Môj muž sa so mnou nechce rozprávať
Viem že chlapi nie sú veľmi na reči ale môj muž so mnou prehodí pár viet cez deň. Keď začnem nejakú tému, odpovie jednou vetou. Ked sa opýtam prečo sa nechce rozprávať vraj o blbostiach občas ich nazve chujoviny sa mu nechce rozprávať. Pritom mu hovorím bežné veci ako čo v práci, kam pôjdeme cez víkend, čo deti v škole. Strašné ma uráža keď povie, že to ju blbosti, veľmi ma tým ponižuje. Keď sa opýtam o čom sa chce rozprávať vraj o niečom normálnom ale nevie čo to má byť. Nie je to žiadny introvert, pri známych je ukecany až až. Prídem z roboty a obchádzanie sa ako cudzí. S vami muži prehodila cez deň viac ako pár slov?
"Vraj" dostal ponuku v Esete. Dobre to znie. A preco odmietol?
Vies co absolutne by som mu neverila. Od kedy sa takto povysenecky sprava? Dost divne lipnuť na tom aby vsetci vedeli ze som mudry,uspesny. Chore
@pralinka25 asi áno, po novom roku chce dať v práci výpoveď a zalozit si firmu s kamošom. Robiť školenia, programovať, robiť web stránky, analyzovať atď
Deti dedia inteligenciu po matke, nie po otcovi. Vedci zistili, že gény inteligencie sú uložené v chromozóme X. Keďže ženy majú tieto chromozómy dva a muži len jeden, je dvakrát väčšia pravdepodobnosť, že dieťa bude tak inteligentné, ako je aj jeho mama.
@cakemama obe deti sú šikovné, starší chodí na matematické olympiády. Vždy po úspechu povie že vyhral vďaka tatovi lebo po ňom zdedil rozum.
no vyzera ze po tatovi zdedil aj nafukanost... ma bohuzial priklad.
Deti sú už naockovane jeho tliachaninami, prepáč, ale pre mňa takýto človek, ktorý si robí IQ testy a vyhlasuje, že je najmúdrejší je úbožiak, ponižuje ťa a učí to aj tvoje deti, čo by mi vadilo ak by sa takto vyjadrovali...on asi nevie čo je EQ však?
Ja mám informatika introverta, robí z domu a ja som na RD … čiže my sme spolu 24/7 a teda, stále niečo drkoceme. Aj keď má veľa práce a vidím, že je v strese, aj vtedy si nájde aspoň večer čas a porozpráva mi niečo. Ja osobne poznám všetkých jeho kolegov, ja mám nejakých kamošov on má nejakých, ale už sme sa navzájom pozoznamovali, takže vieme o koho ide, keď ich spomíname, s viacerými sa aj stretávame. Jeho práca je veľmi technická, tej moc nerozumiem, to mi len sem tam niečo tak jednoducho povie, keď sa deje niečo vážne, ale o kolegoch mi stále niečo hovorí … ale vravím, ja ich poznám osobne, aj ich rodiny. A dosť riešime deti a taký ten bežný provoz. A občas si otvoríme fľašu vína a len tak si pofilozofujeme o hocičom 🤷♀️.
Z Tvojich detí vyrastie to, čo je Tvoj muž,ked im toto stále vštepuje do hlavy...Má sa ich budúca žena na čo tešiť...
To, že Tvoj syn vždy po úspechu povie, že vyhral vďaka tatkovi, lebo po ňom zdedil rozum, musíš okamžite zastaviť! To je choré!!!
@negymama
Áno, keď sa bavíme o inteligencii, tak je medzi nimi jeden chalan a ten je extrémne inteligentný, on už na výške prevyšoval vysoko celý ročník, všetci k nemu vzhliadali … a teda je to jeden z najmilších a najláskavejších ľudí, akého som kedy stretla. Rozhodne sa nechvasce svojím IQ.
Tak ked nabuduce bude chciet hovorit on o niecom, tak mu povedz, ze o chujovinach sa nechces bavit. Urobis to par krat a mozno pochopi. Ked nie, nema zmysel s nim viest akykolvek rozhovor.
@yoxinka my tiez jedneho takeho pozname, byvaly kolega, pracuje pre velku Nemecku spolocnost, chodi na projekty do celeho sveta, super odbornik - o jeho zarobkoch aj pomlcim, v podstate by uz ani pracovat nemusel. on, jeho deti, zena posobia ako uplne normalni nezazobani skromni ludia, ziadne chvastanie a snobizmus, on vzdy vysmiaty, srdecny, stedry... ako samozrejme vie svoju cenu je hrdy na to co vie a ovlada, ale v beznom zivote to nemusi nikomu okate prezentovat a povysovat sa.
Tak na toho top informatika na Slovensku by som sa teda rada pozrela 😂😂😂. Nechápem, ako to môže niekto takto o sebe povedať. Môj pracuje dlhodobo pre zahraničných klientov, teraz najviac Rakúsko, Nemecko, ale aj USA, Anglicko … perfektne hovorí viacerými jazykmi, nikdy však nespomínal, žeby bol top informatik ani žiaden podobný dríst 😉.
@yoxinka Môj o sebe už roky hovorí že je top informatik aj nie najlepší na Slovensku.
@yoxinka môj tiež pracuje pre zahraničných, ja netvrdím že nie je šikovný. Vraj ovláda všetky programovacie jazyky. Ale nepáči sa mi to vyvysovanie nad ostatnými. Menej vzdelaný človek je pre neho (s) prostý.
Ja som pred odchodom samozrejme ten napad s ulohami myslela skor ako vtip. Manzelia by totiz nemali sutazit, ale spolupracovat a najst spolocnu rec. Tvoj manzel vidi len seba, bohuzial toto zacnu (v podstate uz zacali) kopirovat deti. Chcem dufat, ze detom casom docvakne, ako to je s tym podedenym rozumom, ale moze sa stat aj to, ze nedocvakne a toto by ta mrzelo isto viac, ako to, ze on sa s tebou bavi ako s menejcennou (aj ked to boli velmi, to som si ista). Ja by som to vyskusala najskor tak, ze by som mu dala ochutnat jeho medicinu, ak to ale nepochopi, tak by som uvazovala nad nejakou parovou terapiou-otazka je, ci pan dokonaly by na take nieco pristupil. V kazdom pripade, mysli viac na seba, deti uz budu coraz samostatnejsie, chod niekde cvicit, alebo na jazykovy kurz, alebo len tak na kavu s kamoskami a nech sa aj pan dokonaly postara napr. o veceru, alebo sa postara len o deti, proste nech ukaze aky je top. A Ty si skus viac verit.
Ja by som mi na to povedala len že IQ nič neznamená keď nie je rozumný.
Jeho reakcie a slova svedcia o nim, nie o tebe. To, ze jeho jedneho nezaujimaju veci, o ktorCh sa chces bavit... Neries. Nedozrel na to. Neznamena to, ze si to blbosti, co ta trapi. Vyrozpravaj sa kamoskam. Par dni by som mala "tichu domácnosť" - absolutne by son sa k nemu neozyvala... A na jeho otazky odpovedala - ty by si to aj tak nepochopil. Prist z prace neskor je vynikajuci naoad. Alebo prist domov, najest sa, a ist znova niekam az do vecera. Nie, aby si jemu nieco ukazala a dokazovala. Ale preto, aby si sa ty mohla nielomu vRozravat. Mame, kamoske...
Tak ešte takto to skúsim napísať. Tých IT sfér je fakt že celkom dosť, to by ten tvoj génius mohol vedieť. Preto mi príde hrozne odveci povedať, že je top informatik na Slovensku, lebo to akoby nejaký doktor povie, že on je top doktor na Slovensku, čo môže byť v konkrétnej oblasti, ale isto nie celkovo. Môže byť špičkový gynekológ, ale operovať koleno by si mu nedala. Veci, ktorú robí môj muž sa na takejto špičkovej úrovni u nás venuje asi 15 ľudí, väčšina sú jeho najbližší kolegovia, on to vie, oni to vedia všetci, ale ani jeden z nich by si nedovolil povedať, že je top informatik na Slovensku, lebo vedia, že sú v tejto sfére oblasti, v ktorých sú lepší iní. Preto už len keď niekto tvrdí, že je najlepší informatik na Slovensku, tak sa len zasmejem, lebo to svedčí tak akurát o jeho malosti a stavím sa, že by sa našlo celkom dosť takých, ktorí by toho tvojho supermana strčili do vrecka.
Mňa by ináč dosť zaujímalo, keď si stále robí IQ testy, že koľko mu to IQ teda vychádza. Len tak, pre zaujímavosť.
Akurát som kdesi nedavno citala clanok, ze deti dedia inteligenciu po mame 😉 skus pogooglit a splechni mu to do tvare. Inak, vysoke IQ nie je az take pozehnanie, prave pre to, ze skutočne ti ludia maju problem s EQ casto.. a staci, že stretnu v zivote cloveka, ktory ma ich iq vies kde, za to mu daju pocitit, ze je to jednoducho necitlivy hnup a vnutri padaju zo svojho piedestalu. Navonok to ale v zivote nepriznaju, naopak, budu sa vyvysovat, aby nemuseli pracovat na svojej slabej stranke
.. Mozno prave to ho mas naucit ty ❤ ze nie je dolezite, kolko ma iq, ale ci ma laskave srdce... a ze ked sa sprava ako chuj, tak ziadny papier z mensy to nezachrani
Túto kategóriu poznám - zakomplexovaný chudák. Má pomerne dobrú robotu, ale zas nič také, že spadnem zo stoličky z toho, chcel by viac, možno sa nedarí alebo z niečoho pramení tá potreba sa vyvyšovať tým, že druhého podkopáva. A robiť si tie IQ testy 🤣
Tiež som mala takého, že keď som pracovala na univerzite, nebola to preňho normálna práca. Hovoril o mojej kariére, ktorá nezačala 😂 keďže bol o 10 rokov starší, zarábal asi 2 x viac a hrozne na koni z toho bol, ale myslím, že som ho už predbehla (je mi to jedno...len spätne je ten výsmech medzi riadkami taký smiešny). Aspoň, že dieťa nema také múdrosti v hlave, že má múdrosť od neho a ja som ten debil. Tvoj robí to isté. Dala som mu pomerne skoro zbohom a tiež by som ti to odporúčala, lebo fakt nemyslím, že niečo také ako rešpekt sa dá naučiť a zmeniť. Už sa nesnaží, môžeš to zabaliť podľa mňa.

@tenerifka len môj muž považuje za tliachanie aj keď mu poviem ako bolo v práci a kde pôjdeme cez víkend