icon

Môj priateľ sa chová zvláštne - morálny problém

zufalka2
1. nov 2016

Ahojte žienky, potrebujem radu. Neviem ako ďalej, po krátkej dobe (niečo vyse dvoch mesiacov) som sa nasťahovala so svojím priateľom do spoločnej domácnosti. (ano poviete si asi hneď na začiatok chyba, ale...) Zalúbili sme sa, ja som bola pri rozume viac a on mi tvrdil, že to čo ku mne cíti, ešte ku žiadnej predtým necítil. tešila som sa že ma niekto bude mať rád - že by pre mna toho urobil veľa, toľko koľko by som toho vedela a chcela dať aj ja. Súhlasila som a vravela som si že tento návrh z jeho strany prišiel asi aj kvôli jeho neskúsenosti. Očaril ma svojim rozhľadom, spoločnými témami, tým že veľa cestuje, rozumne hospodári s financiami a že som v ňom cítila túžbu po normálnom živote, detoch a rodine a že pre neho nebola žiadna téma tabu a snažil sa o problémoch rozprávať.
Po naťahovaní sa prišla facka, vravela som mu že by som mala rada vzťah kde by sme obaja vyčkali so sexom, tváril sa že rozumie a že ani on to nejak nepotrebuje ale už po mesiaci stretávania sa mi naznačil, že by to chcel a tak sa to stalo. Ked sme spolu ale začali bývať prvých pár dní sa este nechcel odstahovať od mami aj ked pracu mal kusok od bytu a od mami musel dlho dochádzať. Keď sa ale prestahoval bol strašne chladný, videla som na nom, že mam problem s tým, ze už nema čas na seba a že v byte nie je sám. Už po príchode z prace mi dal rovno najavo, že dnes nebude sex, aj ked som mu nič ani slovkom nenaznačila že by som chcela. Takto to pokračovalo stale, mam pocit, ze sa mu naha ani nepačim, nie som dokonala ale nie som ani obezna. Po tretom intimnom zbližení mi dal najavo, ze by mal zaujem o netradičnu sexualnu praktiku - o masaz prostaty. Ostala som dosť zakočena, možno keby to prislo po nejakom dlhsom case tak si poviem ok, ale nemali sme medzi sebou vybudovanu ziadnu intimitu, ukazal mi rozne videa ktore sa mi nepačili -neprislo mi pritazlive pri sexe dominovat mužovi. Problemy pokračovali, všimla som si jeho neochotu finančne prispievat do domacnosti, hlavne nakupy potravin, pri ktorých sa plateniu uplne vyhyba, pričom to prirodzene nechava na mna. Ďalej mam pocit, ze ludi hlavne vyuziva aj to sam povedal, ze sa obklopuje ludmi, o ktorých vie, že sa mu dalej v zivote zídu. Mam pocit ze pre nikoho by nič neurobil bez toho aby z toho niečo nemal. V niektorých ohladoch mi zas pride krutý. Niekedy mam z neho vyslovene negativne pocity ako z človeka. Inokedy mi zas pride sladky, neskuseny, na kazdeho vratane mna sa pekne usmieva....ako schyzofrenik.
Už na prvom stretnuti sme stretli jeho kamaratov, este sme sa ani nepoznali ale nepriamo im naznačoval že spolu chodime, ze tvorime par, nejak som to prehliadla. Takisto sa som nou chcel vsade ukazovat davat si spoločne fotografie na socialne siete - ukazovat sa, ako dobre si vybral, ze uz nie je sam, pride mi to hrozne detinske - kto dospely by niečo take robil?
Som strašne nestastna a neviem koho to mam vlastne vedla seba. čo mam robiť ??? :( mate podobne skusenosti?

mandala77
1. nov 2016

@zufalka2 či je homosexuál je druhoradé. A týmto smerom sa ani neuberaj. Nehľadaj čo môže byť za jeho správaním. Muž ak rok nemá sex a má vzťah, tak by Ti pokoj nedal čo sa sexu týka. A masáž prostaty, to nie je dáka zvrátená technika. Ale tu ide zas o neho, o to, čo on chce, čo jemu robí dobre o jeho potreby. A toto je dôležité vidieť. Alebo to, že Ty platíš ak idete von, dáš mu peniaze aby pred kamarátmi bol ako ten, ktorý to platí. Nestrácaj s ním čas.

lubkavargova1
1. nov 2016

A to v koho byte byvate???

zufalka2
autor
1. nov 2016

@papricka33 Taký mam pocit, ze mam byt jeho mama a plus niečo navyse. Velakrat vidim ze na mna nechava vsetko okolo domacnosti,nekupi ani nahradu za vypalenu žiarovku, počka na mna, vraj nevie kde sa to da kupit.. schuti som sa zasmiala na takom argumente, myslela som si ze je to vtip. Vidim, že povedať na začiatku človeku čomam rada a čo nie je pre mna bezna vec ale druhemu dam navod ako sa ku mne chovat a byt za dokonaleho. Zamakam na skorom odchode, dakujem 🙂

sissy27
1. nov 2016

@zufalka2 no dobre, zaľúbila si sa - to je normálne, po čase sa prejavil aký naozaj je a tebe to nevyhovuje - deti spolu nemáte, hypotéku tiež nie, ani spoločnú firmu či majetky nespomínaš, o krúžku na prste si sa tiež nezmienila - tak kde je problém to ukončiť?
Či chceš čakať na zázrak, či náhodou ho neosvieti a nezmení sa? Možno po svadbe? S príchodom dieťaťa? Alebo pri druhom dieťati?
Nie, nezmení sa, k obrazu tvojmu vysnívanému určite nie... Buď sa prispôsobíš a nebudeš fňukať, alebo sa spamätáš a budeš šťastná bez neho...

zufalka2
autor
1. nov 2016

@lubkavargova1 nastastie v prenajatom. Ale po mesiaci vravel ako stači ked donesiem domov 700€ a zoberieme si hypoteku... on si sam zobrat nemohol, nema nato dost vysoky prijem a moj je o dost vyssi.

zufalka2
autor
1. nov 2016

@mandala77 čitala som vela člankov a vsade som sa dozvedela presne toto iste, ze na začiatku muzi proste sex velmi chcu a este aj po takejto abstinencii...tak preto tie moje pochybnosti, ze ho nepritahujem a ked ho nepritahujem, tak som mu dobra aspon nato čo sa pači jemu :(

papricka33
1. nov 2016

@zufalka2 jooj, tak to si mala hned povedat o tom prijme. To je jasneee 🙂 To su dnes taki moderni chlapci, co sa nechaju radi vydrziavat a ani im hanba nie je 😉 davaj het od neho!

0silvia0
1. nov 2016

@zufalka2 bože, to kde si také hovado našla? že dones 700 e a zoberieme hypoteku 😀 😀 😀

salfusco
1. nov 2016

@0silvia0 ja sa tiež smejem..no ale precital som si uvodny prispevok a mam pocit,že si on mysli o nej svoje..a ani sex nechce?..to bude laska ako hrom 🙂

stardust
1. nov 2016

pogoogluj si o psychopatoch vo vztahu...mozno to bude pripad aj toho tvojho chlapa.

zufalka2
autor
1. nov 2016

@0silvia0 a si mala vidiet ked zbadal ze zarabam ovela viac :D ani neviem či sa tesil alebo plakal :D a kde? chceš ho nebodaj :D

0silvia0
1. nov 2016

@salfusco zúfalí ľudia robia zúfalé veci, ale v tomto prípade je zúfalcom fakt zakladateľka zúfalka, keď toto toleruje... bože čo je človek ochotný urobiť pre kúsok hraného citu...

0silvia0
1. nov 2016

@zufalka2 nie, nechcem ho, len si ho nechaj a prosím ťa nebuď už zúfalka, ale vzchop sa a kopni ho do prdele... niekedy v minulosti som nejaký slabý odvar toho tvojho poznala, stačilo mi...

zufalka2
autor
1. nov 2016

@salfusco pre boha,čo si o mne mysli? :D zase pozor mam 60kg a o dva tituly viacej uplne na zahodenie snad nie som :(

papricka33
1. nov 2016

@salfusco on to ma chlapec velmi premyslene, ale aj nedomyslene 🙂 Bude velmi prekvapkany, ked si bude musiet robit za chvilu masaze sam, trulko 😀

papricka33
1. nov 2016

@zufalka2 jasnee, sr.t na neho, na uchyla 😉

zufalka2
autor
1. nov 2016

@0silvia0 zufalka som momentalne, keby som vacsia zufalka nezakladam forum nebalim kufre a ani to cele nevidim, lebo by som nechcela vidiet.

lubkavargova1
1. nov 2016

@zufalka2 joooj moja...ty nie ze si myslis, ze si za opicami....ale naozaj si...ale nie po sexualnej stranke. On vie velmi dobre aku hlupucku, naivnu zufalku ma doma 🙂 Sikovny to hlap...mocno sikovny 😀

0silvia0
1. nov 2016

@zufalka2 podľa toho, čo si napísala a ako to každý jeden vidí v tejto diskusii, nie je o čom... toto je strata času...

zufalka2
autor
1. nov 2016

@lubkavargova1 asi mu to odkazem :D mna nenapadlo,ze myslel ze tu hypoteku zaplatim celu ja, ja som myslela ze sa na nej budeme spoločne podielat, tu hypoteky a vydavky spojene nie su lacna zalezitost. evidentne som si mala vypytaj blizsie instrukcie.

lubkavargova1
1. nov 2016

@zufalka2 no to si mala...teraz je uz neskoro...teaz uz len bud - alebo...

fra
1. nov 2016

@zufalka2 čím skor to ukončíš tým lepšie pre teba, o taky exemplar ako "ten tvoj" nestojí za to ani bicykel oprieť.... a navyše celkom zbytočne sa nazyvať zufalkou, kym toho nemate veľa spoločneho stačí sa zbaliť a isť a škody tým obmedziť na minimum...

lienka_snehulienka
1. nov 2016

Prečítala som si tvoj úvodný príspevok, ostatné som len zbežne preletela. Každopádne, mám pocit, že otázku, čo robiť ďalej, si si už zodpovedala ty sama. Odísť.
Na jednej strane píšeš, že s ním si preto, lebo ho ľúbiš, na druhej strane ti zas pripadá prisilné, keď ti on povie, že ťa miluje. Neprotirečíš si tak trochu? Z tvojich príspevkov sa mi zdá, že je to skôr o tom, že ho CHCEŠ ľúbiť, ale zároveň veľmi veľmi silno cítiš, že to nie je ono. Vymenovala si množstvo vecí, ktoré ti prekážajú a nejako sa mi v tom stratilo to, čo na ňom máš rada. To, že ťa očaril rozhľadom a spoločnými témami je fajn, ale na fungujúci vzťah to nestačí. Jednoducho mám pocit, že ťa viac motivuje to, že nechceš, aby ti stroskotal ďalší vzťah, než to, že chceš rozvinúť tento vzťah s týmto mužom. V prvom rade by si si teda mala toto urovnať v hlave a na základe toho sa rozhodnúť. Ale myslím si, že to urovnané už máš, len si to ešte celkom nechceš priznať.
No a do budúcna by som ti radila dopriať si trochu viac času na to, aby si dotyčného spoznala lepšie, ale aj aby si lepšie spoznala svoje city k nemu. Ten prvotný ošiaľ zaľúbenosti je super, ale treba ho nechať vyprchať a dať priestor triezvejšiemu videniu.

zufalka2
autor
1. nov 2016

@lubkavargova1 na druhu stranu to kolko zarobim nevedel od začiatku a dozvedel sa to az postupom času, čiže si nemyslim ze by to bolo iba o peniazoch, ze by kvoli tomu isiel do celeho tohoto, na druhu stranu určite je lacnejsie zit vo dvojici ako sam.

zufalka2
autor
1. nov 2016

@lienka_snehulienka ako som už písala, taketo hrnutie sa som spáchala prvýkrat, nemam to vo zvyku a ani neplanujem, mala som iba jeden vazny niekolkoročny vztah, kde sme spolu zili a ten sa skončil len pred rokom. To o slove "milujem ta" je take na rozhovor, nebojim sa to niekomu povedat, ale stale mam na mysli ake je to zavazujuce a hlavne sa to neda povedat po dvoch mesiacoch - to je moj nazor, a jeho činy nenasvedčovali nikdy tomu ze by ma miloval...

sue
1. nov 2016

Ach bože slečna 😃
Najskôr som ťa ľutovala ale posledné príspevky sa nahlas smejem 😲 to ktoré vysoké školy vymieňajú titul za rozum?

Ty nemáš rodičov ? Priateľky? Niekoho kto by ti dal "kapky"?

Správne cítiš, žieňa ! S prepáčením ser na reči a bleskurýchlo odíď od tohto chlapca !!!

zufalka2
autor
1. nov 2016

@sue na skoly sa vykaslat, ja som iba chcela povedat, ze tym ze on nedokončil skolu nemoze robit čo chcel a tak nemoze ani zarabat kolko by chcel. Rozum stale mam, teda dufam. Vsetkých mam ale su veci o ktorych sa radsej nerozpravam, samej je mi to blbe si priznat ako zle toto cele dopadlo.

lubkavargova1
1. nov 2016

@zufalka2 no a ne??? Ved vsetko tahas aj tak ty...bud to tebe este nedokapcalo vedenie abo fakt potrebuje chlapcatko prist s masirovanim niecoho ineho...ale ze to nebude ego a prostata to ti garantujem! 😀 😀

salfusco
1. nov 2016

@zufalka2 ja mam 80 a titul nemam..vobec nejde o to..a ani neviem,ako to nejako suvisi..ale mam pocit,že ta opantava na nom nieco,co on vyuziva..a ty sa nechaš..no,na to ti dva tituly ozaj nepomožu..a sorry,ozaj mi je divne,že ako chlap,ked ma ženu nechce normalny sex a este jej to dava najavo

lienka_snehulienka
1. nov 2016

@zufalka2 Tak ale ty si tiež písala, že ho ľúbiš. Alebo rozlišuješ ľúbiť a milovať? Každopádne, ak vravíš, že jeho činy nikdy nenasvedčovali tomu, že by ťa naozaj miloval, asi niet čo viac dodať. Pobaliť sa a pá pá...