icon

Môj manžel je veľké dieťa a mame nestačí ani 8 rúk. Je to na smiech či na plač?

angelsue712
17. nov 2020

Satira zo života rodiny: Dnes majú viacerí zamestnanci voľno, je štátny sviatok. Treba si oddýchnuť a užiť voľný deň. Môj manžel je ťažko pracujúci muž, ktorý robí vo dne, v noci (na smeny). V pracovné dni je buď unavený pred prácou, alebo unavený po práci. Ja som na materskej dovolenke, takže štátny sviatok, ani pracovné voľno sa ma netýka. Verím, že ženy mi dajú za pravdu, že udržať domácnosť v inom ako povojnovom stave, uvariť obed, oprať a poskladať tie nekonečne rastúce kopy prádla pri 12mesačnom zvedavom chlapcovi, ktorý je v každej sekunde VŠADE, je skoro nemožné. Obzvlášť ak chodíte s brušiskom, ktoré vám závidí aj samotný Santa Claus v predvianočnej objemovke. 🎅 Keď niekomu poviem o tom, že sa pre zablokované kríze neviem postaviť, fučím jak lokomotíva, som na smrť unavená a čakám na koniec roka ako na vykúpenie, len sa usmeje a povie: "lež s vyloženými nohami, ľahni si vždy keď spí malý a vykašli sa teraz na varenie a upratovanie."🙏 Aká milá, dobre mienená rada. Môj muž nevidí, že niečo nie je v poriadku, že existujú dôvody, prečo som unavená aj ja napriek tomu, že som na,, dovolenke" hnevá sa, keď mu oznámim, že sa má o svoju manželku starať a nosiť ju na rukách aj napriek viditeľnej nadváhe 😂😂😂 (lebo o chvíľu už nevyjdem po schodoch ani sama, nie ešte so Šimim zaveseným okolo krku). Vraj ženy sú komplikované a myslia si, že muži vedia čítať myšlienky a dokážu nájsť odpoveď na to naše,,NIČ mi nie je". Tak som dnes teda maximálne úprimná... Urob Šimimu raňajky - nič, prádlo je suché - nič, dnes varíš obed - nič... Ale išiel spať malý a môj manžel so spankovymi návykmi novorodenca tiež. 😴😴😴Tak mu vravím, choď zatiaľ spraviť na obed cestoviny. A viete aká je odpoveď? On dnes nebude hladný... 🤔 Takže kým moje dve deti spia (12m a 30 r.) a to tretie kope do rebier, čo to dá, stihla som navariť teda ten obed ja, lebo ja, narozdiel od môjho asi dietujuceho manžela, plánujem dnes jesť a asi kľudne za dvoch🤰. Veď som v predvianočnej priberacej fáze 🎄👼😂

Môj manžel je veľké dieťa a mame nestačí ani 8 rúk.  Je to na smiech či na plač?
tinapa
18. nov 2020

@angelsue712 Ešte malá poznámočka. Odpoveď na tvoju otázku, či to je na smiech, či na plač.. Je to na vážny rozhovor s ním- a ak to trvá dlho, tak aj na rozvod.

fokuska
18. nov 2020

@angelsue712 No co ti na to povedat... kym ste spolu chodili, tak si nevedela aky je? Ako to u nich v rodine chodi, ci su muzi zvyknuti doma ja nieco urobit? Nevsimala si si ako to funguje u jeho mamy v domacnosti? Ako sa sprava k nej? Ako ste fungovali spolu ked ste boli u vas, alebo u nich, alebo na spolocnej dovolenke?
Pred manzelstvom ste s anerozpravali o svojich planoch a predstavach o buducnosti? Co sa tyka byvania, vedenia domacnosti, detoch, vychove, spravovani financii atd?
Ako vyzerali zaciatky manzelstva a spolocneho byvania? Ani vtedy ste si nepovedali nejake "pravidla" fungovania?

V pripade, ze ano a bolo to ine, tak treba patrat po pricine - kedy sa manzelov postoj zmenil, co sa stalo.
Ak bol takyto stale, tak nechapem - mala si ruzove okuliare, alebo si si myslela, ze sa zmeni? Ak si do toho isla s tym, ze dobre vies aky je, tak si si len na seba usila budu :(

A navyse ked bol taky uz pri prvom dietati, tak si si s tym bola ok, ved urobme si druhe, nech to mam este horsie? :( Viem, ze ti teraz vycitky nepomozu, ale ked si nerozmyslela vtedy, tak mozno treba rozmyslat do buducna...

A jednu diskusiu si tu uz mala, nic si si z nej ocividne nezobrala: https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/som-neschopna-postarat-sa-o-dieta-a-domacnost-2/

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
karpina
18. nov 2020

Moja zlatá, ty to dáš, si silná a ešte s akým vtipom a šarmom. Pobavila si a dokážeš z každodennej mašinérie, svojim bystrým umom vykúzliť roztomilú rodinnú idylku.

sticker
vroni
18. nov 2020

Nuž, ja som zlomyselna beštia, ale milostiveho by som surovo zobudila, povedala, že on možno hladný nebude, ale ja a dieťa áno a kuchyňa sú druhé dvere vľavo, ja si idem ľahnúť. A bolo by vymaľované.

simca06022011
18. nov 2020

No u mna by naozaj nejedol.. a naozaj by som si lahla, vylozila nohy....ale u mami na navsteve kym on sa stara o deita doma.

ckatka
18. nov 2020

@angelsue712 och ja by som ho hnala....🤦‍♀️ takéhoto nesamostatneho co sa nevie postarať o tehotnú manželku...
U mňa by mal len dve možnosti. Buď sa postará on, alebo zaplatí aby sa postaral niekto iný...
Upratovačka, opatrovateľka, masér....objednane jedlo...to je len časť zoznamu ktorý využívam, keď môj manžel náhodou nemá čas alebo energiu pomáhať. Ale zase...spraví veľa aj navarí aj o dieťa sa postará keď treba. Nie tak dobre ako ja ale to mi je jedno 😉
A nech sa nevyhovara ze robí na smeny. Môj je doktor a robí cca nejakých 280h mesačne...dni noci...ale chcel dieťa...musí si to vediet zariadiť.

0silvia0
18. nov 2020

@angelsue712 mala by si mladeho pana trochu vytrestat. Mala si si objednat nejaku donasku jedla s poznamkou na gauciaka odkvacnuteho: tebe objednavat netreba, vsak, kedze nebudes hladny?
Okrem toho by si mu mala dat obcas dieta na starost, aj keby som v parku na lavicke v deke zababusena sama sedela.

lujza123
18. nov 2020

V niečom ma pravdu, keď si unavená oddýchni si a vykasli sa na poriadok. Tvoj chlap je hnilo hnily tak aby ste sa nezblaznili a vedeli spolu žiť musíš ty trochu ubrať z nárokov a on trochu pridať.

Už z tej minulej diskusie je jasne ze domáce práce je u vás veľká téma. Nikdy ich nerobil a teraz nechápe prečo by mal. Doslova ich nerobí až naschvál. Proste skúša na teba kto z koho. A zatiaľ úspešne vyhráva.
Asi nikdy nebýva sám 😶 ale neboj, ste mladý ešte keby sa teraz zatneš tak sa chalan naučí.

Zacni ho zamestnávať v malom, daj mu pusu a smeti do ruky keď bude odchádzať z domu, pri TV mu dones zemiaky, skrabku.

Alebo toto naozaj funguje!! vysyp mu oprate všetky vaše ponozky a milo popros, či by ti ti ich nepoparoval kým pozerá film.
Jasne ze sa ich ani nechytí, kľudne tam bude spať vedľa nich.

V tom momente sa musíš zaťať. Naozaj, neoblomne iba sama sebe prísahaj, že jeho ponoziek sa nechytís. Všetko oper ako vždy, ale ponožky mu zachviľu dôjdu. Ráno pred robotou si žiadne nenájde, bude skúšať tvoje alebo pôjde bosy😃. Protestne si dovlečie z lidlu 5 párov, ale aj tie sa zaspinia. Možno bude skúšať chodiť v jedných kým sa nerozpadnu...
Nevadí, jedného dňa si tu pracku sám zapne. Aj si to povesa. (malý mu môže podavat to detičky baví)

Nakoniec si to aj oblubi uvidíš, práčka ma gombíky, nastavenia, to sa chlapom paci.

lujza123
18. nov 2020

Keď máš hnileho chlapa, musíš byť trochu hnila aj ty. Vyložiť nohy, vykašľať sa na poriadok.
Ten napad s donáškou je super. Aspoň podporís restiky ked musia byť zavreté. 2 jedla, zvaliť sa vedľa neho na gauč a ročnemu nejakú alzu žabu v mobile za 5 minút kľudu.
Občas je lenivý rodic = dobrý rodic.

andreatytler
19. nov 2020

@angelsue712 Myslim si ze tebe to ani tak nevadi ze muz nic nerobi, ze teba tesi sa o neho starat ako o dieta aj ked niekedy ta to vytoci a vtedy si prajes aby to bolo inac. Ale zase sa ukludnis a zacnes so starostlivostou. Keby nie tehotenstva, asi by si s tym nemala az taky problem, vsetko urobit sama.
Dlhodobo ale takto nemozes fungovat. Iba ak by on robil pre teba nieco... nieco ine ako pomoc v domacnosti, kedze vieme ze to nerobi... nieco o com nevieme a to ta naplna a za to ho lubis. Lebo mne sa zda nepochopitelne ze by toto chlap robil svojej tehotnej zene ktora sa stara o male dieta. To s tym jedlom a ako nechal tanier na stole a este to ofrflal...

Ak naozaj pre teba nic nerobi, preco si s nim? Vies co by si dokazala keby si sa zbavila tej olovenej guli co mas na nohe?

zuzanka.zuzu
19. nov 2020

ono to chcelo byť asi ironicky napísané a akože vtipné, ale nie je.... je to smutné. a presne takto si predstavujem, že to začalo, keď vidím na maturitnej fotke pri maturantovi fešného 50tnika a vypelichanú životom bitú 50tničku ☹ ale yes! ona to dala! je hrdá! no a čo? on trtka ďalšiu 30tničku a ona má 2 roboty, zničený chrbát, popolavú pleť..... nikoho nezaujíma, že to dala 😀

simca06022011
19. nov 2020

@lujza123 presne, toto mi trvalo tiez kym som pochopila, bolo mi treba koronu.. a teraz cuduj sa svete ja lezim pred telkou a mladik pisti , ze ci budem taka zlata dobra a nieco mu urobim :D a pracuje... neviem ako dlho to vydrzi.. ale teraz ked fnuka, ze nevladze a nechce sa mu, ja si lahnem do vane 😂 ide ho porazit, len roky on robil toto mne :DDD

majkeel
19. nov 2020

@zuzanka.zuzu To mas tak.🙂
Dve roboty v 50tke ma bud ten kto CHCE (workoholik), alebo ten kto pracu ZANEDBAL v mladosti, oddychoval a musi dohanat. Nic viac, nic menej.
To je presne problem, v muzskej 30tke, 30nicky prasili 50tnikov, lebo boli lepsie zabezpeceni a 30tnici nemali koho. Tak museli cakat do 50, aby mohli prasit 30nicky. ;)

laurika1432
19. nov 2020

Heh, keˇteda on nič nepotrebuje, tak mu nevar, neper, nežehli, nestaraj sa. Všetko si nachystaj len pre seba a malého a hotovo

jvasenka
19. nov 2020

@angelsue712👍👍👍 ja mam 2 (1r a 30r) brusisko aj zablokovany chrbat tiez ale nie kvoli tretiemu.. Ten starsi porobi ale treba sa opancierovat trpezlivostou😅

lujza123
19. nov 2020

@simca06022011 vydrží mu to dlho, prečo nie. To je vždy iba o tých 2 ľuďoch ako si to nastavía.
Keď si baba od začiatku frajera hyčka ako princátko, obsluhuje a chalan nikdy nebyval sám a ešte pochádza z prostredia kde všetkym slúžila supermamicka tak potom takto skončia. Sama som takého frajera mala, ale pri mne rýchlo pochopil ze panelákovy byt nieje gazdovstvo aby sme sa hrali na zenske/muzske práce
Pritom stačí naozaj chvíľu nerobiť nič, vyložiť nohy a nechať aj chlapa trochu sa realizovat, zo zadku mu neubudne a ešte ho to koľkokrát aj baví (varenie napriklad)

simca06022011
19. nov 2020

@lujza123 no hej, ale moj je uz stary chren nauceny na to ze v domacnosti 99,9% veci robi zena a ten zvysok urobi on ale iba ked sa jemu vylucne chce :D cize ak potrebujem navrtat 2 diery do steny, bud si to urobim sama, alebo si pockam.. kludne aj rok dva tri.. päť :D zase ja som nikdy nebrala to ze si upracem a navarim ako hyckanie... ale ako normalnu vec, ked som doma. Ale ked on berie jeho "chlapske veci" na lahku vahu a bud to neurobi vobec alebo ma okolo toho reci ako keby mal Eifellovku postavit a pracu doma si nevazi nijak, nevadi ze pol dna zehlim, cely den riadim, a nebodaj pol dna stojimv kuchyni... tak treba zmenu. Aktulane isiel v pokrcenych nohaviciach von, neodvazil sa prist, ze to treba ozehlit :D to je take srandovne :DDD

mirro
19. nov 2020

@angelsue712 môj sa prebral,keď mu ostali dve deti, nenakúpené, nenavarené, neoprané, proste nič a ja v dosť blbom zdravotnom stave v nemocnici. By si pozerala, ako sa dnes zvládne zvŕtať,aj moravské koláče upečie😅. Niekedy mu treba polopate povedať,vyves prádlo prosím ťa,lebo to nevidí... ale ostatné fajn. Ten môj pobyt v nemocnici mu veľmi prospel.

angelsue712
autor
20. nov 2020

@fokuska práveže on bol v minulosti skvelý, pozorný, pomáhal bez toho aby som mu niečo povedala, vedel uvariť obed, upratať... Bývali sme spolu už pred svadbou a všetko išlo ako po masle, veľa sme sa rozprávali, babo sme plánovali... A potom som bola tehotná a on zrazu začal byť viac odmerany. Keď sa prvorodeny narodil, mesiac - dva bol super otec ale teda ako manžel sa mi viac menej vyhýbal. Pripisovala som to únave aj zvykaniu si na novú rolu, aj ja som mala menej času ale snažila som sa nájsť si čas aj na manžela. Spali sme spolu len jediný raz a odprisahal sa ze sa nič nestalo... a ja keď som zistila ze som tehotná, skoro ma porazilo. Vtedy síce zhodnotil že veď sme aj tak plánovali dve deti, tak nevadí... Ale vtedy došlo aj k najväčšej zmene v jeho správaní. Zrazu stále spi, vôbec nie je ochotný pomáhať ani komunikovať. Odkedy som tehotná mi ani raz nedal pusu. Ta priepasť medzi nami sa stále zväčšuje a moje snahy o komunikáciu končia tým, ze on hra hru na mobile a ignoruje ma. Ten príspevok som písala nedávno, pár týždňov dozadu a vtedy už ten problém bol.

fokuska
20. nov 2020

@angelsue712 Rozumiem, tak aspon si identifikvala co bol ten bod zlomu. Co keby si sa isla poradit ku psychologovi, mohol by ti poradit, navigovat ta a podla jeho rad by si mozno vedela ako na manzela ist alebo ako ho nakopnut aby tiez isiel na sedenie.

angelsue712
autor
20. nov 2020

@fokuska ja som už vyhľadala psychológa rozprávala som mu o tom a uzavrel to tým, že musí chcieť na tom vzťahu pracovať aj on... Lenže manžel ma vysmial a k,, žiadnemu cvokarovi" on nepôjde

fokuska
20. nov 2020

@angelsue712 Tak to je smutne... on teda ziadny problem nevidi?

andreatytler
20. nov 2020

@angelsue712 Mila autorka... to ze manzel nepomaha s domacimi pracami je podla mna druhorady problem. Uz tolko mesiacov a ani len bozk? To je hrozne. Nedostatok sexu by som chapala... vela parov to ma po narodeni dietata, ale neprejavit naklonnost vobec nijako a tak dlho, to je velmi zle. A najhorsie je, ze mu je na smiech tvoja snaha to riesit.
To akoby si ty pre neho prestala existovat. To je mi velmi luto.
Ta letargia, nezaujem...on ma nejaku depresiu... a ked este aj tak vela spi.

nikussska55
Autor odpoveď zmazal
angelsue712
autor
20. nov 2020

@fokuska nie, on to nepovažuje za problém. Jedine co prizná, že takto dlhodobo fungovať nemôžme, že budeme ako spolubývajúci, ale keď navrhnem akékoľvek riešenie alebo sa opýtam na jeho názor co treba zmeniť z jednej aj druhej strany, tak nevie.

tinapa
21. nov 2020

@andreatytler Depresiu alebo milenku?

tinapa
1. dec 2020

@angelsue712 Tak ako sa ti darí?

angelsue712
autor
2. dec 2020

@tinapa ďakujem za opýtanie... 🙂 Ani neviem, mame to doma také neutrálne. Viedli sme vážny rozhovor o tom co treba zmeniť a ako a môj muž na všetko povedal ze on nevie... Tak som sa ho opýtala, či zvažoval rozvod lebo to trvá už dlhšiu dobu a nikam sa to nehýbe a ja sa už potrebujem pohnúť len neviem ktorým smerom pretože ma to unavuje takto a aj na to povedal ze on nevie... Nakoniec som mu teda oznámila co od neho vyžadujem, že bude pomáhať, každý deň si na hodinu vezme malého, kúpať ho bude on, nakoľko mám problém sa už s bruchom zohýbať a keď je potrebné, tak ho prebali a neodovzda mame... A čo sa týka upratovania vysavať bude každý týždeň on a prestane byť sebec, ale začne sa konečne správať ako otec rodiny. A prekvapivo povinnosti si plní, treba mu to občas pripomenúť, síce je z toho otrávený ale spraví co ma. Ja si občas pripadám, akoby som vydávala rozkazy ako generál ale asi to môj muž potrebuje. A nemám pocit, že by som bola z toho šťastna ale verím ze sa to časom naučí aj sam od seba čo treba kedy urobiť a bude to ľahšie. Každopádne ja neustupim co sa týka mojich požiadaviek k jeho pomoci... Ked by som aj už nechcela byť tvrdohlavá, tak momentálne fakt už nezvládnem a proste vidí že už sa mi ťažko vstáva a chodí, že mám veľmi opuchnuté nohy, že už len fučím a čakám na koniec tehotenstva 😂 a popravde dosť mi pomáha moja sestra aj keď nevedome. Lebo ona keď príde na kávu tak vždy pred ním zhodnotí, že by som si mala vyložiť nohy, že to musí bolieť aké sú opuchnuté, že už mám veľké a tvrdé brucho a asi ma bolia kríze, že ona si kávičku spraví sama... A keď to od nej počuje, tak si tie zmeny na mojom tele všíma aj on a konečne to neberie, že sa len sťažujem. Takže ako to zhodnotiť... Vzťah je taky o ničom, stále dosť chladný, ale ako otec sa snaží viac a v domácnosti sa tiež snaží pomôcť. Snažím sa co najviac komunikovať o hocičom, aký mal deň, či si nespravíme cez víkend výlet niekam do hôr, aby malý videl sneh... A máme teraz medzi sebou takú kamarátsku atmosféru,ale plnohodnotné manželstvo to ešte nie je 🤷‍♀️

tinapa
3. dec 2020

@angelsue712 To ma teší..snáď si to postupne uvedomí a budete aj ako partneri na tom lepšie, nie len ako spolubývajúci kamaráti. Ono to chce čas..a uvidíš. Prajem vám krásne Vianoce.🌞🎁🍀