icon

Môj priateľ trávi každý večer s exmanželkou

marijaani
17. jan 2014

Srdecne vas zdravim, chcela by som poziadat o nezainteresovany nazor na moju situaciu, kedze ja ju bohuzial neviem objektivne posudit. 🙂

S priatelom sme spolu asi rok, z toho cca 8 mesiacov byvame spolu. On je rozvedeny nieco vyse roka (dali sme sa dokopy priblizne v case jeho rozvodu), ma dve malolete deti. S detmi ma uzasny vztah, su u nas kazde dva tyzdne na vikend, niekedy prespia aj cez tyzden, chodi s nimi k lekarovi, na treningy... proste naozaj vzorny otecko. S ex sa im podarilo rozviest bez vacsich konfliktov a maju dobry vztah aj v sucasnosti, teda pokial to viem posudit, moc sa do toho nemontujem. 🙂
Prave ale s jeho ex sa vynoril "problem". Tesne po rozvode mu vyvolavala denne aj 5-6 krat vzdy nieco okolo deti, domacnosti atd. Snazila som sa to pretrpiet, aj ked to nebolo prilis prijemne, ale dufala som, ze sa jej casom podari odputat a zit svoj zivot bez exmuza. Po par mesiacoch to naozaj aj prestalo, nie celkom, ale uz vola v ovela unosnejsej miere. 🙂
Vcera som sa ale dozvedela pravdepodobny dovod. Zo zamestnania prichadzam neskoro vecer (okolo 20.00 hod.) a vtedy uz je priatel samozrejme davno doma - teda aspon ja som si to myslela. 😀 Posledny tyzden totiz doma v case mojho prichodu nebol, prichadzal az pol hodinku po mne. Nedalo mi, spytala som sa, co ho v poslednej dobe tak zdrziava. Tak mi povedal, ze ved je s detmi. Nakoniec vysvitlo, ze posledny pol rok je kazdy bozi den u svojej ex tak hodinku dve s detmi. Vraj ked aj tak nie som doma, tak nebude vysedavat doma sam, radsej bude s detmi. No chvilu som sa na neho divala s vyvalenymi ocami.
On v tom nevidi nic zleho a nechape preco sa ja nad tym vobec pozastavujem.
Takze prosim povedzte mi. Naozaj je normalne, ze exmanzel kazdy den travi niekolko hodin u svojej ex v jej byte? Matky, ktore mate exmanzelov. Aj u vas je to tak? Nie je to trochu cudne? Viem. Chce byt so svojimi detmi. Ale takto? Ved to je akoby este stale zil v tej rodine. Vrati sa z prace, je s nimi, akurat, ze na noc ide spat do nasho bytu.
Mam mu vyjadrit svoj udiv a nesuhlas, alebo sa mam ukludnit a je to normalne a moje pripadne vycitky bude brat ako zasahovanie do jeho vztahu s detmi? Dakujem vam za kazdy triezvy pohlad na vec. 🙂

Strana
z3
maria1989
18. jan 2014

@laskavamama no to bola veľmi láskavá odpoveď 😉

tracey86
18. jan 2014

No nezávidím ti,ale drží prsty

petraxy6
18. jan 2014

Na rovinu? Nie som si istá či zakladateľka témy má taký vzťah ku deťom ako opisuje, lebo on by jej narovinu povedal, že stráži deti u exmanželky a čakal by kým by mu povedala, nech sú u nich....

petraxy6
18. jan 2014

@juliana77 presne si myslím to čo si napísala.

mamavera
18. jan 2014

@marijaani tvoj partner vhupol príliš rýchlo do nového vzťahu, ale s tým už nič nenarobíte. Že sa tak stará o svoje deti je úžasné, ale že chodí každý večer k nim domov, normálne nie je. A už vôbec nie je normálne, že si o tom nevedela. Povedala by som mu, že si vážim, že je dobrým otcom, ale neprajem si, aby za deťmi chodil k nim domov denne. Keď sú zvyknuté chodiť oni oni k vám, nevidím v tom problém. Takto mi to pripadá, že mu až teraz svitá, že stratil rodinu a tým, že je tam denne sa stále hrá na to, že neprestala existovať. A možno sa mu už ani bývalá partnerka nezdá taká nemožná....Ja som rozvedená tiež, styk detí s otcom sme súdom určený nikdy nemali, mohli byť s ním kedy chceli a koľko chceli, ale on nás navštívil priemerne raz za rok, možno dva krát. Môj partner je tiež rozvedený, jeho deti môžu byť u neho koľko sa im zachce, ale on bol u bývalej za päť rokov raz.

kamilkka
20. jan 2014

@marijaani ahoj, tak ako to pokračuje cele?

marijaani
autor
21. jan 2014

S priatelom sme sa porozpravali, vsetko sa vyjasnilo, musim si priznat, ze cele to bol len taky "hystericky zachvat" z mojej strany. 🙂 Takze laska prekvita (medzi nami, nie exmanzelkou 😀 ) a moja rada samej sebe je: "Klídek!" 😀
Dakujem vsetkym, ktore vyjadrili svoj nazor, vo velkej miere mi to pomohlo odhodlat sa na ten rozhovor s chladnou hlavou a nie v amoku. 🙂

wyerka
21. jan 2014

@marijaani ahoj, pridam este ja jeden pohlad z tej strany "dietata" a nie od otca alebo matky... Moj otec si nasiel partnerku, s mamou mali v pohode vztah aj po rozchode, ale ako zacal byvat s partnerkou, tak prestal ku nam chodit... presne ako tu pise vecsina zien, ze prvorada je nova partnerka a s ex zenou sa nesmie ani vidiet 😒 za rok sme videli otca 3x, lebo mal zakazane sa stretavat s mamou , nas volal k nim, lenze je to ine mesto, neni tolko casu aby sme sa mohli vsetci 3 surodenci aj s partnermi zobrat a ist k nim... takze vdaka pristupu ako tu ma vecsina sme v podstate prisli o otca ☹

adka0987
12. feb 2014

@marijaani ja exmanzela nemam ,ale musim reagovat prepac,Naco sa vlastne rozvadzali,kto podal o rozvod a ktomu maju estemale deti ..Naco sa snim rozviedla ked to nezvlada alebo sa rozviedly koli tebe?Ja si myslimze tu nieje ocom diskutovat,,,keby ho vzala spat mozno by sa aj vratil neviemno ty musis vediet naj lepsie,,,,,Daj vediet ,,,,len ked chces 😉

dajadanko
19. nov 2016

Ahoj...tak ako to pokracuje? Ste seste s partnerom spolu?

bratislavcankanm
21. nov 2016

@marijaani v mnohom suhlasim s @jabadaba ... hlavne v tom, ze ani mne sa nepacia navrhy, aby braval deti ku vam, alebo na ihrisko.... deti maju mat svoje zazemie a domov, iba jeden (!!!)... dva domovy=ziadny domov, ziadne zazemie. Ved su to ludske bytosti, nie nejake steniatka, ktore si zbalime kedy sa nam zachce a prenasame ich hore-dole,kazdy den (aspon pises, ze je detmi kazdy resp. skoro kazdy den). Este si viem predstavit, ze zoberie deti na ihrisko pred ich domovom, na hodinku dve, a potom ich zase odovzda exmanzelke, ale to je take skor "letne" riesenie, teraz v zime a uprsanom pocasi je to troche tazsie realizovatelne.

No, ci je za tym nieco viac, ci chodi nielen za detmi, alebo mu aj chyba exmanzelka - mozno ano, mozno nie, fakt neviem, tak 50:50, to by som ho musela poznat. Moj ex ku mne takto nechodi, zdrzi sa vzdy len par minut, ale my sme sa v podstate rozisli v zlom (opustil nas kvoli jednej kxxxe). Priznam sa, ze mi vadi aj to, ze ma stale kluce od nasho bytu, ale z praktickych dovodov to zatial tak je a neriesim to.

bratislavcankanm
21. nov 2016

@marijaani az teraz som si vsimla, ze je to stara tema 🙂 , neviem preco sa mi to objavilo hore z zozname tem. tak uz asi nic 🙂

Strana
z3