a on bude moct nakupovat dovtedy, kym bude mat peniaze, resp. kym pride exekutor. Takze asi sa zameraj na toto, aby si ochranila seba, svoj majetok. Zda sa totiz, ze ste si neporadili so svokrou a neporadis si asi ani s muzom.
Povedal aspon preco to robi? Nutkanie?

cacianka
10. jún 2025

No do piiiip, nezávidím....

autor
10. jún 2025

@lilitela jeho obvyklé, to sa ešte zíjde. Stalo sa, po váznom rozhodne, že vyhodil aspoň tie veci čo sa opraviť nedajú, ale postupne si dokupoval ďalšie haraburdy

any_soj
10. jún 2025

Ale to nie je životný štýl, ale diagnóza. U svokry, aj u manžela. Odporúčam knihu Hranice v manželstve, je aj PDF na nete. Musíš si nastaviť hranice. On to musi riešiť, ešte kým sa dá. A zvážila by som aj zrušenie BSM, nech máte z čoho žiť - ak to začne ísť na úkor financií rodinných. Je to buď psychická porucha, alebo závislosť, čo je tiež porucha.

luccija
10. jún 2025

Koľko má rokov, že mu tak s prepáčením "preplo?
To, čo venuje nakupovaniu nech ide k lekárovi prostata a vysoký tlak nie sú sranda.Je to nezodpovedne voči tebe a detom

autor
10. jún 2025

@luccija má po 50 ke

ukgirls
10. jún 2025

Tak mu daj ultimatum..bud psychiater alebo odovzda vsetky kreditky..blokovanie online nakupu a dostane len vreckove ..inak kasu drzi len ty ... a ak nie moze sa zbalit a ist

marca12
10. jún 2025

@ukgirls Ani toto nie je riesenie. Takto chory clovek sa dostane k peniazom aj cez mrtvoly. On nevnima,ze ma problem,naberie pozicky a nevymotaju sa z toho. Boze fakt hrozna situacia.

marca12
10. jún 2025

Ja by som riesila rozdelenie BSM. Objednaj ho k psychiatrovi,naloz do auta a musi ist. Zabudol uz,co vsetko svokra povyvadzala?

lilitela
10. jún 2025

Toto chapem ak ide o veci, bez ktorych by ste mohli mat problem, napriklad pokazi sa cerpadlo a je lepsie mat nejake v rezerve, ak sa bez neho ozaj nezaobidete. Ale vacsinu veci dnes dokazem kupit "na pockanie". Zavisi od toho, kde byvate, ved obchody su otvorene aj v nedelu. Skusila si povedat, ze tym veciam zbytocne prepada zaruka, ak ich mate postavene na polici? Myslim tie, co kupil v obchode. Zda sa totiz, ze on skreckuje aj ine rozne veci, stare, ci nie?

majka36912
10. jún 2025

A nejde v jeho pripade, ci pripade jeho svokry o to, ze by hromadili veci? Ze je u nich to zberacstvo patologicka vec?

tomcimka
10. jún 2025

@majka36912 ak by to zberacstvo bolo patologické,tak by zbierali aj veci z kontajnera. Tu skôr ide o pocit,aby mi nič b živote nechýbalo. Môže to byť spôsobené nejakou traumou,keďže je to dedidcne napr.jeho otec prip.stary otec mohol byť lakomec a nič nedoprial rodine.
@autorka odporúčam vysporiadať majetok BSM. Všetky peniaze, úspory držať na účte,kde nebude mať manžel prístup. Jemu dať minimum peňazí na účet tzv.vreckove.
Dá sa dohodnúť so psychologičkou,aby ste chodili obaja. A povedať mužovi,že ideš so sebou,ale potrebuješ doprovod. Držím palce

marcellka32
10. jún 2025

Ja som minimalista- mám doma len veci, ktoré využívam, ale...moja mama žila v nedostatku v detstve - pretoa teraz všetkého nakúpené, preháňa to hlavne s potravinami, prídem po týždni k nej, otvorím kredenc a tam: 4 kecupy, 5x veľké maslo, 30 vajec, 15 kg cestovín (áno 15), ...keď jej poviem načo to kupuješ, veď to sama nezjes, povie bolo to v akcii...ja to neriešim, pokiaľ to nezasahuje ďalej do iných vecí....
U vás sa z toho muž sám nedostane...neprejde to ako nádcha

autor
10. jún 2025

@majka36912 jeho svokra je úplne normálna....

sevrin
10. jún 2025

Doveď si dvoch frajerov, ideálne černochov.
Keď môže on všetko dva krát prečo nie ty.

majka36912
10. jún 2025

@tomcimka Nemusia vyberat veci aj z kontajnera na to, aby to uz hranicilo s patologickym zberacstvom, aj tu jestvuju rozne urovne tejto diagnozy. Niekto moze mat byt zaplneny bordelom az po strop, iny moze mat len nutkavu potrebu veci zhromazdovat. Ja som to mala s oblecenim. Vypredaje sem, sekace tam, niekolko plnych skrin a ked uz sa to zacalo hromadit aj na gauci, tak som si uvedomila, ze mam problem, pretoze tolko toho naozaj vobec nepotrebujem. Postupne som vacsinu z toho darovala, ale s tazkym srdcom a musela som sa nad sebou zamysliet, preco to vlastne robim.

autor
10. jún 2025

@lilitela bývame v malej dedinke ďalej od mesta, máme vlastnú studňu, čerpadlo treba, ale keď sa staré pokazilo kúpil na rýchlo od kamaráta použití a le neosvedčilo sa a potom kúpil nové. Hovorí že to staré opraví. Tie veci nestoja len tak na polici, je kutil.
@tomcimka svokor zomrel skoro, mal nehodu žili skromné, chystal sa na vš , v 18 je odišiel z domu ale svokra domácnosť s malymi deťmi sama neutiahla. Tak sa vrátil domov zo štúdia neboli nakoniec nič,
@ukgirls neviem o tom že by mal kreditky ani spotrebné úvery, naposledy si požičal od mojej mamy ešte roky dozadu keď žila svokra(kvôli nej)a to do mesiaca vrátil. Máme hypo, ale už iba tri roky.
Poznáme si navzájom hesla do notebookov do mobilov na sociálne siete. Neverím že by finančne niečo tajil.
Kamošky mi ho vždy závideli, že keď po nočnej vstane navarí uprace kým prídem z práce domov. Máme rodinný dom, dve autá , chodíme na dovolenku k moru, na výlety. Deti sú veľké , vypadneme len tak vo dvojici. Až na poslednú dobu sme sa nezvykli hádať, tento rok sme nikde neboli ani na Valentína ani k sviatku v reštaurácii.
Čítať čo ste napísali je kruté

lilitela
10. jún 2025

Tak vlastne co ta stresuje, ked pises, ze tie veci u vas len tak nelezia, ale ze sa neustale s nimi pracuje, alebo sa pouzivaju? Asi mi to unikla, ta pointa. Mas len strach, aby sa to nezvrzalo? Ak ste na tom financne fajn a nijak vas to neohrozuje, tak asi treba privriet oko.

autor
10. jún 2025

@lilitela píšem ako to bolo doteraz, ale tento rok sa všetko obrátilo na ruby

lubkovaandrejka
10. jún 2025

@majka36912 a aj si zistila, preco si to robila??

lilitela
10. jún 2025

Možno je to len nejaka kríza . Vyzerá, ze si vychadzate dobre. Asi ostáva len komunikovať. Spýtaj sa ci potrebuje pomôcť. Véd vidíte, že sa vám za posledný rok zvýšili výdaje.

laurikagab
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majka36912
10. jún 2025

@lubkovaandrejka Myslim, ze som to robila preto, ze ako dieta som stale po niekom nosila oblecenie. Ci uz po sestrach, alebo po detoch kamaratiek mojej mamy... Peniazkov sme mali malo, nic dolezite nam nechybalo, len na vsetkom sme setrili. Vsetko sme skladovali, ze sa nam to raz moze zist. A mne sa nejako asi spojilo, ze skladovat oblecenie je dobra vec a vzdy sa to zide.