icon

Môj muž je ignorant, sebec a ja to trpím už 3 roky

monicka28
27. nov 2014

moju muz je ignorant, sebec, despota, manipulator,...Nemame deti, a ja v tomto strasnom manzelstve trpim uz 3 roky... ziadne pusy, ziaden zaujem o mna, velmi rad si vypije ( na smrt ,,len" 1x za dva tyzdne ) nehovorim o nasej diametralnej odlisnosti, rozne nazory na zivot, ziadne spolocne konicky, on ucnovka- ja VS (nikdy som si nemyslela ze ten rozdiel raz pocitim), proste manzelstvo nocna mora.... a ja tisko trpim, a takto ide den za dnom, ...kazdy si zije svoj zivot, niekedy prehodime par slov aj po troch dnoch.... co sa mi da na to povedat? ze cakam kym budem mat 40 a potom sa spamatam? je to stale horsie a horsie a ja kazdym dnom stracam silu na rozvod... zacinam sa zmierovat so svojim osudom a pokaslanym zivotom

morning
27. nov 2014

@monicka28 mam to v oku. 🙂

monicka28
autor
27. nov 2014

@sheila72 snad som uz skusala aj nemozne.... myslim ze rozhodol za mna uz davno :(

monicka28
autor
27. nov 2014

@morning si dobra... a ked uz to rozoberame nemam vystudovany SJ, aj ked s diktatom som nikdy problem v skole nemala....

monicka28
autor
27. nov 2014

dakujem dievcata.... skutocne som potrebovala pocut akykolvek nazor... vykecat sa, ukludnit

akropola
27. nov 2014

Myslím, že tu nie je gramatické okienko........
No, a čo k téme..... ja by som sa už dávno zbalila a začala nový život. Život, v ktorom by som bola šťastná. Život žijeme, žiaľ, len raz!

majka99999
27. nov 2014

@monicka28 naco sa mu chces vyhrazat, ked ta ponizuje? Ak chces odist, tak odid.

junova
27. nov 2014

@morning Čo sa do nej navazate kvôli gramatike? Môj manžel je Ing, chodieval na ZŠ na matematické olympiády, profík vo svojom odbore ale gramatiku veľmi nevie. Každý je na niečo iné. Ja viem gramatiku, ale s matematikou sa nekamaratim. Len málo ľudí je výborných vo všetkom.

ciriklora
27. nov 2014

@monicka28 ahoj a deti chcete mat?

morning
27. nov 2014

@monicka28 no vidis a ja som vystudovala strojnicku fakultu. Ale rada a vela citam.

Mame rovnaky pripad v blizkej rodine a dotycna si vzala dotycneho ako poslednu sancu na sobas vo svojom veku. Maju dve deti. Pani sa za neho hanbi, nikam spolu do spolocnosti nechodia, pretoze jeho komentare na politiku, susedov, kolegov su nesmierne hlupe a vulgarne. Pani to uz vzdala. Ale zato on je manualne zrucny a co nevie urobit sam, na to zavola kamaratov. S ktorymi si vsak vypije velmi rad a casto.

Takze ak nemate okrem majetku nic ine spolocne, zariad si zivot tak, aby si bola stastna. Zatrpknutych a smutnych zien uz jchodi po tomto svete dost.

morning
27. nov 2014

@junova Clovek sa uci cely zivot, nevediet nie je hanba. Je hlupe neopytat sa a nepoucit sa od ineho. A @monicka sa opytala.

morning
27. nov 2014
lapalma
27. nov 2014

žienky - nehnevajte sa niektoré, ale komenty ku gramatike v noci o 23.00, keď monička hľadá odpovede na životne dôležité otázky fakt nie sú vhodné ☹
Monička - úplne ťa chápem v tom, ako si to myslela so vzdelaním....nezakladám si na diplome ani na tituloch a tiež poznám kopu skvelých ľudkov s učňovkou ....ALE až v manželstve sa mi potvrdilo, že pri spolužití je potrebná rovnováha -mať spoločné témy a schopnosť adekvátne argumentovať, slovná zásoba získaná štúdiom ....spoloční priatelia...a pod.
Poznámky tvojho muža a urážanie autorít jasne hovoria o tom,že sebavedomie nemá, vadí mu tvoja VŠ a bude ti to podsúvať neustále...dokazovať si, aká si"blbá" napriek škole...
Váš vzťah je na konci - napriek tomu sa posledný raz pokús ho vzkriesiť a potom môžeš odísť...škoda stratených rokov

junova
27. nov 2014

@morning Ok, ale viaceré narážali na to, že má vysoku školu a nevie gramatiku. Aj mne velmi prekáža, keď tu niektoré mamičky píšu podľa pravidla píš ako počuješ. Avšak zakladateľka témy je na tom ešte celkom dobre. Len tým chcem povedať, že to že je niekto vysokoškolák neznamená, že je génius.

kakika007
27. nov 2014

@monicka28 presne zdieľam názor @lapalma Dať si ešte jednu šancu, možnosť, pokus o naštartovanie a keď nič, tak hold, nie je o čom... samozrejme pokiaľ nemáš sebadeštruktívne sklony a nechceš zotrvať a neustále sa nechať ponižovať až nakoniec sama uveríš tomu, že si "blbá a neschopná" - sorry, ale aspoň tak som pochopila názor Tvojho mm na Teba. Držím palce, aby si sa správne rozhodla čo od života očakávaš 😉

junova
27. nov 2014

@lapalma Tiež si myslím, že je lepšie , keď rovný rovneho si hľadá. Aj veľký vzdelanostný rozdiel vie urobiť neplechu vo vzťahu. Určite sú aj výnimky.

morning
27. nov 2014

@junova suhlasim

twinflame
27. nov 2014

@monicka28 možno sa obávaš vlastných výčitiek viac ako toho čo bude s ním?

bubinko1506
28. nov 2014

z vlastnej skusenosti - ja mam vs, moj byvaly mal ucnovku. na zaciatku som jeho hlupe komentare, navazanie sa do lekarov a vzdelanych ludi prehliadala. neskor mi to zacalo strasne vadit, nechodili sme nikam, lebo sa spraval ako buran, zosmiesnoval ma, no jednoducho som sa za neho hanbila.
rozisli sme sa po 1,5 rocnom vztahu - doteraz to nelutujem, bolo to najlepsie, co som mohla urobit. po rozchode sice o mne rozsiroval reci, aka som stetka, krava, zlatokopka, vyhrazal sa, ze mne a mojmu novemu partnerovi nieco urobi, ale uz mam od neho pokoj
takze ak ta zosmiesnuje, ponizuje a ten vztah ta dusi, radsej to zabal

pupavka123
28. nov 2014

@monicka28 Cakas len na to kedy bude dieta a bude to este horsie...

terezka1947
28. nov 2014

@monicka28 no,necitala osm vsetky tvoje reakcie...stopla som sa pri tvojom prispevku,ze si ako tvoja mama-silne nabozensky zalozena a PRETO(???) rozhodnuta pretrpiet vsetko...
tak...ja som tiez dsot silne duchovne zalozena...mamka bola super silny clovek a aj clovek veriaci....AAAALE nehnevaj sa-co ma toto citenie spolocne s dobrovolnym utrpenim????
je to o povahe,o vnutornej sile nieco so zivotom urobit...
a teda...ak je takyto 3r. a predtym takyto nebol???aky bol pred svadbou?zmenil sa ina po nej?
netrap sa s chlapom ako je on...toto je len zaciatok...nastastie deticky nemate ☹
a ani ta nic dobre pri nom necaka-takze ani ch spolocne neplanujte
trosku popremyslaj,prehodnot vas spolocny zivot a naber silu do dalsieho zivota-ale uz s clovekom,kt.si ta vazi...a nepotrebuje ta zhadzovat...
normlane si sadnite(ak sa to este da) a v pkoji mu povedz,co potrebujes a bud sa spamata alebo jednoducho musis sa spamatat ty
zivot nie je lahky,ale ani taky tazky,aby si po cely pretrpela pri takom cloveku-samozrejme,pokial si to utrpenia nezoberies ako celozivotny ciel

cartridge
28. nov 2014

Utekáááááj, ako vládzeš, nie sú tam deti, tak Ťa naozaj nemá čo držať. Ak sa nedá, tak sa proste nedá ...
Prestaň mať výčitky a buď trošku egoista, mysli na seba. Ak si skúšala vzťah zachraňovať a vidíš, že to nejde, jednoducho odíď. Teba určite čaká niekto lepší, aj keď možno s učňovským vzdelaním, no a on si možno nájde tiež inú /možno VŠ/, s ktorou bude šťastný.
PS: Ináč aj mne strašne vadí nesprávny pravopis, ktorý tu niektoré babenky prezentujú.

culia1
28. nov 2014

@monicka28 dievka,neviem na co cakas,zbal svestky a odchod,podaj ziadost o rozvod a zariad si zivot na novo,hadam nechces takto zit po zvysok svojho zivota,konaj kym nemate deti a vedia vas rychlo rozviest. Kamoska bola od rozhodnutia rozviest sa za 3mesiace rozvedena.

amanda0405
28. nov 2014
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@monicka28
mňa by zaujímalo, ako sa prejavoval tvoj ctený manžel predtým....a z toho mi vyplýva otázka, prečo si si ho vôbec zobrala za manžela....pretože pochybujem, že človek sa zázračne zmení a stane buranom zo dňa na deň....

hladampomoc
28. nov 2014

@monicka28 ahoj.necitala som celu diskusiu,ale tvoj uvodny prispevok mi uplne stacil.chod od takeho chlapa okamzite.nepokusaj sa vas vztah zachranit.z vlastnej skusenosti viem,ze to k nicomu nevedie a bude to len horsie.mas velmi velke stastie,ze s nim este nemas deticky.kiez by som ja nemala synceka s mojim mm ani sekundu uz nevaham.som zo svojho zivota uz strasne unavena a ta atmosfera co vladne u nas sa zacina prejavovat aj na malom.velmi by som ti chcela pomoct aby si tak netrpela lebo viem co to je.ak chces precitaj si diskusiu co som zalozila mozno ti to tiez pomoze v rozhodovani.nazov diskusie je "Rozviesť sa,či vydržať v manželstve?"snad ti to ulahci rozhodovanie.katka

hanka_april
28. nov 2014

@monicka28 hlavne si nedaj spravit dieta s tym, ze ho to zmeni.......ja by som si nasla byt, prestahovala sa a raz jednoducho uz isla z prace tam a nie k muzovi....ci si vsimne, ze nie som doma 😝 😝 😝

inak toto je uz taka forma stokholmskeho syndromu :-/

caoli
28. nov 2014

moja, ja poznam kopec ludi s VS, ktori vidia len seba a tym, ze sa narodili, ziskali 1.miesto v dolezitosti na tejto planete. Pricom vsetko ostatne je odpad a treba to pri kazdej prilezitosti zniest pod ciernu zem. Najlepsie verejne, aby sa potom mohol okruh takychto zbytocnych existencii rozsirit o tych, ktori neprejavili hlboky obdiv a nebodaj si dovolili nesuhlasit. Najmä ak to zaraba viac, nez oni. taki sportovci, umelci, lekari, politici... a svoj postoj k tymto skupinam ludi si vybudovali najma z poznatkov nadobudnutych sledovanim TV a inych medii, cize vlastny nazor nadobudnuty zivotnymi skusenostami, vlastnym usudkom a vnutornym spracovanim danym prirodzenym intelektom im nejako unikol.
Priemerne a dokonca ani vysoke IQ nezarucuje spravne vyvinuty EQ. Toto ziadna sebalepsia univerzita nikomu nezabezpeci.
Fakt ale je, ako tu uz niekto pisal, ze ista vzdelanost rovnovaha medzi partnermi je väcsinou jednym z predpokladov suladu. Samozrejme nejde to pausalizovat, ako nic v zivote, ale keby sme niekde nasli statistiky, tak som si ista, ze v takych partnerstvach, kde chyba, to skripe castejsie. Asi ten s nizsim vzdelanim je stale podvedome akoby v strehu, aby nebol v ociach okolia menejcenny. To sebavedomie aj u inak normalne vyvinuteho a vcelku vyrovnaneho jedinca tam akosi prirodzene klesa. No a potom zavisi od charakteru a urovne dotycneho, ako tento svoj komplex spracuje a ci ho ventiluje a akym sposobom.
No a najhorsie z najhorsieho je, ak to spracuje zle alebo vobec a tu frustraciu si odlieci na najslabsom a najbezbrannejsom clanku - partnerke. Ale nemysli si, ze takto sa spravaju len ludia, ktori maju komplex zo vzdelania. Spravaju sa tak aj vs vzdelani s inym druhom komplexu.
Co tym chcem povedat je to, ze nikto z nas sa nenarodil preto, aby bol hromozvodom a boxovacim vrecom pre chabe ego defektnej osobnosti. A to ani ak mu to vstepili rodicia, ci uz z nabozenskych alebo hocijakych dovodov. Ak si este vazis samu seba, tak ber nohy na plecia. Človeka, ktory ta ponizuje, nemozno milovat. Preco mas byt nestastna? Bud stastna, na to si prisla na svet. A urob pre to jedine, co musis. Miluj samu seba.

bets
28. nov 2014

Moji rodicia mi boli ukazkovym pripadom, že partneri musia byt v sulade aj co sa týká vzdelania. A to moj otec aj studoval na VS, len ju koli hrdosti nedokončil, nebol ochotny ist do skoly a vypytat si nahradny termín skusky, ktorá sa nekonala z dovodov na strane skusajuceho.
A okrem mamy ani ja som nebola usetrena blbych a ponizujucich poznamok, odkedy som zacala studovat.
Ale posilnilo má to a dalo mi to jasny pohlad na vyber partnera, dokonca som videla aj velké rozdiely medzi spoluziakmi, vybrala som si za manzela cloveka nielen s vysokym potencialom, ale aj s vysokym EQ.
Otec zomrel, napriek všetkému, problemov bolo viac a pravdepodobne spustacom bol aj komplex ohladom vzdelania, boli sme mu oporou v tazkej chorobe. A mama si az v 60 tke nasla uzasneho partnera, a vidí, že vztah moze byt aj na uplne inej urovni, že sa vie s clovekom bavit na rozne temy, že aj okruh jeho priatelov je na inej urovni, urovni jej partnera.

mysicka36
28. nov 2014

Hlavne nechápem, prečo teba má zaujímať, čo bude s ním po rozchode? Tak nech sa upije k smrti. Aj tak sa tak raz stane, len ti ešte stihne úplne koku.viť život 😖

Hlavne si ošetri majetok. Alebo máte nehnuteľnosť kúpenú pred svadbou? Ste v prenájme?

krissy1
28. nov 2014

@monicka28 ako pises: snad som uz skusala aj nemozne.... myslim ze rozhodol za mna uz davno :(

je na case,aby si sa rozhodla aj ty!!!!a hlavne sama za seba .

tjaden
28. nov 2014

@monicka28 tvoj muž je kxxxt, ja viem ste spolu dlho prežili ste aj pekne chvilky bojiš sa on ho je ti ho luto a čo myslíš že on sa o teba boji že on ťa lutuje a že myslí na to pekne o ste spolu prežili? sama si robiš zle ked pri ňom ostávaš, spokojne odíď lepšie už nebude a áno bude to zvládať zle pravdepodobne bude chlastať a chlastať ale neboj sa k smrti sa neupije takýto hajzlici majú až príliš radi samy seba na to aby si niečo spravili, prečo by si mala celý život trpieť ked nemusíš? odíš a áno bude ti pravdepodobne robiť zle ale s cvokmi je to tak robia zle jednej žene kým si nenájdu novú obeť, je to chlap ten dlho sám nevydrži nájde si inú bude sa k nej správať ako k tebe a ty budeš mať pokoj, ak nie si budhistka alebo čo ja viem čo a neveríš že budeš mať po smrti nový život tak si uvedom že život máme len jeden jediný chceš ho prežiť takto? píšem zo skúseností fotrík bol hajzlik rok a pol potom čo sme odišli sme sa ho nevedeli striasť potom si našiel inú a dnes má s nim ona peklo a my pokoj 😀