Môj manžel ma ľúbi, ale zamiloval sa do druhej
S manželom budeme spolu už 15. rokov. Spolu máme jedno 10. ročné dieťa, ktoré obaja milujeme. Doteraz sme nemali problémy. Mali sme častý a krásny sex, stále chodíme na výlety, objímame sa. Máme spolu zabehnutú malú firmičku. Celkom sa nám v nej darí. No problém je vtom, že sme sa v nej často hádavali. Bolo veľa práce, veľa nervozity. On robí ešte obchoďáka, takže cestuje autom po SR. Mal jednu dobrú zákazníčku, s ktorou bol najprv len dobrý kamarát.
No jej sa rozpadol vzťah s priateľom. Manžel si s ňou začal často telefonovať, ukľudňovať ju. Keď sme sa my v robote povadili, on jej potom volal. Samozrejme s ňou boli konverzácie milé. Po čase sa do nej zaľúbil a ona do neho tiež. Priznal sa mi teraz po pol roku. Môžem povedať, že ma doteraz nikdy nepodviedol. Ani s ňou ešte fyzicky nič nemal. No nevie, čo má robiť. Srdce mu káže ísť k nej, rozum ostať. Ľúbi aj mňa, ale momentálne viac ju. Mne sa zrútil celý svet. Ja ho stále milujem. Nedá sa mi dýchať, rozmýšľať, spať. Poraďte prosím, čo mám robiť. Už nevládzem. Je ťažké počuť ako ju miluje. Teraz chodí za ňou raz týždenne a cez týždeň si spolu volajú. Sex, ktorý sme mali bol úžasný. No odvtedy, ako sa mi priznal, nie je. Povedal mi, že keď je zamilovaný, nemôže sa so mnou milovať. Nevládzem. Nedokážem sa pripútať len k dieťaťu. Je to sebecké, ale ja ho veľmi milujem. On je pre mňa celým životom. Strašne to bolí.
Ja by som sa opytala tych, ktore jej radite bojovat atd. Ze o co vlastne ma bojovat? Zena ma mysliet na deti, na vztah, ze nema hned ho vyhadzovat, ze to ma prekusnut,odpustit....ako prepacte damy ale ON nad cim rozmyslal, ked isiel za druhou? ON nema rozmyslat nad detmi, manzelstvom atd? on nema taku istu zodpovednost za rodinu ako manzelka? ONA ma zavriet oci a trpiet a ON si akoze moze dalej uzivat? a ked uz sa velkodusne priznaval, tak to mal spravit ked uz by to mal v tej svojej makovici urovnane a nie alibisticky sa priznat a teraz poloha mrtvy chrobak...a zena nech bojuje 😁 treba odpustat,ano, ale odtial potial... manzelstvo nie je bojove pole kto z koho...a nevravim, ze po hadke sa treba hned rozvadzat... ale toto je porusenie vsetkeho,co si slubili a to by bol pre mna amen tma...
@nestastna12 kebyze si sa ty zamilovala, a chcela to robit ako on, ver mi ze by si sa nestihla ani nadychnut, uz by si mala kufre pred dverami, lebo by si si dovolila urazit muzsku hrdost, a on by s ku... isto nechcel dalej zit...
ano chlapi maju radi povedane veci narovinu, ale len ked im to vyhovuje... od teba si vybera cas, ktory by ti sam nedal...
Nepaci sa mi ze si tu utahujete z niekoho kto sa trapi. Mozno vam je to na smiech ze ona caka a tuzi aby sa vratil k nej. Hodnotite ze vy by ste nikdy... Hned by ste buchli dverami... A zazili ste to vobec?
ja si nemyslim, ze si tu z nej niekto utahuje, myslim, ze v kazdej zene-matke to vyvolava prirodzene reakcie....
@nestastna12 ahoj, verím, že si veľmi nešťastná, všetko bolo v poriadku a zrazu takáto zrada. Je mi to ľúto, úprimne. Ale život je ťažký, len sa neopúšťaj. Ak by ťa manžel naozaj tak veľmi miloval, tak by ti nepovedal, že ju miluje viac :( ja viem , zle sa to číta, bolí to, ale čo by si ty poradila svojej sestre, kamarátke? Bojovať? O koho ? O niekoho , kto miluje inú ženu ? Nechaj ho ísť... Porozprávajte sa, že aj ty si teda chceš niekoho nájsť, niekoho kto bude milovať iba teba. Ze nie si a nechceš byť tá druhá. Že Je to pre teba ponižujúce a veľmi bolestivé, ale chceš to teda ukončiť, lebo toto si si nezaslúžila. Byt tá druhá po 15 rokoch? To nie je nič príjemné. Naber odvahu a urob to, čo ta posunie v pred. Nie je predsa jediný chlap na svete. Niekde na teba čaká určite dokonalý muž, v ktorom budeš mať oporu ty a budeš jeho jediná láska. Držím ti palce, neboj sa zvládnes to, lebo si silnejšia ako si myslíš a vždy na to mysli !
@magua nikto si z nej neutahuje...ved nech caka a dufa...ja by som tiez bojovala o vztah, keby mi muz povedal ze sice prechovavam ine city k niekomu druhemu ale nechcem to, chcem teba a svoju rodinu a aj by sa podla toho spraval...ale sorry aby som bojovala o niekoho kto chodi v piatky prasit inu zenu zatial co ja sa doma zozieram to co je toto? Kde sme do lesa??? Len preto ze som vydata a lubim svojho muza este som neprisla o zdravy rozum o svoju identitu ani o hrdost...a keby bol taky charakter tak sa jej ani do oci nepozrie a nieze si spokojne ide ku druhej a zenu doma necha ... mna potesilo ked mi muzov kolega povedal,ze sa moj muz na margo nevery vyjadril: keby mi raz aj drblo v hlave, zena by ma zabila a uz by som si u nej neskrtol... takze si zrejme je vedomy toho, ze nie som handra a neutrie si do mna nohy a 20x si premysli, ci by mu kus opiskaneho maska(citujem svokra) stal za to,ze by o vsetko prisiel...
@persica aj žena so záväzkom, deťmi, matka...sa môže zamilovať a odísť od muža, ktorý jej nedáva to, čo ona hľadá, čo nemá. Deje sa to a stále, si práve myslím ja. To isté ten muž, aj keď asi u mužov je toho viac ako u žien. Záleží len na nich dvoch ako neveru zvládnu a či ju prekonajú. Aký silný bol ich vzťah, aké hodnoty navzájom uprednostňovali. Treba rozlišovať medzi neverou jednorázovou a neverou, ktorá trvá alebo sa opakuje. Preto som autorke položila tú otázku - aby sa manžela spýtala, čo má tá iná žena, čo mu dáva v porovnaní s ňou. Tam leží pes zakopaný.
Mna keby moj nechal tak by som tiez cakala, ze sa vrati. Uz si neviem predstavit, ze by som mala zit s niekym inym a cudzim, lebo viem, ze co zazivam s nim nezazijem so ziadnym chlapom a nikdy som to ani nezazivala
@persica nie, tu ide o to, že autorka práveže má veľmi pekný vzťah so svojim mužom, s ktorým je už dlhšie, no on sa zamiloval do kolegyne.....takže jeho zamilovanosť - je len krátkodobá, si ja myslím, pretože vychádzam práve z toho, čo autorka uviedla o svojom manželstve a radím jej, to nevzdať, ale pýtať sa ho - čo sa deje a prečo? Ten ich vzťah určite za záchranu stojí a manželova moment. zamilovanosť ukazuje skôr na nejaký problém v ich vzťahu, ktorý sa dá riešiť.
no on uz chlapec posledne dva roky pocitoval emocionalnu prazdnotu........ skoda, ze sa nerozhybal skor a nezacal sa "rozpravat" ked pocitoval to prazdno....hlavne ze teraz, ked je "naplneny" tak citi potrebu vsetko zdielat s manzelkou....... a neuvedomuje si, ako jej tym ublizuje. 😒
@obsadenemeno áno, a práve preto som to autorke napísala - niekde v ich vzťahu bol a je problém, inak by sa nezamiloval do druhej. Tak kde ? Autorka ale tuším nereaguje, tak neviem....
@libawet hm, problem bol, ze on nekomunikoval a nechal ju v domnienke, ze vsetko je super duper fantastic.......
@domisteve ja nehovorim ze rovno ty si utahujes. Ale boli take komentare...
Ona na to vsetko musi prist sama. Ci necha zo sebou zametat alebo sa pozbiera zacne si verit a odide.
Vies aj ja som bola razantna v nazore, len raz ma podvedie a koncim... Zatial sa to sice nestalo ale uz sa naveci pozeram trosku inak. Nevravim ze by som ho neopusitila ale uz to netvrdim tak razantne. Ine je odist ked mas kde a nemas deti. ... Vtedy to boli len teba.
Podla mna kazde manzelstvo prejde krizou...vravel mi to jeden znamy co su spolu kopu rokov....na zaciatku je vsetko krasne ale postupom rokov sa to meni a stereotyp vsetko zabija...pridu deti materska...a vtedy sa stane ze moze muz alebo aj zena stretnut v praci nijakeho ineho cloveka...ktory mu je sympaticky..rozumiesi s nim...vsetko je super...zacnu motyle v bruchu a vsetky tie veci pretoze to je nieco nove...ako doma s manzelom vsetko rovnake a stereotypne...toto si myslim ze sa stane kazdemu cloveka ze zrazu sa zda niekto iny atraktivnejsi...len vtefy by to mal clovek stopnut a povedat si...ja som slubil vernost v dobrom i zlom svojmu manzelovi/manzelke...aj manzelstvo ako vztah treba pestovat...nic nejde samo...moj nazor
@malasandrika a kto je " nepoužitý " ? Je tu vôbec niekto, kto šiel do nejakého vzťahu ešte ako panic či panna? Možno pred 20 rokmi, neviem, či v dnešnej dobe....
Takže aký je rozdiel medzi použitým pred a po ? Je proste použitý, nie ?
@nestastna12 vieš, keby sa mi nestalo to isté, čo tebe, tak ti možno budem držať palce. ale takto ti hovorím, že robíš hroznú chybu. nie preto, že sa snaží, ale preto, aký spôsobom sa snažíš.
@ziwa1 presne to hovorim, nikto jej tu nepise, ze sa nema snazit o zachranu vztahu, problem je ten jej sposob, ako sa snazi.
Tato metoda jej zaruci, ze on si praveze vyberie tu druhu, tu, co sa smeje, co mu da pocit, ze je kanec a ze je chlap s velkym CH. 😉
@persica ja si stále myslím, že ak sa nevera, zamilovanie do druhého, aj odchod, rozchod a rozvod už v konečnom dôsledku stane, vždy je tam, v tom vzťahu problém, že to nie je tak, ako tu niektoré píšu - zamiloval sa, čo už, vykopni ho atď...že sa to nedeje len tak. Ak má človek doma všetko, nepôjde hľadať inde alebo sa proste nezamiluje inde. Musí mu v tom vzťahu niečo chýbať. Poviem to na sebe - v práci mám kolegu, s kt. si rozumiem veľmi dobre, je to taká moja " kamarátka, bútľavá vŕba ", no mám doma manžela, ktorého by som nevymenila za nič na svete, takže ako sa môžem zamilovať do kolegu, keď mám muža, ktorý mi dáva a je pre mňa všetko ? Ak by som doma všetko nemala, tak možno....a toto chcem povedať. Takže, ak autorka svoj 15 ročný vzťah popisuje ako výborný, tak takým asi nebol, že tam niečo muselo byť, tak čo ? Čo spôsobilo, že jej manžel sa zamiloval inde? Myslíte, že len tak, keď mal doma všetko, ako autorka popisuje ? Tomuto jednoducho nemôžem veriť. Navyše, chlap je tvor lenivý od prírody, ak mal doma všetko, tak by sa mu tá zamilovanosť nestala, pretože vie, že to je problém a chce mať niekto problémy, ak nemusí ? Myslíte, že ako - keď je koze dobre, ide sa šmýkať na ľad? Mne sa on z toho príspevku nezdal takto nezodpovedný.
@libawet mat doma "Vsetko" moze (a povacsine to tak je) znamenat nieco ine pre zenu a nieco ine pre muza.
A ak on mal v sebe tu "prazdnotu" a nekomunikoval, zena si samozrejme myslela, ze vsetko je ok....... ludia sa casom menia a to "vsetko" co bolo vsetkym v roku 2013 nemusi byt vsetkym v 2017....... a chlapi to nepriznaju....hlavne ak manzelka je normalna solidna baba, stara sa, aj ten sex je fajn, vsetko je ok.....ale nie je to "vsetko". Casto ani ten chlap sam nevie, ze nema "vsetko" kym to nenajde u inej.
@libawet dobre, tak jej povie co ja viem, moja zlata uz dva roky si ma nebavila, proste nuda, tato ma ocarila, je to nieco nove...Ako jej takato a podobna informacia pomoze ten problem vyriesit? V prvom rade mal komunikovat s nou, ze nieco mu vadi, nieco nie je ok. Ale zjavne nekomunikoval ked si ona myslela, ze mali pekny vztah.
@obsadenemeno takže ako v tom vtipe ? :
Muž volá žene z kúpeľov. " Domov už neprídem, zamiloval som sa tu do inej. " Ona mu na to : " A čo tá iná ju má inú ? " On : " Nie, ale má ju tu ! "

niektori chlapi su tak strasne zbabeli... podla mna len caka nato, kedy ho posles do haja ty.. ako ta moze milovat, ked si zacal nieco s nejakou inou zenou.. vsak to nedava vobec logiku a podla mna netreba byt naivna a cakat, ze ho ta nova prestane baviet a on sa vrati k tebe, hadam by si nebola ochotna sa tvarit ako by sa nic nikedy nestalo...