Môj manžel je veľké dieťa a mame nestačí ani 8 rúk. Je to na smiech či na plač?
Satira zo života rodiny: Dnes majú viacerí zamestnanci voľno, je štátny sviatok. Treba si oddýchnuť a užiť voľný deň. Môj manžel je ťažko pracujúci muž, ktorý robí vo dne, v noci (na smeny). V pracovné dni je buď unavený pred prácou, alebo unavený po práci. Ja som na materskej dovolenke, takže štátny sviatok, ani pracovné voľno sa ma netýka. Verím, že ženy mi dajú za pravdu, že udržať domácnosť v inom ako povojnovom stave, uvariť obed, oprať a poskladať tie nekonečne rastúce kopy prádla pri 12mesačnom zvedavom chlapcovi, ktorý je v každej sekunde VŠADE, je skoro nemožné. Obzvlášť ak chodíte s brušiskom, ktoré vám závidí aj samotný Santa Claus v predvianočnej objemovke. 🎅 Keď niekomu poviem o tom, že sa pre zablokované kríze neviem postaviť, fučím jak lokomotíva, som na smrť unavená a čakám na koniec roka ako na vykúpenie, len sa usmeje a povie: "lež s vyloženými nohami, ľahni si vždy keď spí malý a vykašli sa teraz na varenie a upratovanie."🙏 Aká milá, dobre mienená rada. Môj muž nevidí, že niečo nie je v poriadku, že existujú dôvody, prečo som unavená aj ja napriek tomu, že som na,, dovolenke" hnevá sa, keď mu oznámim, že sa má o svoju manželku starať a nosiť ju na rukách aj napriek viditeľnej nadváhe 😂😂😂 (lebo o chvíľu už nevyjdem po schodoch ani sama, nie ešte so Šimim zaveseným okolo krku). Vraj ženy sú komplikované a myslia si, že muži vedia čítať myšlienky a dokážu nájsť odpoveď na to naše,,NIČ mi nie je". Tak som dnes teda maximálne úprimná... Urob Šimimu raňajky - nič, prádlo je suché - nič, dnes varíš obed - nič... Ale išiel spať malý a môj manžel so spankovymi návykmi novorodenca tiež. 😴😴😴Tak mu vravím, choď zatiaľ spraviť na obed cestoviny. A viete aká je odpoveď? On dnes nebude hladný... 🤔 Takže kým moje dve deti spia (12m a 30 r.) a to tretie kope do rebier, čo to dá, stihla som navariť teda ten obed ja, lebo ja, narozdiel od môjho asi dietujuceho manžela, plánujem dnes jesť a asi kľudne za dvoch🤰. Veď som v predvianočnej priberacej fáze 🎄👼😂
@angelsue712 asi ta sklamem, ale toto neprejde nikdy. Hadam az ked budu deti z domu. Pockaj, ked bude mat ...nast. Ja nic ine nerobim, len varim a periem. Neviem, kde to jedlo v nom mizne a kvoli jeho treningom a pretekom som si musela zaobstarst susicku, lebo kazdy den treba prat.
Ale na druhej strane mi s upratovanim pomoze. Aj syn aj muz.
.
@angelsue712 medzi vsetkymi zenami, co ti budu pisat, akych maju super manzelov, ver, ze nie si sama...aj ja mam doma 3 deti 🙉
@angelsue712 Ale to nie je satira, to je realita ako vysita aj v inych rodinach, ...akurat, ze to nikto nepovie, ze to bude takto ked sa zena vydava... A potom sme vsetky "milo" prekvapene.
Ahoj, no mne to smiešne aleže vôbec nepríde. A obdivujem Ťa,že sa dokážeš ešte aj zasmiať.
Ako píšeš je to ťažko pracujuci muž,isto má právo si oddýchnuť, ale než by pomohol svojej tehotnej manželke radšej zahlási že nebude jesť? Čochvíľa budeš mať tri deti. K dvom Ti gratulujem, tomu tretiemu by som dala "preplesk" aby sa zobudil. A pokiaľ to neurobíš Ty sama,veru bude to len horšie.
U nás to je tak nejak podobne, aj vždy bolo. Ešteže sú už deti väčšie, 9 a 4 🙄
@angelsue712 no, moj muz je tiez ako velke dieta, ktoremu stale treba hovorit, co ma spravit, ale teda aspon to spravi (aj ked niekedy mu to trva), ale aj navari - ale zvycajne k tomu potrebuje presne instrukcie krok po kroku, ak nepripomeniem, ze jieco treba osolit, zvycajne to neurobi, rozliate veci v pohode utrie do rukava, ponozky, ktoru ma na nohe :D ale teda urobi, o co ho poziadam (len pradlo od neho skladat nechcem, na to je naozaj krivy).. no nic to nemeni na tom, ze tiez mam pocit, ze mam doma dieta (akurat asi poslusnejsie, ako ty :D )
Moja, bude to 10x horsie ked sa male narodi... a starsie pride do obdobia vzdoru... Drzim palce. Vela zavisi aj od deti. Ja mam pomahajuceho, paradneho muza ale deti take vzdorovite ze obaja nevladzeme 😁
Už čakám kedy tu napíšu ženy nieco v tom zmysle :co sa stazujes , ved to je normalne, o muza sa treba starat lebo ti ujde za inou co mu navari a pod
Ach, no nezavidim ti. No na druhej strane, co si si vzala, to mas. Prepac, ale pre toto nemam pochopenie, radsej by som bola sama ako s takym trulom nemoznym. Ale tak mozno ma ine kvality, co predcia nedostatky.... aj ked, to by si sa asi neprisla vyliat na MK, keby to tak bolo. Drzim palce, zmenit sa to nezmeni, a zrejme ho lubis, kedze cakate druhe dieta, tak uz sa len obrnit a vediet zit s tym, co mas..
No vies co ja by son sa bola vykašľala na obed nechala so doviezť pizzu a on nech labu lize veď hladný nie je
@angelsue712 mna len zaujima, ze akoze co bude az pojdes do prace - to budete unaveni pred/po praci obaja a o domacnost a deti sa kto bude starat ? Ci ty nebudes mat pravo ani potom a vsetko bude zas na tebe ? Nechapem ako mozes nieco taketo tolerovat, ze ti povie, ze on nebude jest - v tom pripade OK, ale naozaj by som mu nedala nic z toho co navarim a za par dni by uz nemal ani co si obliect, lebo jeho veci by som sa ani nechytila 😠
@angelsue712 on dnes nebude hladny...no to jedlo, ktore som zatial urobila by ani nahodou nejedol a nedostal. K ostatnemu sa radsej ani nevyjadrujem, smutne. Kedze je dnes doma, pomoc ma byt samozrejmostou. Nech si spi kolko chce, aj zarovno s dietatom, to by mi absolutne nevadilo, ale nech predtym pomoze a urobi, co treba.
Tak u nas bezomna by asi vsetci vymreli u mna doma je to akokeby tu nikto ani nezil kazdy sa ma pyta nevies kde mam toto ako som si vychovala tak mam, ale na druhu stranu starsi synovia pomozu s najmladsou dcerkou je autistka neverbalna takze tu klobuk dole postrazia nakrmia do dss odvezu privezu, ale ostatne pokial nepoviem nevidia ze pradlo je v susicke 2 dni ze mycka sa da aj zapnut aj vybrat
Nuz a ked sa narodi druhe babo lepsie to nebude😔budes mat deti tri.vela sil zelam!
Snaz sa robit len najnutnejsie zlo, posli po narodeni dietata muza na rodicovsku a ty si chod oddychnut do zamestnania. 🙂
Mozno ste si mali dat vacsiu pauzu medzi detmi. Najvacsi problem nie je asi ani tak domacnost, ako sa natahovat s malym dietatom tehotna.
@angelsue712 No, takže, keď bude tvoj muž chcieť jesť, povedz mu, že predsa nie je asi hladný a že si už všetko zjedla. Pretože ste dvaja. Ak si to náhodou nevšimol...
"Halólo lo lo..." Daj mu na nejaký čas malého na starosť a domácnosť, aby vedel, ako sa ty doma nudíš a šunky vyvaľuješ očividne, keď je doma bordel..
@angelsue712 Co robis ked nie si na materskej? Ake mas povolanie? Ak to uz nerobis, mala by si zacat pisat. Uzasne napisane. Krasne sa to cita. Ja nie som expert a vobec sa do toho nevyznam ale tvoj prispevok je ako kapitola z knihy... vobec nie ako ked pise frustrovana mamicka svoje vylevy (alebo ako ked pisem ja).... a este aj tie fotky si pridala... no proste parada.
Moj muz pomaha so vsetkym. Prat a varit sa naucil ked zil sam lebo to bola nutnost. Upratovat som ho naucila ja, tak ze som ho do neba chvalila a dakovala mu vzdy ked nieco upratal (aj tu najmensiu vec). Ked videl aku obrovsku radost mi robi cerstvo vybliskana kupelna, sam od seba ju zacal pravidelne cistit aby mi urobil radost a aby bol ospevovany. O maleho sa tiez postara. Ale ma aj svoje muchy... ako napriklad ked sa vybije ziarovka v pivnici a poviem mu aby ju vymenil, tak povie ze naco, ze tam aj tak vela nechodime.
Ja by som mu urcite obed nenavarila ked zahlasi ze on nebude hladny.
@mirkakab jasne ze bol hladný... Ale nemal odvahu sú dať kým som bola doma, ale keď som išla s malým na dvor tak sa najedol, tanier nechal hodeny na linke a ešte keď som do neho rypla ci mu chutilo tak zahlásil že nič moc a na vrch by sa hodila opražena slaninka. Som myslela v tej chvíli, že mu tanier o hlavu rozbijem🙄
@andreatytler 😂😂😂 no ja už som podľa mňa taka frustrovana že už ani neplačem, len sa zo zúfalstva smejem 😂 a som povolaním učiteľka na základnej škole
@angelsue712 Božeéééé...a s takýmto .... ideš mať ďaľšie dieťa??? Ja viem prečo..ale nakop ho do zadku aj za nás.. Fakt, urob to.. Povedz mu, že to nie od Teba dostal, ale od žien z MK..
A preco sa o neho staras? Varila by som porcie len pre seba a dieta a prala len nase veci, nakupila len pre nas, upratala len po nas. Jeho bordel by som mu doniesla v kopke na postel a nech si v nom aj spi. Nerozumiem, preco zo seba zeny dobrovolne robia sluzky.

To ani satira nie je. To je smutne. Keby bol mm taky,tak ho kopem do riti.