Môj nový priateľ si nespomenul na moje meniny
Predvčerom som mala meniny,mám nového priateľa cca 3 mesiace a on si nespomenul na meniny😭
@lenkakravcova jezis aj ja😂😂 nikdy neviem ci mam 28 alebo 29teho🤦🏽♀️
čo je to už za sviatok, meniny, niekto sa rozhodol, že v ten deň bude moje meno v kalendári, mne za život presunuli meniny už trikrát... bežne zabúdam na meniny svojich najbližších a nikto sa z toho nepototo
Som Eva,aj moja mama je Eva a aj dcéra. Každý rok pripomínam mužovi,aby niečo kúpil na meniny. Jeden rok prišiel,dal bonbonieru svokre,dcére a ja čakám a NIČ😱 tak sa ho teda pýtam,že či sa náhodou nevolám rovnako. Vytreštil oči a zadrel,že nie. Že ja som predsa ,,Láska,,🥰 No,a nezabi ho potom!
@lilke inak toto nechápem ani ja. Každý sa musí nejako volať a prečo by som mala oslavovať niečo len preto, že sa nejako volám. Meniny sú podľa mňa úplne zbytočný ,,sviatok,,. Neviem ako k tomu prišlo ale keby bolo na mne, tak by som to zrušila
Ako čítam že bežný chlap? Čo ? Môj si pamätá všetko v živote nezabudol ...nechápem že ženy sú s týmto spokojné čo si ... začiatočný vzťah a nedá ti ani čokoládu to je blbé ...inak my sme spolu sto rokov my už si nedávame na meniny ani narodky nič ale vždy sa ideme spolu aspoň najesť alebo na výlet ...toto nie je určite bežné ale smutné a ešte ospravedlňovať to tým že to je chlap ...tak to by ma ako chlapa až urazilo
@drakaria no vieš, môj nie je taký ,,romantický,, typ a ani taký že by nosil kvety a pod. Ja osobne tiež nejako nemám rada oslavy a oslavovanie všetkého možného. Takže ak si nespomenie na moje narodeniny, meniny, neriešim. Sú podstatnejšie veci, na ktorých mi záleží. Veľa ľudí má v hlave iné starosti ako meniny. A hlavne keď sú spolu tak krátko. Ale chápem, žena hneď ako spozná chlapa, už lustruje. Meniny, narodeniny a neviem čo ešte. A už to ide. To isté očakáva aj od druhej strany.
Tak vieš niekto to tak nesleduje. Ja teda ti prajem všetko najlepšie. Je mi to ľúto chápem, že si to od svojho chlapca čakala.
Stava sa. Ja som raz zabudla na manzelove meniny, co sa mne teda vobec nestava. Navyse sme prave boli na dovolenke v Anglicku. Proste mi to pripomenul, ze som zabudla, vzala som ho do 600 rocneho pubu na pivo a bolo dobre 😇
Ja ani neviem, kedy mam meniny, ak mam pravdu povedat... meniny mi nepridu ako nieco extra, ale tak chapem, ze mozno len ja som tak naucena...
Tak ja teda neviem, ale mne by to jedno nebolo , ani doteraz mi to nie je jedno a nikdy by som manžela neospravedlnila, že je chlap. Sviatky si má pamätať, narodeniny, meniny, či dátum svadby, narodeniny detí a pod. Veľmi by ma mrzelo, ak by zabudol! A zvlášť v dnešnej dobe plnej aplikácií, iphonov a pod. Iné si pamätá a toto zabudne? Sorry, ale u mňa by to bol veľký čierny bod. Ale holt ja som stará škola, sme spolu už viac ako dve desiatky rokov, ale odpúšťala by som ťažko svietila by mi kontrolka.
Proste, su chlapi a chlapi. Teraz je toho tolko vela Vianoce, novy rok a este 3krali, ze clovek ani nepozera do kalendara. 3 mesiace nie je az tak vela a jednoducho ani nevie, ze si mala meniny.
To sú problémy veru. Ja mám najlepšieho muža na svete. Má všetky kvality, ktoré od muža vyžadujem a nemám mu čo vytknúť, nie je jedinej veci, ktorá by mi na ňom vadila. Nastastie ale ja nie som darčekový typ, lebo čo myslíš, koľko darčekov som od neho dostala za 7 rokov na meniny či výročie? 0. Meniny neoslavujeme vôbec, on netuší, kedy mám meniny ja (no po toľkých rokoch už vie, veď furt mi niekto vyvoláva či vypisuje), on nevie ani svoje vlastné kedy má, v ich rodine túto blbosť nikdy nikto neoslavoval. U nás sa vždy zablahoželalo a tam to zhaslo. Takže odkedy sme spolu, meniny neoslavujeme žiadne. Synovo meno v kalendári ani nie je, takže ani on neoslavuje. No a čo sa týka výročia, výročie chodenia má v kalendári, to zvyčajne ideme niekam na večeru, výročie svadby je v rovnaký týždeň ako moje narodeniny a synove narodeniny, blízko má narodeniny aj moja mama, takže to robíme vždy oslavu u nás a dostanem kombinovaný darček - k narodeninám a výročiu zároveň 🙂 na Vianoce nejakú drobnosť a stačí mi 🙂 my chodíme často na kultúru, hocikedy ideme na večeru do nejakej peknej reštiky, na wellness, chodíme na rôzne akcie, výlety. To je pre nás zmysluplnejšie ako si dávať nejaké darčeky. Každý človek má iný jazyk lásky. Jeden ťa zahrnie darčekmi. Ďalší s tebou radšej ostane o hodinu dlhšie v posteli a bude sa maznať, ďalší ti donesie raňajky do postele či uprace kuchyňu a ďalší ti bude do nemoty hovoriť, aká si úžasná 🙂 niektorí sú aj kombinovani. To, že niekto nosí darčeky a gratuluje na každý sviatok neznamená, že miluje partnerku viac ako ten, čo nemá šajn o nejakych dátumoch v kalendári, ale dá sa naňho vo všetkom spoľahnúť - varí, upratuje, dieťa obriadi, zanesie do škôlky, vyzdvihne, nechá žene možnosť na jej vlastné záujmové aktivity, dieťaťu sa venuje, žene sa venuje, majú spoločné koníčky atď. Pre mňa je to oveľa viac ako nejaký darček 3x do roka. Ak tebe na tom ale veľmi záleží, že fakt je pre teba dôležité dostať darček 3x do roka a keď to nie je, tak ho hneď odpíšeš, že mu na tebe nezáleží, tak mu to musíš povedať. Aby si ty nebola sklamaná a nafucana a on nechápal, že čo sa to deje
@danica2711 presne :D úplne randomly si niekto povedal - toto meno hodím sem, toto sem, tridsaťkrát sa to pomení a niektorí s toho hotovú kovbojku sspravia :D ja tento "sviatok" tiež nechápem. Osláviť výročie, tak to áno, to je významný dátum pre oboch, narodeniny (niektorí radi oslavujú, iní nie), ale spomenúť si dobre padne. Ale meniny, úplne náhodný deň :D
Koľko máš rokov?
@elementissa nejde o darčeky ale o to, že ani nezaregistroval, že má meniny. Ako spomínaš každý ma iný jazyk lásky, tak ona má zrejme aj jazyk lásky pozornosť, a keď on si ani nevšimol, že ona má sviatok tak asi nejaký pozorný nebude. Veď ešte len chodia spolu, ešte nevie či z toho bude spolužitie , deti atď ale tak je normálne, že sa jej to dotklo, ja to úplne chápem...ešte sú len na začiatku a už je nevšímavý..
Ja viem o meninách ale kašlem na ne. Príde mi to ako blbosť
@1angelika nemusí to byť nevšímavosť. Kľudne môže byť ako môj muž, v živote okolo neho nikto meniny neoslavoval ani sa negratulovalo a nepríde mu to ako podstatná vec. Možno aj nevšímavosť si každý predstavujeme inak. Pre mňa je nevšímavosť to, že jej by bolo zle a on by jej nijako nepomohol, ani len čaj neuvaril, nie tam dáke meniny. Ale chápem, za tie tri mesiace toho spolu asi ešte veľa nezažili a ešte sa asi nestihli dostatočne rozprávať, aby vedeli, či majú rovnaký pohľad na svet, keď ju tie meniny tak mrzia
Ja som zabudla aj na vlastne meniny. Nebyt svokry vinsujucej, ani by som si nespomenula. Tiez si spominam, ako nam moja mama pisala na vyrocie svadby, kukame s muzom na seba, ze do riti, fakt 😀
@elementissa to máš pravdu , niekedy čakáme že druhý bude všetko vidieť tak ako my, alebo ako je v našej rodine zvykom..
@1angelika Toto ale nie je nevšímavosť. Nevšímavosť by bola, keby si nevšimol, že ona sa napríklad cíti zle a ignoroval to, alebo by si nevšimol, že niečo, čo povedal, sa jej dotklo. Alebo aj to, že ona by mu povedala, že má meniny a on by to ignoroval. Ale to, že niekto nesleduje kalendár, nie je nevšímavosť.
Ja si tiež nespomeniem ani na svoje meniny, takže nevidím problem
Meniny ja absolutne neriesim, dokonca ani s detmi to neoslavujem. X krat som na to zabudla aj u deti. Zato narodky oslavujeme poriadne a mame party aj s kamosmi. Ze chlap zabudol ma vobec neprekvapuje, vsak je to chlap. Celkovo som si na take prkotiny ako meniny nikdy nepotrpela
@kvetinka75 no môj chlap má tiež od romantika ďaleko typu kvety , čokoláda to som v živote nedostala 😁 a ja osobne tiež neoslavujem meniny to je pre mňa trapas ...ale on to proste vie že ich mám spomenie si aspoň ideme niekam von alebo čo ...v živote nezabudol preto je to pre mňa zvláštne že čerstvá láska a už to chalan odignoroval lebo môj to neodignoroval za 10 rokov ani raz
@drakaria možno ešte nestihol zistiť, jednoducho na to nemyslel. Nie každý kto ide do vzťahu zisťuje meniny a pod.
Ani ja si na SVOJE nespomínam pohoda 😂 myslím že meniny niesu ani sviatok. Zamrzí ale netreba to prehanat
Ja vobec neoslavujem meniny to pre mna nie je nic. Ani Neviem kedy mà dcera a syn v slovenskom kalendari ani meno nema. 🤣aj tak som pre nich naj mama na svete. Muz si pamata vyrocie svadby narodky valentina ., je toho dost. Aj sama zabudam ze ich mam kym mi ludia zo Svk zagratuluju. A mamine a bratove si pamatam zo slusnosti a este naj kamosky .. Raz som aj zabudla vyrocie svadby 😂Nastastie muz sa neoduva pre kazdu somarinu a nemal stym problem. Vie ze lasku a zaujem mu prejavujem kazdy den na x sposobov.
Boli sme už s manželom nejakých 5 rokov spolu. Na deň narodenín som prišla domov, on bol ešte v práci. Zbalila som si plavky, osušku, capla som mu na dvere odkaz, že idem na draždiak, nech mi cinkne a príde za mnou, pôjdeme si potom dať niekde fajnú večeru. Chlap neprišiel. Tak keď už slnko bolo nízko nad obzorom, zbalila som sa a šla som domov. Muž pri pc, celý prekvapený, že kde som bola??? Nevšimol si ani odkaz na dverách a už vôbec netušil, že mám narodeniny - mal v mobile nastavené, že narodeniny mám o 2 dni neskôr 😂. Našťastie som sa na tom dobre zasmiala a na večeru sme šli na druhý deň, aj kvetiny kúpil 😉.
Ani nemusi vedieť kedy ich máš keďže ste krátko ešte a muži to neberú tak ako my ženy, citlivo s očakávaním. Možno je pre neho ešte skoro riešiť niečo podobné 🤷🏼♀️. Napríklad môjmu mužovi je jedno či niečo dostane na sviatok a pod., vôbec toto nerieši, či si niekto spomenie alebo mu niečo dá. A na moje meniny tiež už zabudol. A čo teraz. Alebo mi nič nedal. Môj život sa už tiež veľmi netočí okolo sviatkov. Ale tu je vekom a myslím u každého to časom je už menej vzrusujuce. Jasne že si gratulujeme a dodržiavame ale nie som z toho mimo ako voľakedy, jednoducho bežný den. Čo menej rozruchu, tým lepšie. Môjmu chlapovi napríklad stále zavolá jeho mama a povie mu, aby nezabudol že jeho sestra/dcéra/otec majú nejaký sviatok...

Ja netuším kedy mam meniny ja sama.. 😂 Niekedy v júni, začiatkom. Asi. 😀