Môj muž ma odmieta

simici18
7. aug 2017

Ahojte baby, ani neviem, či sa v tejto oblasti nejako dá poradiť (a dokonca sa celkom hanbím o nej písať), ale predsa to skúsim. S mužom sme spolu už 6 rokov. Začiatok nášho spoločného života bol krásny, nehádali sme sa atď.. No cca posledný rok som si všimla, že už nie je ten čo bol. Vždy som z jeho strany cítila, že po mne túži, niekedy dokonca som mala pocit, že nemyslí na nič iné ako na sex. Ale teraz je to úplne inak. Už mi ani nepovie, že sa mu páčim alebo že po mne túži (to mi hovoril vždy). Keď sa aj raz za čas o niečo pokúsime, tak jednoducho mu to nejde. mám pocit, že sa nevzrušujem a to som už skúšala asi naozaj všetko, od všelijakých nočných košielok, snažila som sa ho na to navnadiť, hovorila som mu ako veľmi mi chýba a ako veľmi po ňom túžim. Aj včera sme sa kvôli tomuto pohádali, zasa sa mu nedalo. Uvedomujem si, že toho má veľa aj v robote, kedže do nej nedávno nastúpil, chápem ho, ale už to je naozaj dlhá doba. Veľmi mi chýba a keď sa ho pýtam, že v čom je problém, že či robím niečo zle alebo či sa mu to so mnou už nepáči, tak mi povie, že to tak nie je. Skúšala som mu navrhnúť aj to, že by sme vyhľadali pomoc v tejto oblasti a on mi len povedal, že tomu neverí. Veľakrát sme sa o tomto už rozprávali a povedal, že sa to zmení, no nič. Viem, že ma nepodvádza, pretože už od zúfalstva som mu včera povedala, že takto to nepôjde, nie keď sa chcem pokúsiť o bábätko. On sa mi rozplakal, že ma nechce stratiť, pretože ma potrebuje a miluje ma. Ale potom prečo toto? Mali ste už niektorá takúto skúsenosť? Ak áno, ako ste ju riešili? Pretože ja už naozaj neviem ako v ňom vzbudiť záujem o mňa a veľmi mi chýba a strašne ma bolí to, ako je to medzi nami teraz. :( Hanbím sa sama za seba, že som to sem dávala, ale keď ja už naozaj neviem čo mám robiť :(

tryromy
7. aug 2017

A mas pocit ze by sa jeho spravanie voci tebe nejak zmenilo?

daninka2
7. aug 2017

@simici18 podla mna sa nemas za co hanbit, potrebujes jednoducho citit ze ho pritahujes, citit jeho blizkost..
V tomto pripade to moze byt prave novou pracou, je vystresovany plus par krat ste nemohli a to mu na psychike nepomohlo. Podla mna je on z toho viac zruteny ako ty lebo si mysli ze ako chlap zlyhal. Je to zacarovany kolotoc, cim viac chce aby to slo, tym horsie mu to ide.. plus je to pre muzov velmi citliva tema, najde sa malo takych co o tom dokazu rozpravat alebo dokonca vyhladat lekara. A popritom by slo urcite o nejaku jednoduchu formu liecby.. ste spolu 6 rokov.. sadni si s nim a porozpravaj sa.. bez emocii a kriku.. o tvojich pocitoch.. a ze stojis pri nom.. skus mu navrhnut riesenie u odbornika este raz.. cim skor tym lepsie..

simici18
autor
7. aug 2017

@tryromy - vôbec sa nezmenilo. Zasmejeme sa spolu, keď niekam ideme, tak ruka v ruke. Jediné čo nám prestáva fungovať je toto.

@daninka2 - to ja veľmi dobre chápem, že pre mužov je táto téma citlivá ale aj keď sa s ním pokúšam o tom hovoriť, tak je ticho, stále je ticho a povie iba toľko, že nech si nemyslím, že ho nepriťahujem. No ja už ten pocit začínam mať. Chápem jeho novú prácu a so všetkým mu pomáham, stále pri ňom stojím. Mám pocit, že keď sa s ním rozprávam, tak sa rozprávam sama zo sebou :( nekričím na neho, všetko čo mu hovorím mi ide zo srdca, držím ho za ruku vtedy a on sa na mňa ako nepozrie častokrát :(

zuzana1291
7. aug 2017

Podla mna to je kombinacia stresu a teraz uz aj psychickeho bloku. Skuste netlacit na pilu, casom sa to moze vratit do starych kolaji. Sexualny zivot tak ako aj partnersky prechadza roznymi fazami.

tryromy
7. aug 2017

@simici18 ja by som bola opatrna, dala mu trocha priestor. zi dalej ako by sa nic nedialo. Uvidis. ak by sa zacalo ochladzovat aj jeho spravanie voci tebe sipila by som zradu. A ak nie tak mozno treba len cas.

kk77
7. aug 2017

Vobec sa nehanbi, praveze si to velmi pekne uprimne napisala. Neviem Ti poradit, len Ta chcem podporit a popriat vsetko vsetko dobre.

juliet86
7. aug 2017

@simici18 kolko mate rokov? Neberie nejake lieky?? Alebo zakazane latky nebodaj? Ja som raz bola vo vztahu s muzom co sa predavkovaval liekmi na predpis a mal z toho okrem inych aj tento problem. Moze byt za tym aj vazne ochorenie... tym by si ho mohla zmotivovat aby k lekarovi siel. Aj urologovi aj sexuologovi plus obvodnemu na komplet prehliadku. Ake je jeho zdravie mimo tohto? Fajci pije ma nadvahu? Sportuje??? Stresuje? Co robieva cez vikendy ked vypne? Robieva ti dobre inak? Aspon to mu navrhni. Netlac nanho ale dozaduj sa rieseni. Je sice pekne ze on neveri na vedu ale to nie je riesenie. Pokial to nejde nejaky problem je..

freduskamon
7. aug 2017

Netlacte na neho ani to nespominajte...uzivajte si kazdy den,je leto najlepsie obdobie na cokolvek...uzite si co sa da,vylety,akcie,pohodu a hlavne vela smiechu...mozno to netusite ale aj Vy ste sa iste zmenili...nechajte ho vydychnut...pre chlapa je to najcitlivejsia tema pokial ma o Vas stale zaujem ako ste pisali...najdolezitejsie je zacat od seba a Vy sa musite dostat do pohody...pokial Vam vravi ze Vas miluje tak tomu verte a uzivajte zivota a uvidite ze vsetko pride samo...;)

simici18
autor
7. aug 2017

@kk77 Ďakujem 🙂

@juliet86 - obaja máme 32 rokov. Neberie žiadne lieky, je zdravý a čo sa týka drog alebo alkoholu tak som si ním istá na viac ako 100% kedže pracuje práve v takej oblasti, ktorá pomáha ľuďom závislým od rôznych látok. čo sa týka športu, tak málokedy, ja pravidelne cvičím- už som mu veľakrát navrhla, aby to skúsil so mnou, niečo pre seba spravíme a aj sa zabavíme, zasmejeme sa na sebe, no nejako nechce. Cez víkend? Niekedy sa niekam vyberieme, ja zvyknem navariť, upratať a jeho nechám, aby si oddýchol. k ničomu ho nenútim. viem, že k lekárovi ho nedostanem, pretože on keď sa zatne, tak ho nepresvedčí nikto :(

eeffka
7. aug 2017

@simici18 bohuzial ak je pravda ze by aj chcel ale neda sa nic ine ako lekar/odbornik nepomoze... cim skor si uvedomi ze to nie je hanba tym lepsie pre vasu rodinu.

stastenka42
7. aug 2017

Niekedy to môže spôsobiť stres a v jeho prípade by som aj povedala že má psychicky blok.. už dopredu sa obáva že opäť zlyhá a on naozaj zlyhá.. myslím že u neho je to psychika.. skúste sa len mojkat a tak,nechci od neho sex a netlac na neho.. príde to samé..

0silvia0
7. aug 2017

@simici18 nerozumiem tejto vete: "Aj včera sme sa kvôli tomuto pohádali, zasa sa mu nedalo"
Prečo sa kvôli tomuto hádate? Veď ak aj má nejaký problém, hádkami urobíte ešte väčší blok. Toto je citlivá téma. Chlap cíti že sa od neho očakáva výkon a ešte viac bude v napätí a strese. Ak tvrdošijne odmieta ísť k odborníkovi, išla by som cestou netlačiť na pílu ale vyskúšať iné praktiky kde by sa uvoľnil a nemusel riešiť výkon... potom by sa uvidelo.

daninka2
7. aug 2017

@simici18 no pokial sa on sam neprida k rieseniu nepohnes tym. Potom uz jedine netlacit, nechat to plynut a snad sa to zlepsi casom.. mala som vztah s podobnym problemom, takze ta plne chapem

janinah
7. aug 2017

Okamzite nan prestan tlacit.robis viac zla ako osohu.nie vzdy je vsetko 100% idealne.predstav si seba na jeho mieste.nieco ti nemoze dat a ty nalihas.sice slusne ale naliehas.daj mu cas.sam to bude riesit ak uvidi.ze potrebuje odb.pomoc

zuzicka122
7. aug 2017

@simici18 suhlasim so zienkami co uz napisali vyssie, velmi citliva tema pre chlapa a este tazsie cim viac sa o tom chces rozpravat.... ja som si presla tiez niecim takym, a uz som sa asi s tym pomaly zmierila ze to nie je ako na zaciatku, ze kazdy druhy den, aj ked mi sex dost chyba... ale hlavne netlacit na pilu!!! podla mna to je unho stres z prace a plus tlak z tvojej strany.... nechaj ho vychladnut, vypnut a mozno pride on sam za tebou.... cim viac bude "neuspesnych pokusov" tym vacsi bude problem a blok v jeho hlave :(

bluka2
7. aug 2017

Na 32 r. teda velmi vyspely nie je. Mam zlomenu ruku, idem na röntgen. Mam psychicke potiaze, idem k psychologovi. Mam problem s penisom, tiez idem k sexuologovi. Hlavne ak sa moj problem dotyka aj ludi, ktorych mam rad - o to rychlejsie tam naklusam a hladam riesenia. Tiez by ste tu mali tolko pochopenia pre zenu, ktora rok s muzom nechce spat lebo ma povedzme mykozu, ale ku gynekologovi nechce? To by sme tu citali, ze chlap potrebuje prazdne gule a plny zaludok. Ona to nepotrebuje? S popisaneho znie ona velmi empaticky. Ja by som mu v klude povedala, ze ocakavam, ze to bude riesit a dala mu ultimatum.

bluka2
7. aug 2017

Z popisaneho*

bluka2
7. aug 2017

Porozumenie pre neho situaciu ocividne nezmenilo. Takto mozes zit roky tak ako posledny rok - chces to v 32r.?

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
7. aug 2017

Inak mozno je ten problem riesitelny jednym odberom krvi a spravne predpisanym liekom

verkom
7. aug 2017

No, musím povedat ze aj my sme prežívali nieco podobne... muz bol vystresovaný z prace, chodil skoro spat a kým ja som uložila dcérku a dostala sa k nemu do postele, spal jak drevo a nešlo ho presvedčiť aby sa zobudil, ked uz aj prišlo na sex tak u toho nič nebolo a ja som si myslela ze uz to pôjde iba dolu vodou, ALE teraz je sex znovu super a na dennej báze a ja som vďačná ze to takto dopadlo... a tu je návod ako sme to zvládli my, možno pomôže.. prestala som z toho robit vedu, nebavili sme sa o tom, nechala som ho nech ide do postele sam, vždy som sa na neho usmievala, hovorila mu aky ke úžasný a ako ho milujem a ze najlepsi manžel a otec na svete! Rozprávali sme sa o jeho práci, vždy ked prišiel domov, tak som z neho vytiahla všetky infošky ohľadom prace, aby sa mi vyrozprával, zo začiatku nechcel ale ja som sa stále vypytovala( tak ako? Mate niekoho nového v robote? Mas vela prace? Co si mal na obed? Ako kolegyňa? Ako kolega?)..... postupom času sa mu uľavilo vždy ked zo seba dostal stres a mohol sa vyrozprávať.... viem ze mu to velmi pomohlo, doteraz to takto robím, aby si do postele nebral tu frustráciu z prace... a potom som bola ja ten iniciátor a starala som sa o neho ako o kráľa... urobila som mu kúpeľ, sviečky, hudba, relax.... žiadny sex, ale neva... na další krát som urobila romantickú večeru pri sviečkach.... privítala som ho z prace namaľovaná, pekne oblečená, išli sme von na večeru, po práci som ho strpčila do vane a ja osobne som ho umyla, dotyky su veľký spúšťač, všetko s tym ze som nič neočakávala... bolo to akoby som ho nanovo zvádzala a balila.... vecer na uvoľnenie víno pred dobrým filmom a postupne sa začal odblokovavat... zo začiatku sme sex oživovali niečim pikantným a novým a teraz sme spolu vždy ked sa dá 🙂 všetko sa dá vyriešiť len netreba tlačiť ma pílu a smazit sa spríjemniť tomu druhému život! Neočakávať nič len ho hýčkať a starať sa o neho.... čakaj ze ro nebude hneď, daj mu tak mesiac, možno menej, možno viac, ale ak sa o neho budes úprimne zaujímať a starať sa tak to vyjde 🙂 ;)

simici18
autor
7. aug 2017

Dakujem baby, ja sa snažím na neho netlačiť, vždy som pri ňom. Skúsim to, že to chvíľku teda nechám tak a uvidím. Len mňa to veľmi trápi. Viem, že nemá žiadnu chorobu, pretože on takéto veci so mnou vždy rieši. Je mu z toho však smutno :(
@verkom - lenže čo ak som toto všetko už dlho robila? Presne to čo ty. Každý deň sa ho pýtam čo bolo v práci, čo má nové, na čom bude zajtra robiť...na projekty, ktoré má na starosti a dokonca ak musí niečo doma robiť, tak mu pomáham nech už má kľud. Veľakrát navarím, zapálim sviečky, nahovorím ho nech sa ideme poprechádzať. Vždy sa pýtam, že či nemá na niečo chuť a ak áno, tak mu to pripravím. Kým príde z práce nemusí nič robiť lebo ja všetko urobím. Veľakrát ho chcem namasírovať, ale on nechce. Veľakrát mu napustím vaňu a kúpim mu tie šumiace guličky do vane, umyjem ho. Veľakrát sa spolu sprchujeme, ale nič :( Ja sa snažím jesť zdravo, lebo ma to nejako chytilo, ale keď povie, že by si dal pizzu, tak už objednávam a dám si s ním len aby bol šťastný. Keď sme obchode, tak ako malému chlapcovi vždy poviem, že nech si niečo zoberie aby si doma pochutnal. Niekedy len kvôli nemu zbehnem do obchodu a idem mu niečo kúpiť, aby som ho len tak potešila. Stále mu hovorím ako veľmi ho milujem. Robím všetko pre to, aby bol pri mne šťastný a nič mu nechýbalo. Chce si kúpiť auto a nevie nájsť nič vhodné, tak sa snažím hľadať aj ja aj keď o tom nič neviem. On keď príde, tak už nič nemusí robiť. A pre toto som písala, že už netuším čo mám viacej robiť :(

bluka2
7. aug 2017

@simici18 Mas nejaku predstavu, ako dlho si takto schopna zit? Par mesiacov? Este dalsi rok? 5? Vecne?

blabla22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
blabla22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasa1310
7. aug 2017

a nie je náhodou na chlapov?

simici18
autor
7. aug 2017

@blabla22 to si nemyslím. Jemu vždy chýbalo práve to, že sa o neho doma mamina nestarala tak, ako o jeho brata. On bol vždy ten, ktorý ťahal za kratší koniec. Naopak, vždy hovorí, že je rád a vďačný za to všetko čo pre neho robím. On vie, že som starostlivá a nie len k nemu. Pre každého koho mám rada sa snažím všetko urobiť. Som proste už odmalička taká. V robote ma dokonca chváli, že čo pre neho robím - viem, to lebo s jeho kolegami mám aj ja dobrý vzťah a vždy všetko povedia. Už som skúšala aj opak, nerobila som nič z toho a vtedy mi povedal, že či ho ešte mám rada. Mal pocit ako keby som sa mu odďalovala. Vždy hovorí, že budem skvelé mama keď sa budem starať o deti, tak ako o neho.

blabla22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gab
7. aug 2017

@simici18 pises
On keď príde, tak už nič nemusí robiť
- no nechat niektore veci aj na jeho zopovednosti a chlapskej hrdosti, ja osobne si neviem dost dobre predstavit hladat auto pre chlapa, je to muzska zalezitost a toto by som isto prenechala na neho, nech mu to trva aj dlho aj mesiace, ale bude to jeho rozhodnutie, nech je z jeho strany prevaha muzskej energie, nieco co by mal zariadit a urobit aj on, nechaj niektore aktivity aj na neho, su muzi, co si chcu dokazovat, ze su chlapi...
a to ze nemôze je spôsobene blokom v hlave, mozno ma zdravotny problem a nechce o tom hovorit, hanbi sa, lebo je to velmi velmi citliva tema, take, ze ani tebe o tom nechce a nevie ako povedat, ak by s tym suhlasil ist na vysetrenie k urologovi , krvne vysetrenie, ci tam nie je zaciatok nejakej choroby a pod.

bluka2
7. aug 2017

@blabla22 Suhlasim, pre mna by to bol tiez turn-off, keby ma niekto tak prehnane obskakoval. Ale zas 5 rokov mu to nevadilo - mozno mu to nevadi akoby to vadilo nam - otazka je, ci sa posledny rok ta dynamika vztahu nezmenila. Z popisaneho je momentalne ten vztah vsetko ine ako rovnocenny, kazdopadne niektorym to tak vyhovuje. Hadam/teoria: Mozno jemu prestalo, ked v novej praci videl ako funguju vztahy kolegov a stal sa z neho zmyslanim trochu modernejsi chlap, ale este nechape, co sa to stalo a preco mu to zrazu nevyhovuje. Nieco sa tam asi zmenilo v jeho hlave, ak nema zdravotny problem. Cudujem sa ale, ze nema odvahu sa o tom otvorene porozpravat