Môj priateľ sa chová zvláštne - morálny problém
Ahojte žienky, potrebujem radu. Neviem ako ďalej, po krátkej dobe (niečo vyse dvoch mesiacov) som sa nasťahovala so svojím priateľom do spoločnej domácnosti. (ano poviete si asi hneď na začiatok chyba, ale...) Zalúbili sme sa, ja som bola pri rozume viac a on mi tvrdil, že to čo ku mne cíti, ešte ku žiadnej predtým necítil. tešila som sa že ma niekto bude mať rád - že by pre mna toho urobil veľa, toľko koľko by som toho vedela a chcela dať aj ja. Súhlasila som a vravela som si že tento návrh z jeho strany prišiel asi aj kvôli jeho neskúsenosti. Očaril ma svojim rozhľadom, spoločnými témami, tým že veľa cestuje, rozumne hospodári s financiami a že som v ňom cítila túžbu po normálnom živote, detoch a rodine a že pre neho nebola žiadna téma tabu a snažil sa o problémoch rozprávať.
Po naťahovaní sa prišla facka, vravela som mu že by som mala rada vzťah kde by sme obaja vyčkali so sexom, tváril sa že rozumie a že ani on to nejak nepotrebuje ale už po mesiaci stretávania sa mi naznačil, že by to chcel a tak sa to stalo. Ked sme spolu ale začali bývať prvých pár dní sa este nechcel odstahovať od mami aj ked pracu mal kusok od bytu a od mami musel dlho dochádzať. Keď sa ale prestahoval bol strašne chladný, videla som na nom, že mam problem s tým, ze už nema čas na seba a že v byte nie je sám. Už po príchode z prace mi dal rovno najavo, že dnes nebude sex, aj ked som mu nič ani slovkom nenaznačila že by som chcela. Takto to pokračovalo stale, mam pocit, ze sa mu naha ani nepačim, nie som dokonala ale nie som ani obezna. Po tretom intimnom zbližení mi dal najavo, ze by mal zaujem o netradičnu sexualnu praktiku - o masaz prostaty. Ostala som dosť zakočena, možno keby to prislo po nejakom dlhsom case tak si poviem ok, ale nemali sme medzi sebou vybudovanu ziadnu intimitu, ukazal mi rozne videa ktore sa mi nepačili -neprislo mi pritazlive pri sexe dominovat mužovi. Problemy pokračovali, všimla som si jeho neochotu finančne prispievat do domacnosti, hlavne nakupy potravin, pri ktorých sa plateniu uplne vyhyba, pričom to prirodzene nechava na mna. Ďalej mam pocit, ze ludi hlavne vyuziva aj to sam povedal, ze sa obklopuje ludmi, o ktorých vie, že sa mu dalej v zivote zídu. Mam pocit ze pre nikoho by nič neurobil bez toho aby z toho niečo nemal. V niektorých ohladoch mi zas pride krutý. Niekedy mam z neho vyslovene negativne pocity ako z človeka. Inokedy mi zas pride sladky, neskuseny, na kazdeho vratane mna sa pekne usmieva....ako schyzofrenik.
Už na prvom stretnuti sme stretli jeho kamaratov, este sme sa ani nepoznali ale nepriamo im naznačoval že spolu chodime, ze tvorime par, nejak som to prehliadla. Takisto sa som nou chcel vsade ukazovat davat si spoločne fotografie na socialne siete - ukazovat sa, ako dobre si vybral, ze uz nie je sam, pride mi to hrozne detinske - kto dospely by niečo take robil?
Som strašne nestastna a neviem koho to mam vlastne vedla seba. čo mam robiť ??? :( mate podobne skusenosti?
@pribinak Lebo ho lubim a pači sa mi ako na mna posobil na začiatku, aj som to tam spomenula "Očaril ma svojim rozhľadom, spoločnými témami, tým že veľa cestuje, rozumne hospodári s financiami a že som v ňom cítila túžbu po normálnom živote, detoch a rodine a že pre neho nebola žiadna téma tabu a snažil sa o problémoch rozprávať. " občas mam stále zneho ten pocit, ale každý den je iný. Jedno vraví, druhe robi.
@kenzom a ako rozpoznam rozdiel kde je uz chlap sebecky?
@pribinak prečo tomu nerozumiete? nikdy ste nebola trosku zalubena alebo naivna? 🙂 ludia maju svoje slabosti. Aj o to ide ako človek zisti, ze ten druhy to len hra?
@dominika6 vela ludi prave takto teraz funguje, nie som ten typ nerozvazneho človeka, chcela som to len skusit, myslim ze laska začina prave tak, ze ides do veci naplno, nechcem sa objahovat ja som vedela do čoho idem, chcela by som ale namiesto odsudzovania počut čo robit teraz, avsak asi nie som na dobrom mieste.
no,hlavne že už spolu bývate....máš prinajmenšom netypického chlapa / ja bych povedala,že čudáka/ a nerozumiem čo na ňom ľúbiš.....
@pribinak po pravde, teraz meliem z posledneho. Žijem asi pre tie kusky nehy, usmevy, ktore mi dava, asi sa skor bojim, ze mi stroskota dalsi vztah. Asi je to len doznievajuca chemia, ktora mi opantala rozum. A vravim si či som nemohla urobit niečo inak, lepsie, či som si to len cele zle nevylozila, či to nie je moja chyba ze to takto vnimam.
@zufalka2 To všetko zrejme pramení z toho, že si ho nepoznala dostatočne a hneď ste začali spolu bývať. Teraz už si len treba ujasniť priority- chceš v tom vzťahu zostať alebo odísť? Myslím, že na základe tvojho slohu je to evidentné.
@nickneznamy nepoznala, problem je asi aj v tom ze som z neho sklamana, stale je pre na problem pochopit, prečo su ludia takí... prečo sa pretvaruju. a či som neurobila niekde chybu vo vztahu ja
@zufalka2 Poznám ten pocit. Ale treba si uvedomiť, že tým, že budeš analyzovať prečo sú ľudia takí, prečo je hento tak a onto zas inak budeš týrať len samú seba. Samú seba budeš zožierať a nič ti to nepomôže. Niekedy treba možno len kývnuť hlavou, pousmiať sa a nechať to ísť, pretože nič iné aj tak nezmôžeš. Je taký "divný"? Ok, chápem, že si sklamaná, ale čo teraz? Ideš sa trápiť, že či je to tvoja chyba? S najväčšou pravdepodobnosťou nie, to si ale iste uvedomíš aj sama. Nezmeníš ho, je taký aký je, každý je nejaký. Len škoda, že si to nezistila skôr ako to došlo k spoločnému bývaniu a prehĺbeniu vzťahu. Treba sa posunúť, to je celé.
Preboha .....schyzofrenik,vyuziva ludi a aj teba na vlastne pohodlie ma nizke ego tak si ho zvysuje so spoloc.fotkami aby mu akoze okolie malo co zavidiet...jaj tolko by som toho popisala je to psychopat...dalej by si sa len trapila a bolo by to este horsie ..bohvieco by z nego pocase este vyliezlo ...aj ked ho lubis ver ze neskor to olutujes...najdes si lepsieho ..na teba caka niekto iny a ne tento...ukonci to a bez za lepsim zivotom😉
@mima4 vdaka "hrnutiu" ale zistilla to co zistla a teraz moze ist dalaj..nestracat cas nevhodnym partnerom ..sex.praktiky by vysli najavo neskor,..,ze nechce prispievat financne mozno po svatbe..hups -trochu neskoro.., ze vie byt aj chladny sa tiez prejavi az ked su casto spolu..ved raz za cas sa divadlo hrat da...pri spoluziti uz moc nie...dodnes by nevedela co uz vie..v podstate si usetrila kopec stratneho casu...ak by sa dodnes len vodili raz za cas za rucicky....bola by dodnes asi pohoda a on by bol za dokonaleho....to by bola strata vcasu
@zufalka2
Nie takto to urcite nefunguje...nepoznate sa a byvat s niekym koho vidim 5x na rande je blbost...potom to dopadne presne tak ze clovek zisti ze ten druhy si zije podla seba ako mu vyhovuje...
Taketo experimenty su na dve veci...a ked si taka rozvazna ako pises cudujem sa ze si sa dala nahovorit
@nickneznamy mas pravdu, analyzovanie to som cela ja. Ja som ho chcela lubit takeho aký je ale viac mi to berie ako dava. Ďakujem
@larissa113 ja si myslim, ze je mozno gay... stale mi hovoril o detoch, velmi mi zalezi na tom aby otcovi doniesol vnuka... ja mam byt asi len nejaka skumavka :( aj to s tymi sex. praktikami - ja neviem či ja som staromodna alebo čo. Ďakujem
@mima4 stratila, ale mozno aj taketo pady na hubu maju zmysel.
@zufalka2 ty si normalna ...a zrejme si to aj dobre napisala ze skumavka ...proste cely ten clanok je chory co o nom pises kasli nanho a netrap sa ..fakt toto nema zmysel
@kaja73 tiež si myslim, že to bolo na niečo dobre. ale už by som to ozaj nechcela zažiť znova. každý vztah je strašný risk a je to velmi o stasti.Clovek nevie či je lepsie desat rokov spolu chodit a spoznavat sa alebo urobit taktuto blbost a začat spolu byvat po dvoch mesiacoch - velakrat moze byt vysledok totožný
@dominika6 po pravde som bola rozhodena z predchadzajuceho vztahu, a nejak som uverila tomu, ze je to bude fajn. určite som ho nevidela 5x predtým, boli sme spolu takmer každý den, zase šibnuta nie som. Neviem či sa na zaklade jedneho fora da tak usudzovat o mojej rozvaznosti
Podla mna zacal skusat kolko moze a kolko mu dovolis a budes tolerovat 🙂 podla mna by si mu mala trosku pohrozit aby si nebol taky isty

Ehm, preco si s nim? Prečítala som si tvoj prispevok 2x a nenašla som nic