icon

Moja 15 - ročná dcéra je tehotná

2. júl 2022

Ako ste reagovali na to, keď vaša ešte ani len 18 ročná dcéra oznámila, že je tehotná? Pre mna je to obrovský šok... Vždy som ju viedla k tomu, aby nešla hocikomu, koho poriadne ani len nepozná do postele, a to ešte k tomu takto mladá bez ochrany. Mám pocit, že som zlyhala vo výchove svojej dcéry. Nie sme na tom finančne najlepšie a mám obavy, ako takto dokončí školu. Ja a manžel sme v robote skoro celé dni (od 5 do 4), niekedy máme nočné... Vôbec neviem, že ako to zvládneme.. A ešte nám ani nechce povedať, kto je otec.. dúfam, že to aspoň ona sama vie. :''(

autor
2. júl 2022

@77daniela77 nebudeme, ale bude musieť niesť zodpovednosť aj on..
@andreafa ♥️
@gabika99 ♥️
@palicka ♥️
@ada85 ♥️
@valeria_h ♥️
@44janica44 ♥️
@lenkavalova ♥️
Ďakujeme 👋

mamadievcatiek
Autor odpoveď zmazal
andreafa
2. júl 2022

@sara07 si otrasna a nepomahas tomu dievcatu 🤮

andreafa
2. júl 2022

@mamadievcatiek moja zlata, ty i myslis, ze tvoje dievca ti povie pravdu kam pojde a co tam bude robit?

sara07
2. júl 2022

@andreafa píše jej matka, čo sudiš nemáte náhodou nesudit ?
je to môj pohlad , vy nebude žiť ich životy nebudete, ani finančne ani nijak proste
o živé deti nezakopnete , je vám jedno že knaz čo zneuživa malé dievča dostane len podmienku, to vás netrapi , tam sa realizujte či ubližovanie detom je v poriadku
interupcie boli ,su aj budú či sa vám to pači alebo nie, vás nikto na ne nenuti a velmi dobre vieme aka je skutočnos t

44janica44
2. júl 2022

@sara07 no si predstav že to všetko viem aj som chcela ísť miesto kyretu za hranice len sa stala taká super komplikácia ako začínajúci covid keď cez hranicu neprešla ani mucha a zrazu musíš brat len to čo je v SR. Si nemyslí že si zozrala všetku múdrosť sveta,internet a Google tu vie používať viac ľudí ako len ty.

sara07
2. júl 2022

a ako donutit oženit ho nedonutite
hodí vám tam vyživne ktoré môže kludne byt aj 30€ na mesiac , zaujimat sa vôbec nemusi môžete sa rozkrajat kolko chcete proste neurobite nič okrem toho že bude v rodnom liste a hodí vám tam pár šupov , nebud naivna že aspon polku nakladov zatiahne plny konik je mamičiek čo plaču že im tam hodí minimálne vyživne na dieta a bodka, štát vám tiež nepomôže vôbec
toto si pozri nič viac vám nemusi dat
https://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-k...

mell27
2. júl 2022

@sara07 Klobúk dole pred ženami, ktoré dali svojmu dieťaťu šancu žiť, hoc ho viac nemohli vidieť vyrastať.... Nechápem, ako môže tento krok niekto odsudzovať .... Chyby robíme všetci,ja som ich už za život stihla neskutočne veľa... Potrat sa javí možno ako ľahšia voľba, lebo je ťažké sa pozrieť na svoje dieťa a dať ho na adopciu ako nechať ho zabiť vo vlastnom tele... ono je ťažké sa pozrieť pravde do očí...

sara07
2. júl 2022

@44janica44 ale to bolo , teraz môže normálne cestovat aj ihned okamžite aj v tejto sekunde , máš čiarku na križiku môžeš spinkat kludne

dadis
Autor odpoveď zmazal
fiafia
2. júl 2022

Ja by som volila potrat. O čom môže rozhodnúť sama? Všetko bude na vás, dcéra nemá ani šajnu čo je to mať dieťa. To ,že nechce povedať s kým to dieťa čaká tiež neveští nič dobré.

danieli
2. júl 2022

Mne je velmi sympaticke ako rozmyslas ako mamina a buduca babinka, aj vo vztahu k dcerinmu zdraviu, velmi vam drzim palceky, ak by sa vam zisli detske vecicky, pokojne sa ozvite poslem

sara07
2. júl 2022

@mell27 ja ti to poviem takto , ja som otehotnela aj s anikoncepciou atd
mám 3 deti a 4 by som nemohla mat zo zdravotnych dôvodov, a v podstate to momentálne ani finančne nedali
takže ano šla by som na interupciu , mám po 40 dávno , nemám na vyber a môžeš ma odsudzovat kolko chceš ,dieta sa dietatom stáva narodenim či sa vam to pači alebo nie
nenechám tu 3 siroty len preto aby som podla vašich pravidiel, prekrutenej pravdy atd nebola vrah

andreafa
2. júl 2022

@sara07 hrabe ti? Ja neviem o com tocis?

sara07
2. júl 2022

@andreafa asi som nepochopila spravne smajlik potom no

fiirsttiime
2. júl 2022

Asi žiadna tu z nás by nemala kričať hop kym nepreskročí..kolko x som si myslela ze určite veci sa mi nikdy stat nemôžu a hold...stali sa zrazu mi teória bola nanič...

dadis
2. júl 2022

@sara07 Tvoj pripad je iny, ak je ohrozena matka, je to pochopitelne...ja som zdrava 40tnicka, mne by svedomie nedalo si to zobrat, aj ked vobec uz po dietati netuzim a aj financne by to bolo tazke..

mell27
2. júl 2022

@laurita285 môj ex si našiel 17 ročnú cigánku s 2 deťmi 😃 on je rád,že mu toleruje bokovky a ona zase , že ich všetkých financuje 🤮

mamadievcatiek
Autor odpoveď zmazal
iwesska
2. júl 2022

@luccija Podla mna je ale mentalne 15 a 17r. dieta inde. 17r.je takmer dospele,este ked porodi,uz aj mozno plnolete. Ale 15r.nastupuje na SS,neverim,ze v tomto veku je plne sposobile prevziat celu vychovu dietata na seba. Cele to bude na rodicoch a respektuje vobec niekto aj ich potreby? Ci mladi sa rozhodnu,ze budu sexovat,vsak keby cosi,babky poriesia? A babka sup na matersku,len aby sa chuderka nehodila pod vlak? A babka sa z tolkych starosti moze? 🤔 Ved ak ma priatela, s ktorym je dlho a vie,ze je starostlivy,nech si ho nechaju. Pomoci by som sa ako rodic nebranila,aj by som ho rada povarovala,ale odtial potial. Ja poznam tiez taky pripad a zial cela vychova dietata bola len na babke a mlada si uzivala dalej. Babka strhana,po susedoch vyplakava,ze uz nevladze,dieta uz do skoly chodi a babka stale beha hore/dole pre neho,na kruzky s nim chodi,cele prazdniny ho zabava,lebo mlada si tak zvykla. No co uz,ked pan Boh nadelil🤷‍♀️

mamadievcatiek
Autor odpoveď zmazal
dadis
2. júl 2022

@mamadievcatiek Prepac, mas pravdu, s tou tapou som to prehnala. Ale ta minula diskusia s tehotenstvom mladistvych nema ziadny suvis. Akokolvek sa mozes snazit, tak niekedy dieta spravi chybu. Praveze, ked mas s dietatom otvoreny a respektujuci vztah, tak skor sa ti zdoveri s novou 19r laskou a trebars ju aj poucis..a predides takymto veciam..

dadis
2. júl 2022

@iwesska Ale zase, ma na tom podiel aj rodic..to nemozes popriet, dievca ak sa rozhodne v 15 sexualne zit, malo by byt chranene a dostatocne poucene. Jaby som s tou starost´ivostou minimalne do skoncenia strednej skoly pomahala, nakolko by som citía zaxstsv zodpovednost

44janica44
2. júl 2022

@sara07 ešteže to 15 ročné dievča je viac uvedomele ako ty a nedobabre si život výčitkami. Áno pôjdem s kľudom spinkať, čo ty asi nie.

iwesska
2. júl 2022

@janinah Ja som nesexovala bez ochrany skor,ako som bola na dieta pripravena mentalne a financne a nehodila starostlivost o neho mame na krk. Preco by som sa mala hanbit? Zvlastne zmyslanie🤔 Nie je umenie dieta splodit,ale ho vychovat☝️

luccija
2. júl 2022

@zenazaba staci, ze zvracias, hnackujes a ATK neucinkuje uvolnilo sa vajicko kedy mala sex neviem🙂detto pri ATB sa to moze stat

mell27
2. júl 2022

@sara07 nepochopila si môj komentár, ale nevadí 😉

sara07
2. júl 2022

@44janica44 15 ano no to sotva , vy to máte zatemnené komplet ale to škoda vôbec drat klávesnicu
ja spím kludne nemám vyčitky voči rozpravkam

ruzovakrava
2. júl 2022

Takto. Ja som chodila na zdravotnú a mala som 3 spolužiačky tehotné. Síce "až" v druháku ale stalo sa. Jedna je s vtedajším priateľom, teraz už manželom, majú ďalšie, pekne fungujú. Ale oni spolu chodili dlho predtým.
Druhá sa po pár rokov rozviedla, chodili spolu kratšie aj keď mali ďalšie dieťa.
Tieto dve školu prerušili a dokončili o 2 roky. Veľmi veľa im museli pomôcť rodičia, s dieťaťom zakaždým defacto zostal doma jeden starý rodič alebo sa striedali. Hlavne keď bola prax a potom ešte škola.
Ďalšia k nám pristúpila po "materskej". Kým bola v škole, na praxi, boli s dieťaťom jej rodičia ktorí si skrátili úväzky aby to poplátali. Táto to mala najťažšie lebo nemala podporu partnera ani jeho rodiny. Ale dala to.
Všetky dievčatá zmaturovali, ale na výšku už nešla ani jedna. Boli z bežných pomerov, žiadne extrémy. Samozrejme aj učitelia väčšinou na ne brali ohľad. Ale boli dričky, makali a učili sa po nociach, striedali sa s mamami pri chorých deťoch. Takže ak jej nepomôžeš ty, tak to ťažko zvládne. Obzvlášť keď má 15. Ja si to popravde ani predstaviť neviem. Lebo prax a odborné hodiny musí absolvovať v určitom limite, inak ďalej nejde. Neuvažovali ste zmeniť aspoň školu na nejaké učilište? Je pekné že si chce dieťa nechať ale toto nie je len tak - nejako bolo, nejako bude.

44janica44
2. júl 2022

@sara07 no dúfam že tvoja dcéra nikdy nebude v tejto situácii lebo chuda ak to budeš riešiť takto a ona bude mať rozum tejto 15-tky.