icon

Moj muž ma na*ral

18. mar 2021

Ahojte asi sa potrebujem len vykecat . Ide o to že celé dni som doma zavretá s malou , včera kamoska chcela aby som dosla ku nej lebo ma narodeniny že posedime dáme kavu a ja si konečne oddýchnem . Vravím to mužovi a on že jasne chod . A ja že ale bez malej . A on že ako bez malej ? A ja že no normálne ty ostanes s nou doma . Ja by som si to tam aj tak neuzila musela by som ju mat stále v nosiči a ja si chcem vklude sadnúť a vypiť kavu . No k veci . Oni teraz s kamošmi chodia behávať resp prechádzať sa na viac km aby schudli . A že proste on nevie lebo že by sa mu narušil program a tak . Hovorím že nič sa tým dvom nestane keď pôjdu bez teba jeden den a ty môžeš sa ísť prechádzať s malou von s kočíkom a o nič neprídeš . Tak navrhol že teda nech mu dam vedieť že pôjde skôr behať . Ale tak sme sa nedohodli lebo chcela som ísť o 2 s tým že do 7 max doma . No a pred druhou by behať nešli. Vždy keď večer pride z vonku tak mu verím špeciálne diétne jedla a včera som mu nenavarila . Prišiel a hovorí že mám niečo na jedenie ? Ja na to : a navaril si si ? Tak nemáš . Proste on nebol ochotný jeden den ostať s malou doma tak ja mu nebudem variť . A mienim v tom pokračovať . Myslite že som urobila správne ? A to ani nepíšem že mi pomaly “ vyčíta “ že miniem celu materskú a nič si neušetrim. Ale k tomu sa už nevyjadrujem ani

autor
18. mar 2021

@rmm no výčitky určite mat nebudem . Môže sa aj posrat . Ja mám dosť roboty s malou radšej ten čas navyše čo jemu varím extra využijem na oddych keď on neni ochotný mi s tým pomôcť

taga
18. mar 2021

Ty si mala ist ku kamoske. Mozno nie na 5 hodin, mozno na hodinu, dve, on ak sa bal, mohol kocikocat okolo bloku a keby velmi revala alebo fakt nevedel co s nou, mohla si prist domov. To ze mu varis zvlast je pekne gesto, to ze on to berie ako samozrejmost, je uz jeho sebectvo. V zivote by mi muz nevykrikoval, ze nema uvarene ZVLAST jedlo! Nemukol by, ani keby nebolo uvarene noc. Materska je od slova materstvo, nie od slova hrniec. Ale vy dvaja sa naucte komunikovat, lebo bude hůř

diusqa761
18. mar 2021

Obaja ste spravili chybu a obaja sa správate ako nevyzrelé deti. Áno, on spravil veľkú chybu že si nevie uvedomiť že dieťa má dvoch rodičov tým pádom dve osoby ktoré sú povinné sa oň starať. To že sa rozhodneš mu niekedy dať dieťa na starosť nieje jeho dobrosť alebo obeta ale jeho Povinnosť ako rodiča. Nepýtala by som sa ho či bude alebo nebude chcieť strážiť malú. Je rodič, je tiež právne zaň zodpovedný a ty máš plány , nech sa zariadi . dieťa je aj jeho zodpovednosťou. Dala by som dieťa do rúk a išla. Žiadne otázky , skrátka oznam. Si svojprávna nemusíš sa ho pýtať či môžeš niekde ísť a či môžeš nechať s ním dieťa. Môžeš všetko. Na druhú stranu. Miesto toho aby ste si sadli a toto si mu vysvetlila sa akurát ofučíš , perieš špinavé prádlo na internete pred stovkami cudzích žien a mužov čo keby sme spravili ja alebo môj partner tak si jeden druhému hlboko klesneme na úcte k tomu druhému aj keď tu píšeš anonymne. Rodinné problémy sa majú riešiť medzi 4 očami ako vyspelý inteligentný ľudia, špinavé prádlo sa pred druhými neperie. Ani pred cudzími ani kľudne rodinou. Keby niečo také spravil môj muž hlboko u mňa klesne že si nevie riešiť problémy so mnou ako dospelý jedinec a radšej vyblekáva druhým. Tiež to že mu robíš naschváli a nevaríš. Máš z toho dobrý pocit? Zadosťučinenie? Že si mu to "vytmavila"? Myslíš že teraz sa rozsype , padne ti k nohám a bude prosiť o milosť ako by si nevedel sám navariť? Odúvajú sa soplivé deti nierozumný dospelý. To čo robíte VY OBAJA vyústi akurát v to že si budete robiť naschváli , odúvať sa ako soplivé deti a reálne problém nevyriešite len zbytočne stratíte dní/týždeň alebo dva žabo-myšacími válkami ktorá aj tak nakoniec buď prejde "sama" lebo vás omrzí chovať sa ako 5 ročný alebo si aj tak budete nakoniec musieť ako normálny vyspelý ľudia si to vyrozprávať aby ste sa uzmierili a potom sa budete hanbiť sami za seba že ste obaja klesli k takému správaniu aké ste mali. Nechápem tento trend kde partneri miesto toho aby si vedeli normálne sadnúť a vyriešiť problém medzi sebou si robia naschváli, druhého ponižujú a urážajú za chrbtom na internete , odúvajú sa ako deti a radšej si robia navzájom zle. Ste dospelí jedinci tak sa aj tak správajte. Keď sa pohádajú deti rodičia chcú aby si to vyrozprávali a hneď sa uzmierili a nebili sa celé dni kvôli hlúposti čo sa stala tak už keď nemáte ani jeden toľko rozumu aby ste takéto primárne veci mali v hlavičkách už pekných pár rokov tak si zoberte príklad aspoň z tých detí čo sa vedia uzmieriť a ospravedlniť. Úprimne , to čo riešiš je kravina ktorú zbytočne nafukuješ on dupká ako decko že si chcela aby nešiel s kamošmi von a ty dupkáš ako decko lebo si nemohla ísť za kamarátkou, obaja sa chováte ako by vám bolo 5 to ale neznamená že si nezaslúžiš ospravedlnenie lebo naozaj tvoj muž spravil chybu.

miriam_s
18. mar 2021

Za takýchto okolností by som navarila zdravšiu variantu (tým nemyslím že ty sa máš adaptovať na jeho jedálniček) ktorú by ste jedli obaja, extra jedlo pre neho ani náhodou...

marcellka32
18. mar 2021

@taga 🤣som sa zabavila, materská-materstvo, nie od slova hrniec...a ešte k tomu materská DOVOLENKA

rmm
18. mar 2021

Aj tak sa treba porozprávať, lebo toto nie je len o ochote, to dieťa je aj jeho. Keď to nebudeš riešiť s ním, tak to bude ničiť váš vzťah a stále sa nabaľovať. Ja chápem, že sa hneváš, tak zisti dôvody, prečo je neochotný. Či sa bojí, že to nezvládne, alebo je len pohodlný ignorant.

taga
18. mar 2021

@marcellka32 hej, ze si si dovolila mat deti 🤣

solange7
18. mar 2021

Ak ti to pomoze, mna by to nasralo tiez. Ale cezomna by nepresiel. 😀

ledgerka
18. mar 2021

myslim ze to ze mu varis nema byt protisluzba tomu ze on ostane s jeho vlastnym dietatom doma. Ja by som ani nesuhlasila s tym mu varit zvlast. Keby mi nedoprial oddych od dietata tak uz vobec nie. Cize dobre si urobila. Nech vidi ze nie si sluzka a co pre neho robis. Nech spravi nieco aj on pre teba. Na druhej strane ale suhlasim ze si treba sadnut a vydiskutovat veci. Tiez mam 10 mesacneho a muz nema problem aj cely den s nim ostat ak nachystam krpcovi jedlo a napisem mu kedy ma spat a jest.

marcellka32
18. mar 2021

@taga alebo že sa máš cítiť ako na dovolenke (fullservis je u mňa dovolenka)

ivver
18. mar 2021

Ja b som sa zachovala rovnako... Pretože rodičia sú dvaja..ty mu varis špeciálne.. To už by si mal vážiť, a ďalšia vec je to aj jeho dieťa, a mal by byt rad ze s nou môže sem tam stráviť čas aj sam.. Ďalšia vec je že aj žena potrebuje čas pre seba aj keď miluje dieťa nadovšetko
To je môj názor
Ja by som sa s ním ale o tom porozprávala a určila si hranice

asia83
18. mar 2021

Trošku pokory by vám nezaškodilo. Vysvetlím. Áno, mal byť s malou a vy by ste si išli oddýchnuť, napriek zákazu vychádzania a zhromažďovania. To potrebujeme my matky, až príliš. Pre psychohygienu. ALE, keďže ste nespadli práve z hrušky, či nepoznáte svojho muža týždeň, mohli ste byť nastavená na jeho reakciu. Vy si vôbec nepoznáte muža, s ktorým máte dieťa? Poznáte? Tak načo ste s ním ostali a mali dieťa? Už keď počas chodenia vidím, že je to sebec, egoista neschopný kompromisov, ruky preč od neho. Vy ste sa zachovali ako trucovité dieťa. Na mužov musíte ísť psychologicky. Nič nedosiahnete tým, že mu nebudete variť. Maximálne sa ofučí a bude sa vám ako rodine ešte viac vyhýbať. Teraz to nechajte tak, správajte sa ako predtým. Najbližšie keď niečo od neho budete chcieť, tak po tom, ako sa naje. Mužovi sa prihovárajte iba vtedy, keď má plné brucho. No a dajte mu protiargument. Napríklad, pomôž mi s malou, urobím to a to čo ty chceš (bežnú vec, ktorú denne robíte, vy ju len vyzdvihnete) alebo pôjdeme tam, môžeš byt dlhšie, hocičo, nech vidí, že za jeho ochotu ak vy budete ochotná. Potom si na to zvykne a nebudete sa mu musieť prosiť. Ak ani toto nezaberie, máte doma egoistického sebca, v tom si už nepomôžete.

sapetka
18. mar 2021

Takychto chlapov by som poriadne vyfackala. Preboha ja si to neviem predstavit vazne 🙁 moj nema problem ostat cely den s malym aj ma velakrat posielal chod tam a tam oddychni si ja budem s malym.. fakt existuju takyto zadubenci ako prepac ale nezavidim ti takehoto, ved to ani chlap nie je.: a k veci ano urobila si dobre uz by som mu nic nevarila a nestarala sa.. on nevie sa pre teba obetovat tak su daj pohov a staraj sa len o malu.

taga
18. mar 2021

@asia83 muzovi len s plnym bruchom a zena moze byt unavena, hladna, smadna, smutna a vsetko a musi zatat zuby a makat? Co su muzi specialny druh alebo co?? A vyjednavanie ty spravis toto a ja potom toto?? Urcite nie! Zena ma rovnako svoje potreby ako aj muz! Takisto si ich musi naplnat, ako aj on! Je v poriadku, ze on chodi behat s kamosmi a ona nemoze ist raz za cas ku kamoske?

sense
18. mar 2021

Za mňa si dobre urobila a plus ja by dom mu pravidelne nechala aj dieťa... A kľudne aj bez popisu co kde kedy.... Lebo chlapi ddi zo predstavujú veľmi ľahko....u nás doma tiež už nebýva Samo Sato...

marcellka32
18. mar 2021

@taga 👍

marcellka32
18. mar 2021

@sense samo, sato a treba

lilyianka
18. mar 2021

Koľko mesiacov má mala? Inak tu je problém niekde inde. Ani by som neriešila čo sa stalo včera, ale skôr mi to príde,že on nemá záujem sa o malú starať, že proste taký typický príkaz toho,ty si žena, starší sa o deti,uprac, navar a ja zarobím penize. Predsa ste ju chceli obaja, nie? Na tvojom mieste by som to urobila tak,že by som ho viac zapojila do starostlivosti. Prečo by aj on nemohol ísť voziť, veď ju daj do kočíka a dovi dopo. Ja som tiež muža tak zapojila. Jasné,že matka je tá hlavná, ale beriem to tak,že keby sa nieco stalo, musi sa predsa vediet o nu postarať. A pravdupovediac, veď aj žena potrebuje chvíľu pre seba.

bluka2
18. mar 2021

U mňa by s týmto vôbec nepochodil. Však nech chodí pol týždňa behat a druhý pol týždeň si urobíš program bez dieťaťa podľa vlastného gusta - respektíve jeden deň cez víkend ty, jeden ok, podľa vášho životného štýlu, ale férovo a nie tak, že on stále chodí dbať o postavu a ty chces výnimočne niečo s kamoškou a to sa nedá 😳 no určite...

lienka.7
18. mar 2021

Prepac, ale co to mas doma za chrapuna???
Ze nie je ochotny postrazit svoje vlastne dieta????
Nie zeby som mu nevarila... ani by som mu neoprala ani nic podobne. Aby sa panko zobudil...
To s tou materskou tiez nechapem... predpokladam ze ju nemas velmi vysoku a vsetko minies viac menej na malu... ci kupujes nebodaj z toho jedlo pre neho a platis najom????
Nech ti teda panko dava peniaze, a ty si matersku budes odkladat. A neminies ani cent.
Sa mi paci, ako si chlapi myslia ze materska je tboj plat 🤣🤣🤣 a ked budes mat rodicak cca.400€, to mu bude ok?

galganka
18. mar 2021

Tak si mu mohla oznámiť, že na to nemáš čas, potrebuješ pomôcť, navaríš kompromis, mal by navariť on... možností je milión. Ty si si vybrala podľa mňa tú najhoršiu.. naschvály...

gabika128
18. mar 2021

Ja by som sa zachovala rovnako, on nie je ochotný niečo pre mňa urobiť, tak ja uase nie som ochotná pre neho. Basta 😁

autor
18. mar 2021

Tak to je sila ozaj niektoré 😀 tak ešte on je chudáčik že nemal čo jesť a ja ta zlá že mu nenavarila😅

alvaluka
18. mar 2021

Tak ja by som specialne pre muza nevarila. Ak chce drzat dietu bud by som varila primerane jeho diete pre vsetkych alebo by si varil sam. Je predsa na diete cize svieckovu si robit nebude a ine musi zvladnut.

Si hrozne nastvana teraz, lebo teda asi 10 mesiacov si stale s malou sama ale toto by ste si mali vysvetlit. On ma cas na behanie, tak nech vytvori priestor aj pre teba. Ked sa upokojis tak mu to vysvetli a oznam, co si vymyslis pre seba ako odreagovanie sa.

Ked ostane s malou, verila by som mu, ze sa postara. Je predsa svojpravny, povies mu, kedy ma ist spat, kedy ma jest a co jej ma pripavit jest, pre tvoj pokoj mu nachystaj kopku oblecenia co jej ma dat ked pojdu von a nech si to zorganizuje.

galganka
18. mar 2021

Ty si budeš stále len to svoje, však? Tie, čo ti prikývli, tak OK, ostatné si prekrútila iba na chudáka bez jedla... 🙈

sapetka
18. mar 2021

@asia83 ehm ty mas doma dieta alebo chlapa?🤔

0silvia0
18. mar 2021

Chápem tvoje nasratie, aj ja som impulzívna a viem sa nasrať. Mali by ste si nastaviť jasné pravidlá, ktoré budete dodržiavať. Ty budeš chodiť 1x týždenne/mesačne (podľa tvojho uváženia) na kávu ku kamoške a on sa bude starať o dieťa, pretože je tiež rodič a ty potrebuješ psychický relax. Ty mu za to budeš variť jeho špecialitky. Dohodnuté, v manželstve si treba pomáhať a nie že jeden bude obskakovaný a velebený a druhý bude utláčaný, lebo momentálne je doma s deckom. A čo sa týka tých peňazí, sa ho spýtaj, ako sa darí pre vás šetriť jemu z jeho výplaty.

hanay
18. mar 2021

Zabila by som ho

galganka
18. mar 2021

@diusqa761 nedá sa mi dať lajk, asi nejaká porucha. Ale napísala si to krásne. Sa mi to na začiatku nechcelo rozpisovať cez mobil. 🙌

lenkakravcova
18. mar 2021

Kto vo vašej domácnosti všetko platí? - chod domácnosti, potraviny atď atď.. ?

Čo platíš ty z materskej?