icon

Môj manžel poslal moju mamu do DSS

26. dec 2023

Ja ani neviem ako to mám napísať. Lomcuje mnou hnev a aj strašná bolesť za to čo urobil môj manžel , s ktorým som 30 rokov a mám s ním už dospelé deti . Moja mama má cez 80 rokov , ťažšie sa pohybuje , už zabúda , ale stále je mobilná a nemá ani na noc plienku . V DSS je štvrtý rok a sme aj štyria súrodenci a dohodli sme sa že si ju budeme na prestriedanie brať vždy na Vianoce a bude u nás až do Silvestra, pokiaľ to len pôjde. Tento rok som ju mala mať ja , aj na Štedrý deň bola u mňa , neboli s ňou žiadne problémy , sama sa najedla , pozerala rozprávky , smiala sa , videla som že je spokojná . Občas pospomínala na svoje detstvo , koľko bolo veľa snehu , aký mali ťažký život , že chodila do škoy bosá . Vždy ráno som ju vykúpala , dala čisté veci , zobrala som si dovolenku aby som s ňou mohla byť cez pracovné dni . 2 januára 2024 som ju mala zaviesť do DSS. Včera som jej pustila televízor , zobrala psa a išla som sa prejsť, konečne prestalo pršať tak že vybehnem trocha . Prídem domov , a mamy nikde . Môj muž ju zbalil a odviezol do DSS. Keď som sa zhrozene pýtala prečo to urobil , tak vraj chce mať kľud , chce po dome chodiť v trenkách a vraj smrdí !!!! , trepe sprostosti. Včera večer mali prísť ku mne pozrieť mamu sestra s bratom , chvíľu s ňou posedieť a keď som im telefonovala čo sa stalo , jasné že neprišli , sestra mi povedala že som čistá p....ked žijem s takým psychopatom a vraj si pre ňu dnes pôjde ona a teda bude s ňou ona u nej doma. Cítim sa hrozne, nespím a neskutočne ma hryzie svedomie voči mojej mame, ktorá mi vždy bola nápomocná či už s deťmi alebo keď som niečo potrebovala . A ten môj drúk sa takto zachová , ani neviem či má zmysle ostať žiť s takýmto človekom . Vydiskutovať sa to s ním nedá , on sa nemá o čom so mou baviť, na Vianoce sa má človek cítiť doma dobre podľa neho a on sa dobre necítil . Nemôžem sa v podstate ani na neho pozrieť , na grcanie mi je z neho , jeho rodičia už nežijú , tak je mu to jedno . Ani neviem čo chcem , len si trocha uľaviť.

reisi
26. dec 2023

Drž sa.❤️
Máš to náročné predýchať, čo sa stalo, muž sa zachoval ako jedno hovädo ( muzom fakt prepína), zažila si podraz od najbližšieho človeka a ešte máš riešiť hnev súrodencov hoc si v tom úplne nevinne. Kaša sa neje taká horúca ako sa uvarí…Verím, že po pár dňoch ti bude lepšie.

alickapusinka
26. dec 2023

Ja by som s takým človekom nežila po tom čo urobil by som si s ním už nemala čo povedať. Ja by som sa odsťahovala rozviesť nerozviedla ale odsťahovala. Ak by nebol doma zbalila si veci a odišla a nech si žije sám. Ja by som to neodpustila sú veci ktoré sa nedajú v živote odpustiť nikdy. Na tebe bol rad raz za 4 roky a ON urobí toto. Raz za 4 roky príde k vám a toto urobí však to je debil nemám na to iné vysvetlenie. Na budúci rok by som išla tam k súrodencovi kde by bola mama a tam by som bola cele sviatky s tým že by som mu nič nepripravíla žiadne jedlo. Ani nepiekla ani nevarila a nechala by som ho samého cele sviatky aj štedrý večer nech vie ako to je ale na to človek musí mať povahu toto urobiť .Samozrejme pred sviatkami by som mu nič nepovedal odišla by som som bez oznámenia aby vedel ako to je že ostane sám.

letfenixa
26. dec 2023

@autorka tvoj muž prekročil hranice ľudskosti, chápem tvojich súrodencov.

reisi
26. dec 2023

@alickapusinka ano, jej muz urobil velku chybu ale kam sa ma odstahovat? Pises, ze ked by nebol doma, tak sa zbalis a ides. Kam? Do hotela? Ved to je financne nakladne. Narychlo by si zohnala prenajom? Teraz? Maju psika…
Tiez som typ, ze ked sa rozzurim, tak triezvo nerozmyslam a bucham ako sopka. Ja by som sa nestahovala nikam ale zrejme jeho handry a veci by lietali z okna ako komety a susedia by mali divadlo. Co by tiez neriesilo situaciu ale aspon sa trochu ulavi…🙈🙉🙊

bbshop
26. dec 2023

Tvoj muž má obrovské charakterové vady a chcem veriť tomu, že aspoň ako otec vašich detí nezlyhal. Aj keď som presvedčená o tom, že strpcoval život všetkým naokolo odjakziva. Možno si o tom ani nevedela. Nedokázala by som žiť s takým človekom, keď sa to vôbec dá nazvať človekom. Keby mne toto spravil rozvadzame sa. Až sa to zle číta. Chovala si si na hrudi hada dobrých 30 rokov. Aby sa tak raz nezbavil teba, keď to budeš najmenej čakať..

uglybetty1234
26. dec 2023

Na tvojom mieste by som sla k sestre kde je tvoja mama a skusila sa sestre este raz ospravedlnit a vysvetlit jej situaciu osobne. Poprosila by som ju ci mozem ostat u nej a postarala sa o mamu.
Manzelovi by som toto ja nikdy neodpustila. Nikdy.
Toto nie je na jednu hadku.
Ake by boli moje dalsie kroky? Sama netusim po pravde. Ale po takomto niecom by vo mne nieco umrelo.

loliki
26. dec 2023

Ako tu už niektoré radili, rýchlo vypadnúť na last minute, wellness pobyt, zabudnúť, vymazať a prísť na iné myšlienky. Ešte mi napadlo: Svokrovci ešte žijú? O nich sa kto bude starať?

nafka0483
26. dec 2023

Surodencom sa podla mna nepaci to, ze si zavolsla ze odviezol mamu prec. A nic viac. Nie ze idem hned po nu, nie ze mozem ist k vam, s tym blbcom viac nezostanem... len proste mama tu uz nie je. Ty si ostala pasivne doma, lebo ved by vam to potom aj tak zneprijemnil.

Preto ta surodenci castuju takymi nadavkami. Pre tvoj postoj k situacii, nie pre samotnu cin co urobil manzel.

nafka0483
26. dec 2023

@loliki Pisala ze svokrovci uz neziju.

henka123123
Autor odpoveď zmazal
tamitamitami
26. dec 2023

Tak sadni do auta a choď k sestre.....vysvetli jej to, ospravedlň sa za toho b*ba a on nech je sám doma ty si uži týždeň s nimi (ak sestra bude ochotná).
Tebe pokazil vzťahy v rodine, voči mame sa zachoval maximálne hnusno a bez akéhokoľvek rešpektu (takže aj voči tebe).

domkakvet
26. dec 2023

Aj podla mna je to vymyslene, ved hadam by ti aspon oznamil, ze mu ide na nervi a ide ju zaviest a myslim, ze ona by sa tiez chcela aspon rozlucit.

lucka_ke
26. dec 2023

DSS je 10 minút cesty od domu a ty si tam nešla? tak sorry teraz už definitívne verím, že je to vymyslené

liv1
26. dec 2023

Keby toto urobil moj muz v tom momente sadnem do auta a bud mamu vezmem spat, (to by bol sice riadny chaos ale nevadi), alebo ju zoberiem na nejaky pobyt a budem s nou. Ty nemas vodicak? Nemas auto? Taxiky tiez existuju. Isla by som tiez za segrou a napisala, ze ma to velmi velmi mrzi a ze chapem ten hnev, ale to ze ti povedala ze si p..a tak to je absolutne cez ciaru, ze si to vyprosis, lebo ty za to nemozes ale zas nevieme okolnosti. Nech sa tvoj kludne hneva, ved mu povedz ze ti pokazil sviatky, ze bola absolutna podpasovka, ze je to uplna zrada mamu takto vxpoklonkovat za tvojim chrbtom a nehovoriac ako to posramotilo tvoje vztahy s rodinou. Nech vie a rozumie za co sa hnevas. A tak ako robis, nech si vari perie upratuje sam, ani prstom by som pre neho nic neurobila, nech si tie sviatky teda uzije sam. A keby sa po tom vsetkom nahodou uvedomil, jedina cesta kedy by som mu odpustila by bolo vtedy, keby sa hlboko ospravedlnil tebe, tvojej mame a celej rodine a na oplatku by ju zobral k vam aj niekedy cez rok. Lebo ked je takto mama mobilna, kludne by u vas mohla byt aj castejsie.

sidicek
26. dec 2023

@nafka0483 presne ,ja byt sestrou tiež som nahnevaná, ako laxne sa k situácii postavila.Reakcia typu :Stalo sa ,co už....

ahhola
26. dec 2023

Je to chrapun.
...stara odišla zo psískom, zbalím prastaru, hodím ju domov, po 3 dňoch každého hosťa dost... Co sa mi môže stať, nebude sa so mnou baviť, to prežijem a v Trenkach👿
Co bolo, keď si zistila, ze bábuši néto😅?
Co povedal direktor sociopatov?
Co je profesiou, darí sa mu v robote?
Kto k vám chodí cez sviatky, deti strpi?
Aky je v bežnom čase mimo sviatkov?
Docela ma zaujíma ta tvoja zhúžvenina človeka,vyzera to ako impulzívny čin, no môže to byť starostlivo vymyslene s motívom, ktorý vie on.
Segra to prehnala, ze sa na tebe vyvrsila, úlohu si splnila s laskou💕aj keď len spolovice. Za druhú polku nemôžeš a segra by zhruba mohla vedieť, co máš doma a môže si gratulovať, keď ten jej je prijateľnejši a blb mensi.
Mala som kamarátku, ona bola na hlavu, jak tvoj chlap a cez sviatky vyhodila chlapovi kufor z vojenciný plný jeho spomienok za slobodna. V marci sa s ňou rozviedol▪️

sidicek
26. dec 2023

@chodec15 a prečo si sa o babku nepostaral a supol ju do DSS, keď tu teraz tak nemiestne moralizujes .Ešte si sa zjavne nestaral o nikoho ,ale vieš presne co ma kto robit.typický chlap mudrlant.

bluka2
26. dec 2023

@reisi nemusí sa hneď odsťahovať. Pár dni bude treba vychladnúť a potom sa rozhodnúť, či žiť s tým hadom, ktorému sa už nebude dať veriť alebo plánovať samostatnú budúcnosť. Môže sa potom poradiť s právnikom, kľudne aj psychológom alebo čo ona potrebuje. Nemyslím, že ta žena jej riadi bez rozmyslu hneď koniec

andrejka2424
26. dec 2023

Mne to príde celé ako nezmysel,ale pozerám,že väčšina má jej muža za necitlivé hovädo.Väčšina by sa celé sviatky postarala.Robím v DSS.Klienti majú možnosť isť k rodine-pokojne aj na 2 týždne.V skutočnosti odide tak 3-4% ĺudí,ak vôbec.Niektorí iba na štedrý večer a väčšina vôbec. Môžu byť fakt šťastní,ak aspoň krátka návšteva za nimi príde.A nie nejde len o imobilných klientov.Takže záujem o svojich starkých je takto cez pismená diametrálne odlišná od skutočnosti. Po oznámení úmrtia sa záujem prudko zvýši- najmä o prípadné úspory.A kúpe sa raz za týždeň...

karolinakr
26. dec 2023

@andrejka2424 a ako to ti stari znášajú, povedz mi úprimne, vždy ma to zaujímalo..

andrejka2424
26. dec 2023

@karolinakr Vieš čo,väčšina je smutná.Každý pozerá,kto návštevu mal,čo dostal.Závidia velmi tí, za ktorými nikto nepride.Tých pár šťastlivcov,čo odide sú velmi hrdí...a tí čo ostanú často ospravedlňujú svoje deti a hovoria nám všetky dôvody,prečo si ich vziať nemôžu.Nemajú miesto,čas,kopec práce a pod.

ahhola
26. dec 2023

@karolinakr Biela stužka v tvojich vlasoch. Kniha aj o jednom starobinci v "praveku".

karolinakr
26. dec 2023

@andrejka2424 hrozné..srdce by mi puklo..a projekt s krabičkami pre starkych na Vianoce, to im zlepší náladu alebo je to len slabá náplasť?

andrejka2424
26. dec 2023

@karolinakr Velmi slabá,lebo im materiálne veci nejak nechýbajú.Ak im chýbajú ponožky,sveter,dostanú zadarmo zo skladu.Kontakt s blízkymi pre nich má najväčšiu hodnotu..

karolinakr
26. dec 2023

@andrejka2424 ehm, chápem...

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
marsmykkok
26. dec 2023

Vieš čo by som ja urobila? Bookla nejaký hotel v peknom prostredí a do 2.1 tam bola s mamou a kkt nech si je doma sám. Nemám slov. Ako chápem že keby ju berieš každý rok na vyše týždeň môže mu to prekážať, je to tvoja mama, pre neho nie tak blízka osoba. Ale že nevydrží raz za 4 roky to je fakt mentálny atlét. Nechcem byť zlá, tvoja mamina má požehnaný vek, možno takto spolu ste boli prvé a posledné Vianoce. Možno o 4 roky to možné už nebude.

katarinka289
26. dec 2023

Jemu by som zbalila veci debilovi.V tej chvili by u mna skoncil

fulka1891
26. dec 2023

Zobrala by som sa a šla preč, ak máš kam, s tým, že by som mu schovala všetky trenky a nechala odkaz, že môže chodiť kľudne aj nahý a spraviť si pohodlie a nekomunikovala s ním absolútne....inak je mi to ľúto, držím ti palce ❤️

loliki
26. dec 2023

@liv1 Súhlasím s tebou a veľmi dobrý nápad. DSS je na 10 min cesty autom, tak môžu brať domov každý víkend. Vyriešené.