icon

Moja 23 ročná dcérka je tehotná

22. máj 2021

Dámy, v koľkých rokoch ostali vaše dcérky tehotné? Moj chrobáčik-tak ako ju vidím- ostala v 23 rokoch tehotná so svojim priateľom. Nie je to nejak priskoro? Ako ste vnímali vy tehotenstvo vašej dcérky?

autor
22. máj 2021

Nie, nie je to vymyslená téma. Len som chcela vidieť reakcie iných ľudí, nakolko v mojom okoli sa o tom s nikým nerozprávam. Asi bude nieco na tomto mojom prístupe zlé, ako citam od vás viacerých, treba prestrihnúť šnúru a pochopiť, že je dospela☹

janinah
22. máj 2021

do 35 čakať? ty sa počúvaš čo táraš? aby potom riešili umelé oplodnenie,lebo sa neskoro rozhodli pre rodičovstvo? ty si schopná jej ničiť život,lebo si chrobáčik dovolil dospieť a byť matkou...spamätaj sa,ak chceš to vnúčatko aj vídavať

sunshine_18
22. máj 2021

Niekto si tu robí srandu

autor
22. máj 2021

Dakujem vam za názory dámy. Zvážim psychoterapiu, aby takyto prístup a velmi veľká citová závislosť od dcérky nie je v poriadku.. ☹

brendaa
22. máj 2021

Asi sa dobre bavis 😁🤦‍♀️. Ak mas ozaj 23 rocnu dceru, ktora na priateľa, tak sa hadam nebude s nim modlit kym "vyrastie" ..

janka_23
22. máj 2021

Pane bože... Na tomto koňovi to fakt žije 😄 keby sa ku mne takto správala moja mamca, vyjadrovala sa ako o dcérenke a chrobáčikovi tak moja prvá otázka by bola hrabe ti? 😄 Je fajn, že máš so svojou dcérou pekný vzťah, ale nebuď na ňu taka upnuta a nerob vedu z toho ze čaká bábätko lebo týmto ju od seba môžeš akurát tsk odohnat. A nebude ani dcéra ani vnúča

aurorastone
22. máj 2021

Joj podľa mňa je to krásne byť mladá mamička, ja budem mat 33 za chvíľu, čakám prvé babo a pripadám si ako stara škatuľa 🤣🙈

ajush5
22. máj 2021

Teba by som chcela za svokru 😂

gazpalm
22. máj 2021

Ja som v 23 porodila ...a keby mi mama povie chrobacik...tak ako vazne? Co ma 5 rokov ?

21oktober
22. máj 2021

nájdi si partnera -chlapa a začni žiť konečne svoj život a nechaj tak aj svoju dcéru . Alebo si kúp psa, nájdi kamarátky , koničky a nechaj svoju dcéru normálne vyletieť z hniezda . Má už na to svoj čas . A tie infantilné výrazy schovaj niekde do skrinky a zamkni .

janulik2008
22. máj 2021

Anonym ako by si prekusla keby dcéra otehotnela z 16tich?
Tvoja dcéra je dospelá teš sa 🙂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
barus26
22. máj 2021

mám 23 rokov,5 mesačnú dcéru a nikdy by som nemenila. Ak by sa mi to podarilo a nemali by som problém otehotnieť tak by som už mala v 20-21

janulax
22. máj 2021

Tvoja dcéra prežíva najkrajšie obdobie v živote, bude mať bábätko. Nevie čo ju čaká. Možno ma strach a zároveň sa teší.. Spomeň si, ako si sa ty cítila, keď si sa dozvedela, že cakas prve dieťa.. Namiesto toho, že to nevies "prekusnut", jej radšej ukáž, že stojíš pri nej, že sa tešíš na vnúčatko, že si ochotná jej kedykoľvek pomôcť, poradiť, ísť nakupovať vybavičku..
A hlavne zmen postoj k svojej dcere.. Keby toto napisala moja matka "nasla si vzťah a vzislo z neho toto tehotenstvo" alebo ze "ja som cakala že pockaju aspon do 35" asi by som sa na nu dost nasrala.
Akoze kvôli comu by mala cakat do 35? Kvôli svojej matke? Ktorá je na nu naviazana? Prosim ta.. Ak mas zamestnanie, kecaj s kolegami, vezmi kolegyňu na pivo, na prechadzku.. Najdi si hobby, konicky,.. A hlavne bud stastna, ze budes mat vnuca.
Pises, ze ste ostali iba vy dve ked vas muž opustil. Ty to beries teraz tak, že ona odide a ty ostanes sama. Skus to brat z opacnej stranky. Budes mat vnuca. Vlastne vnuca. Uz nebudete len vy dve. Nebudes sama. Ber to tak, ze k vam dvom okrem tvojho zaťa pride dalsi človiečik. Rodina sa ti rozrastá. Nie zmenšuje.
A este by som ti poradila. Prestan sa k nej tak majetnicky spravat ak jej nechces rozbit vztah s priatelom. Po case si to aj on vsimne, ze ju dirigujes a si na nej zavisla. Este nedaj Boh aby ta ona obskakovala, pocuvala, riadila sa tvojimi názormi.. A ani nevies, ake problémy im vo vztahu narobis.
Takže, snaz sa byt dobrou babkou a este lepsou svokrou.
Stale verim, ze toto je vymyslene.. Ale ak nie a nic nepomôže, skus navstivit psychológa.
Držím palce tebe aj tvojej dcére 🤰🏻❤️

kayyaa
22. máj 2021

Ja som sa v 22 vydala a v 23 mala prve dieta. Takze podla mna uplne normalny vek na materstvo.
A byt tvojou dcerou, velmi by ma mrzel tvoj postoj, ze sa mama netesi so mnou, ale naopak, vyplakava...zazila som totiz rovnaku situaciu, moji rodicia nezniesli, ze som sa vydala, lebo som ich "opustila"🙊, mala som na tanieri neustale vycitky, ako im je smutno apod...velmi velmi to nastrbilo nas vztah a uz sa nikdy nedal do poriadku, s mamou to uz proste ostalo take vlazne, lebo...citit z nej stale, aj po rokoch, tichu vycitku...
Tak ak nechces dcerku stratit, spamataj sa, lebo prave takymto sposobom ju stratis. Drzim palce !

lalenka33
22. máj 2021

@viestta ja nemôžem z tých tvojích odpovedí v niektorých diskusiach 🤣

littlebubble
22. máj 2021

Teraz čítam, že počkajú aspoň do 35 😂.Prepáč, ale vtedy už nemusí byť ani plodná.Vieš koľko párov sa rozišlo lebo čakali pridlho? Ale teba to evidetne nezaujíma lebo si jedna sebecká matka.20tky majú problém otehotnieť a ona má ešte čakať na zvolenie.Kedy už nebude malá? Keď bude v menopauze?

Čo ak tvoj chrobáčik túžil po bábätku? Chce 2/3 deti? Nie každá je v 23 rokoch ako 16tka.
V mojom okolí chceli bežne ženy už v tomto veku mať deti.Niektoré aj mali.
Spolužiačkina mama vyštudovala 2 VŠ popri deťoch.

Jediný problém máš ty vo svojej hlave.Taká malá je 😂.Toto povieš o dospelej žene? Už prestrihni tu šnúru konečne.Tvoja dcéra to bude navždy, ale aj ona má právo byť matkou a byť šťastná.Ona nie je tvoj majetok.

elementissa
22. máj 2021

Ze moj chrobacik :D no odpadla som. Tak nehovorim ani svojmu 20 mesacnemu synovi. Pred casom som pocula na ulici oslovit jednu zenu svojho asi 14 rocneho syna o dve hlavy vyssieho ako ona "macik". Tiez som z toho ostala v soku. Prestan byt helikoptera, lebo naozaj ostanes sama. Uplne

pehavcek
22. máj 2021

Ak tu nejde o zart, odporucam vyhladat odbornu psychiatricku pomoc lebo toto bude mat vazne nasledky nielen na vasom zdravotnom stave ale v nemalej miere budete svojej dcere ruinovat zivot. Boze, nenormalne mi je jej luto. Stale dufam, ze toto je len blby zart.

1katus1
22. máj 2021

Nechajte svoju dcéru žiť. Ja mám teraz 30 . Vydávala som sa v 21 rokoch a v 23 som mala prvé dieťa. Mne keby ide moja mama robiť scény že som tehotná tak by som sa s ňou akurát tak dobre pohádala. A čo mala byť pri vás do 40tky potom by ste nariekali že je sama a nikoho nemá . Sa tešte na vnúča.

tannja
22. máj 2021

Dceru nestratis, naopak ziskas este vnuca😊

dyala1067
22. máj 2021

Mne by to prislo skoro, ale asi preto ze ja sama som mala deti az po 30tke a v 23troch rokoch by ma ani nenapadlo mat deti lebo som lietala po svete, studovala, uzivala si peniaze a bezstarostny zivot a taku volaku predstavu mam aj o svojej dcere. Ale ked sa zariadi inak aspon budem mladsia babka a potesim sa vnucatku.

andreatytler
23. máj 2021

Vidim ze len velmi malo zien skutocne odpovedalo na tvoju otazku a to je ze ako vnimali tehotenstvo svojej dcery.... skoda... bolo by zaujimave si to precitat, lebo taku diskusiu som tu este nevidela.... asi to bude tym, ze vacsina mamiciek tu este ne je v takom veku aby mali dospele dcery.... alebo ak maju, sa sustredili na to ako si ty naviazana na svoju dceru.

mirkaandrej
23. máj 2021

Ja som otehotnela v 22 a nie nebolo to skoro . Skôr to beriem tak , že keď už bude syn dospelý a bude mať 18 , ja budem mať ešte len 40 😁 on bude dosť stary nato , aby si začal pomaly zariaďovať svoj život a ja ešte dosť mladá nato , aby som si ten život užila 😁

majulino
23. máj 2021

A v kolkych rokoch si rodila prvýkrát ty?
Ja som mala prve dieta ako 22 rocna.

autor
23. máj 2021

Dámy, ďakujem Vám za kazdy jeden nazor. Muž zomrel a priateľky nemam, ostala mi len dcéra. Zlakla som sa toho, že odíde, ale ako tu kazda pisete, je dospela. Skusim sa tešiť a pomáhať jej, čo to pôjde a ak nie, vyhladám psychologickú pomoc, nakoľko som si vedomá toho, že som na ňu veľmi naviazaná. Vďaka.

viestta
Odpoveď bola odstránená
zuvelyn
23. máj 2021

Pokiaľ maju zabezpečené vlastne bývanie, stabilnú prácu, odložené financie na starostlivosť o dieťa a bolo plánované tak je to OK. Ak nemajú nic z tohto a bolo to "hups nahodou som otehotnela" alebo "jooj ja tak tuzim po bábätku, ved nejako to dáme" tak áno,je to skoro.

autor
23. máj 2021

Mám 43.

any_soj
23. máj 2021

Veľmi sa mi páči, ako reaguješ na názory. Naozaj takáto naviazanost nie je v poriadku, sama som niečo podobné zažívala doma. Je skvelé, že píšeš, že zvážiš psychológa, terapiu... Možno s tým ani nečakaj - tebe bude oveľa ľahšie, plus budeš mať pre začiatok aj nejakú aktivitu... Tiež som chodila/chodím. Bolo by možno dobré aj dcére to úprimne povedať, že je to pre teba ťažké, ale chces to spracovať tak, aby váš vzťah neutrpel, práve naopak, rástol v slobode... Zvládneš to 🙂