Môj muž mrchavý
Ahojte. Potrebujem sa poradit… moj muz je mrchavy… ale zas ja neviem uz co si mam mysliet. Pozeram uz clanky ci nie som ja ta zla ta tyranka. Viete… som s nim od 16tich, mame dve deti, dvoch krasnych chlapcov. Pred asi dvomi rok i som si zacala uvedomovat, ze nieco nienje vporiadku. Manzel ma pravidelne nutil do sexu. A to aj povas mojho rizikoveho tehotenstva.. skoncila som kvoli krvacaniu kvoli sexu niekolkokrat v nemocnici… potom prislo vybratie maternice. Po operacii ma nutil vkuse do sexu, nasilu… drzal ma nutil nadaval, ze sa nestaram a vtedy som si zacala uvedomovat, ze ma drzi cely zivot na kratko. Uˇze cely zivotnooslucham a on si robi co chce. Ze som zanedbala vyherne dovolenky v praci, vecierky, posedenia s kamoskami, vlastne som dlho ziadne nemala lebo vsak to sa nepatri pˇked je zena zadana. Zacala som spravat inak, davat najavo, ze nechcem napr. Sex… ze ma nemoze nutit. No on vzdy chytal take hisaky, ze vsetko v byte lietalo. Riady, salky, hodiny, hracky… pol bytu rozbiteho. O mobiloch ani nevravim. To na srot… ja som v urcitom case zacala mat z neho strach a nechcela som sex ziadny len som mu zo strachu roztiahla nohy… tak prisli noci plne nadavok aka som ku… nastupila som do prace, tam pravidelne sms, slovne napadanie, ze tam mam nieco zo sefom. Musim vysvetlovat kazdu minutu zdrzania… on vzdy, ze to zviera som z neho spravila ja… ja zabto mozem. Nevenujem sa mu, nechcem sa s nim milovat, nedavam mu nehu… ale januzbsom schytala aj facku, aj mi vystipal telo, aj vytahal za vlasy…. Ja proste bojujem ale nedokazem… chcela by som mat znovu stastnu rodinu ale neviem sa preniest tym co rovi. Vzdy povie, ze mam posluchat. Ja uz som v takych stadiach, ze som drzala noz, ze budnon alebo ja. Moje deti to vidia. Maju ho radi aj on ich ale napriklad starsi ma uz z detskym mecom obranoval a to ma 7?rokov. Stale sa mu ospravedlnujem ked minublizi tak vsetko pouzije proti mne. Napriklad Pose inej zene, ze je puff z nej. Ja to zistim a on minza to nadava, ze ja som ku… spavam s kolegom, vsade trtkam… to nienje pravda. Nikdy som nikoho nemala. A este povie, ze k nej by som nikdy zly nebol 😞 ona je ina… tiez mu velakrat ked utoci skaredo vynadam. Poviem mu, ze je hajzel, ze ňho nenavidim.. ze nech zmizne… ale nikdy nie len tak. Neviem sa zoriwntovat. Mozem byt naozaj ja tyranka???
@matal2328 ale Ved Jasne ze on nechce aby si mala kamosky aby si zila normalne ty mas len posluchat bat sa ho ., kazdy normalny clovek ti povie odid od neho Ved to vie aj on. Preto ti “ kazia” vztah. Vas vztah je jedno velke 💩. A ty si ako nesvojpravna. No nikto to za teba nevyriesi . To mozes len ty. Ak nie koli sebe tak aspon koli detom, kraviny o ucitelkach a knihach im moze hovorit aj po rozvode o nic nepridu. Len tym ziskaju stastnu vyrovnanu mamu. To potrebuju najviac .
Darmo ti tu piseme ty si pockas kym Ta raz prizabije alebo syn vyrastie a da mu po zobaku popripade horsie . . Mas len jeden zivot a nicis ho 3 ludom Mozno aj viac buducim nevestam a vnucatam. Tvoji synovia vas budu oboch neznasat pre toto .. jeho ze je tyran a teba ze to tolerujes. Takto chces zit?
Uz tu niekto pisal aj v manzelstve existuje trestny cin znasilnenia. Otazne je jeho dokazanie. Kazdopadne si to nema co dovolit k tebe aj ako zene a manzelke. Deti nebudu mat dobry start a priklad do zivota. V podstate sa stavaju takym istym clovekom.
Takto chces dopadnut?
Znicis zivot sebe, aj detim. zber nohy na plecia s utekaj…
https://www.joj.sk/v-siedmom-nebi/novinky/50688...
@matal2328 uff, toto je ozaj zlé. Odíď aj s deťmi čo najskôr. Už len kvôli tým deťom. Nebudete to mať ľahké. Z toho, čo popisuješ si myslím, že sa vás nebude chcieť vzdať a ak mu povieš, že sa rozvádzaš, je schopný ublížiť tebe aj deťom z presvedčenia, že ak vás nebude mať on, tak nikto. Najlepšie si v práci, alebo cez nejakú kamarátku, tak aby nemal možnosť zistiť, aké informácie hľadáš, nájdi kontakt na nejakú blízku organizáciu pomáhajúcu týraným ženám. Držím vám palce.
@matal2328 ja si myslím že je zbytočné tu vôbec niečo písať lebo ty s ním aj tak zostaneš ešte dlhé roky. Alebo minimálne dovtedy dokedy ti naozaj neublíži. Píšeš že dobre zarábaš a vieš sa postarať o teba aj o deti. Tak čo ti dáva tento chlap? Že sa venuje deťom? Ale veď to by mal každý otec to nie je žiadna pridaná hodnota. To čo si vymenovala že by si chcela sú veci, ktoré v bežných vzťahoch ľudia ani neriešia. Neriešim či môžem ísť s kamarátkami, proste sa zoberiem a idem. Neriešim kedy prídem domov, som dospelá tak prídem kedy ja chcem. Mužovi o tom samozrejme poviem nech sa o mňa nebojí ale to je celé. Hovoríš o sebe ale čo tie tvoje deti. Ako myslíš že vyrastajú a čo z nich bude? Keď nevieš odísť kvôli sebe tak aspoň kvôli deťom.
@matal2328 Kvoli detom by si mala odist, najdi na to slu, oslov nejake organizacie pre tyrane zeny, pomozu ti tvoju situaciu pochopit. Tvoje deti si budu tak ci tak vsetko pamatat, musis im dat teraz dobry a silny vzor. To co citis je stockholmsky syndrom, ked rukojemnik zacne ospravedlnovat konanie unoscu. Toto je podobne, tak velmi ti je ublizovane, ze stracas sebahodnotu a vedomie, kto vlastne si. Tak isto tie vyhrazky smrtou, to presne je sposob, ako si ta udrzat. Ak to robi i voci detom, to je orave to, co nesmies dovolit. Deti lubia rodicov nech su aki su, ten sialeny strach, co prezivaju z jeho chovania sa navzdy na nich moze odrazit. Naozaj, vyhladaj pomoc, vyhladaj nejaku organizaciu pre tyrane zeny, oni ti pomozu urobit prvy krok. A budes potom silnesia na tie dalsie kroky k samostatnosti. Nech sa vyhraza kolko chce, jeho zivot, jeho rozhodnutia. Viem ze sa moze vyostrit nasilie, hovor o tom aj s blizkymi, kamaratmi, na vystahovanie si niekoho zavolaj a pod...
@matal2328 nevieš sa dokopať odísť?! Veď kvôli tvojim deťom !!!! Ako môže jedna žena dopustiť aby takto vyrastali deti a pokaziť im život. Zbaľte sa, odíďte a žite konečne normálne a šťastne. Hentoho chudáka, tú atrapu chlapa, blázna, tyrana, ktorý sa určite nikdy nezabije, nechaj tak. Máš preboha jeden život! Tvoje deti majú jedno detstvo a ty im ho takto ničíš!!! Čo z nich vychováš, keď s ním zostanete? Už včera bolo neskoro odísť. Hnusíte sa mi obaja, aj ty svojou nečinnosťou a neschopnosťou uprednostniť šťastie svojich detí pred tým tvojim kktom!!!
Toto je hrozne nepríjemné čítať, ale dobre vám radíme.... Ak máte kam a z čoho, pobalte seba aj deti a odidte okamzite. Požiadajte o pomoc svoju rodinu, neváhajte uz. Hľadajte možnosti ako zmeniť tento stav a nenechajte sa ním už ovplyvňovať. Ten chlap je odpad spoločnosti a neverím ze je dobrý, starostlivy otec.... Ste matka, zodpovedná za svoje deti tak ich z tohto cirkusu čim skôr zoberte do bezpečia. Šťastnú rodinu s nim po tom všetkom už mať nebudete, ale vy a vaše deti môžte ešte žiť v kľude a pokoji. Drzim vám palce veľmi
Preč, preč, PREČ! veď to je na trestné oznámenie! 😟 Prosím, zober seba a deti a vypadnite odtiaľ pokým sa niečo nestane (tým nechcem povedať, že by sa uz nedialo). Synovia ti podrastu a budeš tam mať despotu a dvoch adolescentov v jednom ringu, dozabíjate sa tam.
To, čo opisuješ je v podstate znásilňovanie. Ak ste spolu od 16, je pre teba asi ťažké si predstaviť že takto život s mužom nevyzerá ale ver mi že nie. Ozajstný muž by ťa nikdy k sexu nenútil či už slovne alebo fyzicky. Nemal by potrebu ti nadávať a falošne ťa obviňovať. Bohužiaľ, natrafila si na narušeného psychopata v mladom veku, keď si si na to ešte nevedela dať pozor ale teraz si dospelá žena, matka dvoch detí. Nedovoľ tomu zverovi aby ti zo synov urobil to čím je on sám. Sama si povedala - tvoje deti to vidia. V rodine máme jeden žiarivý príklad toho ako to vyzerá, keď "deťmi vidia" - matka týraná nielen manželom ale i synom, ktorý ju okráda, slovne vulgárne napáda, ohrozuje na zdraví ak.l nie je po jeho.
Utekajte odtiaľ preč. Máš prácu a prostriedky, nemáš na čo čakať. A zvážila by som aj to trestné oznámenie..... Nech ho zavrú, debila. Držím veľmi palce a prajem skoré vyslobodenie 🍀🍀🍀🍀🍀
Si tyrana zena, tvoje deti su tyrane deti.
Kontaktuj pravnika, ukladaj vsetky vyhrazky od neho, urob plan a odid za pritomnosti niekoho. Lavina sa este len spusti a bude to boj. Vydrz. Pri akomkolvek utoku kontaktuj policiu. Nech je zaznam. Najdi si psychologa.
Strasne ti drzim palce, aj tvojim detom na pokojny zivit, ktory si zasluzite! A nie je to tvoja hanba, je to JEHO hanba! Neboj sa pravnikovy, socialke, policii povedat vsetko. Patri do basy!
@matal2328 ahoj, co najskôr, napríklad zajtra volaj linky pomoci pre týrané ženy, napríklad túto https://www.gender.gov.sk/zastavmenasilie/2015/... Nechaj si poradiť. Ty už si taká zmanipulovana a zahnana do kúta, ze nedokážeš používať vlastný rozum. Nenechaj si takto zničiť život sebe, ani svojim deťom. Život máme len jeden. A deti si musíme chrániť a len ty ich dokážeš ochrániť. Prosím ťa, napíš nám sem, ako si postupovala, ako si to riešila, my ta tu podporíme. Veľmi ti želám aby si na tú linku zavolala. Si dobrý človek, zaslúžiš si normálny život, dokážeš to. Tvoj muž bohužiaľ v poriadku nie je, jemu dokáže pomôcť len psychiater. Dovtedy by mal byť od vás co najďalej. Nevzdávaj sa prosím svojich predstáv o normálnom živote,bojuj, prvý krok je vždy ťažký, ale musíš ho urobiť, aby sa veci začali meniť k lepšiemu.
Žena, okamžite preč! Bez rozmýšľania, podať trestné oznámenie a hoci aj do azyliveho domu, ale ani minútu už byť s tým šialencom.Si ukážkový prípad týrané a zmanipulovanej zneužívanej ženy.
A ze sa zabije? Kľudne, nech to urobi. To by bolo asi najlepšie pre každého. Ale takú radosť on svetu neurobí..také typy sa príliš milujú, to sú len demonštrativne primitívne vyhrazky
Dufam vsetky tie jeho stavy, vyhrazky,urazky sms a fotky jak sa ide zabit pofotene a niekde ulozene ked tak rad rozbija telefony. Chujisko , potrebuje z toho okna postrcit
@matal2328 nie je ok, ma psychické problémy, ktoré by mal riešiť. Uvedom si, že na celej vašej rodine si dokazuje svoje ego, že je pán tvorstva, pretože v princípe sa cíti menejcenny. S najväčšou pravdepodobnosťou to prameni z jeho detstva, kde boli tiež problémy. Chceš aby sa z tvojich deti stali rovnaké zvery ako je on? Neboj sa, on sa nikdy nezabije. Tým ta len vydiera. Čo myslíš o čo prídu tvoji synovia, ak by ste odišli? Konečne nebudú mat každý deň jeho sprosté správanie pred očami a ty budeš v klude a robiť co potrebujes a chceš. Ešte dokážeš svojim deťom zmeniť detstvo a aj život, nemáš nad čím premýšľať a odíď.
@matal2328 boze. Vyrazila si mi dych. Prepac, ale tvoj muz je psychopat. No len neviem ci svojou povahou, alebo diagnozou.manipulator riadny. Pane boze co ta pri nom drzi. Utekaj. Naozaj si malo pri nom este zazila? Uplne ta znicil, nie si schopna odist. Vyhraza sa skanim pod vlak? Naozaj si myslis, ze by to urobil? Nie. Len ti pekne hra na city a vydiera ta aby si neodisla. Spametaj sa. Ved mas deti.to chces, aby takto vyrastali. Toto videli? Ved budu ako on. Prosim ta odid, najdu silu kvoli detom a odid.
@matal2328 no HLAVNE, ze mate 2 krasne deti. Mas z neho vymyty mozog. Nenechaj sa nim manipulovat, neospravedlnuj sa, mas pravdu. On ma tu svoju, manipulativnu. Tu nebudes stastna. Nechat deti nech vidia ako otec ponizuje mamu.
Neviem, co znamena mrchavy, ale tvoj muz je cisty manipulativny naruseny clovek
Inak uz len skrz deti chod prec , synovia to budu brat ako normalne spravanie v zivote 👀
Tak to je hrozné. To prečo si s ním? Ja som sa zhrozila ,ze ťa nutil sexu po operácii. Alebo si mala rizikové tehotenstvo aj v tedy ťa nutil. To si už vtedy si mala zbalit kufre a odísť od neho.
@matal2328 pokial to nezacnes riesit ihned, nebudes to riesit nikdy. Si absolutne zdeptana zmanipulovana týrana zena! Ak si s tymto ko… idiotom cely zivot tak sa necudujem ze nevies ake to maju ine zeny. Tvoj chlap je uplny magor. Drzi ta prec od vsetkych aby si toto co mas doma niekde nevytrubila a on nesiel sediet do basy! Myslis ze preco nechce aby si mala kamosky? To ze ziarli znamena ze nema ciste svedomie a podvadza ta/ takmer vzdy to tak je.
OKAMZITE SA POSTAV NA NOHY, zbal jeho alebo seba s detmi a odchod!!!! V tvojom meste sa najde akekolvek centrum kde ti pomozu. Alebo chod k rodine. Clovek co krici ze sa zabije to aj malokedy spravi. On je chory a potrebu pomoc.
Tresne ciny ktore na vas pacha
-znasilnovanie
-obmedzovanie slobody
-psychicke tyranie
-fyzicke tyranie
-vydieranie
To je len to malo z toho co si napisala podla mna.
Ziadna normalna zena nema doma ani jedno z toho- spytaj sa par kamosiek! Ak tuzis po normalnom zivote je to super! Mozes ho mat ihned! Ked odides… podas trestne oznamenie, s detmi sam nebude, aspon isty cas mu to sud myslim nedovoli, do opatery nehrozi aby ich dostal to sa bat nemusis. Deti su vzdy s matkou. A ak sa zabije… nebude to tvoja vina ale vina jeho chorej mysle, pamataj! A pamataj na svojich synov, lebo tym ze dobolis aby sa na toto kukali vychovas z nich takych istych debilov ako je tvoj muz, ak uz nie je neskoro…
@larisa a tam to začalo, že zistil, ze si s ňou môže robiť čo chce..že je ako babka bez názoru a, ak by názor mala hneď jej ho bude vyčítať to by si dopustila, rodinu nás rada ..veď to robí, keď spomenie svoju rodinu
@matal2328 ja Ti to poviem na tvrdo žiadne omáčky okolo toho vyzeráš byť rozumná, ale pod vplyvom psychopata
Tvoje deti to vidia, takže sa budú správať rovnako ako ich otec ten tiež videl otca v detstve v takejto póze a, keď Ťa nebude týrať muž môže stať týrať syn a ešte len potom budeš plakať aký život žiješ a pripravila si pre deti..m
Buď raz chytis nervy za tie poníženia a pichnes ho ty
Alebo syn, keď podrastie..
Toto nikdy nedopadne dobre ja viem, že sa bojíš neboj sa takýto chlapi sa majú radi nič si nespraví potrebuje v tebe vyvolať iba pocit viny čo sa mu veľmi dobre darí.On potrebuje niekoho dirigovať, zosmiesnovat mať nad ním moc a ty si sa nechala....asi si mala rovnako zllvlastnu mamu čo otca pred ktorými si mala rešpekt a musela poslúchať
Ale ty máš šancu to zmeniť a byť šťastná s deťmi nedovol, aby si ľudia na Vás ukazovali prstami a všetci hovorili muž ju týral a ona si to celý život nechala:(všetko čo píšeš, že by si rada robila môžeš ...máš to v svojich rukách...k psychologicke treba chodiť dalej ty si oveľa silnejšia ako myslis a kvôli deťom to musíš spraviť!Máš povinnosť chrániť deti.moja kamarátka bola týraná skôr slovne neskôr aj fyzicky...mala 2 VŠ inteligentná žena on tiež vysokopostavený chlap...postup bol, že si všetky nahrávky odkladala a, keď to bolo neúnosné išla na políciu s modrinou a papierom od lekára, že dostala po ústach.Nasledne žiadosť o rozvod odišla z domácností s mužom ani slovo iba deťoch, ktoré si brával na víkend.Bola na tom už zle nespavala, bolesti brucha nervozita, že má prísť domov chodila k psychologické...jasné, že to nebolo z mesiaca na mesiac, ale pomaly zistila, že sa nezmení, že je jeho fackovaci panák tiež to chcela zachovať kvôli deťom.Teraz najstarší má 13r a emočne je úplne plochy povedala, že jej mocná mora je, že bude ako otec
Vyhovorka, ze kvoli detom s nim zostavas.. no neviem, prave kvoli detom by si mala odist. Co to budu mat deti za vzor do zivota, ak denno denne vidia taketo teatra. Vyrastu z nich dusevni mrzaci a pokazis zivot dalsim zenam a detom (manzelkam a detom tvojich deti).
Ziadna zena by nemala dovolit, aby sa k nej chlap takto spraval. A uz toboz nie, aby to videli deti.
@qetka toto som nevidela, ale v Čechách bol tiež rozhovor s týranoi ženou, pár týždňov po nakrúcaní si vzala život.
@matal2328 toto je peklo na zemi a nie život. Okamžite vyhľadať pomoc, alebo niekoho kto ti pomôže to dotiahnuť do konca. Do štátneho konca....a mne keby sa taký chrapúň vyhrážal že si vezme život, idem ho na tie koľajnice uviazať sama. Lebo on život vzal tebe. A keď to neurobíš deti budú trpieť a robiť to isté, čo on tebe.. veď už teraz má starší syn dobrý vzor.
A aby ťa dieťa bránilo? Tiež som to robila a ver tomu, láska k otcovi rýchle vypršala. Jeho smrť bola našim vykúpením. Ale nečakaj tak dlho.
@rakahaka ja mam kamosky ale ked chceme sa stretnut napriklad u niektorej aj s detmi a dat si pohar vinka, pokecat tak si pred tym prejdem peklom ako uprednostnujem ich a a nkoniec tam aj hromadne sexujeme. Oni ma nutia odist len aj mi podavaju pomocnu ruku. Vedia o tom hoci nie o vsetkom. Neviem sama neviem preco neodidem hned… z niehcoho mam strach. Neviem to opisat len proste neviem nabrat odvahu…
@matal2328 keď sa dokážeš postarať o deti neváhaj a choď,bude to lepšie pre nich a aj pre teba... K tomu, že dá chce zabiť, jo keby ozaj chcel urobí to a nebude o tom všetkých informovať.... Mala som takého čo sa ku mne správal podobne a pravidelne minimálne raz do týždňa buchol dverami, že sa ide zabiť... Zaliezol do krčmy a o pár hodín bol späť bez ujmy na zdraví, maximálne mal rozbitú papuľu, ale to si zakaždým sám zaslúžil
@matal2328 Kvôli svojmu strachu nicus život svojim deťom, tak ako tvoj manžel ničí život tebe. Lenže ty si dospelá, svojprávna, v podstate je to tvoja vec. Ale čo deti? Prečo pripustil ako matka, aby žili takýto život? Oni to nemôžu zmeniť, tak prečo nechceš pre ne lepší život? Neveríš si a tvoj muž - psychopat sa v tom vyžíva a deti raz skončia v rukách odborníka, lebo žijú v narusenom, chorom prostredí. Toto chceš, takýto život si zaslúžia tvoje deti?

@matal2328 Tu Ti davame radu, ze treba z tohto vztahu von. Je nevyrovnany clovek a taky nedokaze milovat... Nema podla mna ani zmysel mu nieco vysvetlovat. Ak Ti ublizuje treba sa o tom porozpravat s pravnikom...on Ti poradi ako dalej...Vase deti zdepta skor Vas vztah a napata atmosfera doma ako to, ze budu vyrastat bez otca.. radsej ziadny otec ako necitlivy manipulator.