icon

Môj muž je lakomec

sashulka
19. júl 2016

Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?

puklica13
20. júl 2016

@141993 ano mas pravdu ...mali by...spolu..len ak jeden nechce ten druhy ho dost tazko prinuti...ja by som nenutila..

141993
20. júl 2016

@puklica13 no to je pravda nutit by sa nemalo. Tak snad najdu spolocnu rec 😀

kondaska1
20. júl 2016

@141993 podla teba nie je ten najhorsi??? Ano horsi by ju navyse este aj bil... On financuje dom? A co ako? Ona strka peniaze do ponozky? Nie dava ich na rodinu tak ako aj on, kazdy iba podla svojich moznosti, tak nechapem preco by mala dorovnavat, ze ja som dal teraz 1000€ tak aj ty teraz tolko zainvestuj. Chlapik ma rodinu a zrejme ma financne moznosti nato aby ten dom ufinancoval pokial sa do toho pustil. Treba si uvedomit v akej situacii jej robi, to co robi. keby nemali co do huby a kazde euro 3x otocili v ruke kym ho pouziju, budiz, ze strazi jej vydavky. Ale ak sa pan rozhoduje ci sa ide potapat na maldivy alebo nie , tak zrejme v tejto situacii nie su a tym padom to jeho chovanie nie je na mieste. Je to egoisticky chrapun mysliaci iba na seba, ktory ju zneuziva a vyuziva a vyvrsuje sa na nej. Je normalne ze mu splaca pbeumatiky na aute na ktorom vozi ich spolocne dieta do skolky zo svojho rodicovskeho prispevku? Je normalne ze od nej ziada aby nakupovala nabytok (pocas poberania soc.davok) samozrejme zo svojho? Je normalne aby si zena vyratavala kolko moze minut za den aby jej muz nevynadal ze mu nevratila 5€ ktore jej iba POZICAL? Radsej dala dieta do skolky aby mohla ist pracovat a splnila si kvotu jej prispevkov do domacnosti? to nie je zabomysacia vojna, to je teror z jeho strany a nikdy sa to nezmeni, lebo clovek sa vo svojej podstate nemeni...

kondaska1
21. júl 2016

@sashulka ohradila si sa niekedy voci tomuto nenormalnemu chovaniu? Bola niekedy o tom rec? Aku ma povahu? Komanduje? Snazi sa aby bolo vsetko podla neho?

kondaska1
21. júl 2016

@141993 samozrejme ze ludia su zvyknuti vyzit z omnoho menej, ale ludia co zarabaju viacej, maju aj vyssie vydavky, ako ti co ziju zo 600€ a su zvyknuti na skromnost. Uplne napriklad staci iba spomenut tie prekliate gumy co mu splaca, staci ak ma nejaky offroad a nove gumy ju vyjdu tolko ako starsia ojazdena fabia, o tankovani do toho ani nehovorim, ktovie do akej skolky dala dieta a pod. a tak to je so vsetkym, ten co to nezazil nepochopi, takze netreba sa divit kam da tych 1000€ , ide to...

marcelatje
21. júl 2016

@oldman50plus chapem ze sa snazis jeho konanie nejako vysvetlit. Ja si vsak myslim ze muz a zena by mali byt partnermi aj ak nezarabaju rovnako. Ak treba setrit dohodnu sa ako. A nie ze on ju uci setrit....ved to ako nejake soplave decko 🙄
Aj v setriacom rezime mozu byt partneri spokojni. Obaja. V tomto pripade to tak nie je.

natalym
21. júl 2016

@marcelatje Aj mňa môj muž učí šetriť a to som vždy zarobila dosť. A cítila som sa ako sopľavé decko. A poviem pravdu, videla som to presne ako zakladateľka až kým som nepadla na úplné dno. A ja ho zase učím si dopriať, kúpiť si lepšie veci, ísť na tú kávu a pod. A konečne sme sa začali aj baviť o peniazoch, koľko kam treba dať, ako budeme šetriť na bývanie apod. My sme to totižto za 20 rokov nemali vyriešené.

marcelatje
21. júl 2016

@natalym ak dvaja ludia najdu spolocnu rec vyriesi to vela problemov. Ludia sa vzdy maju jeden od druheho co ucit ale ani jeden by sa nemal citit znevyhodnovany.
Obdivujem ako ste to dpkazali. Vela vztahov krachuje prave kvoli tomu ze nevedia komunikovat.

natalym
21. júl 2016

@marcelatje Veď práve. No ešte stále máme veľa vecí málo jasných a veľa vecí som pochopila, že inak nebudú, tak sa snažím si to veľmi nebrať k srdcu.
V podstate tomu môjmu mužovi môžem byť vďačná, lebo nie som od neho závislá a v pohode by som vyšla aj sama s deťmi. Dá sa na to pozrieť aj takto.
A ten môj je aj lakomý, majú to v rodine takže to je fakt. A ja som rozhadzovač. Ja dokážem minúť ..................... veľa peňazí a ani neviem kde.
Treba sa rozprávať a pozrieť sa na to aj s tej druhej strany a trochu uznať aj tomu druhému.

@sashulka

marcelatje
21. júl 2016

@natalym aj ludia s rozdielnym pohladom na zivot mozu dospiet k pokojnemu spolunazivaniu. Najdolezitejsie je ale rozpravat sa o tom, mat snahu pochopit druhu stranu, vazit si partnera aj ked ma iny nazor..... Ale ked sa niekto zatne a ma pocit ze vo vsetkom ma pravdu len a vyhradne on to je cesta do pekel.

natalym
21. júl 2016

@marcelatje Presne tak.

natalym
21. júl 2016

@marcelatje Ale ked sa niekto zatne a ma pocit ze vo vsetkom ma pravdu len a vyhradne on to je cesta do pekel.

Túto vetu si pekne napísala, možno je to aj podobné u @sashulka a manžel už nevie ako jej to povedať tak chce splácať gumy. Hm, neviem, ale skús porozmýšľať @sashulka

bodka13
21. júl 2016

@natalym u nich je viac znakov,že skôr manžel nechce pochopiť že by mali byť rovnocennymi partnermi, ktorí dokážu normálne komunikovať.... Viď priklad keď jej z peňaženky zobral peniaze za diaľničnú znamku...

oldman50plus
21. júl 2016

Ja myslím že on má postoj:
JA šetrím aby sme MY mali. Ak ju nechám tak stále tie peniaze rozhádže, len ak si nebude platiť polovicu výdajov sama tak sa nebude brzdiť.
A to že jej zaplatil polovicu dovolenky na Maledivách a nezaplatil celú sa mi nenormálne nezdá.
Ja som len písal že podľa mňa to nemusí byť také strašné aby musela v tej minúte odísť ako jej tu každý hovorí (fakticky si myslím že by to bolo z blata do kaluže). Ono asi by ti ešte viac vadil manžel s príjmom €600 a reálne by to bola oveľa horšia situácia, aj ak by ti aj dal celú výplatu a pre seba nenechal nič.
Pýtal som sa mojej čo by robila v takejto situácii, povedal že by sa hanbila za seba že si nevie presadiť rozumnú dohodu lebo že sa to určite dá oveľa lepšie ako to zakladateľka má. A že si je istá že by to zvládla ona aj kopec iných žien, takže možno by si potrebovala tréning asertívneho správania.

141993
21. júl 2016

@kondaska1 och, ako som napisala ,my vieme info len z jej strany a ano moze ju aj bit. A treba sa na celu vec pozerat triezvo, nikde nie je napisane ze ked si to chlap moze dovolit tak musi vsetko financovat od A po Z. 😊
Ak by nam situaciu opisal on tak by si sa mozno na to pozerala inak. Vo vztahu maju svoj podiel viny obaja.

No jasne vyssi plat casto znamena vyssie naklady. Ale napr pisala ze skolka je len 130e a ja nwm o ziadnej sukromnej slolke ktora tolko stoji, takze statna.
A autorka chcela radu ako riesit situaciu. Cize casto je na vine aj komunukacna chyba,rozpisovat sa dalej by bolo na veeelmi dlho. Samo, ze nikoho nemozno nutit. 😊
Ja za rozvod nie som!!! TREBA VELA KOMUNIKOVAT LEBO NIE VSETKO JE SAMOZREJME!!! A suhlasim s
@marcelatje a
@natalym proste veci su riesitelne len sa netreba zatat ako mulica alebo somar 😂😂😂

bodka13
21. júl 2016

Všetci, ktorí ste sa zatiaľ nestretli s takým človekom buďte radi.... Bohužiaľ nie s každým sa dá komunikovať konštruktívne

@oldman50plus myslim že nie som jediná ktorej sa nezdá normálne že keď ideme ako rodina na dovolenku tak každý si platí svoju časť - platime ju zo spoločných peňazí /úspor keďže nemáme moje a tvoje ale naše

prevenar
21. júl 2016

ludkovia , ak nechcete za muza lakomca, tak sa zanho NEVYDAVAJTE ! ..a zoberte si niekoho , kto lakomec nie je . ..ano, je to tak jednoduche 🙂

natalym
21. júl 2016

@prevenar Hej, ja nie som lakomá, ale som totálny rozhadzovač, teda dúfam, že už nie som. Zoberte si mňa a budete mať hovno. 😉
Takže to tiež nie je žiadna výhra.

natalym
21. júl 2016

@bodka13 Tak ja ho neobhajujem. Ktovie v akej to bolo situácii a čo tomu predchádzalo, že to takto urobil.
Ťažko povedať.

natalym
21. júl 2016

@oldman50plus Inak ako by som počula môjho muža: ,, Ja šetrím, aby sme MY mali.,,
Ale je rád ak to cvaknem ja, z ,,NAŠICH,, peňazí??? 😀

mircalla
21. júl 2016

Mne sa paci (uz to len citam) ako sa debata zvrtla od - jaky lakomec, ja by som toto nezniesla az po si vypocitava a zle hospodaris.

Ono ak ked podla vas zle hospodari, tak zle hospodari s vlastnymi peniazmi a od manzela nic nepyta, on naopak siaha na jej peniaze.

Kludne nech si ide aj 4 krat rocne na Male Divy, ale nech jej neleze do penazenky, aby jej zobral 8 euro na dialnicnu znamku ked ju ide odviezt atd atd

bodka13
21. júl 2016

@natalym podľa opisu je taký odjakživa a postupne sa to zhoršuje...

majkakrellova
21. júl 2016

Ak mam pravdu povedat troska som sa pobavila na tvojom prispevku, pretoze si naozaj neviem predstavit ,ze by sa takto zachoval moj muz, teda akykolvek muz ,ktory normalne pracuje a ma prijem. No nic ine ako diskutovat s nim o tom ti nepomoze , pytaj sa ho preco to robi,preco ma potrebu tolko setrit, a ci si naozaj mysli ze je vhodne aby siel na dovolenku sam bez svojej zeny a dcery a neurobi im fantasticky zazitok,len preto ze je drzgros. Milujuci manzel a otec by nieco take nevyslovil a bol by stastny ze svojim zenam moze nieco take dopriat 🙂 radsej sa uskromnit a neist sam na Male Divy, ale ist do Chorvatska a vsetci spolu. Vela stastia s Držgrošom MC Duck :D

argyro
21. júl 2016

@oldman50plus lenze autorka pise ze on na sebe nesetri! Ze sebe dopraje do sytosti tak potom ake "ucim ta setrit aby sme my mali?" Skor aby som JA mal nemyslis? Takisto pisala ze ma rovnaky problem s kanaratmi ked treba platit v restike prip ked ide na oslavu a treba doniest dar. Aj ich uci setrit? Toto nie je o slachetnom vyssom cieli (aby sme my mali) toto je obycajny egoisticky zgrlos a chrapun. Tebe sa zda ok ze od manzelky pytal polovicu za dovolenku napriek tomu ze ma trojnasobny plat ako ona? Ona nema rovnaky plat ako on mozno prave preto ze prerusila karieru a isla porodit a starat sa o ICH dieta. Ake prispevky rovnakym dielom z rozlicnych platov? To snad ani nikto nemoze mysliet vazne ze toto schvaluje.
A mozno si tu autorka skutocne len zbiera material na dizertacku s nazvom "zmena v postoji ludi k tyranym zenam ked zistia ze zarabaju viac ako oni" 😀

lucinka511
21. júl 2016

@oldman50plus ale ked su manzelia tak by to malo byt spolocne a vsak ona prispieva dost,ved cela 1000 e jej ide na domacnost,to niektore zeny tolko zarobia za mesiace.cize z je strny naha je.TO on je vadny,ked si neha od inych ak si cital kupovat drahe darceky za 289e a on na oplatok kupi cigaru za 10 e, alebo si pyta vratit od nej 5e co jej pozia pred meisacom,na tych 5 e kazdy zdravy chlap zabudne. To je uz u neho chorobna lakomost,aj take diagnozy existuju a vypocitavost,kedze sa nehanbi prijimat dary od inych,pozivat sa na vecere od inych a sam neda ni cent na druheho,ALe tu sa zasa cudujem jeho zene , ze sa s nim nerozvedie,ved tak by ziskala viacej a jeho by porazilo,kedze o dvoj vysnivany dom by prisiel🙂 teda napoly,,ale takemu by som to dopriala..

wewika1
21. júl 2016

@sashulka to ako keby si opisovala môjho bývalého sefa 😀 a ten bol najvacsim "vzorom" pre môjho ex, ktorym pod nim pracoval, tak som vzala roha, lebo by ma cakalo asi to iste, co teraz prezivas... Luxusne dovolenky, golf, obrovske domy na slavine, porschatka v garazi, atd a za tym len totalny chudak obracajuci kazde euro, ale ved nech ludia vidia ako sa mu "zije"... s tym nic nespravis, len utekaj a daj si riadny pozor na dom, lebo to uz isto on ma premyslene ako by ho rad prepisal na firmu nech ty ides kade lahsie s jednou igelitkou 😠

svetluska82
21. júl 2016

@gora8 aj my v pohode vyzijeme...a to tiež mame hypo, dokonca aj dovolenka pri mori vyjde 🙂

mircalla
21. júl 2016

A niektore uplne mimo temy, ze z coho vyzijete vy. to je uplne irelevantne, relevatne je ako su ku nej sprava a ze jej dava u podstatne mensieho prijmu preplacat aj veci do domu, pricom nefinancuje ziadne vydavky na deti, ved pisala, ze to financovala aj ked nepracovala. Ja by som chcela vidiet niektore z vas, ako by ste reagovali to robil vas manzel, ze vam da ked robite na polovicnu uvazok pri jeho prijme 3000 euro plus spolufinancovat kazdu investiciu do domu pricom vam neplati zakladne vydavky na deti a stravu. niektore ste uz asi stratili sudnost a riesite, ze idu na dovolenku.

lucinka511
21. júl 2016

@mircalla vies co si ja myslim , ze obaja su rovnaki, on ze je lakomec a ona ze sa na toho lakomca sama ulakomila.

mircalla
21. júl 2016

@lucinka511 Zaujimalo by ma, kolke z vas realne financuju vsetko, co ona (lebo toho podla mna plati dost), ci naopak ziju v prevaznej miere len z prijmu manzela.....