Môj partner je domased
Ahojte, potrebujem sa trošku vyrozprávať. S parterom som 1,5 často sa hádame a väčšinou o tom istom a to je, že keď sa niekam ide alebo chcem niekam ísť má problém furt by len kysol doma s rodičmi. Nebývame spolu on býva zvlášť ja zvlášť. Ak niekam ideme, tak sa ponáhľa domov alebo ak ideme s niekým s partiou alebo s mojimi blízkymi, tak povie, že nikde nejdeme sami má problém aj s tým, že ideme s niekým už som mu vykričala veľakrát, že je asociál a nemá nikoho rád len seba. Všade kam sa ide a kam chcem ísť je flakanie a som flakačka aj to keď idem alebo chcem ísť na výlet. Neflakala som sa mu nikdy po disko alebo robila niečo zlé a chodila si neustále sama. Ja len chcem obyčajný život a nie len sedieť doma. Jeho rodičia sú taký, že tiež sú doma neustále jebo mama im všetko robí vari upratuje nikde ju nezoberú. Mám pocit, že to vidí a je tak naučený a tak chce aj žiť. Keď niekam chcem ísť, tak mi povie neviem byt doma nikdy a pritom často sme aj doma, že snažím sa aj jeho chápať, ale on ma len neustály problém so všetkým. On chce žiť len podľa seba a na môj život nepozerá. Sme mladí pár on ma 30 ja 23 a pocit mám akoby sme mali 60 rokov. Nikdy nič nevymysli nezorganizuje nie je ten iniciatívny v ničom a keď ja vymyslím, tam vlastne je zle ja mu to len oznamujem a on musí ísť. Keď s ním aj nie som, že som v práci on je len doma alebo sem tam na dvore. Nevravím je to dobrý chlap aj zodpovedný šikovný zručný, ale v tomto je zvláštny. Raz keď sme sa bavili o budúcnosti, tak mi spomenul popri reči,, že to keď budem mať s tebou deti všade ich budeš nosiť a vláčiť a ja sa ho pýtam mám ich nechať doma cely rok v klietke? Neviem či si predstavujem takýto život obmedzený. Na druhej strane sj uvedomujem, že je to chlap ktorý nepodvadza je verný úprimný zodpovedný. Rada si prečítam názory alebo skúsenosti iných žien s niečím podobným 🙂 ďakujem.
@merryyy on by prezil stastny zivot doma, nepotrebuje niekam chodit. Preco ho chces prerabat a nehladas niekoho, kto ma podobne zmyslanie ako ty?
Ste proste nekompatibilny a kazdy chcete od zivota nieco ine......teda aspon prave v tomto momente.
Ty proste chces zit, chodit po vyletoch, mat zazitky atd. a on uz ma toto za sebou a skor chce mat svoj pokoj a klud. Na oboch stranach nie je nic zle, proste mate ine priority v zivote a to je potrebne respektovat.
Proste mas doma introverta a ty si skor extrovert. Netvrdim, ze je nemozne aj v takom vztahu fungovat, ale nie je to pre kazdeho.
Mne to pride uz ako drzanie pacienta pri zivote na pristrojoch. Samej sebe stale davas nadej, dufas, ze sa to obrati v lepsie pretoze je to lepsie nez alternativa ( odpojenie od pristrojov = ukoncenie vztahu ).
Ja si myslim, ze tato dynamika Vam dlho nevydrzi, ale rozhodnut sa musis ty sama. Mne velmi stastna neprides pretoze je ocividne, ze ta to trapi a z jeho strany nie je velky zaujem o zlepsenie.
@elizabet173 To by bola nuda. Nájsť si chlapa ktorý mi nesedí a potom celý život riešiť že mám problém je vačšia sranda.
@ckocka to mozno ano, ale nestojim o taku zabavu
@elizabet173 No však ty nie, ale zakladatelka tejto debaty evidentne po ničom inom netúži.
@elizabet173 Ja beriem každého aky je každý je iný, ale snažila som sa o zlatý stred. A vyhovieť jeden druhému. Ja keď s ním zostanem doma aj viackrát nevycitam mu to on ids niekam so mnou a vycita mi to pri nejakej hádke
@merryyy mrkni do temy Muz domased s introvert skusenosti?? Budes v obraze, ako to bude dalej
podla mna sa k sebe skratka nehodite. kompromisy sa daju robit, ale odtial potial a tuto na to moc priestor nevidim :( vekom sa to tiez nezlepsi a dufat, ze sa zmeni, je naivne :(
@hopsadobrandejsa Dobré napísané...
Vždy mu vravím kým nie sú deti, tak je lepšia možnosť vidieť viac toho zažiť chodiť, že potom budeme už kľudnejší. Trápi ma to keďže ho ľúbim a snažila som sa o to aby sme sa zhodli, ale niekedy mám pocit, že až tak mu asi na mne potom nezáleží lebo keby chcel je dobré
@merryyy nie, neberies ho takeho, aky je. Iba si to nahovaras. Neviem preco to riesis teraz v case zakazu vychadzania, ale podla tvojich prispevkov je jasne, ze ti to nevyhovuje. Mas predstavu o partnerovi, tvoj do nej celkom nezapadol. Tuto budu trecie plochy stale.
Ked muz miluje urobi pre zenu hocico a ked miluje zena? Tak nie? Pre vychovu deti, financie a travenie volneho casu je medzi partnermi najviac hadok.
@merryyy nebude Iny ver mi!
@elizabet173 Pretože nedeje sa to len teraz počas doby korony... A viac sme sa začali hádať, tak ma to viac trápi a preto o tom píšem... Brala som ho vyhovovala som mu a hľadela na neho. A vždy som vravela, že lepšie akoby bol flakac a flaka sa mi fetuje pije atď.
@merryyy neboj sa.... ešte máš fúru času.... keď to bude "ten pravý", tak to zistíš 😉 väčšina dievčat si myslí, že dačo zmešká.... nezmešká.... ja som bola vždy ako škaredé káčatko a v dospelosti sa o mňa dvaja skoro pobili 😀 a to si nemyslím, že som nejaká kráska.... len konečne chlapci vyrástli z pubertálnych názorov a pochopili, čo je v živote dôležité
@merryyy ja by som toto nezniesla. Jedna vec je, že jemu sa nechce, v tom až taký problém nevidím. V normálnom vzťahu sa raz za čas chlap obetuje a ide, žena sa tiež raz za čas obetuje a zostane s ním doma a raz za čas ide žena s kamoškami alebo sama a všetci sú spokojní. Ale aby ti on vykrikoval, že niekam chudáčik išiel alebo že ty si dovolíš ísť bez neho, tak to by mi vadilo a s takým sebeckým domasedom by som nemohla žiť.
@ckocka pri citani tem na MK mam pocit, ze vacsina zien, ktore tu pisu, tuzi po tom, aby bols vo vztahu "zabava". Preco by si inac na krk vesali alkoholika, gamblera, alkoholika, muza, ktoreho uz raz poslali do certa a potom placu, ze mali posluchnut rady, co tu citali a pocuvali od celej rodiny
@merryyy preco hned spominas flakacov, fetakov, pijanov? Ini nie su? Kam sa ponahlas? Mna zarazilo, ze sa hadate, par mesiacov ste spolu, mali by ste byt zalubeni do seba ako kone
@elizabet173 Pretože si nedokážu predstaviť zostať bez chlapa. Všetko je dobré.
musíš zvážiť všetky pre a proti .... chlap sa nezmení, je to len na tebe či budeš tolerovať jeho pohodlný život doma.
poznám pár ktorý mal tento istý problém..... zvládli to, ale za akú cenu...😉
@elizabet173 tiež si myslím že je to na figu keď už sa hádajú...
@marca12 prave preto som pisala, ze si nesadli vobec.

@veronikaaa13 Na prácu až moc teraz rozbieha niečo nové a už mi stihol plesknut do očí, že nebude nikam so mnou chodiť a asi nebude čas a ledva sa aj my budeme vidieť a budeme radi keď budeme spolu...