icon

Môj priateľ sa chová zvláštne - morálny problém

zufalka2
1. nov 2016

Ahojte žienky, potrebujem radu. Neviem ako ďalej, po krátkej dobe (niečo vyse dvoch mesiacov) som sa nasťahovala so svojím priateľom do spoločnej domácnosti. (ano poviete si asi hneď na začiatok chyba, ale...) Zalúbili sme sa, ja som bola pri rozume viac a on mi tvrdil, že to čo ku mne cíti, ešte ku žiadnej predtým necítil. tešila som sa že ma niekto bude mať rád - že by pre mna toho urobil veľa, toľko koľko by som toho vedela a chcela dať aj ja. Súhlasila som a vravela som si že tento návrh z jeho strany prišiel asi aj kvôli jeho neskúsenosti. Očaril ma svojim rozhľadom, spoločnými témami, tým že veľa cestuje, rozumne hospodári s financiami a že som v ňom cítila túžbu po normálnom živote, detoch a rodine a že pre neho nebola žiadna téma tabu a snažil sa o problémoch rozprávať.
Po naťahovaní sa prišla facka, vravela som mu že by som mala rada vzťah kde by sme obaja vyčkali so sexom, tváril sa že rozumie a že ani on to nejak nepotrebuje ale už po mesiaci stretávania sa mi naznačil, že by to chcel a tak sa to stalo. Ked sme spolu ale začali bývať prvých pár dní sa este nechcel odstahovať od mami aj ked pracu mal kusok od bytu a od mami musel dlho dochádzať. Keď sa ale prestahoval bol strašne chladný, videla som na nom, že mam problem s tým, ze už nema čas na seba a že v byte nie je sám. Už po príchode z prace mi dal rovno najavo, že dnes nebude sex, aj ked som mu nič ani slovkom nenaznačila že by som chcela. Takto to pokračovalo stale, mam pocit, ze sa mu naha ani nepačim, nie som dokonala ale nie som ani obezna. Po tretom intimnom zbližení mi dal najavo, ze by mal zaujem o netradičnu sexualnu praktiku - o masaz prostaty. Ostala som dosť zakočena, možno keby to prislo po nejakom dlhsom case tak si poviem ok, ale nemali sme medzi sebou vybudovanu ziadnu intimitu, ukazal mi rozne videa ktore sa mi nepačili -neprislo mi pritazlive pri sexe dominovat mužovi. Problemy pokračovali, všimla som si jeho neochotu finančne prispievat do domacnosti, hlavne nakupy potravin, pri ktorých sa plateniu uplne vyhyba, pričom to prirodzene nechava na mna. Ďalej mam pocit, ze ludi hlavne vyuziva aj to sam povedal, ze sa obklopuje ludmi, o ktorých vie, že sa mu dalej v zivote zídu. Mam pocit ze pre nikoho by nič neurobil bez toho aby z toho niečo nemal. V niektorých ohladoch mi zas pride krutý. Niekedy mam z neho vyslovene negativne pocity ako z človeka. Inokedy mi zas pride sladky, neskuseny, na kazdeho vratane mna sa pekne usmieva....ako schyzofrenik.
Už na prvom stretnuti sme stretli jeho kamaratov, este sme sa ani nepoznali ale nepriamo im naznačoval že spolu chodime, ze tvorime par, nejak som to prehliadla. Takisto sa som nou chcel vsade ukazovat davat si spoločne fotografie na socialne siete - ukazovat sa, ako dobre si vybral, ze uz nie je sam, pride mi to hrozne detinske - kto dospely by niečo take robil?
Som strašne nestastna a neviem koho to mam vlastne vedla seba. čo mam robiť ??? :( mate podobne skusenosti?

majka99999
1. nov 2016

@zufalka2 vsak zena si len sunky vala a pyta peniaze, to by sa mu pacilo. 😀

zufalka2
autor
1. nov 2016

@majka99999 bohužial na muža s takýmito názormi na zivot, toho asi vela pekneho v zivote nečaka.

savanna
1. nov 2016

@zufalka2 Ach, ked to tak citam, tiez si hovorim, utiect prec, nema to buducnost, co rozumna zena s takym chlapom robi? Ale pritom sama viem, ake to je a ako cloveka dokaze chemia uplne zaslepit. Ja sama som taka a vela veci mi dojde az casom, ked zase prevazi rozum 😀 Pomoze jedine odist od neho uplne a nestretavat sa s nim, to potom to omamenie odoznie, hormony sa vratia do normalu a ty budes jasne vidiet, co je to vlastne za chlapa 😉

roxy2
1. nov 2016

Mám zimomriavky z toho chlapa! Ty viacej nečakaj a rýchlo preč od neho.

petulik1991
1. nov 2016

Takze v prvom rade mozes byt rada, ze si si mala tu cest vyskusat uz teraz, s akym volom by si musela zit, a ak by nedajboze prislo babo alebo ine starosti, bola by si z neho nestastna. Nezmenil by sa urcite. V druhom rade, vezmi si svoje zbalene veci a ukonci to, kym je cas..nez by tie starosti prisli

romanovic
1. nov 2016

@zufalka2 Zajtra si najdi podnajom a expresne sa odstahuj. A ziaden kontakt po rozchode.

majka99999
1. nov 2016

@zufalka2 hladaj si podnajom, prestahuj si tam veci a adios, novu adresu mu ani nedavaj. 😀

sharmana
1. nov 2016

@zufalka2 asi si už rozhodnutá pre odchod, ani sa ti nečudujem. Ja ti poviem, že jedno čo najviac neznášam na chlapoch je keď si chlap nechá platiť. Pre mňa sú to úbohí chudáci. ja som asi stará škola, ale aspon zo začiatku si myslím, že nemám penaženku ani vytiahnuť., Pri spolužití ok, nájom, energie a strava na polovicu. Ale ked idú dvaja von, aby som ja platila... Fuj by sa mi hnusil. A padol by pred mojimi očami na dno. Skutočný "chlap" by sa aj hanbil. A on sa tiež hanbí, lebo chce od teba peniaze, aby iní nevideli, že platíš ty. Je to strašný úbožiak. A nejde o využívanie peňazí, sú určité nepísané pravidlá, ktoré aspon z môjho pohľadu stále majú význam.

salfusco
1. nov 2016

"chlap ma platit" je rovnako sprosta fraza ako"žena si vala sunky na materskej"

som zvedavy z koho mudrej hlavy to vzniklo

belasy_motylik
1. nov 2016

Utekaj od neho kade ľahšie, kým sa dá. Viac k tomuto netreba.

majka99999
2. nov 2016

@salfusco nemusi stale, ale aby drankal od nej peniaze, aby bol pred kamosmi chlap ako sa patri? 😝

andreale
2. nov 2016

@zufalka2 nasťahovať sa do spoločnej domácnosti s niekým koho poznáš 2 mesiace a plánovať budúcnosť a deti to budeš asi mladá a si strašne naivná alebo .... nechcem Ťa uraziť totálna hlúposť .

katka1981
2. nov 2016

@zufalka2, ked som zacala randit s mojim teraz z manzelom, tak vsade som si svoje platila sama. Ale nie preto, ze som musela, ja som chcela, mne to bolo blbe. Ale keby on nebol ten, co ide platit vsetko prvy automaticky (len mne to bolo blbe, tak som nedovolila), tak by som s nim velmi rychlo skoncila. Tu ide o princip, ci je lakomy, atd. Moja sesternica mavala na takych bllbov stastie. Predposledny bol taky blbec, ze vzdy vsetko platila ona, az nakoniec ju pozval na nejaky pobyt, isiel tam aj s partiou znamych a to akoze zaplatil cele on. Tak sesternici to bolo blbe, tak ked sa pilo, pozyvala vzdy ona jeho. Az v jeden vecer ked si on odbehol na WC, tak to jednej babe z partie nedalo, ze Natalia stale plati chlast, tak sa jej spytala, ze preco vsdy plati ona. A Natalia, ze ved on zaplatil dovolenku, tak nieco musi aj ona a usmiala sa. A ta bab, ze hm, lenze on tie poukazy na dovolenku pre vas dostal, on neplatil ni 🙂 Tak vtedy jej stacilo. A ked sa s nim rozchadzala tak jej robil sceny ako ju miluje, ako sa zabije, ked ho necha a podobne.

katka1981
2. nov 2016

@salfusco, ja som toho nazoru, ze chlap ma byt galantny a ma pozvat a navrhnut platenie. A ta baba potom ukaze aka je. Ci si necha platit a on ako debko bude stale cvakat a ona to bude vyuzivat, alebo sa dohodnu a budu sa striedat. Dnes zaplatim ja, nabuduce pozyvas ty a podobne. Ja som takto fungovala vzdy, mne by bolo blbe, aby ma niekto stale pozyval. clovek nevie ci ten vztah za chvilku neskonci a bude ma mat za chuderu na prachy. Ale ak by nejavil zaujem o platenie a rovno by navrhol, ze kazdy si plati svoje, usmiala by som sa, suhlasila a viac by som uz na stretko nemala cas.

emilia25
2. nov 2016

Ked natrafis na normalneho chlapa da sa to aj po tak kratkej dobe.ja som s muzom zacala zit po 4 mesiacoch spolocneho chodenia.a z toho mesiac bol prec len sme si volali ale ako prisiel domov zlozil kapsu a utekal za mnou a to ma este prekvapil ze mi nepovedal ze ide domov az ked bol pri zvonceku a otvoris mi.hned som letela jak strela.a aj ked sme sli do domu kde bola len elektrika pre nas to bolo nieco uzasne ze sme spolu ze byvame spolu a to som bola rok tam bez prace takze ma zivil a nikdy ani slovko nenaznacil.takze naozaj to zalezi na akeho chlapa natrafis.a viem ze niektore zeny chcu so sexom pockat az neviem do kedy ale priznajme si ze aj ten sex je pre oboch dolezity.a zisit to az po svadbe ze to po tejto stranke nefunguje je dost neskoro.a tu by som tiez radila utekat uz teraz ked to nefunguje kde sa mate lubit a sexovat 3 krat denne a tesit sa z toho ze ste spolu cakat kym pride a aj on na teba tak to nema zmysel.

magmolatus
2. nov 2016

@zufalka2 Tak ked ti to vadi a nic ta neviaze, tak odid. Budú dalsí.

gdulskadarina
2. nov 2016

ja si tiez myslim ze v tomto pripade by bol koniec z kratsej cesty omnoho menej bolestny ako keby si to netahovala dlhsie a nakoniec zisila este mozno aj ine veci a vsimala si na nom len chyby.pretoze to je velmi lahke ked uz chalan zacal zle, ze by ste sklzli do takehoto problemu.a mozno su aj veci o ktorych nechces vediet aj to sa stava

salfusco
2. nov 2016

@katka1981 si to vystihla,už som sa tu niekde raz vyjadroval,ja to tak mam s kamaratkami,že vzdy plati raz jeden ,raz druhy,ale nikdy to platenie od nikoho necakam,pokial ta položka nie je vacsia a nedohodli sme sa dopredu na veciach,kto co bude platit...ale stal sa mi už raz trapas,aj ked nie celkom mojou vinou,ja totižto hotovost nepouzivam a platim vyhradne kreditkou a raz sme sa dostali do kaviarne,kde som este nebol a ani som si neuvedomil,že sa mam spytat na moznost platby kartou..No,pruser a trapas..ale tak zaplatila ona..Odvtedy sa vzdy pytam,ked niekam idem, na tuto moznost platby.Stať sa stane.Ja som skor reagoval na to,že si vela žien mysli,že by to mala byt nejaka povinnosť,či čo..No,nie je..a ani s galantnostou to nema nic spolocne..žena zaraba rovnako ako chlap,nie je nicim obmedzovana a mne to jednoducho nepride spravne,že by mal z nejakej "zasady" platit vyhradne chlap.Tym nereagujem na vypocitavcov,ako si pisala v pripade tvojej sesterky,ale keby to ozaj platil on ten pobyt,tak tak nejako si predstavujem revanš,ako sa ona zachovala

lubkavargova1
2. nov 2016

@salfusco ale je rozdiel, ked chlap pozve na rande doslova necha platit zenu vsetko.

To co je galantnost, je naozaj velmi otazne. Nakolko v dnesnej dobe sa to jednoducho neuplatnuje. Kedysi fakt platilo ze chlap podrzal dvere, pomohol z kabata alebo do kabata, pomohol partnerke usadnut k stolu. Zalezi aj od miesta kam sa pojde, ale muz musi byt vzdy napomocny k zene...dnes je to praaaaask do dvery, ci chlap ci zena, dobre ze to netresne pre nufakom, rovno sadnut, vylozit mobil na stol...no vedela by som to opisovat....

Len chcem povedat, ze pokial takyto chlap pozve a nema ochotu zaplatit, nech jednoducho potom nepoziva zenu nikde. Lebo je to cele zle...

Samozrejme, ak sa dohodnu na dovolenke ze nieco plati toto a tamto druha strana tiez je to ine.

mysicka36
2. nov 2016

@zufalka2 dúfam, že používaš antokoncepciu. Lebo ak otehotnieš si v prde...i.

Už si pochopila, že je lakomec a využívačný. Bez teba by do prenájmu nešiel, bol by na to lakomý. Na koho je napísaná nájomná zmluva? Dúfam že nie len na teba 😒

Ja ti radím premyslieť čo ďalej. Ak je zmluva na neho, tak aby si nebola za sviňu, daj mu vopred vedieť, že toto je posledný nájom, čo prispievaš. Pred koncom mesiaca sa proste odsťahuj späť k rodičom.
Ak je zmluva na teba alebo na oboch, kontaktuj prenajímateľa a informuj, že chceš skončiť nájom a dohodni podmienky. Až podla toho ako sa dohodneš to oznám tvojmu čudákovi.

Až to všetko skončí, ďakuj Bohu, že to bolo pre teba len ponaučenie.

ešte rada nakoniec: prečítaj si tu pár tém o mužoch lakomcoch. Aké peklo prežívajú ženy ktoré svojím chlapom nestoja ani za to, aby im a spoločnému dieťaťu kúpili základné veci. Chce sa mi grcať z dnešných mamičkárov.

0silvia0
2. nov 2016

@lubkavargova1 no a je to tu... emancipácia... už chlap nemá potrebu podržať partnerke dvere, nemá potrebu odprevadiť ju domov, nemá potrebu pozvať ju na drink, krváca mu srdce, keď musí svoju manželku živiť počas rodičovskej dovolenky... veď aj ona zarába, nech sa stará, veď aj ona to decko chce, nech sa vopred zabezpečí, veď aj ona chce sex, tak čo sa budem snažiť a cvakať, šak aj ona má auto, nech sa odvezie domov sama... čudná prečudná doba, úloha ženy a muža sa poriadne premiešala...

cecilia68
2. nov 2016

@zufalka2 Dúfam, že nám tu napíšeš, ako to dopadlo 🙂 Zvedavosť nepustí 🙂

lavinis
2. nov 2016

@zufalka2 no čo máš robiť...run dievča, run

emilia25
2. nov 2016

No moj muz bol velmi galantny nikdy mi ani pivo nedovolil kupit on je muz a citil by sa trapne ze zena mu plati.dokonca vcase chodenia k nam nosil vzdy nakup plnu kapsu.takze som vedela ze je to muz mojho srdca a sme spolu 8 rokov manzelia 11 vyrocie co sme spolu v piatok bude.

zufalka2
autor
2. nov 2016

@mysicka36 ďakujem, už som všetko začala riešiť.

zufalka2
autor
2. nov 2016

@cecilia68 napisem 🙂

hildicapupu
2. nov 2016

@0silvia0 tak co sa tyka platenia a takychto veci, tak ja sa obcas citim hlupo.Nemam rada ked chlap ma akoze vsetko platit. Ale ked sa bavime o tej galantnosti to, ze odlozit kabat, ze podrzat dvere, nedajboze otvorit dvere na aute, to sa mam pocit akoby uz uplny vytratilo a je mi toho fest luto

lavinis
2. nov 2016

@zufalka2 držím palce, lepšie žiaden vzťah ako takýto chlap na krku, čaká ťa niečo lepšie

amoremio26
2. nov 2016

no dufam že uz si zbalená na odchode a nechala si mu lístok na rozlučku s lubrigacnym gelom nech si kakaove očko masiruje sám.. Lahšie sa vracia z kratšej cesty však on je uplny psychopat, manipulator, sociopat, uchylak , lakomec, schizofrenik, imbecil a egoisticky retard. Vyzeraš ako normalna baba , toto čudo ti nesmie zničiť život. Idz od neho už aj hned

nela1916
2. nov 2016

@zufalka2 A... Ja byť tebou (ale aj sebou, tiež mám za sebou škaredú skúsenosť), už nikdy by som nepodľahla tlaku muža. Aspoň by som sa pokúsila. Ak si presvedčená, že chceš so sexom počkať, nenechaj sa prehovoriť na niečo iné, ako chceš ty. Myslím, že si ťa prestal vážiť práve preto, že si podľahla jeho nátlakom. Skorý sex, skoré spolužitie, skoré svadby, skoré tehotenstvá, za mňa NIE!!!