Môj strýko ma nezavolá za krstnú svojmu synovi
Dobrý deň
Chcela som len jednu otázku ohľadom krstín moj strýko ma nezavolá za krstnú svojmu malému (čakala som že zavolá preto lebo on je krstny mojej malej)
Ohlásila som sa že idem na návštevu vtedy mal malý asi 4tyždne a jeho priateľka povedala že nie len toľko ďalej som to neriešila keďže ja keď som prišli z pôrodnice v sobotu pondelok už boli u nás pozerať malú potešila som sa že prišli ale ona neviem prečo sa takto zachoval doteraz sme mali dobre vzťahy.
Pozvala ma na krstiny malého iba SMS ani nezavolala a to iste aj mojej mame( moja mama je sestra jej priateľa)
A ešte je tu jedna vec keď prídem k ním tak ona mojej malej sebavedomo hovorí že je krstná (pritom nie je pokrstena a nie je ani strýkova manželka ) čiže nie je jej krstná doteraz som s tym nemala problém ale ona ho odhovorila od toho aby som bola krstná keďže on bol moja prvá voľba čakala som že aj ja budem jeho ako vy ste sa zachovali vy ?
Ešte som chcela podotknúť že bývajú s mojou babkou aj dedkom z maminej strany babku som zvykla navštevovať ale odkedy sa malý narodil tak som tam ani nebola.
Keď pôjdem na krst tak plánuje vrátiť 300€,fľašku a tortu tak ako dával stryko.
Budem rada za odpovede
tortu flasku a peniaze im nedavaj kup malu hracku a hotovo a ked povie ze krstna smerom kntvojej malej tak ju oprav ze teta
@edita23455 precitaj si po sebe úvodný príspevok. Ako o nej píšeš. Ak mám s niekym dobrý vzťah, tak sa takto nevyjadrujem
Normalne som sa musela pozriet odkial si. Tipla som si na 100% presne. Taketo hovadiny riesit kto komu bude revansovat krstnych. Zduvat sa a vracat dary. To je povinnost byt druhej strane krstny?
@saraxyz čo som napísala že nie je pokrstena veď je to jej vec a že nesú manželia veď asi ja niesom zosobášena a žijem s priateľom a čo teraz ? Ja som o nej nič škaredé nikdy nepovedala
@edita23455 Vy nie ste zosobášení, oni nie sú zosobášení a riešite tu kto komu je , nie je, bude, nebude krstný? To je také krásne kresťansky pokrytecké.
Mne sa fakt nechce veriť, ze takito ľudia ako pani Editka naozaj existujú... Žeby v nejakom paralelnom vesmíre....?
@edita23455 aspoň ze tak lebo kresťanský sa nechovas ani ty ani tvoja babka, a potom nemusíš byť ani krstná keďže krstný rodič ma hlavne viesť dieťa k viere a kresťanským hodnotám
@edita23455 tak na to sú dvaja , aby sa rozhodli koho dajú za krstnú svojmu dieťaťu. Aj jej slovo má nejaku váhu. Možno chcú dať jej sestru alebo koho. Ale určite by som nedávala taký hodnotný dar, ak nejdeš za krstnú. A ešte jedna vec : nechávala by som si od nej hovoriť , že nemôžem ísť do domu,keď býva u tvojej babky. Veď ty môžeš ísť aj k babke svojej na návštevu, ona ti nemôže nič povedať
@edita23455 "...jeho priateľka povedala že nie len toľko ďalej som to neriešila keďže ja keď som prišli z pôrodnice v sobotu pondelok už boli u nás pozerať malú potešila som sa že prišli ale ona neviem prečo sa takto zachoval doteraz sme mali dobre vzťahy.
Pozvala ma na krstiny malého iba SMS ani nezavolala a to iste aj mojej mame( moja mama je sestra jej priateľa)
A ešte je tu jedna vec keď prídem k ním tak ona mojej malej sebavedomo hovorí že je krstná (pritom nie je pokrstena a nie je ani strýkova manželka ) čiže nie je jej krstná doteraz som s tym nemala problém ale ona ho odhovorila od toho aby som bola krstná keďže on bol moja prvá voľba čakala som že aj ja budem jeho ako vy ste sa zachovali vy ?"
Čítaj,čítaj, čítaj....
Prepáčte ak som niekoho rozhnevala ale tak Mamka a Babka z jednej aj z druhej strany na mna tlači že či sa ja nehnevám tak som potrebovala poznať názor od vás ale ďakujem aj za negatívne slova aj pozitivne
@edita23455 tak sa zachovaj aspoň ty ako rozumný dospely človek a odpovedz im, ze nie, ze sa nehnevas a vyber krstného rodiča je na nich.
@edita23455 ja nechapem tieto zabomysie vojny. To je nejaka povinnost nieco oplacat? Ked si ty krstna,tak musis ist automaticky aj ty im za krstnu? Neries,je to ich volba
Proste to neries a nechaj si svoje pocity pre seba. Budes vyzerat ako rozumna osoba co je nad vecou. Lebo ano, cakala si ze ked si vybrala jeho, on si vyberie teba. Ale jednoducho to neklaplo, nenos ziadne drahe darceky, nijake velke peniaze, ziadnu tortu. Prines nejaky maly darcek alebo tak, nie si krstna mama, budes len pozvany host.
@miriam11 prosím vyjadruj sa slušne ja tebe nenadávam tak poprosím aby si ani ty mne nenadávala a reči typu už viem prečo ta nevolali tak to si nechaj pre seba
Nemám problém vyrobím si, treba sa naučiť rešpektovať rozhodnutia iných.....ty si si krstného zvolila akého si chcela, nechaj teraz voľbu na nich. Normálne choď na krstiny zabav sa snimi, nekaz si vzťahy 😊. Dones niečo milé, malé a hotovo.
Nechceli návštevu? Za mňa úplne normálna vec v prvých týždňoch (každý tieto veci prežívame inak). Netreba to hneď brať osobne.
@denisah6 áno kľudne sa pýtaj 😊 áno moj priateľ je gréckokatolik ja tiež a mala je pokrstena greko a vôbec nenamietal povedal že rad pokrstí ale že v budúcnosti treba sobáš aby to bolo kompletne ale tak to takto rozprávajú všetci ale u nás aj rimo krstí takto deti viem lebo poznám jednu slobodnú mamičku a pokrstil nebol problém
@edita23455 napadlo mi, že krstným rodičom nemôžeš byť. Krstný rodič musí mať vsetky sviatosti a nesmie žiť v mimomanželskom zväzku. Možno aj to zavazilo v ich rozhodovaní.
@edita23455 teraz čítam tvoju odpoveď ze u vás to nevadí. Ja by som doniesla darček. Drobnost a Nejakú hotovosť ak chces, možno nižšiu sumu. Tortu by som nedávala.
@smilingwoman prosím aké a moj bratranec vôbec nie je veriaci len ho volali a to bol tiež nahnevaný lebo mu to len tak povedali do telefón čakal že ho pozvú na návštevu ma tiež vsetke sviatosti tie mám u greko je birmovka pri krste a prijímanie riadne
@edita23455
u vas bude veselo 😁 Mamka a babka ruesia stryka, co si to dovolil za prehresok. Ale dodžubat vas, ze teda ako krestanis zijete na divoko, to uz je ok ? No uzas nemy.

@saraxyz ja sa o nej takto nevyjadrujem vždy som sa jej zastával ak mamina sestra a babka na mu útočili mám s ňou dobrý vzťah