icon

Môj manžel zarába menej ako priemer

21. nov 2025

Toto je len taky vykrik do tmy. Moj muz nie je vobec ambiciozny, ma obyc pracu vo fabrike, zaraba priemerne, na BA asi podpriemerne. Ja tiez nie som moc priebojna takze mu v podstate nemam co vycitat :D , ale zarabam viac ako on a citim tlak ze sa musim snazit aspon ja doniest viac penazi hlavne ked vsetko zdrazuje. Vacsina kamaratok ma muzov IT, manazment atd tak jasne ze sa clovek niekedy porovnava. Je tu niekto kto to ma podobne?

subartic
21. nov 2025
@minenkaa

@subartic ale veď to veľmi veľa chlapov robi ,ľudia teraz už práveže žijú spolu dobrovoľne a veľa veci riešia spolu a aby dobre bolo

@minenkaa nie , štandardný chlap toto nerobí. Jeho ani nenapadne že deti potrebujú kúpiť topánky, zimné oblečenie, alebo desiaty do školy, nákupy domov. Áno oni to urobia , keď im povie žena, pre nich sú to nepodstatné veci, neocenia uprataný domov a ani navarené každý deň. Jedno čo ocenia je spokojná žena a kľudný domov. A ten je vtedy ak je žena vo finančnej istote, kľudná a oddýchnutá a nie zodratá robotou a vedením rodiny .

minenkaa
21. nov 2025
@subartic

@minenkaa nie , štandardný chlap toto nerobí. Jeho ani nenapadne že deti potrebujú kúpiť topánky, zimné oblečenie, alebo desiaty do školy, nákupy domov. Áno oni to urobia , keď im povie žena, pre nich sú to nepodstatné veci, neocenia uprataný domov a ani navarené každý deň. Jedno čo ocenia je spokojná žena a kľudný domov. A ten je vtedy ak je žena vo finančnej istote, kľudná a oddýchnutá a nie zodratá robotou a vedením rodiny .

@subartic praveze štandardný chlap toto robi,prečo by zena mala byt zodrata,však rodina a domov sú spoločne

subartic
21. nov 2025

Ja som si tým prešla a nie je to nič príjemné byť líder v rodine. Aj teraz zarábam viac ako muž , lebo podnikám . Ale gro zodpovednosti nechávam na ňom.

subartic
21. nov 2025
@minenkaa

@subartic praveze štandardný chlap toto robi,prečo by zena mala byt zodrata,však rodina a domov sú spoločne

@minenkaa nie nerobí. Preto aj vznikajú vtipy o chlapoch . Nemajú to vo svojej štandardnej výbave, určité veci nevidia , nepočujú, neregistrujú .

minenkaa
21. nov 2025
@subartic

Ja som si tým prešla a nie je to nič príjemné byť líder v rodine. Aj teraz zarábam viac ako muž , lebo podnikám . Ale gro zodpovednosti nechávam na ňom.

@subartic ale ty potom píšeš,že zena bude aj makať v práci a aj doma bude všetko na nej a toto ja zas nepoznam

andrejka1974
21. nov 2025

@anonym_autor a čo je na tom , môj muž dlhšiu dobu bol bez prace a čo všetko sme zvládli nikdy som mu nič nevyčítalo čo si za ženu nie je to jedno či ty alebo on viacej zarába a keď budeš na materskej tak potom on ti bude vyčítať že zarába viacej ako ty na tvojom mieste sa teším , že tá ma rad

minenkaa
21. nov 2025
@subartic

@minenkaa nie nerobí. Preto aj vznikajú vtipy o chlapoch . Nemajú to vo svojej štandardnej výbave, určité veci nevidia , nepočujú, neregistrujú .

@subartic tak potom ja som chlap ,mne tiež nič nehovorí poriadok a doma navarené ,ale som spokojná keď mi príde domov vysmiaty chlap a vystiska ma

anonym_79699b
21. nov 2025
@minenkaa

@anonym_79699b čo všetko okrem prace ťaháš ,keď všetko

@minenkaa komplexne som sa starala o deti, satila, upratovala, varila len ja pre celú rodinu, učila sa s nimi - jednému to nešlo celú ZŠ, chodila po lekároch lebo boli často chorí a všetko čo treba s deťmi a v domácnosti, lebo on to akože nevedel, plus som mala na starosti všetky ekonomické veci, môj muž nemá doteraz ani účet,, riešila veci po úradoch, pracovala na záhrade, pomáhala ešte jemu s nejakou jeho prácou, starala sa o jeho babku a samozrejme chodila do práce a prinášala peniaze, lebo on nevedel zarobiť nikdy. Tak som fungovala 20 rokov a potom som povedala dosť. Deti vyrástli. Babka zomrela. A vieš čo mi povedal že čo som také robila? Teraz už nerobím nič ani nevarim, len chodím do práce a robím si celé dni čo chcem. Len tie zdravotné problémy prišli.

subartic
21. nov 2025
@minenkaa

@subartic ale ty potom píšeš,že zena bude aj makať v práci a aj doma bude všetko na nej a toto ja zas nepoznam

@minenkaa muži od prírody sú stvorenia ktoré sa veľmi rýchlo prispôsobia pohodlnosti . Nenáročné ženy plodia lenivých mužov ( citát Tomáša Baťu ) a je to pravda.

doriiis
21. nov 2025
@subartic

@subartic ... To máš blbé, že máš doma takého ,, štandardného chlapa". Ale naozaj sú aj neštandardni muži, ktorí vidia, že treba dieťaťu kúpiť nové topánky a že rukávy na tričku sú už nejaké krátke. A sú ženy, ktoré po príchode domov z práce nemusia naozaj nič, lebo ich muž navaril, dal oprať, naučil sa s deťmi a postaral sa o bežný chod domácnosti.

minenkaa
21. nov 2025
@subartic

@minenkaa muži od prírody sú stvorenia ktoré sa veľmi rýchlo prispôsobia pohodlnosti . Nenáročné ženy plodia lenivých mužov ( citát Tomáša Baťu ) a je to pravda.

@subartic netuším o čom píšeš,leniví a pohodlní sú ľudia ,nie chlapi
Ty asi nevidíš ľudí ako ľudí ale pohlavia

anonym_e5b1ca
21. nov 2025
@anonym_79699b

@minenkaa komplexne som sa starala o deti, satila, upratovala, varila len ja pre celú rodinu, učila sa s nimi - jednému to nešlo celú ZŠ, chodila po lekároch lebo boli často chorí a všetko čo treba s deťmi a v domácnosti, lebo on to akože nevedel, plus som mala na starosti všetky ekonomické veci, môj muž nemá doteraz ani účet,, riešila veci po úradoch, pracovala na záhrade, pomáhala ešte jemu s nejakou jeho prácou, starala sa o jeho babku a samozrejme chodila do práce a prinášala peniaze, lebo on nevedel zarobiť nikdy. Tak som fungovala 20 rokov a potom som povedala dosť. Deti vyrástli. Babka zomrela. A vieš čo mi povedal že čo som také robila? Teraz už nerobím nič ani nevarim, len chodím do práce a robím si celé dni čo chcem. Len tie zdravotné problémy prišli.

@anonym_79699b no presne a ja takto dopadnúť nechcem. Robila som presne to isté čo ty a mám po 40 tke a čakám kedy mi mladšie dieťa zmaturuje. Potom sa rozvediem . Jednoducho naučila som muža že ja zarobím zariadim lebo on nevie , nerozumie a nie je na to .

minenkaa
21. nov 2025
@anonym_79699b

@anonym_79699b tak to mi je ľúto ,ale toto je o tom že on je svina človek a nielen o plate
Fakt sa rýchlo rozved ,to musí byt strasne

doriiis
21. nov 2025
@minenkaa

@subartic tak potom ja som chlap ,mne tiež nič nehovorí poriadok a doma navarené ,ale som spokojná keď mi príde domov vysmiaty chlap a vystiska ma

@minenkaa ... Tak ja som asi tiež chlap. 😄

minenkaa
21. nov 2025
@doriiis

@minenkaa ... Tak ja som asi tiež chlap. 😄

@doriiis tak mame asi dosť testosterónu

subartic
21. nov 2025
@minenkaa

@subartic netuším o čom píšeš,leniví a pohodlní sú ľudia ,nie chlapi
Ty asi nevidíš ľudí ako ľudí ale pohlavia

@minenkaa áno ja to vnímam ako rozdielnosť pohlaví . Ja som zástancom toho že máme dve pohlavia a nie jednoliatu masu niečoho neidentifikovateľného. Všeobecne muži sa veľmi rýchlo prispôsobia a spohodlnejú , lebo žena zarobí , obriadi , vybaví , prevezme všetko na seba atď . A tej žene to často vadí , nechce byť v tejto pozícii ale nemá na výber.

doriiis
21. nov 2025
@minenkaa

@doriiis tak mame asi dosť testosterónu

@minenkaa .... A naši muzi malo. 😃Podľa odborníčky tuto vyššie. 🤣

minenkaa
21. nov 2025
@subartic

@minenkaa áno ja to vnímam ako rozdielnosť pohlaví . Ja som zástancom toho že máme dve pohlavia a nie jednoliatu masu niečoho neidentifikovateľného. Všeobecne muži sa veľmi rýchlo prispôsobia a spohodlnejú , lebo žena zarobí , obriadi , vybaví , prevezme všetko na seba atď . A tej žene to často vadí , nechce byť v tejto pozícii ale nemá na výber.

@subartic ale aká zena,ja toto poznam len u generácie mojich rodičov ,ale už moja nie a deti už vôbec nie
Ako nemá na vyber

anonym_79699b
21. nov 2025
@minenkaa

@anonym_79699b tak to mi je ľúto ,ale toto je o tom že on je svina človek a nielen o plate
Fakt sa rýchlo rozved ,to musí byt strasne

@minenkaa tak sviňa človek zrovna nie je, je proste neschopný postarať sa o seba a o druhých. Bol tak vychovaný že on nič nemusí a mne sa to nepodarilo zmeniť. Ale čo má teší že synov som vychovala k samostatnosti. Bývajú už sami a vedia sa o seba na komplet postarať.

minenkaa
21. nov 2025
@anonym_79699b

@minenkaa tak sviňa človek zrovna nie je, je proste neschopný postarať sa o seba a o druhých. Bol tak vychovaný že on nič nemusí a mne sa to nepodarilo zmeniť. Ale čo má teší že synov som vychovala k samostatnosti. Bývajú už sami a vedia sa o seba na komplet postarať.

@anonym_79699b ale ano je svina človek,lebo aj dospelý človek sa dokáže naučiť a všetko aj keď bol tak vychovaný,on jednoducho nechcel

subartic
21. nov 2025

Ja osobne si myslím že žiadna žena nechce vedľa seba muža čo zarobí minimálku alebo niečo tesne nad ňou, žiadna normálna . Pretože myslí predovšetkým na svojich budúcich spoločných potomkov. Argumentácia že tak sa má ona snažiť u mňa neobstojí. Lebo potom ti je naozaj ten muž k ničomu , je len na príťaž tej žene. Finančné bezpečie rodiny je jednoducho prioritná úloha muža, cez to u mňa vlak nejde.

minenkaa
21. nov 2025
@subartic

Ja osobne si myslím že žiadna žena nechce vedľa seba muža čo zarobí minimálku alebo niečo tesne nad ňou, žiadna normálna . Pretože myslí predovšetkým na svojich budúcich spoločných potomkov. Argumentácia že tak sa má ona snažiť u mňa neobstojí. Lebo potom ti je naozaj ten muž k ničomu , je len na príťaž tej žene. Finančné bezpečie rodiny je jednoducho prioritná úloha muža, cez to u mňa vlak nejde.

@subartic ale však v tom prípade ak tej žene nevadí ,že bude viac v práci ,bude starosť o rodinu a domácnosť na mužovi

anonym_0929a4
21. nov 2025

@anonym_autor S takým názorom sa nestotožňujem.
Môj manžel je veľmi vzdelaný má dve vysoké školy a robí vo fabrike, nikdy ani jeden nevyčítal tomu druhému kto koľko zarobí.

subartic
21. nov 2025
@minenkaa

@subartic ale však v tom prípade ak tej žene nevadí ,že bude viac v práci ,bude starosť o rodinu a domácnosť na mužovi

@minenkaa aha, takže žena porodí a odovzdá dieťa mužovi a ide pracovať, lebo on nie je schopný zabezpečiť rodinu. No tak takýto muž by si u mňa ani len neškrtol ak by som si zakladala rodinu . Takéto manželstvá sa mnohé časom rozpadajú, jednoducho to tie vzťahy nevydržia z dlhodobého hľadiska, žena ten tlak nevydrží. V 50 tke príde vyhorenie , koniec , sily dôjdu a chcel kľud a zbaviť sa takéhoto muža.

minenkaa
21. nov 2025
@subartic

@minenkaa aha, takže žena porodí a odovzdá dieťa mužovi a ide pracovať, lebo on nie je schopný zabezpečiť rodinu. No tak takýto muž by si u mňa ani len neškrtol ak by som si zakladala rodinu . Takéto manželstvá sa mnohé časom rozpadajú, jednoducho to tie vzťahy nevydržia z dlhodobého hľadiska, žena ten tlak nevydrží. V 50 tke príde vyhorenie , koniec , sily dôjdu a chcel kľud a zbaviť sa takéhoto muža.

@subartic vsak deti nemusia mať,je to dobrovoľne ,všetko je na dohode tých zúčastnených a ak jednému z nich niečo vadí na tom druhom ,treba ist ďalej

minenkaa
21. nov 2025
@subartic

@subartic ale aký tlak ,prácu?

subartic
21. nov 2025
@minenkaa

@subartic ale aký tlak ,prácu?

@minenkaa dosiahla si 50 tku ? Alebo si plne pri sile ešte ? Žiješ s mužom ktorého ťaháš za sebou ako guľu na nohe ? Ak nie , tak to v živote nepochopíš. Ani ja tomu úplne nerozumiem ale plne chápem tie ženy čo tu píšu aké to je nahovno.

minenkaa
21. nov 2025
@subartic

@minenkaa dosiahla si 50 tku ? Alebo si plne pri sile ešte ? Žiješ s mužom ktorého ťaháš za sebou ako guľu na nohe ? Ak nie , tak to v živote nepochopíš. Ani ja tomu úplne nerozumiem ale plne chápem tie ženy čo tu píšu aké to je nahovno.

@subartic už som písala ,že my žijeme s mužom spolu ,nie každý zvlášť
Ty píšeš stáleho tom že zeny všetko robia a pracovný čas majú 22hodin do dňa a ja píšem o ľuďoch čo spolu žijú

anonym_9af33a
21. nov 2025

dobre zarábajúci muži majú väčšinou funkcie.
chlap s funkciou chce väčšinou frajerky, milenky , kamarátky s výhodami a pod. aby si dokázal aký je neodolateľný.

denithestrange1993
21. nov 2025
@subartic

@denithestrange1993 ja na to verím, ale to je jedno . Podstatné je že rovnoprávnosť neexistuje pokiaľ sú v rodine deti a pokiaľ rodina funguje normálnym spôsobom , normálnym pre mňa , to znamená že žena rodí , kojí a je s dieťaťom aspoň do jeho jedného až dvoch rokov. Veď postav vedľa seba muža , daj mu na ruky deti a ženu a nech bežia . Kto bude prvý v cieli , no žena. A je to tak aj v živote, na pohovoroch sa nikto nepýta muža čo s deťmi , diskriminácia v platoch stále existovať bude, šovinizmus je prítomný v zamestnaniach atď. A to hovorím z pozície ženy ktorá podniká , zarába a má deti . A čo sa týka tej mužskej a ženskej energie , žena nie je dlhodobo stavaná na výkon , časom ju to tak či tak vyčerpá a muž jej začne byť na príťaž , to je nevyhnutný proces .

@subartic ale ved jasne ze sa nerozpravame o biologickych veciach ako porod,kojenie atd. Je prirodzene ze prve 2-3roky je fokusovana na dieta, ale to obdobie rychlo zbehne a kedze budeme vacsina pracovat do 65+ tak sa nenozme vyhovarat na deti a neviem co este. Je otazne na co sme biologicky stavane a do coho nas tlaci spolocnost. Kedysi sa hovorilo,ze chlapi nemaju v sebe veci ako kupanie,prebalovanie,celodennu starostlivost o dieta a dnes to vpohode zvladali. Na druhej strane boli väčšinu ludstva zeny povazovane za tie co sa maju starat o kuchynu,deti a hospodarstvo. Dnes normalne pracujeme na poziciach ako muzi,az na nejake vynimky. Za mna netreba to brat az tak genderovo ze som zena jemna kvetinka domaca a muz musi byt ten alfasamec lovec. Ale to som uz mozno velmi odbocila,skratka emancipacia zahrna aj to ze muzom sa nebude chciet vzdy sa stverat po corporate ladder a je to v poriadku ked to tak citia.