Môj priateľ sa chová zvláštne - morálny problém
Ahojte žienky, potrebujem radu. Neviem ako ďalej, po krátkej dobe (niečo vyse dvoch mesiacov) som sa nasťahovala so svojím priateľom do spoločnej domácnosti. (ano poviete si asi hneď na začiatok chyba, ale...) Zalúbili sme sa, ja som bola pri rozume viac a on mi tvrdil, že to čo ku mne cíti, ešte ku žiadnej predtým necítil. tešila som sa že ma niekto bude mať rád - že by pre mna toho urobil veľa, toľko koľko by som toho vedela a chcela dať aj ja. Súhlasila som a vravela som si že tento návrh z jeho strany prišiel asi aj kvôli jeho neskúsenosti. Očaril ma svojim rozhľadom, spoločnými témami, tým že veľa cestuje, rozumne hospodári s financiami a že som v ňom cítila túžbu po normálnom živote, detoch a rodine a že pre neho nebola žiadna téma tabu a snažil sa o problémoch rozprávať.
Po naťahovaní sa prišla facka, vravela som mu že by som mala rada vzťah kde by sme obaja vyčkali so sexom, tváril sa že rozumie a že ani on to nejak nepotrebuje ale už po mesiaci stretávania sa mi naznačil, že by to chcel a tak sa to stalo. Ked sme spolu ale začali bývať prvých pár dní sa este nechcel odstahovať od mami aj ked pracu mal kusok od bytu a od mami musel dlho dochádzať. Keď sa ale prestahoval bol strašne chladný, videla som na nom, že mam problem s tým, ze už nema čas na seba a že v byte nie je sám. Už po príchode z prace mi dal rovno najavo, že dnes nebude sex, aj ked som mu nič ani slovkom nenaznačila že by som chcela. Takto to pokračovalo stale, mam pocit, ze sa mu naha ani nepačim, nie som dokonala ale nie som ani obezna. Po tretom intimnom zbližení mi dal najavo, ze by mal zaujem o netradičnu sexualnu praktiku - o masaz prostaty. Ostala som dosť zakočena, možno keby to prislo po nejakom dlhsom case tak si poviem ok, ale nemali sme medzi sebou vybudovanu ziadnu intimitu, ukazal mi rozne videa ktore sa mi nepačili -neprislo mi pritazlive pri sexe dominovat mužovi. Problemy pokračovali, všimla som si jeho neochotu finančne prispievat do domacnosti, hlavne nakupy potravin, pri ktorých sa plateniu uplne vyhyba, pričom to prirodzene nechava na mna. Ďalej mam pocit, ze ludi hlavne vyuziva aj to sam povedal, ze sa obklopuje ludmi, o ktorých vie, že sa mu dalej v zivote zídu. Mam pocit ze pre nikoho by nič neurobil bez toho aby z toho niečo nemal. V niektorých ohladoch mi zas pride krutý. Niekedy mam z neho vyslovene negativne pocity ako z človeka. Inokedy mi zas pride sladky, neskuseny, na kazdeho vratane mna sa pekne usmieva....ako schyzofrenik.
Už na prvom stretnuti sme stretli jeho kamaratov, este sme sa ani nepoznali ale nepriamo im naznačoval že spolu chodime, ze tvorime par, nejak som to prehliadla. Takisto sa som nou chcel vsade ukazovat davat si spoločne fotografie na socialne siete - ukazovat sa, ako dobre si vybral, ze uz nie je sam, pride mi to hrozne detinske - kto dospely by niečo take robil?
Som strašne nestastna a neviem koho to mam vlastne vedla seba. čo mam robiť ??? :( mate podobne skusenosti?
Tie prvé príspevky sú akože niektoré od veci, dalej som radšej nečítala. Teda nejako sa musí začať, to je jedno, že začali spolu hneď bývať, nejako sa to začať musí. Akože násilie a facky, to by som mu hneď zakázala. Podľa mna je ten váš chlap, nevyzretý a nezodpovedný. V prvom rade by som mu dala na starosti platiť šeky, alebo sa dohodnúť na polovici úhrad za byt. Takéto veci sa majú riešiť hneď, teda na začiatku. No a ostatné, narovinu by som sa ho opýtala, či ma ľúbi, pretože ak ľúbi, tak sa zmení a prispôsobí sa. Vzťahy sú hlavne o komunikácii, ale aj o činoch. Človek, ktorý lúbi a váži si toho druhého, tak nájde spôsob ako zmeniť situáciu k lepšiemu. Takisto v sexe, sa má nájsť stred. Neobhajujem nikoho, ale takto to má byť vo vzťahu, tieto vzťahu pretrvajú desaťročia. Zlatá stredná cesta...
@zufalka2 nie, nemam taketo skusenosti, leby keby to vytiahol taketo manipulacne techniky na mna, tak ho kopnem do tej prostaty, ze poleti naspat k maminke..... lubis ho????
Klames samu seba. toto nie je laska, ty len chces niekoho, hocikoho....to jasne vyplyva z toho, co pises. On ta vyuziva, lebo ho nechas.
Manipulator ako vysity.
@slimstar ta facka bola iba - prirovnanie. K ničomu takemu nedošlo 🙂 Najomne a energie platime na polovicu, ostatne ja. Po pravde, ma vela dovodov a argumentov, prečo spolu ostat avsak nechce a nevidi dovod menit určite svoje postoje, raz mi povedal - no tak som sebecký, a čo? Ved to on tvrdi ze ma miluje - čo sa mi bridi, to je prilis silný vyraz po pol roku. Nevazi slova - ako vravite, je nevyzrety - jedinačik, vypiplany mamičkou.
@obsadenemeno ved toto, presne z toho mam ten otrasny pocit... ze ma tymi usmevmi iba manipuluje, nikdy predtym som nevidela niekoho tak menit svoju podstatu - seba sameho v zavislosti od situacie, ide mi z toho mraz po chrbte. Lubim ho ale viete ako sa hovori - ked sa zena zamiluje aj v debilovi vidi pana boha. Nechodim zo vztahu do vztahu, tuzim ale po laske, to určite. Normalne som planovala ist psychologovi čo mi na toto povie, či je to druh manipulacie.
ked sa chces uplne znicit, zostan s tym svojim panom ocarujucim 😉
@zufalka2 cosi to su podla mna dost nezvycajne praktiky a este k tomu ked pises ze ste spolu spali len 3 krat 😐je to divne
@zufalka2 sebeckosť nepatrí do vzťahu. Ale teraz je taká doba, vidím to všade naokolo. Človek ak nájde lásku, tak sa zmení. Ak by sa tak choval, ako hovoríte, tak by som asi odišla, aspon na týžden. Ten človek, ktorý ľúbi, zistí, čo stratil. Pravá láska sa ukáže v pravom svetle pri problémoch. Ak by som nebola spokojná, neostávala by som.
@laurinka_a ved to :( ostala som strašne zaskočena. Preto sa pýtam aj tu, že či je to normalne alebo som este za opicami ja :D
@slimstar presne ako hovoríte, namiesto toho aby sme sa tesili ze tu mozeme byt jeden pre druheho ma začal skusat a prostrednictvom mna realizovat vsetko čo chce - bez namahy. ja som to tak začala riešiť, odisla somna víkend...na tri dni. vravel ze mu chybam, ale kto vie čo presne mu chyba... asi len tolko ze je v byte sam a tak siel mame.
@zufalka2 utekaj čím skôr, lebo časom to bude len horšie. Z toho čo píšeš, je prinajmenšom manipulátor. Máš z neho pocit, že ľudí hlavne využíva a aj sám, že povedal, že sa obklopuje ľuďmi, o ktorých vie, že sa mu ďalej v živote zídu. Takýto chlapi sú dobrí vychcanci. Nečakaj na ten čas, keď on bez mihnutia oka a citov pošle preč Teba keď sa mu nebudeš hodiť do jeho plánov a života. Títo ľudia myslia predovšetkým na seba a ide im iba o svoj prospech. Ako si písala, bola si ním očarená. A toto je ich vlastnosť, na ktorú im zvyknú všetci sadnúť. Títo ľudia sú ako chameleóni. Zmena u nich možná nie je. Čím dlhšie s ním budeš, tým viac budeš manipulovaná a budeš o sebe a svojom úsudku pochybovať. Ver svojim inštinktom!
Nechce sa mi citat prispevky ostatnych ale moj nazor vykasli sa nanho v zivote s nim stastna nebudes
@mandala77 tiež mám ten pocit, účelovo sa vyhýba veciam - drobnosti, za ktore treba zaplatit. Velakrat mi povedal ze mu mam dat peniaze a zaplati to on, nech pred ostatnými nevyzera, ze neplati. je to hrozne, teraz sama neviem aký mam mat k nemu postoj, ale je jasne ze nechcem pokračovat dalej. :( mam pocit ze jej človek ktorý by mi v tazkych chvilach nepomohol, aj ked by sommu bola najblizsia, na vyčitky reaguje tak, ze sa obranuje a hovori ze mu ublizujem ja tým, že mu to hovorim.
@cecilia68 myslím, že keby bol, tak by sa s tým nemal komu zverit, jeho rodina by to nepochpila, aj som sa ho spýtala či nie je gay pri jednej hadke, tvaril sa zvlastne - ako vzdy, z jeho prejavov neviem nič vyčitat.je tu aj možnosť že je len zvrhly, ved teraz je toho vsade plno, kadejakých uchyliek
neviem,akože,čítala som to celé,ale-vy vlastne koľko sa poznáte a koľko chodíte spolu a koľko bývate ?nechápem akosi.pletie sa mi to akosi,ale pre ujasnenie.
toto nepove normálny chlap po treťom sexe, že chce masáž prostaty, či čo to.ja ani neviem,čo to je.asi má nejakú úchylku,ale je smutné, že ti to nepovedal narovinu skôr.
🙂 🙂
a to platenie,- no to je od neho fakt lakomé,a čudné- nemal by na ženu nechávať platenie, nepáči sa mi,ako sa chová absolútne.
z jehostrany to nie je asi veľmi o láske.
neviem,príde mi to ako nejaká vymyslená ujetá téma....sorry,ak nie,ale toto je prinajmenšom hrozne divný chlap a vzťah ešte horší.nič dobré ťa v nom nečaká,ked na začiatku sa partner hentak chová divne a nepríjemne k žene. A ja neviem,ale po krátkom čase sa k dakomu nasťahovať je choré,ľudia sa musia najprv spoznávať,až potom spolu žiť.
a koľko má on rokov a ty ?neviem,či sa zmienuješ o tom.
a ešte jedna vec mi napadla,nie je zvrhlý gay iba ?alebo také dačo? lebo gayovia zvyknú aj s babou spať,aaj hrať na dve strany,pozor na to
@marina24 len niečo vyše pol roka - od marca sa pozname. ved to s tou prostatou ma uplne zničilo ani som sa necitila ako zena. treba si to vyguglit, aj ja som si musela :D Mne nerobi problem si za seba zaplatit, ale ked by som sla na matersku a bola by soom tri roky odstavena bez prijmu tak by mi nekupil ani nove topanky, ktore by som potrebovala, myslel by si že od neho taham peniaze :(
viete, povie mi ze ma miluje a potom ma necha vsade platit....
No...to je tak zle...ze az to boli..
to fakt zaciname az tak byt zufalky????
@marina24 verte mi, velmi rada by som si toto vsetko vymyslala :( ja mam 27 a on ma 26 rokov, len o par mesiacov je odo mna mladší. Tak neviem neuvazovala som nad tym, ze by mal aj nejakeho chlapa predo mnou, viem iba ze vyse roka nemal sexualny zivot predtym ako sme sa spoznali.
@lubkavargova1 asi si dam za pohar vina :(
@zufalka2 myslim, ze ty nepotrebujes poradit. Vies presne, co ti u neho nesedi, si nestastna, zda sa ti nechutny... nie je o com uvazovat. Pekne sa rozluc a pobal si kufre, kym do toho nepadnes viac. Je tu vela negativnych momentov, nie je o com. Je to rozmaznany, nevyrovnany jedinacik, v podstate chudak, ale nie ze ti napadne lutovat ho a preto s nim ostat! 😠 ... 🙂 Vies, v podstate sa chce urvat od mamicky, ale hlada zaroven jej nahradu. Od teba bude ocakavat vsetko, za vsetko budes zodpovedna, a vsetkemu budes na vine. A ked bude smutny, pojde k maminke 😖 Ak hladas rovnocenneho partnera (vyzeras byt rozumna a zodpovedna) o ktoreho sa budes moct realne opriet, davaj a "praskni do bot" kym sa da. Citim, ze sa ta len tak nevzda a v najhorsom, ta este bude otravovat a bude problem sa ho zbavit 😒

@laurinka_a tebe pridu napr. tie sexualne praktiky v pohode? podla mna nie je pekne, ked iba skusame čo nam druhy dovoli, o tom by to nemalo byt. No on sa vyjadril, ze ten druhy by mal byt asi hlupy, ked som mu dala najavo, ze ja si na hlavu srat nedam.