Môj manžel trávi čas viac s mamou ako s rodinou
Ahojte baby, chcem sa s niekým porozprávať o mojom probléme. Máme 3 ročnú dcéru ale som na ňu úplne sama pretože môj manžel väčšinu svojho času trávi u svojej mami alebo na gauči a telefónom.Vôbec nežijeme ako rodina. S malou sa pohrá tak 15 min. potom si ľahne a dokáže byť na telefóne celé hodiny a keď ho to prestane baviť odíde k jeho mame je tam tak 6 hodín príde domov ľahne si k telke a znova dookola. Somnou sa rozpráva minimálne a to nehovorím o Tom že od kedy máme dieťa mi nedáva ani cent. Neviem čo robiť už som z toho na nervy.
Keď sa rozvedies bude ti lepšie. Min. v tom že ti bude musieť platiť výživné a nebude ta rozčuľovať tým ako sa vyvaluje na gauči s mobilom..
A že ho dcéra zboznuje? Jasné, veď má 3 roky. Keď podrastie a začne chápať že otec ju ignoruje tak jej city sa zmenia rýchlo
Autorka, ty vieš veĺmi dobre, že máš pri sebe hovádo najváčšieho zrna a nie dobreho otca pre svoju dceru, len z nejakeho divného dovodu ho toleruješ.Zrejme, aj sama si uvedomuješ, že takto sa milujuci otec a manžel nesprava, inak by si nezakladala túto diskusiu.Pozbieraj poslednú hrdosť, ktorú máš a kopni to nevyzreté individum do riti, nech ho zadarmo obchadza jeho mater a ty zober svoj a dcerin život do vlastných ruk. Vlastne, to aj celú dobu robíš, takže nič také nové ťa nečaka, ak nerátam šancu na lepšiu buducnosť.
@januska12323 áno môj nie neplatí zo začiatku mi dával peniaze ale prestal a keď si vypýtam tak sa tvári že ma nepočuje
Co ti sibe, ved jemu je pri tebe hej, este usetri. Pekne mu dnes vysvetli, ze bud sa spamata, bude sa na vsetkom podielat a hlavne platit - normalne mu vypocitaj vsetko na papieri a napis mu, kolko si cca minula na jeho dieta, nech sa uvedomi. Alebo sa moze vratit k mamke, ked je mu tam tak dobre
Tak sa tvari, ze nepocuje 🙂 tak hovor hlasnejsie, prepac ale tie tvoje argumenty su ako od 15-rocnej tinedzerky, ake tvari sa, ze nepocuje? Lebo mna by poculi aj susedia nie len muz.
Najvacsi problem je, ze si mu evidentne poskytovala pred dietatom full servis (lebo tak to znie) a zrazu mladeho muza hitla realita - dieta, demandivna manzelka, no tak pojde radsej mamicke, ktora ho uisti, ze si zasluzi oddych a na rukach nosit a co ty od neho chces. Na co ti je ten chlap?
tak akože ked ti pribudli vydavky na dieta plienky len 50eur, sa rozhodol, že uplne prestane davat peniaze a ty si s tym ok? a najom, energie, šaty pre dieťa, hračky, plienky maš platiť z luftu? ma vôbec poňatia, že len topanočky na taku malú nôžku stoja 30eur? to akože prečo si s tym suhlasila? a čim to zdôvodňuje, že ked ti astronomicky narastli vydavky, on sa rozhodol prestať platiť?
pošli ho do kelu..
alebo sa bude spravať ako zodpovedny chlap a prijme fakt, že ma rodinu a na nejaky čas dieťa je stredom pozornosti a nie on, alebo sa rozdite a sud nech rozhodne, kolko bude prispievať atd...
prečo ho obhajuješ v každej vete a tvariš, sa že je otec roka, ked polovicu času nie je doma, neprispieva a ma vzťah s mobilom a nie dieťaťom..možno obaja potrebujete budíček..a ked minieš všetky uspory, ako chceš to dalej ťahať sama?
daj si zapory a klady na pravu a lavu stranu a zistiš, že ked u tebe nebude, nič sa nezmeni, ešte ušetriš, nemusiš mu variť a on ti sudom bude posielať výživné na dieťa
U koho byvate? Ty si s nim nemala super vztah pred dietatom. Ty si si zobrala cudzieho chlapa, ktoreho si nepoznala. Do mna sa tu vzdy pustia panbickarky, ked napisem, ze je velmi dolezite spolu aspon rok fungovat v jednej domacnosti. A ked ti nedava peniaze, treba urobit krik. Aj so svokrou. Po celej rodine by som ho zhodila, ze sa o vas nestara a nedava ti peniaze. Ak byvate v tvojom, pobalit mu caky paky a poslat do mamickinej prdele.
@viki0987 akože prestal? Akože nepočuje? To prečo s tým súhlasíš?
je mi ľúto, ak cítiš že ti tu ženy nakladajú. len si uvedom, že sme staršie, skúsenejšie, ošľahané životom, a ked sa nepostavíme same za seba, nikto iný to za nás neurobí.
veľa z nás sa pred rokmi trápili podobne ako ty, vtedy neboli také možnosti poradiť sa na nete, získať informácie, preskúmať ako to beží inde.
pred okolím sme si veľmi ústa otvoriť nemohli, lebo meter na ženu matku bol veľmi striktný - treba držať hubu a krok, nesťažovať sa, lebo žena musí všetko vydržať, aj drevo na chrbte rúbať, všetky neplechy skryť pod zásteru. ale už si uvedomujeme, že sme hrdé rovnocenné bytosti, pracujeme ako aj muži, máme svoje povinnosti ale aj práva. tak ako sa doba zmenila, tak sa aj ženy postupne menili, už si nedajú srať na hlavu "lebo muž", nedajú si srať "lebo svokra".
Využi aj silu internetu ked ti tu radia skúsené smelé ženy, využi svoju silu ktorú máš pre svoje dieťa a urob poriadky s manželom, a ak treba aj so svokrou či celou jeho rodinou.
Je manžel ? je otec ? tak nech sa sakra správa ako manžel a otec ! So všetkými právami a povinnosťami k rodine - tebe a dieťaťu, to j jeho primárna rodina. Poriadne mu vysvetli kde je sever, nech sa buď spamätá alebo zmizne k materi.
Zrátaj si všetky náklady na domácnosť a hlavne na dieťa a minimálne 50% nech okamžite prispieva, zrátaj mu to od narodenia dieťaťa resp. od kedy neplatí a pýtaj vyplatiť spätne. žiadne také že ty si musíš siahať na svoje vlastné úspory spred manželstva, abyx si uživila seba, dieťa a domácnosť s hentakým lemravým a debilným čudom materiným. Okamžite nech ti dá na stôl prvú splátku, a príspevok na mesiac vopred, ak by sa vykrúcal, neváhaj podať návrh na súd vo veci výživné na maloleté dieťa. to môžeš aj pred rozvodom. Naozaj neváhaj upratať si chlapa doma, ak by sa mu nepáčilo, nech mizne. Dúfam že mu neperieš, nevaríš, neupratuješ ako hlúpa popoluša, kým on lehní hore vajcáma na gauči.
ak sa nespamätá, ak bude aj jeho mater buzerovať a huckať ho, nemáš čo stratiť ked sa rozvedieš. vlastne sa oslobodíš od lemravého matkinho 3. cecku, čo ti visí na krku a vyžiera ťa. Vam dvom dievčatám bude ľahšie, a k by chcel byť otcom, to môže aj potom. Ukáže sa jeho charakter.
Prosím ťa, veľmi zváž či chceš takýto život a či ho chceš zmeniť. Neposer si dalšie roky, nevrátia sa ti ...
🍀
@viki0987 boha jeho, ten s tebou vytiera ako s handrou. Ale - a prepáč mi - môžeš si za to sama. Ako tatko stojí za hovno, ako manžel stojí za hovno, ako chlap vyhorel úplne. Peniaze ti nedáva, byt je tvoj, o dieťa sa nestará. Koľko vecí si potrebuješ pospájať, aby si pochopila, že to, čo sa ti váľa doma na gauči, je len prerastené rozmaznané, neschopné decko??? 😨 Riešenie je jednoduché. Vezmi mu kľúč od bytu a veci postav pred dvere. Nech frčí k mamičke, tam rozhodne nájde útechu... Dcéru z tohto blázninca vynechaj. O otcovské práva ho nikto neoberá. Ale zatiaľ iba poskytuješ vzor, že je v poriadku, keď sa tatko vyvaľuje na gauči, nič nerobí a všetko zabezpečuje mama... To chceš aby videla?? Naozaj??
@viki0987 'Som strasne hlupa v tomto smere' .. a co s tym chces urobit? Ved toto nie je normalne takto zit. Trapis sa zbytocne, zbytocne to predlzujes .. trosku ho urovnaj chlapca a ked sa veci nezmenia nech si ide k mamicke. To kde sme uz sa dopracovali ze ty jeho zivis, domacnost tahas, o dieta sa staras, upratujes po nom. Aj vankus mu natriasas aby lepsie spal? Chvalabohu ze byt je tvoj, letel by smykom az mi mal kožu na zadku zodraru. Mamlas jeden.
@viki0987 hlavne si okamžite požiadaj o výživné na dieťa, dá sa to aj počas trvania manželstva, prečo by si mala platiť všetko ty? Veď to je choré.
Taky kopanec do zadku by dostal, ze by letel k svojej mamicke s tou jednou igelitkou co k tebe prisiel.
@viki0987 chvalabohu že sú to nevzala do mňa ako potupu a hanenie. Naozaj to myslím ako povzbudenie, aby si zosilnela, lebo keby ti píšem nununu moja, to ťa nevzburcuje. Si mladá žena, maj svoju ľudskú hrdost a nenechaj si to.
Porozprávajte sa ešte raz, povedz mu že takého chlapa nechceš, a ak sa nepozbiera a nezačne fungovať ako poriadny manžel a hlavne otec, nech sa od matky ani nevracia. Nech okamžite položí € na stôl, ako príspevok na dieťa a domácnosť a rozmýšľa nad sebou. Stručne stroho. Odíď z miestnosti. Nič viac mu nehovor. Daj si limit, taký tvoj vnutorny, dokedy mu dáš čas, napr. rozhovor dnes, termín do nedele, jemu ho nehovor. Ak sa nič nepohne, v nedeľu príde (pondelok,utorok, to je len príklad), nedávaj čas týždne, tak nájde veci zabalené v škatuliach od banánov, vo vreciach, najlepšie pred dvermi, vymenený zámok, a odkaz - vraciam ťa tvojej mame, ako pokazený tovar, lebo ty nie si manžel, nie si otec , nie si člen tejto rodiny, nikdy dá tak nesoravas, tak si choď mobil čítať inde.
@tiezjedna vieme že pokiaľ manželstvo trvá, nemôže ho vyhodiť, aj keď je byt iba jej.
Ale urobiť mu takýto preplesk, stojí za to, lebo on to vedieť nemusí, spakuje sa k materí, a potom začne dyvallo, on aj svokra. A možno ani nie, bude cumiet do mobilu u matky a spolu budú nadávať aká je sprostá s čo si zo dovolila. No nič, iba vyhodiť hnileho neschopného chlapa !
ešte niečo, aby tvoje slová a konanie neboli iba prázdne reči, hneď podaj návrh na neodkladné opatrenie - výživné na maloleté dieťa do rozvodu.
Nevieme či pracuješ, či ti stačí príjem, ale v podstate je to irelevantné, otec si musí plniť vyživovaciu povinnosť a basta. Kľudne mu vytlač stranu, § zo zákona o rodine, kde sa to pekne píše.
@viki0987 z toho čo čítam, tvoj muž žije v najlepšom hotely 😲. To až hlava rozbolí , že takto dokážeš fungovať. Sadnite si a pokwcajte o ďalšom videní budúcnosti. Si si istá, že je u mamky aj 6 hodín? Veď čo by tak dlho u nej sedel??? 🤔
@viki0987 vysťahovať...Neplatí nebýva.A daj si súdom určiť výživné na dieťa aj na seba lebo si na rodičáku.Načo ti je taký chlap.Nech ide ku matke...Myslím že cti ani debata nepomôže lebo jemu keď doteraz nedošlo tak ak by niečo zmenil tak iba na chvíľu.Možno som to napísala tvrdo ale s takým magorom musíš takto.Drzim palce
@viki0987 požiadaj o rozvod. Ved sa nestará, nezaujíma, … Chceš s takým byť ? Strácať s ním čas ? Život máš len jeden. A chceš, aby tvoje dieťa malo taký príklad ?
Rob ako ti radia baby o 11.41.🪒🪒🪒
Ja by som sa s nim uz ani nespinila, zbalila mu 5 svestek do tesco igelitky zavesila na klucku zvonku. Prilep na dvere A4 s vypoctom, kolko ta stal posledny rok... 2...3?
Velmi prisposobivy pan- smejd. Svoje prachy na svoj ucet a zivotny plan- vyzierat matku svojho decka... Niektorych chlapov by mala hanba ufackat k smrti aj s ich mamickami. ♦️

On s vami nechce byt. U mamky ma klud, je tam obskakovany, nic nemusi. Co by si s tym chcela robit? Ani do telefonu mu liezt nemusis. Netravi s vami cas ako s rodinou, nestara sa o cas. Netravi s tebou cas ako so zenou. Nemusis cakat, kym sa panko rozhodne, urci si sama ako chces dalej pokracovat. Sama vidis, ze to nikam nevedie.