Môj partner nechce deti: Čo robiť?
Ahojte žienky. Je mi od nedele nejako čudne... cítim sa ,nie je to ani smútok,či frustrácia,cítim sa fakt divne. Môj chlap(sme spolu skoro 1,5 rok) nechce dieťa,povedal mi to na túre,keď sme kráčali do kopca. Že on sa necíti na deti,ma 48rokov a býva sám vo veľkom dome (čiže peniaze by neboli problém), zarobí. Ale on sa proste necíti byť otcom a keby sa podarilo,tak pôjdem na potrat...toto mi povedal 😭. V živote nikdy som sa tak necítila,už nechcem s ním ani súložiť akokeby mi dal facku,nikdy sme sa o takomto nebavili,neriešila som to,mám 35 a bola by som šťastná,keby sa zadarilo. Je to "na rozlúčku" asi?...😢. Poraďte mi prosím,mamina mi povedala,že strácam čas s ním,aj keď sa ľúbime. Láska niekedy nestačí 😢.
Ty si musis ujasnit, co sama chces. Ci si OK s tym, ze dieta mat s tymto partnerom nebudes a mozno budete spolu 1 rok alebo 10 rokov alebo do konca zivota. Ked je pre teba mat dieta podstata zivota a bytia ako takeho, tak si najdi ineho partnera. Takeho, ktory bude zdielat tvoje potreby a zhodnete sa v tejto pre teba zasadnej veci. Lebo za mna by nebolo fer otehotniet za jeho chrbtom s tym, ze ved on zmeni nazor alebo sa s tym zmieri. Mozno by sa karta v starobe otocila a staral by sa on o teba. Lebo ak si hlada teraz mladsiu partnerku na to, aby sa o neho starala v starobe, tak amen tma.
Je sebecký. Ty mu povieš, že je to asi koniec a on ti, že či TOTO môže rozbiť vzťah? Pozerá iba na seba, jeho potreby sú naplnené (priateľka čo s nim chodí po výletoch a s ktorou má pravidelný sex), čo tam po tebe a tvojej túžbe byť mamou? Áno, práve TOTO môže rozbiť vzťah, lebo to je zásadná otázka, zásadný rozdiel v základnej veci. A aj by som mu vytkla, že na jednej strane Ti "zakázal" brať chémiu v podobe antikoncepcie a na druhej strane by ťa bez mihnutia oka poslal na potrat, lebo ON nechce byť otcom? Anestézia je podľa neho čo? Výťažok z kamilky, samotný zákrok hladkanie maternice a že potom sa nepodávajú antibiotiká, ale vitamín C? Ach Bože.... 😨
@muchotrafka298 práve to nechcem a a ani neurobím, otehotnieť len aby bolo. Už by som to urobila dávno. Chcem,aby chcel a ja sprostá,som dúfala,že chce. Preto vravím,že som krava,mala som sa ho opýtať už na druhom rande,tak ako sa to robí. Teda robia baby, ktoré chcú. Ja som dúfala a bola s ním pre naše puto,nie,aby si podmienila vzťah zakončiť babom,svadbou. Nikdy som ho do ničoho netlačia,tak ako aj on mňa.
Pokašľal to,mňa to mrzí, štve on je ticho,radšej zahovorí. Ja som to pokašľala tiež,keď som to na neho nevybalila skôr. Bábo chcem,deti mám rada, každá žena túži po kompletnej,fungujúcej rodine a klamala by som samu seba keby sa mu prispôsobím. Byť s niekým je jedna vec,ale mať to najlepšie z oboch je vec druhá a najpodstatnejšia. Ďakujem za všetky názory,vážim si všetky,aj tie kritické.
Prečo sa s ním neporozpravas polopate? Idem, riešim? Teraz budete okolo seba ticho chodiť a zahovarat?
Neviem, podľa mňa to už “naťahuješ”
Ak skutočne túžiš mať dieťa, rovno to ukončí, nečakaj kým sa stratí hrča z krku. Nevidím dôvod na ďalsie rozhovory, či
čakáš, že si to rozmyslí lebo ťa miluje ? Áno, možno zmeni názor kvôli tebe, ale bude to úprimné? Keď bude dieťa plakať bude ti oporou alebo sa vyparí z domu?
Je to ťažké rozhodnutie a chápem, že otázku detí treba riešiť na začiatku, ale ja som ju tiež kedysi neriešila (prišla potom sama časom vzťahu), ale chápem ťa, tiež som užívala pohodu vo vzťahu a netlačila na pílu.
Držím palce.
@daniela1911 tiež mám ten pocit.
Tiež súhlasím že to natahujes zbytočne, len si predlzis trápenie. Aj keď chápem že to je tazke
Meniť ho nechcem,keď to tak cíti,nech je tak ako má byť. Aj keby zmenil názor,už by som to cítila tak,že ja chcem a to vlastne nechcem. Ak je spokojný takto,poprajem mu veľa šťastia. Nedá sa s ním už o tomto hovoriť, ostalo ticho 😢 Dakedy sme sa pohádali,potom udobrili,teraz je to iné,cítim to.
@reanda lenže ono to tak je. Nájdi mi jediného človeka, ktorý nemá žiadne zdravotné problémy vo vyššom veku. Ja teda nepoznám nikoho po 60tke, alebo 70tke, kto by buď nebral lieky alebo ho niečo nebolelo. A to nehovorím, že mnohým začínajú problémy oveľa skôr. Nie každý si môže dovoliť sa celý život ,,hýčkať,,. Sú ľudia, ktorí robia celý život fyzicky, chodia z tepla do zimy, to sa odzrkadlí na zdraví. Nikto nečaká že bude mať také a také choroby, lenže tie choroby prídu, či sa to človeku páči alebo nie. Možno jeden z tisíca má to šťastie, že ho nič nebolí. Ale o kondičke nemôže byť ani reči - keď porovnávaš napr. 40 ročného a 60-70 ročného. Nech človek robí čo len chce, nikdy to už nebude ako z pred 30tich rokov. Aj keď sa mnohí snažia, športujú, vidno ten vek na tom tele.
Aj ja mám v práci kolegu v tomto veku a o dieťati nechce ani počuť keď ho podpichujeme, pritom to je dobrák, podľa mňa by bol skvelý otec, ale zas ho chápem , chce mať kľud a chápem aj teba a tvoju túžbu. Škoda. Ale vermi, nechcela by si si raz vypočuť ako sa chudáčik musel obetovať aby si ty mala dieťa , je to smutné. Asi treba hľadať ďalej.
Mne to príde, že len čakas ci nezmení názor. Ak chceš dieťa, tak musíš hľadať inde, on sa vyjadril. Alebo s nim ostan, ale musíš sa zmieriť s tým, že o pár rokov už proste môže byť neskoro a deti mat nebudeš.
Určite sa na neho nehnevám,v podstate ho chápem. Len ma mrzí,že to berie tak,ako by sa mu mal skončiť jeho život,môj život. Tehotenstvo nie je choroba,mať dieťa nie je prekážka. Chápem,že chvíľu by si musel ,,zakusnut do jazyka", možno rozmýšľať,ale ja som to nikdy nebrala ako prekážku,naopak,dúfala som,tak stane sa a prijmam aj túto ,, výzvu". Odišla som domov, nehádali sme sa, možno potrebujeme obaja v kľude a od seba porozmýšľať. Ale píše mi stále,či som nahnevaná,neviem,ako mu vysvetliť,že sa nehnevám. Ste zlaté,čakala som ,že ma sprdnete viac. ❤️
Ja poznam cloveka, ktory bol tiez dlho sam, venoval sa sportu na kvazi najvyssej hobby urovni, chodil na preteky. Okolo 40tky si navela zalozil rodinu, mal dve deti. Manzelstvo mu nevydrzalo, lebo pre neho bol ten sport na prvom a najdolezitejsom mieste. Trojfazove treningy, do toho chodil do prace, nemal na rodinu cas. Lebo jednoducho nevedel prehodit vyhybku priorit.Takze jeho zena ostala s dvomi malymi detmi sama. A ci mu to bolo luto? Nikto nevie, lebo jeho zivotom je sport a preteky. Vzdy to tak bolo a takyto ludia sa nemenia.
Pokial Ti na ferovku povedal, ze on deti mat nechce a poslal by Ta na potrat, tak jeho nastavenie je jasne. A bohuzial, treba si uvedomit aj to, ze on by svoj zivotny styl nezmenil, pre neho by bol sport, turistika, vylety a ty by si sedela sama s dietatom. Lebo to sa niekedy zvladat neda.Pojdes s kocikom na ferraty alebo s dojcatom na splav do Slovinska?
Keby si mala 20 rokov, tak by to bolo diametralne odlisne. Lebo ako som Ti uz pisala, fertilita vekom klesa. Ty s nim budes 5 rokov, budes mat 40 a zrazu si uvedomis, ze ty to dieta chces. A potom co urobis? Mozno budes uz v predmenopauze s nulovou sancou na prirodzene tehotenstvo.
@muchotrafka298 ja si to uvedomujem, všetko čo si napísala,som ako medzi dvoma mlynskými kameňmi,ako sa vraví... robiť deti, pretože túžim,alebo byť s niekým,s kým mi je naozaj fajn a verím mu...
Bol by dokonalý partner, manžel,keby ...
@ibatanecnica ja mam kondicku lepsiu, ako v dvadsiatke 😀 .. ale nebudem sa s tebou hadat, kazdy to ma, ako je schopny to vidiet
Píšeš veľmi rozumne chápem, že si nechcela byť zúfalka, torá sa po 3m pýta kedy budú mať dieťa, ale tu sa stala niekde chyba, lebo nie ste spolu krátko to ani raz nepadla táto téma?raz, keď budeme mať deti a pod ..uvidíš možno popremýšľa a svoje rozhodnutie zmení, ale nefixuj sa na to
Sú ľudia čo majú radi svoj kľud, máte zaujímavé lanovky venujete sa športu, ale evidentne ste chceli každý niečo iné.On dostal všetko partnerku, vyplnený čas je logické, že v 35 r budes premýšľať na deťmi.Bud je sebec a hral celý čas mŕtveho chrobáka, alebo sa boji rodičovstva...nemáte známych čo majú deti nestretávali ste sa grilovačky, chaty už tak vycítis postoj k rodine
No je to škoda, ale teraz je on na ťahu.Mozno si si ho trocha idealizovala a tá veta o potrate Ta zobudila.Mozno vôbec nechce deti to neber osobne necíti sa na to, boji sa, chce žiť pre seba.
Ale koniec to nemusí byť uvidíš čo bude dalej
uz nad tym nerozmyslaj, neries, nechaj to tak, netrap sa .. to sa spravi same.. smer mas dobry
❤
@luccija stretávali sme sa so známymi,ako ,,koniari" jazdíme po Sk. Keď sem tam prišla téma na deti,zmenil tému,začal hrať na gitare atď ,ale nejako som to nevidela,nechcela som proste riešiť veci,keď sme boli spolu krátko a potom už bol rok a pol. (teraz si to uvedomujem). Neviem naozaj,čo mám robiť,pokazilo sa to 😢
Ale vieš, čo máš robiť, tak to urob.
@janickacrazy odlučit sa,viem. Bohužiaľ ho ľúbim ako (sa vraví) ako koňa. Veď my sme boli spolu už ako manželia,pozná celú moju rodinu,poznám aj ja jeho. Ťažko sa taký kontakt presekne. Ja neviem,asi mu "siblo",alebo prečo spomenú ten potrat...nešla by som,vychovam ho ako sa má,v tej najväčšej láske a budem šťastná,aj ako slobodná mamička 😢. Keby som ostala tehotná,budem najšťastnejšia,nepotrebujem aby mu ubudlo z jeho komfortu. Nebudem prvá a ani posledná.
Konfortu
Až teraz si prídem ako zúfalka... stačilo len pár úprimných slov,pritom som sa mala ja s ním úprimne "baviť".
Akých ma rodičov nemá nejakú traumu, má súrodencov čo majú deti?alebo vyjadroval sa o deťoch v neg.zmysle predtým?možno je taký neprebudeny my sme mali stretávku zo školy a asi 3 chlapi nemajú deti a tvrdia, že majú čas majú 45 r oni premýšľajú inak Boli v zahraničí, športujú, buď boli vo vzťahu so ženou čo mali deti cítia sa ešte veľmi mladí na záväzky🙂možno teraz precitne, se
Že dieťa by chcel oni sú niekedy naozaj pribrzdeni.
Ak sa mate radi tak, ako pises, treba si s nim sadnut a porozpravat sa. Ak ste to po tom nestastnom preslove este neurobili. Mozno urobi ustupok - jedno dieta - ak by ta mal naozaj stratit. Ten potrat - mozno to z neho len tak vyletelo... a potom uvidis.
Ale prosim Ta, vobec nie si zufalka. Len si nepocitala s takou reakciou. Co je normalne, nikto by nepocital s tym, ze mu partner vpali to tvare, ze pri nebrati antikoncepcie v pripade tehotenstva by isla zena na potrat. Toto je empatia level minus milion.Ty si musis sama prehodnit v sebe, ze ci chces mat takyto vztah, byt s tym clovekom alebo nie.A nakolko je pre teba aktualna ta materska tuzba.
A tie reci, ze by si to dieta sama vychovalala. Ano, to by si zvladla.Lenze s otcovstvom su spojene aj take veci ako vyzivne, uvedenie v rodnom liste, v pripade smrti dedenie, vyzivne. Ze ako by sa k tomuto postavil. Pisala si, ze by si s tym poradila sama, ja som take hrdinky videla a ver tomu, ze po case kazda sklopila usi.
Ja poznam chlapa v takom veku, co ma kondiciu ako hrom, proste sportovec, namakany. A naopak 40tnikov, co ledva prejdu z domu do auta bez zadychcania.
Len k tej antikoncepcii - keby si ju brala, tak ju môžeš kedykoľvek potichu vysadiť. Pravdaže si to ošéfoval radšej sám tak že si nasadil kondóm alebo včas vytiahol 🙂 žiadne citlivučké chránenie ženy od chémie v tom nevidím.

A vravím,čo sa týka peňazí,majetku,ak by som v tomto prípade ostala tehotná,už by o mne nepočul. Ja o jeho výživné nestojím!