Moj muž ma na*ral
Ahojte asi sa potrebujem len vykecat . Ide o to že celé dni som doma zavretá s malou , včera kamoska chcela aby som dosla ku nej lebo ma narodeniny že posedime dáme kavu a ja si konečne oddýchnem . Vravím to mužovi a on že jasne chod . A ja že ale bez malej . A on že ako bez malej ? A ja že no normálne ty ostanes s nou doma . Ja by som si to tam aj tak neuzila musela by som ju mat stále v nosiči a ja si chcem vklude sadnúť a vypiť kavu . No k veci . Oni teraz s kamošmi chodia behávať resp prechádzať sa na viac km aby schudli . A že proste on nevie lebo že by sa mu narušil program a tak . Hovorím že nič sa tým dvom nestane keď pôjdu bez teba jeden den a ty môžeš sa ísť prechádzať s malou von s kočíkom a o nič neprídeš . Tak navrhol že teda nech mu dam vedieť že pôjde skôr behať . Ale tak sme sa nedohodli lebo chcela som ísť o 2 s tým že do 7 max doma . No a pred druhou by behať nešli. Vždy keď večer pride z vonku tak mu verím špeciálne diétne jedla a včera som mu nenavarila . Prišiel a hovorí že mám niečo na jedenie ? Ja na to : a navaril si si ? Tak nemáš . Proste on nebol ochotný jeden den ostať s malou doma tak ja mu nebudem variť . A mienim v tom pokračovať . Myslite že som urobila správne ? A to ani nepíšem že mi pomaly “ vyčíta “ že miniem celu materskú a nič si neušetrim. Ale k tomu sa už nevyjadrujem ani
😂😂😂ja sa ho nepytam, ci mozem ist. Ja mu oznamim, ze idem tam a tam a bude s malym. Ved to dieta je aj jeho. Nemienim ho prosit, aby mi “pomohol”. To nie je pomoc. Stara sa aj o svoje dieta
Sa mi paci,ake su tu niektore svate😁 a clovek potom pozrie dalsi prispevok a tam uz rady: nevar mu,neper mu,ved on uvidi...🙃🙃 hej,nie je ideal take chovanie,ale kriste pane,clovek je tvoj omylny,spontanny,citovo zalozeny a ak ho raz nieco “rani”,tak nema chut robit pre toho druheho zas nadzazraky...zena nie je superman,vsetko ma byt vyvazene,dieta je spolocne,nemoze “vetrat” hlavu iba on a zena raz za cas sa nemoze pohnut bez decka... co tu uz niektore zo seba robite,akoby ste sa nikdy nezachovali typicky zensky a neofucali sa alebo nemali potrebu trochu “potrestat” toho svojho. Ale urcite odporucam si o tom aj kecnut a necakat,ze mu dojde,preco si mu nenavarila na vyse🙂 na chlapa treba priamociaro a nezabudat,komunikacia je zaklad. Surovo by som mu povedala,ze ste dvaja boli pri vyrobe dietata,je to vase dieta,kazdy z vas ma voci nemu prava a aj povinnosti,cize raz si oddychnut chces ty a raz on...chce to kompromis z jeho strany...
ja si nemozem pomoct ale toto spravanie mi pride detinske 😂 preboha ste dospeli ludia tak naco sa takto provokovat? ze on nepostrazil malu ty mu nenavaris... nieco podobne robia deti v skolke napr. ze jeden nechce druhemu pozicat auticko tak potom ten druhy mu nepozicia stavebnicu.... Normalne si sadnite a vydiskutujte si toto
Akoze na 5 hodin na kavu? A on nechodi do prace?
Podla mna si urobila dobre. Chlap si musi zenu vazit a nebrat ju ako samozrejmost. Ja by som mu aj povedala preco som mu nenavarila, obidvaja partneri musi do vztahu nieco davat nielen jeden.
Prečo si s tým vôbec súhlasila, že mu budeš variť zvlášť? Máte malé bábo a on ti ešte pridá robotu naviac.. Blbec 😒
Spravila si dobre.
@lenkakravcova nerozumiem, prečo sa pýtaš, kto u nich všetko platí. Je hádam samozrejmé, že keď je žena doma preto, lebo sa stará o dieťa - o ich spoločné dieťa, tak finančne potiahne muž, nie? Keď pôjde na MD on, tak sa vymenia. Potom sa muž nepohne bez dieťaťa z domu? Mohlo by sa platiť všetko aj z jej peňazí, ak by nastúpila do práce a dieťaťu platili opatrovateľku. No bolo by to pre to dieťa to najlepšie?
@elizabet173 No nie je to samozrejmé. Niektoré ženy ešte navyše platia z materskej - prispievajú niekedy aj celou materskou do rozpočtu.
Ak sa žena stará o dieťa, muž platí, tak každý má svoje povinnosti: jeden pracovné, druhý zodpovednosť za dieťa.
Preto sa pýtam ako to majú.
Zase ona tiež nemôže čakať, ak on všetko platí, že on bude v práci a ešte strážiť dieťa, kým ona bude kávičkovať (pričom pri tej kávičke sa dá dieťa mať v tom nosiči, ktorý spomínala - ale zase aj cez víkend majú to mať rozdelené spravodlivo).
Tu ale vznikol problém oveľa skôr, než včera. Najvyšší čas si sadnúť a pokecať o prerozdelení rodičovských a partnerských povinností.
Bol tvoj muž niekedy s dieťaťom doma sám, alebo to bolo teraz prvý krát? Zapojila si ho do starostlivosti o dieťa od jeho narodenia? Nerobí mu problém dieťa nakŕmiť, prebaliť, uložiť? No myslím, že tak, či tak bolo rozumnejšie sa nejako dohodnúť na inom čase, ako sa nadúvať, aj keď ja by som reagovala asi tak, ako ty, že by som mu nevarila zvlášť. Domácnosť, aj dieťa je spoločné. To, že mu ty varíš zvlášť, je prejav tvojej dobrej vôle, on tú svoju bohužiaľ neprejavil.
@lenkakravcova písala, že toto je jej prvá káva po 10 mesiacoch, takže žiadne veľké kávičkovanie sa tu nekoná. On chodí behať denne, chcela len jednu kávu za rok a nedoprial jej ju. To, ak muž všetko platí neznamená, že si žena nemôže dopriať raz za rok pár hodín relaxu bez nalepeného decka na krku. Pochybujem, že takto by to bral aj chlap ak by bol na materskej.
@lenkakravcova nežartuj, on zabezpečuje finančne rodinu, ona sa stará o domácnosť a dieťa, to dieťa je spoločné, spoločné by mali byť aj financie. A to mi chceš napísať, že žena, ktorá je na RD a prispieva do rozpočtu podstatne menej, ako muž, nemá právo ísť na kávu? To si sa v ktorom storočí zasekla?
@0silvia0 tiež sa mi to vidí nejaké pomýlené. Žena na RD má na starosti domácnosť, dieťa, varí ešte mužovi diétne jedlo, muž má čas a priestor na to, aby si išiel zabehať. Kde má ten čas a priestor žena? Veľmi by som bola zvedavá, či by to bolo opačne, ak by na RD šiel muž. A ak budú pracovať obidvaja a jeden bude mať o polovicu väčší plat, ako druhý, kto bude mať nárok na viac času na svoje koníčky? Veď to je choré takto uvažovať.
A to ako kazdy vecer chodi on von? Neviem si to predstavit zeby som chcela niekam ist bez dietata a on by povedal ze mu to narusi program. Vzdy sa dohodneme. Obaja pracujeme na 12stky denne nocne a nema problem sa postarat o dieta ,navarit,popratat, jednoducho o tom to ma byt. .Vdakabohu za mojho muza.
Jednorazovo by som sa zachovala tak isto. Ale potom si treba sadnut a oznamit mu, ze aj ty mas pravo na svoje kamaratky a tak ako on chodi pravidelne na prechadzky, ty budes chodit na kavu. Nepytat sa, ci mozes, alebo kedy by si mohla. Proste len oznamit, ze vtedy a vtedy ides ty a hotovo. Ked ty sa mas prisposobovat jemu, moze sa aj on tebe.
ako píše červena ruža
sadnut si a povedat ako on potrebuje behat ty potrebuješ raz za čas vypnut
ak chce špec jedla nech si vari , kupuje a potom uvidí
manželstvo nie je o tom že si urobim doma full hotel so sexualnymi službami ako to radi robia muži žial
žial chlapi su strašny sebci to aby prišiel na to že aj ty exsituješ a máš pravo na oddych ho musiš žial naučit
a čo sa týka materskej
jednoducho odkladajte obaja bločky
potom dáš xy sme dali na tvoje dietne jedlo, na tvoje koničky ,xy išlo na nutne potreby pre dieta ,toto šlo na to toto tam a nech ti povie kde máš ušetrit a zrazu bude všetko ok
vykrikovat vie každy
@lenkakravcova to nemozes mysliet vazne🙈
@lenkakravcova muz plati... lenze to decko je ich spolocne a zena tiez nemusi byt doma a moze ist do prace, ale potom asi tiez ona bude iba s deckom ked ho vyberie z jasli/skolky/skoly, lebo pravdepodobne bude mat mensi plat, alebo ako?
Ci ja ked porodim, tak decko ostane pripojene na mne pupocnou snurou do puberty, ked bude mat nervy na otca aj na matku a az potom mozem ist na kavu bez neho?
Nikde nenapisala, ze chodi kazdy druhy den na kavu na 4-5 hodin.
Nemate to rovnomerne rozdelene. On si chodi kde chce a kedy chce a ty mu zatial co sa on socializuje, pripravujes specialnu stravu. Je pekne od teba co pre nho robis, ale ako vidis on to neopatuje ani neoceni a dokonca to berie ako samozrejmost. Vsak nech si ide na matersku on a ked prides z prace, tak svoj volny cas budes venovat svojim konickom a beda mu ak nebudes mat teplu veceru...Spytaj sa ho ci by sa mu to tak pacilo. Trvaj na tom, aby si mala rovnako volneho casu ako ma on. A s tym varenim speci jedal prestan, nie z strucu a pomsty ale pretoze aj on ma dve ruky. Nie si sluzka.
Chapem, prečo si mu nenavarila. Ale nechápem, prečo si sa sama degradovala na úroveň slúžky. Tvoj chlap mal už od začiatku strážiť malú a ty si mala mať čas aj pre seba. Prečo si si to tak nezariadila? Na tomto zapracuj, lebo sa to bude zhoršovať. Okrem občasného stráženia malej, mu môžeš navrhnúť aj napr. nech niekedy pripravuje jedlo pre vás on. Na čo minas materskú? Na seba ci domácnosť? Nech zabezpečí všetko do domácnosti a rodiny on a možno si z materskej niečo ušetris.
@konikkon presne tak, ako píšeš
V prvom rade ...je to otec, nie sused odvedla, ktoreho mas prosit o starostlivost o tvoje dieta. V druhom rade.. ty ked si porodila dieta, tiez si ho nedostala s popisom co, kedy, kde a ako, proste si sa to naucila a to sa mal naucit aj jeho otec.
V tretom rade ...niesi len matka, manzelka na vyvaranie, pranie a staranie sa o dieta, si hlavne zena, dospela svojpravna bytost, tak naber troska viac sabaucty az potom dosiahnes, aby si ta viac ctil aj tvoj manzel. Chod von s kamoskou, kedy sa len da, aj bez dietata, nech si pan zvykne na to, ze je otcom a co to obnasa, ak si to za 10 mesiacov neuvedomil ☺
Uz ked ste planovali rodinu, alebo aspon ked male bolo na ceste, ste si mali sadnut a dohodnut sa ako budete fungovat ako 3clenna rodina, a vyjadrit sa kto si co ako predstavuje. Teraz za pochodu sa pravidla budu nastavovat tazsie.
naco sem pises ked vies ze SK je plne zakomplekxovanych zien ktore neznesu pocit, ze ina zena ma sebavedomie, sebauctu a sebahodnotu, ndokazu sa za yeba postavit, anvzdy ostanu nicim len roditelkou, kuchrakou a milenkou....taketo zeny ta nepodporia, ty vies ze si spravila nadmieru dobre, ja som velmi rada, ze este taketo zeny su 🙂 pokracovala by som dalej aj v inych smeroch
@catherinah nie on nechodí do práce . Ma momentálne zatvorený podnik tak jeho den vyzerá asi tak že idu tam s kamošmi , popíjajú kávičku a potom idu behať ;) zatiaľ čo ja sa cely den točím v kuchyni , okolo malej , perem upratujem atd
????????????????????????????????????????????????????????????????

Jój títo chlapi. Ešteže ten môj sa zaujíma a od malička vie kedy malá spí, čo je a všetko okolo toho. Mali by ste si to vyrozprávať podľa mňa. Neviem prečo si niektorí myslia, že zato, že máme dieťa tak sa oň budeme starať len my mamy.