Moj muž ma na*ral
Ahojte asi sa potrebujem len vykecat . Ide o to že celé dni som doma zavretá s malou , včera kamoska chcela aby som dosla ku nej lebo ma narodeniny že posedime dáme kavu a ja si konečne oddýchnem . Vravím to mužovi a on že jasne chod . A ja že ale bez malej . A on že ako bez malej ? A ja že no normálne ty ostanes s nou doma . Ja by som si to tam aj tak neuzila musela by som ju mat stále v nosiči a ja si chcem vklude sadnúť a vypiť kavu . No k veci . Oni teraz s kamošmi chodia behávať resp prechádzať sa na viac km aby schudli . A že proste on nevie lebo že by sa mu narušil program a tak . Hovorím že nič sa tým dvom nestane keď pôjdu bez teba jeden den a ty môžeš sa ísť prechádzať s malou von s kočíkom a o nič neprídeš . Tak navrhol že teda nech mu dam vedieť že pôjde skôr behať . Ale tak sme sa nedohodli lebo chcela som ísť o 2 s tým že do 7 max doma . No a pred druhou by behať nešli. Vždy keď večer pride z vonku tak mu verím špeciálne diétne jedla a včera som mu nenavarila . Prišiel a hovorí že mám niečo na jedenie ? Ja na to : a navaril si si ? Tak nemáš . Proste on nebol ochotný jeden den ostať s malou doma tak ja mu nebudem variť . A mienim v tom pokračovať . Myslite že som urobila správne ? A to ani nepíšem že mi pomaly “ vyčíta “ že miniem celu materskú a nič si neušetrim. Ale k tomu sa už nevyjadrujem ani
To je sila toto, že chlap nic nerobi. Zena drie jak kon. On chodi kavickovat. Zenu nepusti raz za 10 mesiacov ku kamoske na narodeniny. A aj tak sa najdu zeny, co ho budu obranovat, aky je chlap chudacik, ze nema extra navarene. Ze treba milucko s plným bruskom nieco za nieco sa mu prihovarat.🤦🏻♀️ A ze on nosi peniaze. Chudatko. Wau. Potom, že tolko debilov je, keď je im to tolerované.
tak to, že nechodí muž do práce, si dopísala až neskôr. Môžeš mi napísať jeden rozumný dôvod, prečo mu varíš zvlášť, keď on má celý deň veget? Prečo ste si povinnosti okolo dieťaťa nerozdelili hneď ako sa narodilo? Prečo si mu každý deň od kedy je doma nenechala dieťa na hodinu dve a nešla si zabehať, poprechádzať sa ty?
Seďte obaja doma na zadku, dodržiavajte opatrenia a nebudete si musieť robiť napriek ako deti v škôlke a doťahovať sa kto kam môže.
@diusqa761 no už si to raz napísala nápis to znova tretí krát 😂 jasne je ti 24 rokov preto máš názor aký máš . Si ešte veľmi mlada aby si pochopila o čom vzťahy sú .Neskôr zistíš že mužovi nemôžeš robiť všetko čo si zaumieni lebo takto to proste nefunguje . Potom jasne že si chlapi nič nevážia a so ženami doslova zametajú . Takze moje správanie určite neni detinské ako si si všimla tak viacero žien súhlasí . A čo tu prosím ta trepeš s tým vzájomným vydiskutovsnim medzi 4 očami ? Ja som napísala že sa potrebujem vyrozprávať , a čo že pred ludmi ? Snáď vie niekto o koho vôbec ide? To že som to tu napísala som snáď mojmu mužovi neublížila panenku skakava 🤦🏽♀️
Tak od dnes mu nechaj dieta pekne na 2 hodinky kazdy den a ty sa chod prevetrat von.. a s tym nevarenim pokracuj, vedel sa vcera najest, nie?
Milá autorka. Niektorí z nás bohužiaľ dospievajú skôr a iný na to potrebujú celý život a aj ten im je väčšinou málo. Moji starý rodičia boli spolu viac ako 70 rokov a sami radi spomínali že v živote boli na seba naštvaný presne 1 deň. Lebo vedeli spolu komunikovať a správať sa ako dospelí nepredvádzali divadlo na ja tebe spravím zle a ty mne. Tak ma pouč drahá autorka. Keď je teda "detinské" alebo "nevyzrelé" vedieť si sadnúť od začiatku s partnerom a problém nech je sebeväčší prebrať a vyriešiť tak čo je podľa teba adekvátne? Otrčiť hubu ako soplivé decko, neoprať trenky a nedať jesť , tlieskam ti 👏 čudujem sa že ti nedal niekto Nobelovu cenu za taký prínos 👏. Môžeš mať aj 60 rokov ale správate sa obaja s chlapom ako soplivé deti. On vyblekáva že si nechcela aby išiel s kamošmi raz behať a ty vyblekávaš že si nemohla ísť za kamoškou. Tak sa správajú 5 ročné deti ktorým rodičia niečo zákažu nie normálny dospelý. Ešte si robíte detinské naschváli typu ja ti nedám jesť, ja ti neoperiem a vyblekávaš na internete pred stovkami cudzích ľudí aké je tvoj chlap hovädo aby ťa podporili v tvojom infantilnom správaní. K niečomu takému by som sa v živote neponížila ani môj partner. Úprimne keď toto povieš 5 ročnému tak aj ten vidí že vás oboch správanie je ako malých a nie vyspelých ľudí. To k tej prvej časti a drahá autorka, ja chlapa neobskakujem. Obaja sa rovnocenne podieľame ako najviac ide na výchove detí. Ani on ani ja si od druhého nepýtame povolenia niekam ísť, ako minút spoločné peniaze, nič. Keď je partner doma pomáha so všetkým čo môže aby som si ja odpočinula, varí, upratuje , sám chce stávať k deťom nech si dlhšie pospím. Ja ho neobsluhujem lebo niesme slúžka a pán ale Partneri a ako partneri sa aj jeden k druhému správame. Nezakazujeme si , navzájom si nerozkazujeme ale všetko čo robíme jeden pre druhého robíme preto lebo chceme a lebo sa milujeme. Takže je mi úplne jedno koľko rokov máš ale máš sa čo učiť v obore komunikácii, adekvátneho riešenia problémových situácií. Lebo momentálne je 5 ročné dieťa na lepšej inteligenčnej úrovni ako ty a tvoj chlap keď máte toto potrebu predvádzať
Zamysli sa prečo aj každý jeden psychológ radí že komunikácia je kľúč vo vzťahu nie trucovať a predvádzať divadlo. Normálne mi ukáž jediného ktorí radí nech ako sprosté decko hubu otrčíš a trenky neoperieš 🤣 ale ono asi aj tí psychológovia čo majú roky skúseností so vzťahmi a riešení kríz v nich sú ešte nevyspelí lebo nezistili že vyspelé je otrčiť hubu, dourážať druhého na internete a doma viesť války 🙈🤣
@diusqa761 no ja neviem takto tu mudrujete a pritom vás muž pracuje v Nemecku a doma skoro nie je, podľa toho čo píšete pol roka nevidel dcéru. Ci už pracuje na Slovensku?
@moniika268 je v Nemecku ale správali sme sa rovnako keď pracoval aj na Slovensku takže áno nieje to len tým že nieje často doma ale tým že sme dosť vyspelý na to aby sme vedeli viesť dialóg
@moniika268 jediné čo Nemecko zmenilo je že si jeden druhého oveľa viacej vážime a čas strávený spolu. Preto stratiť takto týždeň trucovaním miesto toho aby sme si ho užili by ma trápilo omnoho viac ako dáke detinské hádky
Ty si to aj čítaš? Na jednu stranu sa tu "ľutuješ" koľko toho musíš spraviť, že si skoro ako slúžka a potom zasa každému, kto ti nepritaká oznámiš, že je vlastne mladá, prd vie, a chlapovi neslobodno robiť všetko, na čo si spomenieš. 🤣
Tak ja mám o kúsok viac, spolu sme riadne dlho, osve žijeme tiež slusnych pár rokov, máme tri deti najmenšia má 10 mesiacov a keby sa teraz zdvihnem, že odchádzam na kávu, tak o domácnosť a deti je perfektne postarané. Kľudne môžem vypnúť mobil a vypariť sa. A to náš tata z domu pracuje. Rozdiel bude zhavne v tom, že spolu normálne komunikujeme. On povie, čo potrebuje, ja to poviem, dohodneme sa aj sa povadíme. Keby sme si tu robili naprieky a truc, akurát by si staršie deti mysleli, že nám hrabe. Ale z tvojich postupnych odpovedí som pochopila, že ty iba čakáš virtuálne potľapkanie, ako si mu to dobre ukázala a jaká si mega. Hold, to ti ja nedám.
Hej a keby sa chcel niekto ozvať, na kiu riť som vôbec otvárala tému, lebo aj to sa tu zvykne " zakazovať, tak preto, lebo sme boli doma zvedaví, čo dokáže dospelú ženu, manželku a matku nasrať na manželovi. Áno, čítame to tu obaja. A teda, nepobavili sme sa, ani nezhrozili... iba zistili, že je nám dobre.
@moniika268 a ďakujem , bol zrovna dva týždne s nami doma. Docestoval 900 km aby nezmeškal moje narodeniny a videl deti teraz po dvoch mesiacoch
@galganka ona nečaká radu. Ona chce aby sme jej tu povolili začatie vojenského stavu s chlapom za to že obaja chceli ísť sa hrať s kamarátmi a ona chúďa nemohla 🤣🤣🤣⚔️ nevadí , nechaj tak. Budú im pár dní smrdieť doma neoprané trenky , chlap prežije o párkoch a autorka si spraví pár nových vrások z toho týždenného odúvania huby 🤣 nakoniec si uvedomia že sú sprostý
by som sa s konom zrazila keby mam mu varit este speciality ked si zmyslel dietu nech si ju aj vari a nie ze ja by som mala varit 2 vecere extra :D ale nepochopila som respektive som sa nedocitala nakoniec ci si si malu zobrala so sebou ci nie...ja by som sa o 2 zobrala a cau posrataj sa to nie je len tvoje dieta a on milostivy dementko si bude uzivat svojich konickov a nic neobetovat...
@diusqa761 ale to je dosť smutné takto žiť, ale je pekne ze sa stará, keď je doma. Príde mi že vám je ale smutno ze nemôžete mat muža každý deň doma, preto vás tato diskusia tak rozhorcila. Lebo s nim nezijete každodenný život. A to ste v príspevku neuviedli.. V každodennom strese je občas človek aj iracionálny, nie je to vždy dokonale podľa vašej teórie..
@moniika268 roky sme boli spolu doma , robil v BA a správali sme sa rovnako lebo sme si od začiatku jeden druhého vážili a komunikovali takže myslím že viem to posúdiť racionálne. Ďakujem za vašu starosť, úprimne 🙂. Áno je to ťažké keď tu nieje , to nemôžem povedať ale aspoň nám to dalo to, že si vážime jeden druhého omnoho viacej a času stráveného spolu. Verte mi, že by som dala všetko čo mám za to aby som mohla každý deň sa nervovať nad chlapom ale mala ho u seba doma .
@moniika268 viem aké to bolo keď chodil z ranných , poobedných, nočných, vynervovaný, unavený , deprimovaný, vždy sa k nám správal rovnako a ja k nemu lebo máme jeden k druhému od začiatku úctu, vieru a sme v Partnerstve nie vo vzťahu slúžka pán alebo opačne. Partneri si nepotrebujú rozkazovať , zakazovať , prosiť sa či "smia". To sme nerobili ani keď sme boli spolu 24 hodín denne a už vôbec takéto detinské vojny a divadla. Voči tomuto by som mala rovnaký názor ako vtedy tak aj dnes lebo je to zbytočné štrbenie vzťahu, dôvery a strata času ktorú môžu tráviť spolu
@diusqa761 a prečo musel odísť pracovať do zahraničia? Ja by som aj v tomto bola iracionálna, ale by som mu nedovolila odísť, aby ma nechal s dvoma maličkými deťmi, aj keby mame menej peňazí potom. Musí to byť veľmi ťažké..
@diusqa761 aj keď keby mam autorkineho partnera tak by som ho možno rada poslala zarábať niekde do zahraničia. 🤭
@moniika268 samozrejme , asi ako všetci muži pracujúci v zahraničí z finančnej stránky. Robí všetko preto nech ja a deti nemáme v ničom núdzu , aby zarobil na dom a kapitál na menšiu vlastnú firmu tu na SVK alebo Rakúsku. Mali sme veľmi dlhý rozhovor o tom že môžem aj ja ísť do práce , že plat aj z Rakúska by stačil ale môj chlap nechce aby nám niečo "stačilo" chce pre nás to najlepšie čo nám môže dať, vybudovať nám zázemie a niečo z čoho budeme podporovať deti aj za 20 rokov, chce vybudovať niečo vlastné , niečo dokázať, čo bude niesť jeho meno a viem ako sa trápil v normálnych prácach ako robotník a ako zbytočný a nenaplnený si pripadal. Úprimne to bolo ťažké prijať ale vedela som že ak by som mu "zakázala" alebo ho prosila nech je tu , že mu zničím sny, jeho úsilie časom vybudovať vlastnú firmu, dokázať postarať sa o nás ako po Tom túži, získať poznatky a skúsenosti v tej firme aby ich potom mohol sám uplatniť raz vo svojej vlastnej. viem že keby som povedala nie, že tu ostane a trápi sa ďalej a to by som si asi neodpustila aj keby som bola šťastná že je s nami. Viem že nás veľmi miluje a mimo corony je raz za mesiac na týždeň doma takže je to fajn 🙂 plus v zime a lete vždy na mesiac. Takže keď sa trochu situácia ukľudní bude to tak ako má byť a zatiaľ musíme fungovať tak ako sa najlepšie dá. Má moju plnú dôveru, podporu a lásku nech už sa sám rozhodne ako chce. Viem že keby to bolo naopak a ja by som si chcela naplniť sny tak spraví všetko pre to aby ma podporil.
@moniika268 je pravda že cenu muža roka by nezískal 😅
@janikk54 ono hlavne teraz je to také všelijaké a nadlho kvôli Corone že má problém ísť domov tak ako má lebo vo firme ho potrebujú , nemôžu čakať niekoľko dni na SVK kvôli karanténe , potom keď skončí karanténu chce aj svoju rodinu aspoň 2 dni pochodiť a potom ďalšie dni v karanténe v Nemecku . To potom nerobí viac ako polovicu mesiaca. Ako sa to trochu utrasie bude dobre. Kým nebola Corona bol taký blázon že keď sme mu chýbali tak v piatok o 18:00 po práci sadol do auta a bol schopný precestovať 9 hodín cesty za nami aby sme boli cez víkendy spolu😅, len teraz sa nedá. ☺️ Ďakujem krásne za podporu a láskavé slová ❤️ áno, je dôležitá dôvera a podpora toho druhého. Aspoň sme si vďaka tomu začali jeden druhého vážiť a pripadáme si ako na prvom rande keď sa vždy ako prekvapenie zjaví medzi dverami 😅
Takze panko je este aj doma a robi si program zatial co teba degradoval na sluzku???
No comment👎👎👎
Okamzite useknut a oznamit mu, ze 2 hod.denne si beries ty pre seba a vtedy nebudes robit NIC!!!
Ked beha on doobeda, ok, poobede co ja viem od 14-16 ide s malou kocikovat (podla toho aky rezim ma)... pokial mas ty nieco doma urobit (uvarit, upratat) panko sa bude pekne venovat dietatu!!!
Kks prepac ale je to strasne hovado 🙉🙉🙉🙉
Dobre si spravila, skus mu navrhnut, ze ste sa s kamoskami dohodli, ze kazdy vecer o 19tej si idete zabehat...nech porozmysla, ci si to ty mozes dovolit. presne je to o tom, ze chlapi maju trosku pocit, ze ich sa starostlivost o dieta netyka...lebo oni su radi, ze to zvladame same.
Ale dopraj mu ju, aj vztah si s nou vybuduje lepsi.. Ale mozno mu to skus takto isto vyvsetlit surovo ako si to tu napisala.
Neboj sa pochopi, a porozmysla nad tym. A bude to lepsie. Skus aj neprehlbovat hnev a nedorozumenia, aby ste si neublizili velmi navzajom, tym ze ty budes cakat, ze on ta pochopi. Oni trosku inak zmyslaju ako my😉😉😉Takze normalne narovinu, nebol si ochotny pomoct ty mne, tak nepomozem ja tebe👍
@diusqa761 ja len dve poznamky. Na komunikaciu musia byt dvaja a my nevieme ci sa autorka uz xy krat nepokusala s nim rozpravat a on to odignoroval (a vobec taky byt na zaciatku nemusel, aby to videla je vela dovodov preco sa ludia menia alebo ukazu pravu tvar). Takze to, ze by si vsetko vykomunuíkujete je super, ale keby tvoj muz z akehokolvek dovodu nechcel, tak ho k tomu neprinutis. Druha vec, panko mal navarene, cize od hladu nezomre, akurat, ze nedostal svoju vyhodu v podobe speci jedla. Preco, urcite vie aj sam...

@autorka No ja by som zrobila asi oveľa väčší cirkus a to už pred tým než by ma niekam nepustil. To on akože doma nič nerobí, do práce nechodí a ty sa točis okolo dietata, upratujes a varis extra? Ja by som ho zabila asi na tvojom mieste. 😂 A vobec by ma nezaujimalo, že by som sa chovala detinsky. Uz by som mu nic nespravila. To by bola vojna. 😂