Môj partner nechce deti: Čo robiť?
Ahojte žienky. Je mi od nedele nejako čudne... cítim sa ,nie je to ani smútok,či frustrácia,cítim sa fakt divne. Môj chlap(sme spolu skoro 1,5 rok) nechce dieťa,povedal mi to na túre,keď sme kráčali do kopca. Že on sa necíti na deti,ma 48rokov a býva sám vo veľkom dome (čiže peniaze by neboli problém), zarobí. Ale on sa proste necíti byť otcom a keby sa podarilo,tak pôjdem na potrat...toto mi povedal 😭. V živote nikdy som sa tak necítila,už nechcem s ním ani súložiť akokeby mi dal facku,nikdy sme sa o takomto nebavili,neriešila som to,mám 35 a bola by som šťastná,keby sa zadarilo. Je to "na rozlúčku" asi?...😢. Poraďte mi prosím,mamina mi povedala,že strácam čas s ním,aj keď sa ľúbime. Láska niekedy nestačí 😢.
si nastavena normalne a zdravo, on bohuzial nie...je to krute, zistit take rozdiely, ked nam je s niekym dobre...
Po vete že ak by si bola tehotná pôjdeš na potrat by som si zbalila veci a skončila tento nie vzťah. Nechce deti dobre má už vyšší vek ale nie vetu že ak budeš tehotná pôjdeš na potrat. Toto je obyčajný debil. Tvoja mama ma úplnú pravdu zbytočne strácaš čas. Založ si rodinu s človekom ktorý chce mať deti ako TY.
4 strany a v ani jednom príspevku sa nespomenulo že "už nechcem s ním ani súložiť akokeby mi dal facku"????????.... On ti dal FACKU ? A ešte k tomu ak "partner" formuluje vety typu "ON SI NEPRAJE"..... taký tvor v mojom živote nemá čo hľadať....
Máš 35, čiže ešte nejaký čas na hľadanie PARTNERA, s ktorým si môžeš vytvoriť rodinu, ktorý bude dobrým manželom a otcom, ktorý ti nedá facku a nebude sa k tebe správať ako k sliepke....
UTEKÁJ čo najrýchlejšie. Rozchod prebolí rýchlejšie ako facka, potrat, túžba po dieťati. Naozaj nestrácaj drahocenný čas.
otazka, ci by si isla na bike s bruskom, bola podla mna smerovana s umyslom ukazat ti, ze keby si mala dieta, prides o tento zazitkovy zivot - bike, turistika, splavy.. lebo to sa akoze tehotna a s babatkom neda.. lebo on si zrejme vsimol, ze dieta asi chces a takto ti chcel ukazat, ze to nie je dobry napad
@h2 to, ci niekto chce alebo nechce dieta, zavisi od mnohych okolnosti a vek v tom hra len jednu z uloh.. za mna zas nie az tak podstatnu, ako sa to bezne berie a ako je vidno aj v tejto teme, kde o chlapovi nevedeli nic, ale "jasne, ze uz nechce dieta, ved v tomto veku? to uz chce len svaty pokoj" a nedavam na jednu uroven to, ze niekto uz nechce dieta, s tym, ze uz sa chysta do hrobu.. skor mi pride, ze vseobecne sa tu patdesiatnikom uz ustielaju rakvy, ako ludom, co uz chcu mat v zivote len klud 🙂
Autorka, možno on si myslel, že tiež neratas so záväzkami ako svadba a deti.
@ibatanecnica 'klasicky' vnimany zivot, ako si ho prave opisala - ze v mladosti ma clovek najviac sil, je najaktivnejsi, ma najviac zaujmov a so starobou prichadzaju problemy, choroby, ubudanie sil a zaujmu o aktivny zivot
Ja som to proste neriešila , bolo nám fajn bez takýchto tém. Za mňa bolo moc skoro riešiť budúcnosť,za neho asi neskoro toto riešiť. Preto som sa pýtala,či je toto normálna reakcia,jeho aj tá moja. Ľúbim ho,ale určite ho nechcem nikde tlačiť,kde nechce. Otázka je,že či ozaj ľúbi aj on mňa po jeho reakcií. Ja som mu idpovadala,že na potrat by som nešla,vychovala by som svoje dieťa ako sa patrí a dala by som mu všetko, čo mu /jej patrí. Nebola by som prvá,ani posledná. Len jeho reakcia ma zaskočila. Keby som sa pýtala,riešila skôr,bola by som už dnes v pohode. Čakať,že zmení názor, určite neočakávam,ale tiež nech nečaká, že bude ďalej všetko "v pohode". Moja chyba bola a je,že som sa mala pýtať už na 3tom rande,ako taká zúfalá po 30tke, ktorá potrebuje vzťah zavŕšiť babom 😏. Nestači,keď je niekomu s niekým dobre...
Tak máš starého chlapa,možno si uvedomuje,že už by svoje pohodlie nevymenil za malý batôžtek o ktorý sa treba starať nasledujúcich 20 a viac rokov,tak ti to tak surovo povedal aby si ho s tým viac "neotravovala."Len škoda,že ti to nepovedal na začiatku,bola by si sa zariadila inak,lebo na materstvo už tiež nie si najmladšia.Ale ak dieťa chces,tak vyzerá,že on nie je vhodný kandidát na otecka.
ale tak, ked ti to stacilo, tak je vsetko v poriadku.. naco to tak dramatizujes? teraz si zistila, ze uz ti s nim dobre nie je, tak ahoj a ideme dalej.. nemas problem..
@reanda nedramatizujem,len to zabolí a ľudia riešia všelijaké veci. Ja bohužiaľ riešim moju vec,na ktorú nepoznám racionálnu odpoveď.
@autorka
Ty si tu už pisala ,nie?Ten chlap nemá už dospelé deti ?A ty už tiež máš dieťa ..🙂
Nečudujem sa mu ,že v tom veku a aj keď už má dospelé deti ,si chce život už užívať a nie sa starať opäť o dieťa .Plus ten veľký vekový rozdiel k tomu ….Len ho nedotlač do dieťaťa lebo nakoniec ostaneš slobodná matka .Hľadaj mladšieho muža ktorý bude mať s tebou s radosťou dieťa …
@reanda to,že ty máš 46 a dieťaťu by si sa nebránila, je len tvoja vec. Ja mám 40 a ani náhodou by som dieťa nechcela a to je zas moja vec. Každý sme predsa iný.
a aka by podla teba mala byt ta racionalna odpoved? to, ze nechce dieta, nemusi znamenat, ze ta nelubi.. proste len nechce dieta.. dokym ste to neriesili, bolo vam dobre .. teraz uz nie je, tak je koniec.. aku chces este odpoved?
@lenkasarka a?
@berta100 nemá deti,ani on ani ja.
racionalna odpoved je predsa rozchod. ci co ine chces robit? byt vo vztahu, kde kazdy chcete odlisne veci. ty budes dufat, ze sa jeho nazor zmeni a stratis dalsie roky zivota a potom uz bude na dieta neskoro
Si normala od 48 rocneho starucha chciet dieta? Hladaj si vekovo blizsieho partnera, baby tozmysljte trocha, 48 rocny bezdetny nebude chciet zmenit svoj zivotny styl
A nehadajte sa zbytočne,chcela som sa len opýtať a poznať názory ,či môže normálne fungovať aj takýto vzťah. Cítim,že nemôže,aj keď je akokoľvek dobre spolu. Ďakujem ❤️
@reanda Ja ten pocit nemám (že 50-tnikom sa tu už chystajú rakvy) a to som od tej 50-tky rok a kúsok. Ale dieťa by som teraz mať rozhodne nechcela. A to, že tu niekto usúdil, že jasné, že ten chlap deti už nechce, hoci o ňom nič nevieme, no, vieme o ňom práve to, že ich nechce, takže usúdiť z toho to isté nebude asi nič ťažké. 😀
Takto vzťah môže fungovať, len za predpokladu,že sa dohodnete. Ak ty po deťoch túžiš a on nie tak to je veľký rozkol.
@lenkasarka ale ja som nad tým takto neuvažovala,že by som s niekým bola, pretože túžim po deťoch. Samozrejme by som bola rada a šťastná.Mňa zaskočila jeho reakcia, prv mu napadnú automaticky potrat. Že on sa necíti na deti,ale vravím,to je moja chyba, pretože som sa ho neopytala. A ja som to neriešila,asi som čakala,že sa to nejako ...ani neviem,ako to pomenovať, vykryštalizuje?!
Podla mna je toto dost zasadny rozkol. Lebo ty deti chces a on by Ta v pripade tehotenstva poslal na potrat. Takze z toho mne vyplyva, ze on proste deti mat nechce ani s nimi do buducnosti nepocita. To uz musis ty vediet, ci je toto pre teba akceptovatelne alebo nie. Lebo ako som pisala vyssie, mas 35 rokov, co nie je uplne malo na to, aby si tuto otazku odlozila na riesenie za 5-10 rokov, ze sa to vykrystalizuje a on zmeni nazor.
@reanda a nič… 48 je jednoducho vysoký vek na dieťa. Človek sa môže aj v 55 cítiť na dieťa a však na stuzkovu mu pôjde ako dôchodca. Nebudeme si navrávať,že človek vládze ako v 20 či v 30ke. Dieťaťu stihat nebude. Vekom pribúdajú choroby atd. Veľa veci tu už bolo spomínaných a mne sa to nechce opakovať.
@autorka chapem, len si možno mohla prihliadať na vek. Jeho reakcia bola divna,ale aspoň bol úprimný,že deti nechce. Je už na tebe ako sa zariadis. Čakať,že zmení názor je podľa mna zbytočne. Z veku nám žiaľ neubudne práve naopak. Ja za seba napíšem, že čím som staršia tým som pohodlnejšia a myslím, že viacerí to tak mame. Keď nechce v 48 v 50 už vôbec nebude chcieť. Tak či tak prajem ti v živote šťastie
Keď som sa o tom bavila s mamou,hneď mi povedala,že toto nebude šťastný vzťah,pre neho áno, pretože má teraz to,čo chce a potrebuje,ale pre mňa...ťahám za kratší koniec,on už nič nemôže stratiť ,ale ja áno,ak chcem niečo také zásadné,ako dieťa. On môže plodiť aj po 50tke,keď zmení názor,ty už nie.
@lenkasarka ďakujem,viac menej som už rozhodnutá,len sa uisťujem ,aj tu,na koniku .
Áno strácas čas. On je už rozhodnutý. Je to pánko v rokoch a už nechce vymeniť svoje pohodlie za behanie okolo bábätka.

Otázku deti som sondovala na druhom.tretom rande.a to som zďaleka nemala "až"35...
Pre teba je dieťa zrejme priorita.hladaj jeho otca inde a čím skôr...a rovesníka
48 nie je zas tak strašne číslo na otcovstvo.moj muž prijal dieťa s radosťou v 50 tke a bral by aj neskôr.ak by prišlo.je to o tom.co je priorita v živote muža...či dieťa.ci kariéra.ci dom.ci koníčky.Ja by som si nevazila človeka .ak by dieťa odmietol len preto.lebo je starý.