icon

Môj muž sľúbil švagrine kočík

20. dec 2021

ahoj, švagriná je tehotna a moj muz, jej nasluboval kociar bez toho aby sa somnou o tom porozpraval.. problem je v tom, ze my sme boli obe tehotne tento rok, obe sme potratili cca s rozdielom 2 tyzdne, ona ani nevedela ako otehotnela, nam s muzom sa podarilo po 2 rokoch snazenia, preto to bolo pre mna hrozne tazke a stale je.. medzitym ona otehotnela zas a uz coskoro rodi... my sa stale snazime o babo a verim, ze čoskoro sa nam podari a nie som zmierena s tym, ze jej mam dat kociar, pretoze ja este jedno dieta chcem, ine by to bolo, keby som uz deti nechcela, tak jej posuniem kociar v pohode...my sme si ho kúpili sami, bol kupovany uplne novy a nikto nam s nicim nepomohol, co sa tyka vybavy, tak mi to pride nefer... som divna, ze jej nechcem dat nase veci, ktoré ešte chcem pre nase dalsie dieta??

benit
20. dec 2021

Ja by som nepozicala. Kopec veci som dala sestre, dalsie sme neplanovali. Vsetko v top stave, ked som to videla, ake to bolo znicene az ma ❤zabolelo. Nic ju to nestalo, tak k tomu aj pristupovala. Kocik by som teda fakt nikomu nepoziciavala keby som planovala este dieta.

autor
20. dec 2021

@klip0 ja uz ani tie body nemam, tie som po potrate dala kamoske, nemohla som na nich pozerat, tak som si nechala jednu malu tasku... body si viem dokupit, nie je to velka palka, ale kocik je..

fliacik
20. dec 2021

@elementissa No, taký kočík nie je lacná záležitosť a veľmi rýchlo sa ničí, či už opotrebované kolieska, škrabance na konštrukcii, dierky po rôznych mašličkách... A každý máme k veciam iný prístup, niekto si ich stráži ako oko v hlave, iný nedbá, obzlášť, ak ich nemusel financovať. Keby ďalšie bábätko neplánovali, iste by neriešila a ochotne požičala či podarovala. Ale čo ak o pár týždňov otehotnie, čo si ho pôjde trápne pýtať nazad? Bola by to ešte trápnejšia situácia než teraz. A nechápem, prečo by jej ho mala len tak darovať, ako niektoré radia, s tým, že si neskôr zabezpečí iný. Prečo? Švagriná je slobodná matka alebo sociálny prípad? Ona si nevie kúpiť, čo pre dieťa potrebuje? To by bola, samozrejme, iná situácia. Ale ak nie je, nik nemá povinnosť jej zabezpečiť kompletnú výbavu. Okrem toho, je hnusné povedať niekomu, kto prišiel o dieťa, že závidí. Neviem, či poznáš takéto pocity, ja áno. A skús sa dívať na tehotné ženy a šťastné matky s bábätkami, keď Tvoje náručie ostalo prázdne. Verím, že pre jej psychiku by muselo byť extrémne ťažké dívať sa, ako sa v jej kočíku vozí iné bábätko, keď to jej nemalo dopriate sa narodiť. To nie je o závisti, to je smútok, pocit prázdna. Má dosť čo robiť, keď denne vidí jej tehotenské bruško a im sa nedarí. Toto pozná každá žena, ktorá prišla o dieťa a chce to čas, kým sa s tým vyrovná.

lenka2232
20. dec 2021

Napis svagrine ty. Nech sa nehneva,ale ze kocik jej nedas,nakolko vy planujete dalsie babatko a nebudes kupovat dalsi,pretoze je to vacsia financna polozka. Povedz,ze muz to povedal bez rozmyslu

irusa
20. dec 2021

@fliacik ešte by som aj dodala..kočík ma hodnotu... a ak ho autorka nevyužije stále ho môže predať ...ak ho požičia samozrejme stráca na hodnote...autorka nie je povinná niečo požičiavať, ak čakajú dieťa, tak nech si zabezpečia výbavu...ja mám dve detí a všetko som si musela kupovať sama..nikto mi nič nedal, takže aj veci po deťoch ja ponúkam na bazáre..ak niečo posuniem , tak doložím a kúpim čo aktuálne potrebujem...neskladujem ...a nie som charita...asi som lakomá, no ja nevidím dôvod ( síce viac krát som so začiatku posunula ,, nové veci,, po staršom synovi , nakoľko rozdiel mám medzi deťmi 10 rokov...vrátil sa mi totálny fľakatý a deravý bordel...kupovala som pre mladšieho nanovo

ellemell
20. dec 2021

Ak si s tým proste neni stotožnená tak mu to proste povedz. Ono to možno ani tak nie je o peniazoch, ale skôr o niečom citovom. Požičať on sa ti nevráti v takom stave v akom ho máš teraz, takže ak by, skôr jej ho normálne dať alebo ešte lepšie predať

vlada41
20. dec 2021

ahoj, ja ti poviem pohlad trochu z inej strany. na prvej materskej sme kupili auto pre mna, ktore som si vybrala ja - z druhej ruky, ale super. ked materska skoncila a vratila som sa naspat do prace, dostala som firemne auto. ale toto moje som si stale nechavala, ved na druhu matersku. o jedno dieta sme prisli a na dalsie dlho cakali. po 5 rokoch cakania som si v jeden den povedala dost a auto predala. dalsi mesiac som otehotnela. dnes sa smejem, ze mozno stacilo prestat sa na to upinat roznymi sposobmi a nechat to na prirodu. chapem, ze v tomto pripade nejde o predaj, ale o pozicanie a sama viem v akom stave sa veci vracaju. ale ja by som aj pod tymto rizikom kocik pozicala, mozno otehotnies za mesiac a mozno za 3 roky a ver mi, tvoja radost z toho, ze si opat tehotna prevazi aj pozicany kocik. kazdopadne prajem, nech sa vam zadari cim skor!

paulinam99
20. dec 2021

Tak jej ho len požičte s tým, že ak by sa zadarilo Vám s bábom, tak by Vám ho hneď vrátila a musela by si kúpiť sama nový.

lukina20
20. dec 2021

ja by som napisala alebo zavolala, ze nech sa nehneva, ale vy este planujete dalsie dieta, cize by si si vybavicku velmi rada nechala v takom stave v akom ju mas teraz...
svagrina nech si kocik kupi sama, alebo zhana niekde inde.
ked chce kocik zadarmo, nech si ho zhana sama... po bazaroch je milion inzeratov, ze podaruju kocik za odvoz. nie si povinna im ho posunut.

tianna
20. dec 2021

Veď ak budeš mať ďalšie bábätko dostanes príspevok pri narodení dieťatka dosť vysoký na to aby si kúpila nový kočiarik a ešte ti aj celkom dosť ostalo.. my sme kupovali nový kočík každému dieťaťu práve z tohto príspevku.. ja osobne by som stary kľudne posunula švagrinej.

bibina32
20. dec 2021

Tak jej kúpte z druhej ruky kočiar.

elementissa
20. dec 2021

@lula313 vieš čo, ja by som požičala, aj keby bol zo zlata. Ale ja som ja a nie som zameraná na materiálne kraviny. stačí návod na použite a vysvetliť. Jednému je presnejšie mať drahé veci, inému štedré srdce. Každému ako vyhovuje

katka533
20. dec 2021

Ako moja svagrina dostala všetko od rodiny , ma bratov a kopu deti. Ja som si vsetko musela kupovat a jednu perinku, taku fakt kvalitnu, ktoru kupovala moja mama, tak tu ma teraz tiez a ani mi ju nechce dat, kedze maly jej v nej spava stale. ( Ja mam termin za par dni). Takze bratovi poviem svoje a neriesim. Niektorí ludia proste nemaju empatiu.

barboraalexej
20. dec 2021

Nie si povinná jej nič požičiavať. Ja by som to na tvojom mieste urobila takto, napísala by som švagrinej milo, slušne, že síce vieš, že jej to manžel sľúbil, ale ty dúfaš ešte v jedno dieťa a preto si vybavičku nechávaš. Manželovi by som to iba oznámila, že si švagrinej napísala. A to že sa pokazia vzťahy, no ak kvôli tomuto, tak asi švagriná za veľa nestojí. Ak nemá veľa peňazí môže všetko nakúpiť z bazáru za pár eur.

0adka0
20. dec 2021

Kočík nie je lacná vec a nechápem, prečo by si mala dávať úplne nový švagrinej, ktorá má financie a podporu svokry, keď sa snažíte o ďalšie dieťa.
Nedávno som tu čítala diskusiu, ako autorka na základe podobného nátlaku požičala značkový kočík švagrinej a tá ho bez jej vedomia pod cenu predala a autorka zostala bez kočíku aj bez peňazí, ktoré zaň švagriná dostala a celá rodina ešte útočila na autorku.

h2
20. dec 2021

Ak má švagriná už pred pôrodom a Ty ešte ani nie si tehotná, tak ja osobne by som jej ho rada a úplne samozrejme požičala. Ak (nedajbože!) sa Ti otehotnieť už nepodarí a kočík nevyužiješ a ona si bude musieť kúpiť nový, kým u vás bude stáť bez úžitku, budeš za lakomú....

barboraalexej
20. dec 2021

@tianna prepáč ale nedá mi toto nekomentovať. A švagriná ten príspevok nedostane? Prečo si ona nemôže kúpiť zato kočík. Autorka jej má dať svoj zadarmo a potom si kupovať nový, to myslíš vážne? A na margo toho, že príspevok je vysoký a ešte jej aj ostane. Dieťa potrebuje iba kočík? Čo také plienky, keď sa jej nepodarí kojiť UM stojí mesačne dosť, oblečenie, hračky čokoľvek....

elementissa
20. dec 2021

@fliacik ja chápem, že niekto je nešťastný, lebo prišiel o dieťa. Ale závisť plodí iba a len ďalšie nešťastie. Dopraj a bude ti dopriate. Ja som v živote prišla o veľa vecí, ale narozdiel od celkového nastavenia mojej rodiny som nezávidela ostatným, že oni majú a ja nie. Vždy som im dopriala. Lebo taká je moja viera a moje presvedčenie. Keď si štedrý v srdci, budeš mať bohatý život. Keď doprajes ostatným zo srdca a s láskou, bude tebe dopriate tiež. Bohužiaľ, okolo seba poznám kopu toxických a závistlivých ľudí, čo stavajú svoje šťastie na veciach a závidia ostatným, že tiež nemajú. Závidia vzťahy, závidia prácu, závidia deti. Vieš, neviem sa do toho vcítiť, lebo ak by som tak veľmi chcela mať dieťa a nemôžem, tak si dieťa adoptujem. Rodia sa deti do zlých podmienok, ktoré nemajú rodičov, nemaju základné životné potreby, ak aj ostatnú v pôvodnom prostredí, tak z nich vyrastie vo veľkej miere to, čím sú aj ich rodičia. A oni si zaslúžia iný život. Milujúci domov. Možnosti. Ale nie, tu sa ženy pachtia len za biologickými deťmi, akoby to bola nejaká výhra v lote. Dieťa je dieťa. Je jedno, kto ho splodil. Ak by som sa mala trápiť, že túžim po dieťati a nedá sa, tak adopcia je vždy cesta. Ja som napríklad chcela adoptovať dieťa od začiatku, ani som nechcela biologické, ale manžel ma presvedčil, že nebudeme predsa kradnúť dieťa niekomu, kto ho inak nemôže mať, keď my môžeme mať biologické dieťa, tak sme tomu teda nechali voľný priebeh a po takmer dvoch rokoch som otehotnela. Ale čo tu čítam, tak niektoré ženy by sa aj do vákua dali vystreliť, len aby mali biologické dieťa, lebo to je "niečo viac"... A toto ohananie sa tým, že nepožičia, lebo chce ešte druhé.... Už len z princípu, aby švagriná nemohla niečo rok používať, pretože autorke, paničke sa nepodarilo otehotnieť, aj keby otehotnela dnes, tak ten kočík bude používať najskôr o 9 mesicov a dovtedy by ho mohlo využiť aj druhé dieťa. Ale načo si navzájom pomôcť a prejaviť dobrú vôľu, keď si môžeme radšej ničiť vzťahy a hneď obviniť svokru- lebo veď tá je vždy najhoršia- a švagrinú, že pokazia, nevrátia a blablabla... Som rada, že nemám takého skúpeho muža, lebo žiť s takým človekom, slahlo by ma. Mám takú ženu v rodine. Našťastie s ňou nežijem a už ani neudrziavam kontakty. Ona sa na všetko pozerá cez veci, kto jej čo dal, komu ona čo dala. Je lakomá a vypočítavá. A takých ľudí si držím od tela. Práve ľudia, ktorí prežili nejakú stratu, ktorým niekto blízky umrel bývajú menej materialni, uvedomujú si, čo je v živote dôležité. Určite to nie je nejaký kočík alebo fusak alebo iná blbina. Ale niektorí sú asi až tak zaslepení závisťou, že nič iné nevidia. Snáď každý raz nájde vnútorný pokoj a mier sám so sebou

dada125
20. dec 2021

Nepožičala by som, prečo? Je to spotrebná vec, takže sa spotrebuje, zagrcia, kolieska, ošúcha a potom ti to vráti? Niečo, čo si si ty kúpila? Nie. Nech si od teba odkúpi, tiež tie peniažky potrebujete ... Alebo si kúpi svoje. Nikto od teba nemôže očakávať, že sa toho len vzdas, nie je to lacná záležitosť (ak treba nestál 200€ - to by som ani neriešila)

lula313
20. dec 2021

@elementissa vôbec nestačí vysvetlit navod na použitie. Bola som upozornená predajcom, že nemá sa kocik perovat, lebo oni to uvidia a nebude sa nan vzťahovať záruka a aj tak ho každý peroval napriek viacero upozorneniam. Napr. Môj Kocik má zostatkovú cenu cca 700eur(za čo sa predávajú na bazári) a nechce sa mi verit, že by si dala svojej švagrinej len tak 700eur. Kupovala som ho s tým, že sa mi niečo z obstarávacej ceny vráti, preto som bola aj ochotna zan dat viac penazi.
A štedrá som dosť, robím roky dobrovolnicku v karantenke a do zachrany psov som dala tisíce eur a stovky hodín casu. Tu mi však príde, že o vybavu dietata by sa mali postarat rodičia, keď sa rozhodli mat dieťa, nie príbuzní.

mala_zabka
20. dec 2021

Čau kočky, koľké tu radíte nech jej kúpi kočár zo svojho (wtf) a tamten si nechá. Ste tu také rozdávačné, napište mi prosím správu, pošlem vám číslo účtu kam mi môžete poslať nejaký ten príspevok, tiež by sa mi kopec vecí hodilo dokúpiť. Dikičko a čakám ❤️

h2
20. dec 2021

@mala_zabka Keby si bola moja švagriná, úplne pokojne. Ale nie si. To je rozdiel, nemyslíš?

loginexistuje
20. dec 2021

@katka533 pekne k nej a rovno zobrat to akoze nechce vratit ak ju chce nech si ju necha a tebe kupi novu je to vychcana osoba

mala_zabka
20. dec 2021

@h2 nevidím veľmi rozdiel v tom, či mám za pár stovek kupovať kočár švagrinej (ku ktorej nemám nejak vzťah čo podľa toho, čo píše, autorka moc nemá) alebo random človeku, ktorého stretnem 🤷

h2
20. dec 2021

@mala_zabka Švagriná je mužova sestra. Keď by som už ja k nej vzťah nemala, tak muž ho má. A kočík nie je výlučným vlastníctvom ženy, kupovali ho predsa spolu. Neviem si predstaviť, že by môj muž niečo sľúbil svojej sestre a ja by som si postavila hlavu, že jej to nedám. Cítila by som sa, ako krava.

mala_zabka
20. dec 2021

@h2 samozrejme, ale iba v prípade, že ten kočík už nepotrebujem. Čo nie je tento prípad.

viky173
20. dec 2021

@h2 takze ked Tvoj muz slubi svagrinej, ze jej da chatu, co ste spolu kupili, tak by si sa citila ako krava, ze Ty jej ju dat nechces, tak jej ju das?
Ved prave, ze ten kocik kupovali spolu a je to spolocna vec, nie je to nejaka napr. vrtacka, co pouziva a kupoval iba chlap a tak to moze davat hocikomu... tiez by mi vadilo, keby moj chlap rozdava nase spolocne veci bez toho, aby sa so mnou poradil

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
20. dec 2021

Na jednej strane chápem, že muž chce pomôcť sestre a v tej snahe sľúbil kočík, čo malo mať vaše dieťa. Na druhej ale chápem aj teba, ze to proste nechces dat.
To ani nejde o peniaze, či ochotu pomôcť, sú to proste také "psychické" veci, ktoré sa ani nedajú vysvetliť.
Ten kocik bol skrátka určený pre niekoho iného pre bábätko, ktoré ale bohužiaľ odišlo priskoro. A vidieť v ňom iné dieťa skutočne môže zle pôsobiť na autorku.
Ja som si pri prvom tehotenstve kúpila len jedno smiešne tričko pre seba, ale keď som o bábätko prišla, tričko som strčila do skrine že si ho oblečiem pri ďalšom. Nevedela by som ho predať, ani darovať.A bolo to len tričko...
Ja by som osobne tiež odmietla požičať ci darovať ten kočík, hoci je to len vec, a podobne ... Jednoducho iste veci sa nedajú vysvetliť rozumom, ide výlučne o ten pocit smútku a bolesti.

ingush616
20. dec 2021

Ja ta úplne chápem, a nie, nie si zato divná! Je to úplne pochopiteľne a normálne, a myslím ze aj tvoja švagriná to pochopí keď jej to povieš. 🙂 Keď je normálna, ved predsa musí vedieť že tieto veci koľko stoja k výbave.
Držím palce aby sa babo podarilo ❣️