Cítim sa vinná za smrť exmanžela
Ahojte, už asi hodinu sedím pred zapnutým notebookom a iba pozerám do písmen, čo som začala písať. Som oblečená a čierny pulover mám na stehnách, že sa mi až celé stehná spotili, a premýšľam. O tri hodiny bude pohreb môjho exmanžela a ja neviem, či tam ísť , alebo nie a či to dám . Naše spolužitie nebolo dokonalé, ale nebolo vôbec zlé. Pred rokom a pol som navrhla rozvod a odvtedy sme boli obaja sami. Prečo to píšem? Lebo keby som bola s ním, tak mu viem pomôcť a on by žil. Cítim sa vinná za to, čo sa stalo. Nie priamo za jeho život, ale mohla som pomôcť, keby nebol sám.
@anonym_autor načo je toto dobré? Ak by si vedela, že zomrie, zostala by si s ním až do smrti? Asi pre niečo si sa s ním rozviedla.
zbytočne trápiš samu seba..vieš koľko je prípadov, že ľudia spolu žijú a zrazu ten človek tu nie je? že ho ráno ešte vidíš a večer už nie je? neviem, čo sa stalo, ale keď to tak malo byť, bolo by to aj keby ste spolu, ver mi a úprimnú sústrasť
To to si absolutne nemyslí ,že keby si neodišla nezomrel by ,to nebolo v tvojich rukách
Čo sa vlastne stalo
@anonym_autor zbytocne sa stym trapit.. Co sa ma stat sa stane a ty by si aj tak nic nemohla urobit... Treba to uzavriet nevracat sa stale k tomu... Úprimnú sústrasť
To, ze mas spotene stehna je nejak dolezite v tom celom? Ci AI pisala?😏
Keby bolo keby... Proste sa to stalo. Máš zbytočné výčitky. Na pohreb choď rozlúčiť sa s ním.
@anonym_autor musel - nemusel..... všetci tam pôjdeme, ak máš peknú spomienku - choď sa rozlúčiť., pomodliť 🖤
@anonym_07866e to, že niekto dokáže napísať viac ako tri súvislé vety aj s nejakým doplňujúcim opisom na dokreslenie neznamená, že to písala AI. Menej paranoje.
Chod sa tam rozluciť,aby si neskôr neľutovala,ak by si nešla. Odisť odtial môzes hocikedy,nemusiš byť do konca obradu. Kazdy ma urcené ako dlho bude na tejto zemi a nijaký iný človek toto neovplyvni. Veľa sily.
@anonym_07866e nad tym sa asi velmi netreba zamyslat 😀 .. tak mi vlastne napadlo...nepise autorka knihu?
@anonym_07866e to, že niekto dokáže napísať viac ako tri súvislé vety aj s nejakým doplňujúcim opisom na dokreslenie neznamená, že to písala AI. Menej paranoje.
@muzula Nuz, tento prispevok ale vyzera ako uryvok z knihy. Alebo aspon ako namet na rozprudenie diskusie od niekoho, kto profesionalne pise. Alebo by chcel.
@muzula Skromne si myslim, ze ak by jen naozaj umrel (ex)manzel, spotene stehna by asi bolo to posledne, co by mala na mysli. Total troll. Tato tu pise tie svoje rozpravky pravidelne. Nemusis byt smutny, nikto neumrel😃
Sú veci a situácie, ktoré nie je v našej moci zmeniť, môžeme sa s nimi len zmieriť...
Neviem či umrel z dôvodu choroby, alebo sa zabil.
Ak sa zabil a keby sa všetci zabíjali muži / ženy / keby sa rozišli, tak by nebolo toľko rozvodov, ale nešťastných manželstiev. Alebo , ak sa opil do smrti - to by si nezabránila.
Keby z choroby / čo verím, že to nebol aj dôvod vášho rozvodu / umrel by tak, či tak.
Nepopisuješ konkrétne o aký typ smrti išlo, / viem, teraz je to už asi jedno /
Ale nenechaj sa výčitkami uboleť.
Vidím, neodpisuješ, asi si šla na pohreb. ...
@anonym_autor hlavne ...neľutuj sa a nestrhavaj na seba pozornosť. Nie si taka dolezita ako si myslis.
Čo sa stalo, stalo sa. Tým, že sa začneš obviňovať za niečo, za čo nemôžeš, nepomôžeš nikomu. Hlavne nie sebe.
ahooooj autorka, aj bude pokračovanie? stehná stále spotené?
@anonym_07866e aj ja si myslim ze je to vygenerovane AI len som nechcela urazit v takejto nevhodnej a smutnej chvili.Ak by to teda ozaj bola pravda .Ale fakt to napadlo aj mne 🤔 velmi divna veta ludia akoby si to po sebe ani nekontrolovali co ta blbina vypluje
ahooooj autorka, aj bude pokračovanie? stehná stále spotené?
@anonym_88bc6d Uz presli 3 hodiny, tak uz asi nesedi spotena pri PC, ale sla na pohreb🙃 Alebo aj nie🤭
@anonym_autor Rozlúčiť sa chod a neviem ako zomrel, ale osud nezmeníš. Ak sa zabil sám, ver že to urobí keby ste aj spolu a budeš si to vyčítať ešte viac. Ak mal nejakú chorobu a neliečil sa bolo by to rovnaké. Ak umrel preto že bol doma sám a odpadol napríklad a nemal kto privolať pomoc ver že keby ste aj spolu osud to tak zariadí a ty niekde pôjdeš a bude sám a umrie... Poznám x prípadov kedy manželia boli spolu skoro nonstop a aj tak sa stalo že na pár hodín boli od seba a stalo sa čo malo a jeden z nich odpadol a zomrel.
vycitky som mala aj ja, aj pri oteckovi aj pri bratovi, ze preco a preco..to je prirodzene a ano, keby ze som viac pri bracekovi, tak nezomrie a kebyze nehnevam ocka, tak nezomrie, doteraz s tym zijem ale snazim sa to racionalizovat, vsetko chce cas...niektore veci jednoducho neovplyvnime...co sa prepil ci rakovina alebo sa zabil? Vies, nevieme, co sa deje a prajem ti vela sil. psycholog/psychiater pomoze.
@anonym_autor tak, čo autorka, aj nám odpíšeš? Bola si na pohrebe? Či?
Toto fakt milujem, niekto založí diskusiu, chce sa vyrozprávať, chce radu a čo ja viem, čo ale z jej strany totálna ignoracia.
Mali by zrušiť - písať anonymne.

To to si absolutne nemyslí ,že keby si neodišla nezomrel by ,to nebolo v tvojich rukách
Čo sa vlastne stalo