icon

Môj muž je lakomec

sashulka
19. júl 2016

Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?

mircalla
21. júl 2016

@mrkvicka060 je uplne irelevatne, z coho kto vyzije, ako tu mnohe rozpisujete, to nie je pointa temy. pointa ja manzelovo spravanie. Zakladatelka podla mna financuje ovela viac ako vacsina z vas. Niektorym asi vadi, ze ma urcity standard. Ale pozor - financuje si ho v podstate sama.

svetluska82
21. júl 2016

faktom je, ze peniaze kazia charakter. Co sa tyka manzela zakladatelky tak to u neho plati dvojnasobne. Uspnesni muzi maju vraj radi uspesne zeny, nie take ktore z neho tahaju kazdy cent. To ze zakladatelka zaraba celkom slusne je super, no ked doteraz bola poslusna manzelka a zrazu chce zmenu moze byt sokova terapia pre manzela. Neviem co by sa stalo, keby ten prikaz na gumy zrusila a keby mu nedala svoju penazenku ked potrebuje na dialnicnu. Ako by sa zachoval manzel? Krical by, udrel by ju? To vie len zakladatelka. Na druhej strane mi pride divne aj to, ze ked sa mi pokazi mobil, kupim su len urcitu znacku, lebo je to moj standart( aj ked zrejme na to nemam, a rovnako dobre by mi posluzil mobil lacnejsi inej znackuy) hlavne ze druhi vidia, ze mam na super mobil. Moj muz ked prisiel o pracu tak aby sme neznizili standard, tak sme aspon zredukovali poistky( ktore aj tak nevyuzivame), znizili sme pausaly na vyhodnejsie a aj tie prasky na pranie som kupovala lacnejsie, a c uduj sa svetu peru rovnako dobre. Podla mna by mala zrusit trvaly prikaz a cakat ako sa muz zachova...Na druhej strane mozno by mohla trosku upustit zo svojho standardu a mozno aj ten muz by videl ze peniaze nerozhadzuje a mozno aj jeho reakcie by boli ine, ked namiesto vonaveho toaletaku by mal klasiku ( to len ako priklad) 🙂

mircalla
21. júl 2016

@wewika1 skus definovat vyraz ulakomila sa

petuskaa1
21. júl 2016

@mircalla
@mrkvicka060 dievcata je to tazka situacia nema to lahke ale donekonecna sa takto zit neda a ona uz ozaj nema na vyber myslim si ze v podvedome aj tak tusi rozchod :(

mircalla
21. júl 2016

@svetluska82 A preco by mala znizit standard, ktory si sama plati? aby mohol ist manzel na viac dovoleniek, kedze on standard neznizuje? kebyze nemaju z coho zit, nepoviem. ale pri prijme 4000 euro mesacne. aby bol manzel spokojny a nasledne jej opat zobral peniaze na nejake listy?
@petuskaa1 tiez si to myslim

svetluska82
21. júl 2016

@mircalla lebo sa stazuje, ze jej nic nezvysi

mircalla
21. júl 2016

@svetluska82 nebude to aj tym, ze sama financuje velku casr nakladov a on je peniaze nedava? ako riesenie jej davas to, ze ma znizit standard a nadalej tahat domacnost namiesto toho, aby napriklad on nieco priespel? no moze znizit standard, ako to vyriesi jej vztah s lakomcom? asi nijako

lucinka511
21. júl 2016

@mircalla ulakomit sa ,v tomto prispevku to bolo myslene ako prirovnanie a myslim ze sama si to dobre pochopila, som t to aj vysvetlila v inom prispevku kt bol venovany tebe v tejto teme a myslim si, ze s vela vecami aj suhlasis sama.V tvojom pripade si envedela ze tvoj je lakomy,bolo to az po 3 rokoch,mylsim si ze keby sa ti taky ukazoval na zaciatku,tak mozno s nim nie si,,zato autorka tu vec dobrovolne prehliadla.

wewika1
21. júl 2016

@mircalla zivotna situacia, dajme tomu 30 na krku, uz aj vydavat by sa chcela, rodinu zakladat, na obzore nikto lepsi, chalanisko celkom fajn, dobra partia, v plnke, len trosku "opatrny" na peniaze, ale ved to sa casom podda, ked budeme oficialne manzelia, vsetko bude spolocne, pride dieta, on sa postara...tramtatadaaaaa...nestalo sa...v mojom ponimani, ulakomila sa...chapem, kazda sa chce mat co najlepsie, zabezpecit seba a potomstvo, len potom by nemala vyplakavat, lebo ona vedela do coho isla 😉 ja ju neodsudzujem, ja som jej odporucila odist od svojho chorého manzela, lebo normalny nie je...ale na margo Luciinho prispevku som sa dobre zasmiala, lebo trafila klinec po hlavicke 😀

svetluska82
21. júl 2016

@mircalla ako riesenie aj znizit standard a skusit zrusit trvaly prikaz na gumy ako sa muz zachova. Vsak teoreticky co jej moze urobit?

wewika1
21. júl 2016

@lucinka511 amen 😎 esteze sa chapeme 😀

petuskaa1
21. júl 2016

@svetluska82 ona sa stazuje na manzelovo spravanie a nato ze na nic neprispieva

svetluska82
21. júl 2016

@wewika1 podla mna mas uplnu pravdu. Poznam aj take zeny

mircalla
21. júl 2016

@wewika1 tieto hlupe teorie o ludoch, ktorych nepoznas si nechaj pre seba. malomestiacke dristy - v mojom ponimani

svetluska82
21. júl 2016

@petuskaa1 tak myslim ze dom a byvanie nefinancuje len ona

mircalla
21. júl 2016

@svetluska82 to je nie znizit standard (rovna sa menej minat) to su peniaze co plati ona jemu

betulinka1
21. júl 2016

@wewika1 ja chápem čo píšeš ale keď som si prečítala celú diskusiu a reakcie autorky, tak skor mám pocit, že by radšej situáciu vyriešila ako sa hneď balila. Ale samozrejme to tak nemusí byť. Niekedy netreba hneď vidieť veci čierno bielo. Na vztahu treba pracovať, pre niečo si ho brala. Treba hľadať priciny a pýtať sa prečo. Pokiaľ to nevyrieši v tomto vzťahu zopakuje sa jej to aj v ďalšom a inak.

wewika1
21. júl 2016

@mircalla jaaaj, zase si mudra ako v kazdej diskusii 😀 len si si zabudla precitat vsetko co doteraz autorka pisala...v mojom ponimani-obmedzenost 😉

mandala77
21. júl 2016

@mrkvicka060 sú určité znaky, napríklad pocit viny, ktorý ona má a to ukazuje na to, že je tam problém a vníma to správne. Nemám dojem z tejto diskusie, že by na neho bolo útočené v zmysle, že je prípad pre psychiatra ale jednoducho čo sa týka financií, tak jeho prístup určite bežný nie je v spolužití manželov.

lucinka511
21. júl 2016

@wewika1 🙂ja som sa pobavila zasa na tvojom vystiznom..@mircalla nemyslim si, ze je to malomestianske romyslanie skor celkom rozumny argument 🙂

svetluska82
21. júl 2016

@mircalla vsak citaj, ze gumy na jej mieste by som mu neplatila...Teoreticky co jej urobi? Mimoriadne vydavky by mal platit on, zas ked ona pristupila na jehu hru a mozno to roky tak fungovalo. Preto by mala byt razna a zrusit prikaz na gumy prip. ine.

mircalla
21. júl 2016

@svetluska82 ok, chapem

@wewika1 nuz netrufam si na zaklade tejto diskusie narozdiel od teba diagnostikovat, aky bol vtedy, aky mali vztah ani preco si ho brala (ci ako to ty nazyvas ulakomila sa).
moja sestra, ked sa vydavala bol jej manzel skromy chlapec z dediny s ucnovkou (chodili spoli 6 rokov pred manzelstvom) momentalne je uspesny mega podnikatel s pochybnymi stykmi a peniazmi ako jedinym zivotnym cielom. uz su rozvedeni

wewika1
21. júl 2016

@mircalla ona to ale napisala, ze vzdy bol taky, ale ze cakala ze sa o nich postara (takze iny pribeh ako ten sestrin)...ja som si to z prsta necucla, len citam co napisala...a z toho si uz kazdy lahko odvodi preco si ho brala 😉 je to smiesne, ale tento pribeh ma tolko priesecnikov s konkrétnou osobou, ktoru poznam, az mam pocit, ze je to ta ista 😎

lucinka511
21. júl 2016

@mircalla no my si to trufame,preto lebo to sama napisala vo vyssie uvedenom prispevku.a to konkretne bol lakomy vzdy ale pomylsela som si postara sa,,neni to doslovne,lebo sa mi to neche hladat a kopirovat ale takt to napisala ona, a uz z tych dvoch viet sa da vela vycitat i ked mylit sa mozeme aj my co tvrdime,ze sa ulakomila..a povedzme si kolko je tych zlatokopiek na tom nasom malom slovensku....ale to musi si akzdy osobne zvazit akeho partnera chcem a co som ochotna trpiet a uz nehaj to tak lebo to je stael dookola ta ista pesnicka a to iste vysvetlovanie...fakt je , ze ked che radu od nas tak polovica jej radi nech od neho uteka ..uvidime co urobi ona

mircalla
21. júl 2016

@wewika1 tak to som asi nepostrehla, ale predpokladam, ze v tom bolo aj nieco viac - laska a city, nenazvala by som to, ze sa ulakomila, (este tam bola aj poznamka lebo jej aj hodiny tikaju).....

wewika1
21. júl 2016

@mircalla @lucinka551 to uz uviedla, ze "ulakomit sa" (konkretne, obaje ste rovnaki, on lakomec a ty si sa ulakomila na neho) bolo myslene v jej prispevku ako prirovnanie. k danej teme to bolo vtipne a trefne a ty sa okolo toho zbytocne zakuklujes 😉 ja nemam v plane rozpitvavat autorkyne dovody sobasu, to si ona zariadila sama najlepsie a vlastne to nie je ani temou tejto diskusie 😎

mircalla
21. júl 2016

@sashulka Zlatokopiek je tu neurekom. Asi mame ine chapanie slova zlatokopka. Toto je pracujuca zena, co sa vie o seba financne postarat aj sama. Zlatokopka sa prizivuje. Vies, co urobi v takej situacii zlatokopka? Netaha vela veci financne sama, totiz ani nema ako, kedze je zvyknuta zit zo "sponzorov", ale okamzite zacne hladat iny zdroj toku penazi (ineho bohateho chlapa) pripadne ho co najrychlejsie pri rozvode osklbe o co sa da.

lucinka511
21. júl 2016

@mircalla no niektore zlatokopky maju statie na prajnych a bohatych manzelov a nie lakomcov, ale nechaj to uz o tak ,uz sa v tom dalej nesprtaj,ved koniec koncov nikomu tym nepomozeme,. Autorka sa aj tak zariadi sama podla seba.Nepotrebuje nase lutovania alebo kritizovania.

mircalla
21. júl 2016

@sashulka sorry, to nebolo tebe ale @lucinka511

mircalla
21. júl 2016

@lucinka511 no mna len zarazilo, na zaklade coho je vypocitava.....kedze plati toho dost a opat aj zaraba, to je vsetko. toto tu padlo na jej adresu nie raz