Môj partner nechce deti: Čo robiť?
Ahojte žienky. Je mi od nedele nejako čudne... cítim sa ,nie je to ani smútok,či frustrácia,cítim sa fakt divne. Môj chlap(sme spolu skoro 1,5 rok) nechce dieťa,povedal mi to na túre,keď sme kráčali do kopca. Že on sa necíti na deti,ma 48rokov a býva sám vo veľkom dome (čiže peniaze by neboli problém), zarobí. Ale on sa proste necíti byť otcom a keby sa podarilo,tak pôjdem na potrat...toto mi povedal 😭. V živote nikdy som sa tak necítila,už nechcem s ním ani súložiť akokeby mi dal facku,nikdy sme sa o takomto nebavili,neriešila som to,mám 35 a bola by som šťastná,keby sa zadarilo. Je to "na rozlúčku" asi?...😢. Poraďte mi prosím,mamina mi povedala,že strácam čas s ním,aj keď sa ľúbime. Láska niekedy nestačí 😢.
@lili1313 Žiadny kondóm, žiadna antikoncepcia,ja som som mu povedala,že žiadnu antiku neberiem a on ževraj "negumuje". Preto som z neho zmätená... Keby mu záležalo na jeho postoji ku životu, núti ma,do všetkých možných spôsobov...och
To už je intímne, tak nemusis odpovedat ale ako ste sa teda rok a pol chránili? Prerusovanou? Aj to je pomerne spolahliva metoda, ak to vie a hlavne stale plati ze je to na ňom.
@lili1313 Áno a zo začiatku som ja požadovala kondóm. Potom to ušlo samé aj bez,už som to prestala riešiť. Ale sám mi opakoval,aby som nebrala žiadne tabletky.
Možno mať deti nemôže a takto to zamaskoval.
Fúuha, to znamená že ste sa úplne nechránili. Tak to ďakuj bohu že tehotná nie si a že si jeho postoj zistila už teraz. Teraz rozumiem prečo si očakávala že by proti tomu keby sa zadarilo nenamietal a prečo ťa to teraz takto prekvapilo.
@lili1313 a bolo by lepšie keby zostala takto tehotná a on by to dieťa nechcel?
@lenicka999 to sa snažím pochopiť,celú dobu ako to riešim. Prečo taká hnusná redakcia na niečo,čo tiež bral "na ľahkú váhu". Nechápem, vôbec. A keby nechcel so mnou deti,nešiel by len tak,naostro (si myslím).
@ibatanecnica vôbec nie, pisem to niekde?
Alebo v jeho hlave sa nechcené tehotenstvo dá poriešiť veľmi rýchlo a jednoducho potratom. Asi si niektorí muži úplne neuvedomujú čo všetko takýto potrat obnáša.
V zmysle: Ostaneš tehotná? Nie je problém, veď len pojdeš za doktorom ten ti dá jednu tabletku, tu prehltneš a už tehotná nie si a problém poriešený, funguješ ďalej.
Už to nejdem naozaj riešiť, chcem pochopiť len tu reakciu (žiadnu redakciu). Robím preklepy,bo som nervózna. Podstatné je,že je sám doma vo veľkom dome a možno...tiež rozmýšľa (nepytam sa ho,nepohadali sme sa),len som odišla.
A kedy sa bude cítiť na deti ? Keď bude mať 60/70 a bude potrebovať opateru deti ? . No mama ma pravdu na čo strácať čas keď v spoločnom živote nebude naplnené tvoja túžba
Podla mna ked si s nim chcela mat dieta tak si to mohla uz skor prediskutovat. Byt s niekym 1,5 roka mat po 30tke a nebavit sa o detoch,neviem pride mi to cudne. Zas v jeho veku sa mu ani necudujem,predsa len byt starsim otcom nie je najlepsi napad.
Ahoj, ak Ty dieta chces, tak ano, mamina ma pravdu, stracas s nim cas… ja som sa kvoli tomu dokonca rozviedla, kedze moj byvaly nechcel dieta a ja som 10 rokov cakala, ze zmeni nazor… nezmenil… chvalabohu, dnes mam uzasneho muza a dve nadherne deti… ;) Drzim palce, nech najdes silu rozhodnut sa tak, aby si Ty bola stastna 🙏🏻
Ma 48 je normálne ze nechce nepremarni svoje roky sním keď budeš mat ty48rokou budeš ľutovať že síš i dieťa nespravila keď bol ešte cas
Nuz, asi si stratila zbytocne 1,5 roka zivota. Toto je tema, ktoru som riesila vzdy uz na zaciatku vztahu, presne preto, aby som vedela, ci mame podobne predstavy o buducnosti. Moj buduci muz mi pomerne skoro povedal, ze manzelstvo, rodina a deti je to, co si v buducnosti zela a dufa, ze sa mu to splni. Tvoj partner mal v case vasho zoznamenia uz po 45-ke, ty po 30-ke, to si uz mala naozaj riesit a pytat sa, aku ma predstavu…cize ak ty si deti prajes a mas 35 rokov, bud sa on rozhodne pre dieta, alebo ty pre rozchod. Alebo to s nim budes tahat a v 50-ke sama lutovat.Inak, ani v 35- ke uz nemas zaruku, ze sa ti dieta este podari. Samozrejme to uz tiez nie je…
Autorka uprimne , ze ked si s nim zacala chodit a doteraz nemal deti, tak mi chces povedat, ze si vobec netušila, ze 46 rocny chlap deti nechce?? Na druhej strane on, ked s tebou zacal chodit a nemas este deti v 33 rocna, nikdy sa nad tym nezamyslel, ze raz to dieta mat budes? Niekde v matrixe sa musela stat potom chyba. Cele je to divne. To ci chcel ci nechcel pouzivat ochranu je jedno. Dieta nie je super zabava, je to makačka a ja sa mu v jeho rokoch necudujem, ze dieta nechce ale na druhu stranu musel tušiť, ze ty ho budes chciet. To, ze to povedal ako debil je druha vec ale od chlapov moc empatie neočakávam, takze mozno to ani tak nemyslel ako to nakoniec povedal. Urcite by som sa ho spytala, ze ked ste spolu zacinali, ze musel tušiť, ze budes chciet dieta. Ze preco to nepovedal skor, ze on nechce rodinu. Vazne by ma zaujímala jeho odpoved.
Mrzi ma tvoja situacia. Ja si nemyslim, ze je to vekom. Rodinu bud chces alebo nechces. My sme rodicia vo vyssom veku. Nemohli sme mat deti a adopcny proces trval dlho. Moj manzel je podobneho veku a plni si tetaz s detmi svoj/nas sen. Chcem tym povedat, ze vek je len cislo a je to o chceni/nechceni. Ale stale je tam aj moznost, ze deti mat nemoze, preto sa rozhodol, ze ich nechce. Je to akysi obranny mechanizmus. Aby sa netrapil, povie, ze deti nechce. Si si ista, ze ti povedal pravdu o dovodoch, preco nechce mat deti?
Hmm....nesondovala si Ty jeho názor na deti, tak to spravil on. Chcel si byť istý, že ste na rovnakej vlne, že ani Ty nemáš záujem o deti. A urobil tak v čase keď, 1. Považoval vzťah za dostatočne vážny a 2. keď Ty ešte máš čas na riešenie materstva s iným, ak by si chcela.
Takže čo vlastne zle urobil? Že prvý riešil dôležitú otázku? Že spomenul potrat? Tak keď má
te 1 a pol roka nechránený sex, asi k tehotenstvu len tak ľahko nedôjde a teda ani k potratu.
Nechaj ho, od neho sa dieťaťa nedočkáš.
Je mi ľúto za Teba ľúto....
Preco sa „hrate“, ze sa nic nezmenilo? Ved sa normalne otvorene porozpravajte ako dvaja dospeli ludia. Ty chces dieta, on nechce dieta. Bud jeden z vas zmeni nazor a najdete kompromis, alebo to adi velku buducnost s hapoyendom nema.
Autorka, necitala som celu diskusiu, ale preletela som cez tvoje komenty a chcem ti jedno povedat. Mala by si si preusporiadat v hlave postoj k sebe samej.velakrat si spomenula, ze si ho nechcela do nicoho tlacit a vyzerat ako zufalka.a kde si tam ty a tvoje potreby? Ci stale len budes prihliadat na muzove pocity a aby mu bolo co najprijemnejsie vo vztahu, a seba budes potlacat, aby si nebodaj chlapa neodplasila? Proste raz ked viem,ze pre mna je dolezite mat vo vztahu deti, alebo aby sme s partnerom boli rovnakeho vierovyznania atd., dosad si,co ti vyhovuje, komunikujem to na zaciatku vztahu.ak to dany muz nesplna, bye-bye a hladam dalsieho,este skor, ako sa citovo angazujem. Ty si zbytocne prisla o 1,5roka, plus sa ti bude tazko odchadzat teraz, kedze ho lubis..nuz,mas drsne poucenie do buducnosti.
lenze ty neostanes tehotna,pokial sa do teba neurobi, predpokladam ze vzdy vytiahne,v tomto veku je uz nemozne otehotniet tak lahko a len tak sa nezadari, treba vediet kedy je ovulacia plus ako vravim nesmie vytiahut..ja sa takto prerusovane chranim uz 14 rokov a nikdy sa nic neprihodilo proste ked chlap vie kedy von tehotna nezostanes takze taketo dufanie ze sa postasti rovno vyhod z hlavy, potrebujes partnera ktory deti chce a aktivne na nich pracovat..dufanim len stratis posledne sance na babatko
Máš ešte " len 35" oproti tomu ze on ma 48....takze hlavu hore,nestracaj s týmto chlapom čas a daj mu čím skôr zbohom.Muzi tvojho veku ešte rodinu chcú, respektíve dokážu si ešte reálne pripustiť ze zalozia rodinu.Takze hladaj hladaj ak chces bábo.Tohto urcite neprehovori. A premárniť šancu mať dieťa pre jeho pohodlie ?To nedovol.
V 48 majú už niektorí 30 rocne "deti" ani sa mu nečudujem, vo väčšine prípadov by si sa aj tak starala sama, príklad je môj muž, jeho oco ho mal v 50
A nemá on za sebou vazektómiu, alebo niečo vďaka čomu si je istý, že neotehotnieš? Keď idete 1,5 roka naostro (čiže ani nie prerušovaný sex?) a nič, je dosť možné, že je nejaký problém…
@jazula toto napadlo aj mna, ze idu 1,5 roka naplno bez ochrany a autorka otazky este neotehotnela. Clovek, ktory je na 100 percent presvedceny ze nechce deti a partnerku by poslal na potrat by snad nebol takto lahkovazny.
Mamina na pravdu !!! Stracas čas. Ak dieťa chceš , určite by som s ním neostala a nenatahovala to zbytočné. 1,5 roka nie je az tak veľa co ste spolu . Ja by som na tvojom mieste tomu dala koniec a našla si partnera v tvojom veku .Stary chlapi sa uz veľmi na deti necítia , az na pár výnimiek.

@muchotrafka298 nie,ja som mu povedala,ak by sa podarilo,už by o mňe nepočul,pri jeho postoji. Ani do listu by som nepísala meno otca,až kým sám by nechcel. Čo sa týka peňazí, dedičstva,je to úplne nepodstatná vec. Vyšlo so mňa,potom,že ak by som ostala tehotná,nešla by som v žiadnom prípade,len vtedy,keby bol/bola rozumná a chcel/chcela by vedieť,kto je otec. Nasurovo zo mňa vyšlo,že by ani nezistil,že ma niekde potomka. Až keby sa začal zaujímať sám syn/dcéra.