Moja 15 - ročná dcéra je tehotná
Ako ste reagovali na to, keď vaša ešte ani len 18 ročná dcéra oznámila, že je tehotná? Pre mna je to obrovský šok... Vždy som ju viedla k tomu, aby nešla hocikomu, koho poriadne ani len nepozná do postele, a to ešte k tomu takto mladá bez ochrany. Mám pocit, že som zlyhala vo výchove svojej dcéry. Nie sme na tom finančne najlepšie a mám obavy, ako takto dokončí školu. Ja a manžel sme v robote skoro celé dni (od 5 do 4), niekedy máme nočné... Vôbec neviem, že ako to zvládneme.. A ešte nám ani nechce povedať, kto je otec.. dúfam, že to aspoň ona sama vie. :''(
A neznásilnil ju niekto? Keď to tak odmieta povedať kto je otcom? Podľa mňa niečo za tým bude. Buď bola znásilnená, alebo je otcom niekto možno výrazne starší, možno aj niekoho koho poznáte. Ale myslím, že to nebude len obyčajný frajer v +/- rovnakom veku. To by vám podľa mňa povedala a nerobila takú drámu okolo neho.
Ak skutočne chcete (aj ona) bábätko si nechať, tak na materskú by si mala ísť ty. Netuším, či je vôbec možné, aby neplnolete dieťa(a skôr ako 16 ročnú ju ani súd nesplnoleti) šlo na materskú dovolenku. Toto si musíte pozisťovať.
Nečaká vás nič ľahké. Jednoznačne budeš musieť veľa veci zastúpiť ty.
A otec dieťata? On je plnoletý? Bude prispievať?Alebo tiež je ešte dieťa?
Nuž, nemáte prachy a dieťa nepotrebuje len plienočky a cickať mlieko, prejde materská a čo budete robiť ďalej? Nehovoriac o tom, že je vysoko pravdepodobné, že žiaden chalan o tvoju dcéru nezakopne kedže bude mať dieťa najbližších 15 rokov, mladší určite budú hľadať frajerky bez detí takže okrem toho že ti prischne vnúča tak ti na dalších 15 rokov kludne môže prischnúť aj dcéra
@laurita285 prečo by "nezakopol"
@janulik2008 lebo proste 30tnik si môže vyberať aj z lepšej sorty... to už tak po 30tke, 35ke berú chlapi všetko čo zostalo 😀 rovnako aj ženy. Jednoducho mladý chlap bez záväzkov si radšej nájde mladú babu bez záväzkov a radšej si nakotia deti spoločne, čo je na tom divné?
@laurita285 joooj poznám x chlapov čo berú aj pred 30-tkov slobodné mamičky a také krásne rodinky su vlastne nepoznám slobodnú matku bez chlapa.
Nech si mysli, kto chce co chce, ja by som bola za interupciu cim skor, zase tych pripadov "komplikacii" tolko vobec nie je, a riadnu antikoncepciu. Co ma co vobec 15tka spavat kde s kym... A to ze nechce povedat kto je otec, by som riesila riadnou vychovnou, ako to riesili nasi otcovia a dedovia pred xy rokmi, lebo je to nezodpovedne a hlupe. V ziadnom pripade nie je sposobila vychovavat dieta, ak by teda ostalo pri tom, ze dieta si necha, starala by sa on ona. Vylucne. Ziadne pomahanie od sestry a od neviem koho by som jej nezhanala. Co si zarobila, to si aj zje. A samozrejme skolu si dorobi, nech sa zapoti... stihala sexovat, bude stihat ostatne.
Hnusne? Mozno... A osobne si ani nemyslim, ze tym ze pracujete ste toto nejak zavinili. Zavinila si to ona sama. Svojou nezodpovednostou.
A inak kludne, ak nechce povedat kto bude stastny otecko, mozes povedat, ze nabehnete do skoly a opytate sa... a potom medzi kamarataov a znamych. Chce mat trapas, tak nech ma... ono je uplne jedno kto to je, podla mna nechec aby on mal doma zle, cize nepovie... ak vie.
Ja neviem prečo ma napadol ucitel 😃 nemajú dákeho mladého?
keď má 15r. nie je pod zákonom?
známa tak ostala na RD...
jej adoptovaná dcéra v 7 ročníku porodila. Slečna chodila do 7 tr. a ocinko dieťaťa do 8 tr. Dieťa už má v súčasnosti 2 roky. Po pôrode maminka chodila ďálej do školy...
@44janica44 ale neprehanaj preboha, nezijeme v 18 stor. ze zena po interupcii neotehotnie. ja vo svpjom okoli snad nemam zenu, ktora by nemala MA alebo hned na zaciatku tehotenstva potrat a teda boli na cisteni a deti maju. ja sama som mala 2 potraty a jeden MA a tiez po tom vsetkom mam dieta. to sa hovorilo za cias nasich babiek, ze po potrate uz dieta nebude, ty si asi spala velmi dlhym spankom.
Autorka- dcera sa rozhodla, ze na UPT nepojde. a dcera dieta sama vychova a uzivi? vie, kto je otcom? alimenty jej bude platit?
Ja mam 13 rocnu a kebyze mi pride v 15 domov, ze je tehotna, v sekunde ide na UPT. a my dme na tom financne tazko za vodou, ale dieta predsa nie je len o €, dieta to je zodpovednost, obeta, cas, vychova. To vsetko 15 rocna zvladne? ani nahodou.15 rocne decko predsa nedokaze vychovat dieta. to dieta bude dalsie vase dieta. ja som mala na strednej spoluziacku, otehotnela v 17, dieta vychovavala jej matka, lebo samozrejme chcela, aby mlada dokoncila skolu. potom aby sla na VS. pocas vysky sla na erazmus do zahranicia, kde uz zostala. a jej dcera zije na SR s jej matkou. ona si v zahranici zalozila rodinu, ma 2 deti. a ta prva dcera je ako jej sestra. ona sama na stretavke povedala, ze ju nikdy ako svoju dceru nebrala.
Len potrat nie 🙁
@matkahelka si dostuduj. Ja som po kyrete nemohla rok otehotnieť a prvý trimester som takmer potratila a to som z tých stastnejsich poznám aj takú čo po kyrete už nikdy neotehotnela to že ty takú nepoznáš neznamená že neexistuje si prečítaj príbehy žien čo majú problémy a potom mudruj. A píšem že riziko je tu malé ale je a je vždy aj v 21. Storočí. Článok z roku 2018 z 21 storočia studuj ;)
ahoj na matersku by si mohla ist neskor aj ty.. a ona by mohla sudovat.. da si odklad a potom nastupi.. myslim si ze je to riesitelne pokial sa rozhodne mat dieta .. mala som spoluziacku ktora mala takto mlada dieta a teraz ma 4 a je dobra mama.. spokojna.. hlavne s nou komunikuj.. dalsie 2 poznam co len otehotneli a zostali s dietatom same.. rodicia pomohli ako mohli.. a cuduj sa .. ti otcovia deti sa k nim vratili.. asi dospeli trochu.. a su teraz manzelia a zivot ide dalej
Už sme to z nej horko ťažko dostali a ideme pekne osobne aj s ňou k nim.. Je mi momentálne šuma-fuk, ako budú tí ľudia reagovať, keď tam prídu cudzí ľudia s tehotnou dcérou.. Dozvedeli sme sa, že ma 19 rokov, tak snáď bude niesť zodpovednosť a postaví sa k tomu ako chlap.. Potrat ani adopcia sa určite konať nebude. Nedovolím, aby moja dcéra možno už nikdy nemohla mať dieťa, lebo to, že sa to často nestáva neznamená, že práve jej by sa to nemohlo stať... Adopciu tiež nie, pretože ako to aj ona sama povedala 'nechcem mami, aby niekde vo svete chodilo moje dieťa a ja som nevedela, kde je.. nechcem, aby raz za mnou prišlo s otázkou prečo som sa ho vzdala..' Možno sme zlyhali, možno nie. Deti veľakrát aj napriek zákazom a aj napriek tomu, že vedia čo sa môže stať urobia hlúpe rozhodnutia.. Je mi to ľúto a bude to ťažké, ale voľáko sa to snáď zvládne.. Ďakujem za komentáre, majte sa pekne a snáď vám sa nič podobné nestane, a keby hej, tak snáď vám nikto nebude vravieť ako veľmi ste ako rodičia zlyhali, lebo aj napriek tomu že som to sama napísala to zabolelo čítať od iných ľudí.. 👋👋
@laurita285 moze mat u riti "nejakeho chalana"... este to aby sme my zeny zo seba robili chudery aby niekto o nas zakopol.. Ak ju bude raz chalan, muz skutocne milovat, bude ju milovat aj s dietatom
Drzim vam palce nech vsetko dobre dopadne.Len ju nenutte do pripadnej svadby za kazdu cenu.....
Aj ja vám držím palce
Správne rozhodnutie, držím palce nech všetko dobre dopadne. Daj potom vedieť ❤️
Deti sú radosť a vyjadrenie dcéry klobúk dole aká je uvedomelá - nezlyhali ste, vychovaná je dobre niektoré 18 ročne taký pohľad na to nemajú.
Držte sa. Nech je akokoľvek ťažko, ak budete držať spolu, zvládnete to. Držím silno palceky, aby tehotenstvo a pôrod zvládla.
Drzim palce, mam 15 rocnu a neviem si predstavit, ze dieta bude mat dieta 😭😘💕
Pamätaj, kazde čudo tri dni trvá… a potom sa najde iné. Nechajte si to odležať v hlave. Myslím, že si celkom pragmatická žena, a po prvotnom šoku, čo by bol určite pre každého, budete hľadať a nájdete riešenie. Každopádne stoj pri dcére. Nie, neschvaľujú jej konanie, ale myslím, že pokial nie je retardovana, chápe, že si následky svojho konania ponesie cely život. Na druhej strane, koľko žien, ktoré nikdy nepocítia pohyb baba v brušku by s ňou menilo… objímam na diaľku
@zmrzlinka2021 je úplne jedno ako sa rozhodne nikdy nebude mať späť svoj pôvodný život , nikdy
@zenazaba antibiotika znižuju učinky antikoncepcie, takisto ak ta prehana je to znižené, máš to v každom pribalovom letaku, jasne že s chripkou nesuložila ale ten mesiac nebola kryta ako by mala byt, takže teraz neviem či si tak blbá alebo ako v živote si nečitala pribalovy leták aj lubovnikovy čaj znižuje učintky ant, aj ked zvraciaš atd
Držím palce ☺️
@44janica44 keby si čitala a nemala božie plány pred očami tak by si si prečitala že v rakusku a v čechách ano , objednaš sa a pod lekarskym dohladom a vyšetrení ti ju podaju
a mimochodom na slovensku je schvalena, registrovana, všekto je vybavené , vypapierované ale pre vyhlašku čiernoprdelnika nemôže sa predavat, však čo žena je handra načo , my sme tu bohovia a my tu budeme rozhodovat čo sa bude a nebude

@sara07 tá slávna tabletka v SR nie je ak by si chcela vediet