icon

Môj partner nechce deti: Čo robiť?

22. jan 2024

Ahojte žienky. Je mi od nedele nejako čudne... cítim sa ,nie je to ani smútok,či frustrácia,cítim sa fakt divne. Môj chlap(sme spolu skoro 1,5 rok) nechce dieťa,povedal mi to na túre,keď sme kráčali do kopca. Že on sa necíti na deti,ma 48rokov a býva sám vo veľkom dome (čiže peniaze by neboli problém), zarobí. Ale on sa proste necíti byť otcom a keby sa podarilo,tak pôjdem na potrat...toto mi povedal 😭. V živote nikdy som sa tak necítila,už nechcem s ním ani súložiť akokeby mi dal facku,nikdy sme sa o takomto nebavili,neriešila som to,mám 35 a bola by som šťastná,keby sa zadarilo. Je to "na rozlúčku" asi?...😢. Poraďte mi prosím,mamina mi povedala,že strácam čas s ním,aj keď sa ľúbime. Láska niekedy nestačí 😢.

slovakboy
24. jan 2024

Keby ťa mal rád, tak to dieťa prijme aj keď je mu to nepohodlné. Ja mám cez 50 a dieťa by som prijal. Čo prijal, radosť by bola. To nie je o veku. To je o vnímaní malých bytostí. Aký ma vzťah k deťom vseobecne? Keď vidí rodinu s deťmi ako reaguje? Keď k vam príde niekto s deťmi na návštevu aký je?

fazulka21
24. jan 2024

Máš 35 rokov....s veľkým, naozaj veeeľkym nadhľadom máš 10rokov na to, aby si sa stala matkou. Ak chceš dieťa a on nie, hneď dnes choď od neho.

cacianka
24. jan 2024

@dadka1997 do dôchodku ? Veď ešte 20 rokov

gabriela_obzerova
24. jan 2024

podobny problem mala kamoska. Tak sa s chlapom rozlucila a hladala dalej, v strese, ze uz to nestiha… A tak sa potencialnych partnerov na prvom- druhom rande rovno opytala, ci chcu mat deti a hotovo 😁

natalka13
24. jan 2024

Verila som mu, ze si bude davat pozor.
Ach jo.

ikuska27
24. jan 2024

@anita6666 môj muž má 48 rokov a máme pól ročné bábo...a predtým už ďalšie dve veľké deti...takže nie každý chlap túži mať vtedy svätý pokoj 😊

kominar
24. jan 2024

Je tvoj manžel ak áno daj mu na výber . Ak je partner choď od neho .Živote môžeš byť šťastná .

0kristina0
24. jan 2024

Mas ho zidealizovaneho. Pokial dvaja ludia spolu iba chodia, ziju maju vela konickov, ziadne zavazky tak je im spolu super, vidia svojho partnera ako toho najlepsieho na svete ale ver ci nie, dietatom sa zene otvoria oci, spadnu ruzove okuliare a zacnu vidiet aj tie najmensie chybycky na partnerovi. Dieta je velka skuska vztahu a podla jeho reakcie o potrate by som s takymto clovekom nechcela dieta. To nebola skratkova reakcia ale jeho uprimna reakcia od srdca povedana. Teraz sa to snazi zachranit lebo sa boji ze ho posles do riti. Tvoja mamina ma pravdu. On je na koni, ma vsetko co potrebuje, je spokojny, naco by nieco menil, naopak ty si v riadnej nevyhode. Osobne si myslim na zaklade tvojich prispevkov, ze sa s nim nerozides. Musis si uvedomit, ze pokial tuzis po detoch nikdy s nim nebudes stastna. S mojim terajsim manzelom som si vyjasnila otazku deti hned na zaciatku vztahu. Obaja sme chceli. Po deviatich rokoch chodenia sme sa vzali, po roku od svadby som zacala tuzit po dietati, na moje nemile prekvapenie, mi moj manzel povedal, ze sa na to este neciti. Tak som sa ho spytala, ze kedy sa na to bude citit? O rok? O dva? O 5? Nevedel mi na to odpovedat, vedela som, ze to bolo iba tym, ze spohodlnel a nase spolunazivanie mu vyhovovalo, mal svoj komfort a nechcel nic menit. Oznamila som mu, ze jeho rozhodnutie je ako bodnutie noza do chrba, ze sa citim podvedena a odchadzam od neho, pretoze ja bez deti stastna nebudem. Muz si to velmi rychlo rozmysel a priznal sa mi, ze ma strach, ze by aj chcel ale boji sa, ci sa dokaze postarat atd atd. Mame dceru, za ktoru by dal zivot. Obcas si neodpustim poznamku, ze keby nie je mna nemali by sme ju. Co ti tym chcem povedat? Ak si zivot bez deti nevies predstavit odid z tohto vztahu. Hladaj stastie inde, nie je to jediny chlap na zemi.

autor
24. jan 2024

Nedával mi najavo nejako obzvlášť vážne,že deti sú pre neho jeho "koniec života". Má sestru,ktorá má 2 deti a keď potrebovala niečo vybavovať,dávala mi ich postrážiť. Sem tam padli z jeho strany narážky,že mi to pristane s dvoma malými "čertami" okolo,ale keď sa nad tým tak zamyslím, po chvíľke išiel niečo iné robiť, pretože potreboval. Možno som to len nevidela,alebo nechcela vidieť. To že by nás zabezpečil,nič by nám nechýbalo,to určite nepochybujem,ale ohľadom toho,ak by mal so svojím dieťaťom tráviť čas osamote, venovať sa mu,to už pochybujem. Pretože to asi nevie,alebo to ani nechce vedieť. Ráno píše,že mu chybám, večer napíše že mu stále chybám a celé dni,čo som preč,že si to potrebuje tiež v hlave usporiadať,že reagoval ako k...t, určite by ma na ten potrat neposielal,bola to len prvá reakcia, ktorá mu napadla. Za mňa,to bola jeho úprimná prvá reakcia, ktorá mu napadla skôr,ako niečo iné. To ma na tom najviac štve 😒. Keď budeme od seba,veci sa urovnajú alebo pokazia (aj keď si myslím,že viac sa to už pokaziť ani nemohlo),potrebujeme len v kľude obaja popremýšľať, pretože ja na neho tlačiť nechcem,ani nebudem,toto je tá vec, ktorú potrebujeme obaja chcieť. Ďakujem naozaj❤️,to že sa môžem vyžalovať , podebatovať s
nezainteresovanymi osobami-mamičkami, ktoré úprimne napíšu aj kritické názory mi určite pomáha, pretože vidia hlavne problém,nie osobu.

uhrikovci
24. jan 2024

Ja som môjho muža spoznala na diskotéke o polnoci a ráno mi poslal foto dieťaťa, že také chce mať so mnou, mal 31 a dva dlhé vzťahy za sebou, ja som mala 24, pri mne to vedel hneď, sme spolu 17rokov, máme dvoch synov. Zober nohy na plecia a utekaj, tikaju ti bio hodinky a keď ty dieťa chceš, nikdy nebudeš šťastná, dieťa je najkrajšia vec na svete.

kandelabra
24. jan 2024

Nemyslim, ze si urobila az taku chybu ze si sa na to nepytala na zaciatku. Asi si sa chcela sustredit na vas vztah, na to, ci si sadnete, pred otazkami o detoch. Pride mi vsak zvlastne, ze ked ste zrusili ochranu, nikdy ta nenapadlo spytat sa, pocuj Jozo, a co budeme robit, ked sa zadari? A k nemu nemam komentar, chlap v takom veku, deti nechce ale na rovinu to povie az po 1,5r. (tiez sa mohol skor ozvat), sex ano ale ochranu nie lebo "on si da pozor" (takych uz bolo), a keby zena otehotnie, tak ide na potrat (prenho riesenie jasne, zenin nazor ho ani nezaujima). No to musi byt klenot medzi muzmi. Len si daj pozor, aby teraz s dietatom naoko nesuhlasil aby ta nestratil, a ked sa male narodi tak ti bude vycitat ze chcela si, staraj sa...

timik1
24. jan 2024

Celkom ho chápem... Ísť v 70tke na stužkovú by som ani ja nechcela.. Dosť strašne je tam ísť v 60tke...to čaká mňa.. 😏

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
autor
24. jan 2024

Odstupom času už to ani tak emočne neberiem, najskôr som zúrila,ale skôr na seba,až potom na neho. Určite sa s ním ešte porozprávam (toto si davam za vinu ja,že som to mala urobiť skôr a teraz som čakala akože čo?),z očí do očí,len potrebujeme "vychladnúť". A keď prídeme na to,že tady cesta nevedie,v pokoji pôjdeme od seba. Nechcem aby zo mňa cítil,že ho niekde tlačím,po čase by to bolo len horšie a horšie. Mali sme sa viac rozprávať,nie len tráviť spolu čas. Brala som to ako niečo automatické, vzťah-svadba-deti (alebo aj deti a potom svadba,na postupe som si nezakladala). Teraz to vidím skôr racionálne,ako emočne.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
muchotrafka298
24. jan 2024

Nemusis si nic vycitat, proste si predpokladala, ze bude obvykly scenar stabilneho vztahu partner-svadba-dieta alebo naopak, je to jedno. Ocakala si, ze to bude takto, len bohuzial druha strana ma ine ocakavania. On hlada cloveka, s ktorym sa bude venovat svojim konickom, cestovaniu, vyplni si volny cas, ktory obvykle travil sam pri tych istych aktivitach. Alebo v nejakej skupine. Ma 48 rokov, ma zrovnane co v zivote chce a to aj robi. Prisla si ty a predpokladal mozno aj on, ze Ti toto vyhovuje. Je najvyssi cas podla mna pobavit sa o buducnosti a rozhodnut sa co dalej. Ci zotrvat v tomto vztahu alebo hladat dalej. Aby si po 40tke zufalo nezacala hladat nieco ine, len ab y si to dieta mala. Poznam take zeny a nie malo ich mam vo svojom okoli. Ze od nejakeho veku 38 povedzme zufalo zacali hladat partnera aby mali dieta. Cas u zeny sa proste zastavit neda.

0kristina0
24. jan 2024

Este som zabudla napisat, ze aj ked chapem tvojho partnera, ze nechce deti, je velmi sebecky ak nevie pochopit, ze kvoli tomuto sa chce zena rozist. On sa ta totizto ani nesnazi pochopit, chce ta mat len pre seba a mysli iba na svoje blaho aby mal partnerku na svoje konicky. Egoista totalny.

domkakvet
24. jan 2024

Ano stracas s nim cas a co si cakala, ze v takom veku este bude chciet mat deti.

autor
24. jan 2024

Na začiatku som to riešiť nechcela, pretože mi to prišlo ako zúfalé z mojej strany,nebol moja jediná možnosť,ale bol moja voľba. Postupom času som na to akosi pozabudla, často krát prišiel tak unavený z práce,nechcela som mu ešte doma robiť stresy a teraz to vybublalo pre pár krátkych viet,len tak medzi rečou 🙄. Určite nečakám,že zmení názor,stále som akosi bola v domienke,že to pôjde automaticky, spontánne.

andreatytler
24. jan 2024

Ak sa date znovu dokopi, ujasnite si nielen to ci deti ano alebo nie, ale vsetko okolo toho.
Kedy sa zacnete snazit? Ak sa nebude darit, pojdete na IVF? Pojde na vysetrenia? Pamatam si tu debatu kde muz odisiel od zeny par dni pred tym ako mali ist na IVF. Ako dlho budete skusat? Kolko penazi ste ochtny do toho dat? Ak to nepojde, budete adoptovat?
Bude svadba? Spolocne financie? Fungovanie v domacnosti a delba prace. Ostane s dietatom na OCR ak ty nebudes moct? Bude vas bez probemov zivit pokial ty budes na materskej? Proste vsetky prakticke veci do zivota.

andreatytler
24. jan 2024

@cacianka Tiez pozeram ze aky dochodok...😀

bubinkaaa
24. jan 2024

Osobne si myslím,že ak máte toľko spoločných koníčkov- nepôjdete na dlho od seba.😉...napísala si,že miluješ❤ nespravneho chlapa a on miluje ❤tú nesprávnu partnerku,ale aj tu cítim veľkú Laaaásku medzi vami.😊Ak by nechcel mať s Tebou naisto 100% dieťa,nemiloval by sa s tebou len prerušovanou s.a bez ochrany.Buď by sa chránil on,alebo by si ty musela niečo užívať , a nezáležalo by mu iba na tom,že teda je to chemia pre Teba a tebe to škodí.....chlapi niekedy povedia aj veci,ktoré zas nemyslia až tak úplne vážne 🤔

1ryba
Odpoveď bola odstránená
girlie_konik
24. jan 2024

ja len tolko, ze OKAMZITE si chod dat zmrazit vajicka. Po 35 roku ide ich mnozstvo a kvalita rapidne dole, tak nech sa nepripravis o moznost mat v buducnosti dieta

natalka13
25. jan 2024

Z tvojich prispevkov citit, ze si sa bala opytat, ze to cely cas tusis,ze deti nevhce.
A fakt sa mu necuduj. Je na deti stary. Hladaj inde.

sinusoida
27. jan 2024

Láska niekedy nestačí, ak túžiš po dieťati....po čase, keď budeš staršia a nebudeš mať dieťa, možno to oľutuješ, žiť s niekým na celý život, ak nemáte spoločné ciele, nie je dobré rozhodnutie.

frantiseks
27. jan 2024

Tak prečítal som si pár komentárov... myslím si, že ten chlap bol fér, povedal ti, že nechce dieťa. Mohol to povedať aj trochu skôr, ale aj tak. Ako chlap ti odporúčam nájsť si chlapa, ktorý chce mať deti. Chlapi, ktorí majú okolo 35 už chcú deti. Je takých veľa. Vôbec to nemusí trvať tak dlho ako ti tu niektoré ženy písali. Záleží ako budete obaja nastavení. S týmto to však zmysel nemá. Čas ti beží, opusti ho hneď a nájdi si iného, inak to budeš ľutovať. Svojim otálaním len zahadzuješ príležitosti. Ja viem, že po emočnej stránke je to ťažké a ty dúfaš, že to bude iné, ale nebude. Opusti ho čím skôr, pretože má iné hodnoty ako máš ty. Neskôr to budeš veľmi ľutovať. A reči niektorých žien, že na to si mala myslieť pred 10timi rokmi a podobne sú úbohé. Nie každý natrafí na toho pravého hneď, niekto má to šťastie, niekto nie. Môžeš ho nájsť teraz, ale nič sa nestane, pokiaľ sa ti nerozhodneš nájsť si chlapa, ktorý chce mať deti. Poznám jednu, ktorá je s takým istým 7 rokov a tiež povedal jasne, aj jej rodičom, že sa nechce ženiť, ani mať deti. Ona chce oboje, ale aj tak je s ním, pretože dovolenky, dobrý sex a tak... neskôr to bude ľutovať a už to nebude môcť zmeniť. Pritom nádherná žena. Nuž komu nie je rady, tomu nie je pomoci.

autor
28. jan 2024

Rozišli sme sa. Až teraz mi došlo,že som bola rok a pol s jedným ,, veľkým dieťaťom", čiže som nepotrebovala deti s ním 🙄. Nieže len láska dakedy nestačí,ale je aj brutálne slepá 😤.

babls5
28. jan 2024

Myslim ze sama už vieš ako tento vzťah skonči...žena sa nedokáže rozlučit s tužbou po materstve...aspon ja by som to nedokazala ...čakam 3 babo s manželom a teda je to to najlepšie rozhodnutie s človekom ktoreho miluješ a on urobi pre teba všetko....no tento tvoj priatel očividne nepozera na tvoje šťastie ale na svoju sebecku stranku ze on nechce mat deti ....a ty stym neurobiš nic ..je to smutne

majka99999
28. jan 2024

@bubinkaaa ale prosim ta, moj muz nechce uz ziadne deti (tiez bude mat 48) a tiez pouzivame rovnaku metodu. Su chlapi, co to vedia proste, obe nase deti su planovane a nemuseli sme sme sa ani na 1 dlho snazit.

Stale nechapem, preco je take tazke sa porozpravat o predstavach o zivote na zaciatku. Ak sa dotycny zlakne, ze zena po 30ke chce rodinu a bolo by dobre, keby do 5 rokov bolo aj odrodene, tak nech sa odplasi. Nie, ze chodime spolu 2 roky a nevieme, ako na tom sme, ludia spolu aj byvaju a ani pocet deti nemaju vyjasneny. 🙄 Keby 2 na VS 20-rocni, ok, ale nemala som problem ani v 18ich hovorit o tejto teme, ze sa citim este mlada a nie som rozhodnuta. Aj to je odpoved. Je lahke milovat, ked nie su prekazky a uzivame si 1 druheho. Ked pride dieta, choroba, znizi sa prijem (uz uz strata prace alebo rodicak), potom sa ukaze laska.