icon

Moj muž ma na*ral

18. mar 2021

Ahojte asi sa potrebujem len vykecat . Ide o to že celé dni som doma zavretá s malou , včera kamoska chcela aby som dosla ku nej lebo ma narodeniny že posedime dáme kavu a ja si konečne oddýchnem . Vravím to mužovi a on že jasne chod . A ja že ale bez malej . A on že ako bez malej ? A ja že no normálne ty ostanes s nou doma . Ja by som si to tam aj tak neuzila musela by som ju mat stále v nosiči a ja si chcem vklude sadnúť a vypiť kavu . No k veci . Oni teraz s kamošmi chodia behávať resp prechádzať sa na viac km aby schudli . A že proste on nevie lebo že by sa mu narušil program a tak . Hovorím že nič sa tým dvom nestane keď pôjdu bez teba jeden den a ty môžeš sa ísť prechádzať s malou von s kočíkom a o nič neprídeš . Tak navrhol že teda nech mu dam vedieť že pôjde skôr behať . Ale tak sme sa nedohodli lebo chcela som ísť o 2 s tým že do 7 max doma . No a pred druhou by behať nešli. Vždy keď večer pride z vonku tak mu verím špeciálne diétne jedla a včera som mu nenavarila . Prišiel a hovorí že mám niečo na jedenie ? Ja na to : a navaril si si ? Tak nemáš . Proste on nebol ochotný jeden den ostať s malou doma tak ja mu nebudem variť . A mienim v tom pokračovať . Myslite že som urobila správne ? A to ani nepíšem že mi pomaly “ vyčíta “ že miniem celu materskú a nič si neušetrim. Ale k tomu sa už nevyjadrujem ani

teleskop
18. mar 2021

tie otazniky boli k prispevku nad tym!!!!!!!!!!!!!to uz je vrchol!!!!

simca06022011
18. mar 2021

Ano urobila si dobre, ja by som mu este vytmavila, ze toto bolo posledny raz, inak si hlada inu zenu. Aj ty mas pravo mat program a nie len on. Cize nabuduce, bude nastupeny o druhej a preberie stafetu, a bude sa starat o dieta. ja som na to kaslala, "ved je to chlap" a nevie to a do dnes, neurobim bez malej ani krok (pokym teda nie je v skole), elbo ocko proste nula bodov. Nikde necitam, zeby si pisala, ze sa nevie postarat.. podla mna je to proste typicky chlap, co ked nie je po jeho nie je nijak. Moj robil na truc este aj to, ze "idem o 17tej ku kadernicke, pridi domov z prace, rovno.. " a on proste neprisiel, alebo na 50ty telefonat a este urazeny. Ale presne ako pises, jest by jedol :DD
Ja som si na to rezim urobila, ver ze sa mu nepaci, pretoze sa ho nepytam kam a skym idem a ako, uz som si zvykla, ze zariadim aj seba aj dceru, aby nam dobre bolo - cize nestazujem sa tu na "nas system doma". Len rozumiem ti co ta vytocilo, a ano treba mu to zatrhnut hned v zarodkoch. Ved nechodis kazdy den niekam, predpokladam ze ani kazdy tyzden...

tramtada31
18. mar 2021

Ženy, veď navarene doma bolo, ako prílohu si k tomu mohol nakrajat papriku. A kde je napisane, že varenie musí zabezpečovať žena?
A on nemal strazit tvoje dieťa, ale vaše. Čiže strazit sám sebe dieťa. Pekne ho začni ucit, že aspoň raz do týždňa bude s ním a ty si niekam zajdes(napr do potravin, alebo záhradkárstva,..)

hopsadobrandejsa
18. mar 2021

Wow......muz uprednostni beh s kamaratmi pred vlastnym dietatom.

Aspon vies kde ma v zivote svoje priority.

Daddy of the year.

sense
18. mar 2021

@lenkakravcova akože keď muž všetko platí tak žena nemá už na. Ic nárok lebo muž si odrobi 8 al 10hod a žena má suchat nohami a byť 24/7 k dispozícii?

lenkakravcova
18. mar 2021

Fuuu, tak teda to je smutné :/
Keď nepracuje, tak akože nechápem, čo od teba chce. Normálne mal postrážiť dieťa a nevyhovatať sa.

autor
18. mar 2021

No tak už chápete moje správanie ? Moj muž do roboty nechodí . Neni unavený . Svoj voľný Čas strávi doobeda doma a poobede s kamošmi . Jeden den som ho požiadala ostať doma lebo kamoska ma narodky a zároveň aj ja konečne vypnem . A on mal problem . A ja mám pokračovať v tom aby mal doma navarené jeho špeciálne diétne jedlo ? No to určite . Roboty mám dosť aj bez tak

sara07
18. mar 2021

@felicita027 diskusia prebiehala na začiatku nie
a čo ako chceš vôbec nadiskutovat , on má pre seba každy dne čas a ona nie raz za 10 mes chce ist a je problém

ankaanka1977
Autor odpoveď zmazal
teleskop
18. mar 2021

ale aj keby do roboty chodil 🙂 by tvoje spravanie bolo NORMALNE!

elizabet173
18. mar 2021

ty si to najmä zle nadstavila hneď od začiatku vášho spolužitia. Ťažko sa teraz bude vzdávať toho, na čo je zvyknutý. Tak či tak to chce rozhovor. Dieťa do kočíka, vypadnúť na dlhú prechádzku a komunikovať

annamalaga
18. mar 2021

Žiaľ pre takého chlapa je žena len slúžka !!!! Navarené , opraté , postarané o domácnosť a on voľný čas. Žiaľ kopnúť do riti a utekať od neho kade ľahšie.

felicita027
18. mar 2021

@sara07 ale tak zjavne 10mesiacov jej to nevadilo keď nikde nebola.... proste ak ja mam problém s tým že chcem aj ja vyjsť raz za čas na kávu alebo von tak sa dohodnem nejak s mužom a nenecham to vyeskalovat tak, ze skoro rok som zavretá s deckom a keď má potom muž postrážiť dieta tak z trucu mu nenavarim lebo sa do toho nehrnul s úsmevom na tvari 🤣 všetko je len o komunikacii... To ze si take podmienky/pravidla stanovili ako par že muž chodí každý večer von ona 10mesiacov nič a potom sa ide na modrého konika stazovat aký je zlý muz nech ju každý ľutuje, že ano moja dobre si urobila tak to je len ukážka toho ze asi toto nebude ich prvý a ani posledný problém vo vzťahu a trebalo by viac komunikovat a menej takého detinskeho spravania 😂

sara07
18. mar 2021

@felicita027 nikde nepíše že nevadilo
proste došla do bodu ked už nevladze , nie každy všetko okamžite rieši
ide aj o princip na jednej strane chlap tak naučeny asi aj z domu ful servis , nenapadne ho že by mohol kočikovat , však vydrži ako maminka všetko
pochopenie trocha sa asi u teba nenajde, nie každy je ako ty ,aport ideš

sara07
18. mar 2021

@felicita027 už z toho prispevku je jasné že tam je viac komunikačnych veci, nehovoriac o nechote niečo zmenit však bol by blby

felicita027
18. mar 2021

@sara07 presne o to ide "chlap nauceny na full servis" proste predtym ako idem do vztahu riesim aj take veci ako si druhy partner predstavuje buducnost kto ako casto o dieta sa bude starat, kto zabezpecovat financie, kto pratat, nakupovat a podobne... Ona ked isla do vztahu tak asi o tom musela vediet s akym chlapom si robi dieta a ci jej bude ochotny pomahat alebo nie... Ja si neviem predstavit ze som 10mesiacov s deckom na krku pre mna je to uplne psychopaticka predstava... A ked komunikuju a chlap sa nechce zmenit a vadi jej jeho spravanie tak na mieste by bola vhodna otazka naco je s nim vobec vo vztahu? Ale kto si ako zariadi zivot tak aj ma... Niekomu vyhovuje sa stazovat na druhemu partnera, inemu sa hadat vo vztahu a niekomu vyhovuje pokojny vztah zalozeny na spolupraci a porozumeni pre druhu stranu (samozrejme uplne bez hadok to nejde vo ziadnom vztahu ale je rozdiel ci su na dennom alebo pravidelnom poriadku a ci par krat do roka)

gbgb
18. mar 2021

Nuž počkaj keď bude chceť sex, povedz že sa "Ti naruší harmonogram" 😉. A nevar mi extra jedlo... Radšej si vylož nohy a oddýchni si.

simca06022011
18. mar 2021

@felicita027 tak posledny rok to vobec nie je divne, ze 10m s takym malim dietatom nikde nebola... nezda sa mi to zvlastne. Vsetko je zavrete, nikam sa nema chodit.. predpokladam, ze v lete nemala chut od novorodneca chodit zurovat...

felicita027
18. mar 2021

@simca06022011 nehovorím, že žúrovať ale stále sa dá ísť napríklad do prírody aspoň na hodinu "vypnúť" alebo 1 deň si viac pospať alebo zavolať kamoške bez toho aby stále musela dávať aj na dieťa pozor alebo doma aspoň na pol hodinu si zacvičiť jednoducho možnosti sa stále nájdu...a muž sa medzi tým postará... Ale ako som písala vyššie kto ako si zariadi tak má... MD nie je žiaden výkon trestu ze musí sedieť miesto basy doma s deckom ale tak po 10mesiacoch ani mne by sa nechcelo z ničoho nič pomáhať keď doteraz nebolo treba...

simca06022011
18. mar 2021

@felicita027 no nie kazdy chodi do prirody na hodinu "vypnut", mna by to ani nepadlo, nebavilo a veru, kvoli tomu aby som chlapa naucila "starat sa o dieta" by som sa veru nesilila :D... a doma predpokladam, ze si ona svoje veci robi... tu je na vine chlap a nik iny, nik mu pomahat predpokladam nezakazoval 10mesiacov. To ze jemu sa zrazu z nicoho nic nechce pomahat, ked treba, je jehoproblem. Na case to zmenit.

felicita027
18. mar 2021

@simca06022011 tam som dala naschvál viac príkladov aj vela dalsich existuje co mohla robit aby sa aj chlap postaral o dieta aj napriek opatreniam a bez potreby kontaktu s druhými ... A preto treba začať komunikovať a stanoviť si pravidlá a nie ze jeden nepomôže tak druhy sa mu pomsti to fakt sa tak deti v škôlke správajú a nie dospeli ľudia...

diusqa761
18. mar 2021

@galganka u nás doma hovoríme veci na rovinu , moc si servítky neberieme 🙈❤️ ďakujem pekne ☺️

felicita027
18. mar 2021

@diusqa761 myslim, ze keby viac manzelstiev/parov si hovorilo veci v cas a na rovinu tak by nekoncili zbytocne rozvodom/rozchodom.

sidicek
18. mar 2021

To čo máte za vzťah, keď ty sa mu pomaly doprosujes , aby sa postaral o vlastné dieťa? Pánko si chodí každý deň s kamošmi a ty co? Ty máš domáce väzenie? Takémuto pakovi by som rozmyslala, ci vôbec navarím, a nie ze variť špeciálne diétne jedlo.

ketrint
18. mar 2021

To nemyslis vazne, ze on je doma (teraz bez prace), a vsetko robis Ty?!? Aj s malou, aj s domacnostou, a este varis dva typy jedal? A urodzeny pan ma dovolenku, volno, cas na kamaratov, zaluby, psychohygienu.
Uz toto je nemile :-/ a fakt sa prosit a dohadovat aby raz postrazil? Nemusi pri tom varit 2 druhy jedal, nemusi nic, cisto len byt s dietatom. Och.
Skus sa dohodnut s kamoskou vecer, ked ulozis dieta alebo ho len umy a jeho velicenstvo nech ho ulozi... Tam uz nemoze spekulovat ze sa neda...

poopsie
18. mar 2021

Prepáč ak sa budem opakovať, celé nečítam... Ja som muža zapájala od prvého dňa o starostlivosť o malú, nosila som ju ja dovtedy kým neprišiel z prace a potom on... Všetko sme robili spolu... On ju kúpal do jej 3 rokov... Vždy jej dával večeru on... A teraz jej zapleta tie najkrajšie vrkoče, takže chyba bude niekde na začiatku a teraz sa to bude ťažko meniť.. Lebo on je už naučený na svoje..

11mirka22
18. mar 2021

Chápem ťa, že si nebuchla dverami a nešla... Asi by si si to neuzila keby odídeš nahnevaná a natruc.. Spravila si dobre a ak chceš zmenu, musíš v tom zotrvať... Ak ustupis, nezmení sa to nikdy, budeš ustupovať až dovtedy kým úplne sama seba neudupeš.

diusqa761
18. mar 2021

@felicita027 👏👏 presne tak! Nechápem toto moderné "robíš ty mne naschvál budem ja tebe". Je to naozaj detinské a pozastavuje sa mi úprimne nad tým rozum že dospelý ľudia sa dokážu takto správať . A hlavne toto pranie špinavého prádla pred druhými! My keď s partnerom máme problémy riešime ich medzi 4 očami nenadávam na neho na internete ani on na mňa, nevyťahujeme naše problémy pred priateľmi, rodinou ani nikým . Vo vzťahu sme len dvaja takže naše problémy riešime len sami dvaja medzi sebou. Pohádame sa, ako každý ale dáme si 5 minút na vychladnutie hlavy , sadneme si ako dospelý , vypočujeme si každý názor toho druhého a vec do 15 min vyriešime. Počas celých 5 rokov čo sme spolu sme nikdy neboli na seba naštvaný viac ako 20 minút lebo vždy sme si to ako rozumný ľudia vydiskutovali bez toho aby sme si robili zle alebo vyfňukávali pred druhými. Vo vzťahu sú len dvaja preto by všetky problémy aj mali ostať len medzi dvomi ľuďmi nie kamarátmi,rodinou a stoviek cudzích ľudí na fóre... Je mi iba 24 rokov ale teda takéto správanie typu ja sa odujem a neoperiem ti trenky a nedám najesť mi pripadá primitívne u nich oboch. V tomto prípade jediný človek čo si zaslúži ľútosť je ich dieťa lebo to evidentne bude mať v 3 rokoch viacej rozumu a vyspelosti ako oni dvaja dokopy 🙄

sisi2212
18. mar 2021

Dobre si urobila .... niektore ti tu napisu, ze ako male deti a neviem co, ale to neni tom, ale on chce nieco speci od teba a ty si chcela, aby sa postaral o svoje vase dieta ... a pokial aj napriek tomu, ze nebol schopny toto urobit, mu ty aj tak tu doeci sluzbu urobis, tak ti bude skakat po hlave, lebo sak, preco by som nieco robil, ked ona aj ked neurobim bude skakat ako chcem, nebude mat motivaciu nieco menit, ked ty budes skakat ako on chce, aj ked on pre teba neurobi nic o co ho poprosis ... no ved nech si navari, ked sa vie vykaslat na dieta a nedopriat tebe, tak ani ty nedopraj jemu ... a snad sa uvedomi, ze aha tak fakt asi by som aj ja mohol nieco pre nu urobit, ked aj ja od nej potrebujem nieco naviac a ona to ochotne robi

galganka
18. mar 2021

@diusqa761 u nás asi podobne. Jasné, že sa povadíme, aj dvere občas buchnú... ale tak isto vieme povedať presne, ako je názov témy: nasral si ma, nasrala... A komunikujeme... a nie, že teraz ti za trest nenavarím, a ja ti just nenatankujem... 🙈