Môj muž je lakomec
Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?
@svetluska82 nemam pocit, ze jej dobre platenu pracu zohnal muz - osobny dojem. inak v dnesnej dobe vyzor s pracou ma ozaj malo spolocne vo vacsine firiem. treba aj daco vediet, vo firme kde robim a aj co mam znamych tak je to podobne.
zase nemusime si hned domyslat, ze baba, co ma 800 eur na pol uvazok v cistom si to automaticky nezasluzila sama. v bratislave je to normalny plat po par rokoch. uplne normalny. sikovni ludia v nadnarodnych firmach maju ovela viac a ani nemusia byt manageri
co sa mna tyka = pracujem 20 rokov a vsetky pracovne miesta som si zohnala sama. nikdy som si ani pracu nenasla po znamosti, ani dobre nevyzeram, ani som s nikym nespala. len pre info, nehovorim, ze to tvrdis.
mozno nejaka sekretarka je niekde pretlacena, ale ozaj v mnohych poziciach - ak nevies, nic ti nepomoze, konkurencia je obrovska, jednoducho to je tak.
@oldman50plus S tymi Maldivami: On nezaplatil jej polovicu, ak som to spravne z textu pochopila. Dovolenku si kazdy platil sam (on svoju polovicu, ona svoju)
@svetluska82 s tym tlacitkovym mobilom by som s tebou aj suhlasila. ale dnes je vela uspesnych a dobre zarabajucich zien, a nie preto, ze im to vybavil manzel alebo dobre vyzeraju, to je uplne mylna predstava. ja robim v IT firme, kde je pomerne dost ludi, dokonca prevazne zeny. ziadna tam neni kvoli dovodom, ake si opisala, tak to u nas nefunguje
už ste to tu rozvírili viac ako treba. Niektoré konšpiračné teórie sú úplne od veci. Téma znela....manžel je lakomec..... A nie ako som si ulovila manžela a podobne. Vžite sa do jej situácie, skúste pochopiť a neurážajte ju. Po urážky a posmešky si sem jej ubolená duša neprišla. Mala by si
@sashulka vytvoriť súkromnú diskusiu. Alebo zamknúť tému a riešiť ďalej svoj život možno aj podľa niektorých rád. Všetkého veľa škodí a v tomto prípade to platí dva krát. Prajem ti rozuzlenie tvojej situácie. Rieš a mysli na svoj lepší a krajší život.
@svetluska82 jasne, strasne by mu to vadilo :D:D:D:D:D ...zhruba podobne, ako ze mu splaca pneumatiky :D:D:D
@celasapremenim mozno by mu vadilo pred znamymi
@svetluska82 tento typ chlapov, bohuzial, to je cisty socialny psychopat, jemu je to jedno....v najhorsom by mala obvinenie na stole, ze ho ohovara, alebo by povedal, ze to vobec nie je pravda... ono je to v podstate tyranie partnera doslova, ja viem, ze vselico byva v partnerstvach, ale do urcitej miery sa stale cudujem zenam, co vsetko si nechaju ....je to zrejme tym, ze sme z roznych rodin, vselijak psychicky pozranovani a potom z toho vylieza toto v partnerstvach, v podstate by mal vyhladat pomoc odbornika, tam bude chyba a povod uplne inde, ako sa zda a urcite to je jeho osobny hak
@majkakrellova tak určite radšej budem šetriť a dám maledivy aj ked povedzme 1-2x za život, ako každoročne nejaké zaprdené chorvátsko, či taliansko a zobrala by som určite dieťa, nie partnera. to, že je niekto v manželstve, neznamená, že je pes na reťazi, ktorú vláči všade so sebou, lebo sa nedá odtrhnúť.
Ako pisala mandala, je zaujimave sledovat, ako sa to cele zvrtlo a zrazu je zo zakladatelky este zlatokopka.
@katarinapekna mimo temy, ale taliansko je uzasne, akurat nie ta cast bibione, lignano a pod., ale liguria ci cinque terre je bomba napriklad, aj mnohe ine miesta
@sashulka ak sú dvaja manželia tak od toho dňa D ide všetko fifty fifty, všetko čo sa nadobudne počas manželstva je aj tvoje a je jedno že zarábal iba on a ty si bola na materskej, zákon pozná? toto mu treba povedať... ak by ste sa rozviedli tak máš polku domu polku auta polku gaučovej ...ak teda vybľakoval, že si máš na auto sama kúpiť gumy tak to mohol iba ak by si si to auto kúpila ako slobodná a že je víhradne iba tvoje ak nie tak mal na tie gumy prispieť aj on. p ríklad: on zarobí 1000 v čistom ty 300, dokopy máte spolu 1300 a to sa delí dvomi, teda výsledok je?650 eúr pre teba a 650 eúr pre neho...asi tak.
@katarinapekna no to si ty :*
@carrot_apple hej a kto to delí?😀😀😀 ja ked raz poviem,že mu prachy nedám,tak mu nedám a môže sa aj na hlavu postaviť. Platí obojstranne.
manzel je K*K*T, a vam bude lepsie ked sa rozvediete a bude musiet platit vyzivne
viete ako to skonci? ked bude mat 50 a vy tak 40, najde si 25-30 s kt. bude chodit na maldivy a vy budete mat prazdny ucet. a nenahovarajte si ze vas miluje. toto by vam milujuci muz nerobil.
@katarinapekna keby to chcela mat rychlejsie, financne, tak aj grecko je takmer ako maledivy :D:D:D:D
@sashulka a ten dom dtaval ako slobodny?A bez uveru? Lebo ak ste ho postavili pocas manzelstva,tak ste ho postavili spolu a nie "on"...a ak teda mate aj spolocny uver,tak nie je o com...
Mala by si sa zacat spravat ako on.Asi vidi,ze si moze dovolit
@mircalla lenže diskusia sa zvrhla uplne opačným smerom. t.j. od pochopenia, empatie, lutosti, k obvinovaniu a hladaniu chyb v autorke VTEDY ked si vsimli, ze zaraba 1000 eur mesacne pri polov. uvazku. (Trosku nechapem naco spominat take nieco prave tu, vsak to bolo jasne ze skor neskor satoho niektora chyti). Ak by napisala ze zaraba 250 tak doteraz je chlap chrapun a ona tyrana chuderka ktora to pri nom trpi. No ale holt, nema dobre zarabat, svina jedna, uz sa podpory nedocka 😀 Co tam po tom ze na BA je to uplne normalny prijem ak ma odpracovane nejake roky a vzdelanie.
@argyro toto si mi zobrala z klavesnice, uz som to chcela napisat davno, ale napokon som nechala tak. presne tak, keby to bolo ako pises s tymi 250 eur, tak ju vsetci komplet lutuju, ale mam pocit, ze niektore tu popudil ten vyssi zivotny standard a jej schopnost si zarobit sama slusne peniaze....uz je to bolo tak nenapadne spochybnene, ako sa k tomu prijmu dostala. a uplne zbytocne porovnavania, ze my zdaleko tolko neminieme.
@katarinapekna praveze tie maledivy je malé zapredené miesto. Nie je tam čo pozerať. za jeden den obehneš vsetko a nemaš čo robiť... nuda pre lenivcov
podla zakona ma manzel a mnzelka narok na rovaky zivotny standard a je jedno ci zarabas ty viac alebo on...tvoj manzel je riadne hovado a to sa este krotim pri jeho pomenovani...na tvojom mieste by som mu povedala, ze idem do prace na plny uvazok a zacala mu vyucotovavat od sexu az po skladanie kosiel...ako vie trapne, ale on je este trapnejsi
@mrkvicka060 aky bol ten dovod? asi som prehliadla. ako to suvisi s jeho chrapunskym spravanim?
@mrkvicka060 aj ja poprosím návod ako sa dá vyžiť z 1000€ /dieta, rodičia a hypo/. Tá hypo je v akej výške?

@mircalla podla mna vela veci tu beries moc osobne. MOzno si v podobnej situacii. Ja poznam zeny ktore by bez muza a jeho znamosti neboli tam kde su. Predtym boli obycajen studentky,ktore dobre vyzerali, ked muz,ktorý mal bohatych rodicov o nich javil zaujem hned boli tehotne a vydali sa. Po MD jasne ze konexie zabodovali a ziskali pomerne slusnu pracu. A zrazu ked muz ma aj ine naroky na nich tak je zle. Zrazu dobre vyzerat nestaci. Tym nemyslim Teba ani zakladatelku ale poznam aj take zeny. JA by som just na zakladatelkinom mieste kupila si ten najhorsi tlacitkovy mobil a keby sa znami cudovali tak by som skonstatovala, ze nemam na lepsi a muz mi ho nekupi. MOzno by to na muza platilo