Moja 23 ročná dcérka je tehotná
Dámy, v koľkých rokoch ostali vaše dcérky tehotné? Moj chrobáčik-tak ako ju vidím- ostala v 23 rokoch tehotná so svojim priateľom. Nie je to nejak priskoro? Ako ste vnímali vy tehotenstvo vašej dcérky?
@0silvia0 ale kde si prečítala,že som všetko hodila na svokru?Tam je chorá celá família, nemanželské dieťa s oficiálnou milenkou(tu má jeden švagor), majú úplne iné morálne hodnoty a zásady ako ja učím deti...a už bude zachvilu exsvokra😁 práve preto,že môj muž je nevyzrety,ale vidím že je to hlavne výchovou plus v akom prostredí sa začal posledné roky pohybovať (jeho novi kamaráti majú verejne milenky a on nezapadla do takej krásnej spoločnosti s takou mrchou ženou,ktorá mu nechcela tolerovať nejaké známosti 🤗)...
Takže áno,môj muž si môže sa svoje správanie sám,že nie je schopný prijať zodpovednosť za svoje správanie,no jeho matka totálne zlyhala vo svojej výchove,kde je doteraz vedený,že iba ona a jeho otec sú tí jedini v jeho živote,psychicky ho vydiera (zažila som to xkrat)a hlavne v ňom vzbudzuje pocity viny,že ona sa o neho starala a on jej urobil takú bolesť,že si dovolil so mnou mať deti...do očí mi povedala,že som pre ňu handra a nesiaham jej ani po členky 🙂 keď vie toto vypustiť z úst matka troch detí, staršia vekovo i rozumovo,niet čo ku nej dodať 😉
Chápem že sa ta asi dotkli niektore tvrdé slová, ale aj to treba. Nemyslím ze ta chceli baby natvrdo uraziť. Ale. Malokedy pomôže jemná reč, chlacholenie, zato preplesk občas treba.
@anig no vyplynulo mi to z tvojho povodneho prispevku, ale z tohoto druheho prispevku vidim, ze svojho muza mas precitaneho a vidis ho triezvymi ocami a najlepsie, co mozes urobit, je nezatahovat do tychto posahanych vztahov deti a odstrihnut sa od toho celeho. Drzim ti palce🌷, drz sa.
Tak je tu poradňa psychológa. Možno by ti pomohol sa spamätať
@0silvia0 mňa vyhodil z domu🙂 už žijem s deťmi sama,vôbec sa nestarám do vzťahu babka-vnucata,,len ja mám väčšie deti,ktoré zažili,ako sa ku mne svokra choval,teraz mi rozprávajú ako sa správa ku nim a teda vidno,že hoci sú to deti jej milovaného syna,tak ich nemá tak rada ako ostatné vnúčatá,dáva im riadne pocítiť,že som si ch matka,preto ku nej nechcú chodiť (ale svokra rady majú)....ešte si moje deti vytrpia svoje,bo pán manžel už obhana sukne,aj pred nimi a ony samozrejme tým trpia....ale verím tomu,že časom pochopia,že síce takto sa správa ich ocko,ale že nie každý muž je taký a veľmi dúfam,že si vyberú muža,ktorý ich bude naozaj milovať, stať pri nich a hlavne nedávať iba na reči druhých 🙂 a ja ich ucim už teraz,že ich veľmi ľúbim,vždy budem pri nich stať,no príde čas,kedy budú musieť vyletieť z hniezda a prevziať zodpovednosť za svoje činy a skutky🙂 tak hádam ich dobre vychovaný🤣
Ďakujem veľmi pekne za povzbudenie 🍀
Aky strach zo samoty ?
1) žena by mala vedieť byť aj sama so sebou, mať sa rada, užívať si chvile v kľude.
2)hadam nežiješ 24/7/31/12 na samote u lesa alebo na opustenom ostrove.takže či v práci, v obchode, na ulici, v bytovke sa stretavas s ľuďmi.komunikuj, nadviaž kamaratstva.
Máš kopu možností ako travit svoj volny čas a nebiť prilepena na dcere.knižnica a jej klub čitateľov. Turistika.kruzok keramiky.cvicenie. byciklovanie. Kup si psa a pri venceni stretnes mrte ľudí. A možno nájdeš konečne normalneho partnera. Ked budes vyrovnaná a uvolnis svojej dcere okovy, bude to ovela lepšie. Začni žiť
No a tvoja mama ako vnimala tvoje tehotenstvo v 20? Tiez mala pocit, ze to bolo pre jej chrobacika prilis skoro?
Hlavne kľud. Aká sama? Veď dcéra čaká tvoje vnúča...to neznamená,že pre ňu prestaneš existovať. Je to dospelá žena. Teš sa, že vás bude o jedného viac.
-> autorke - ty máš 43, ona 23. Otehotnela si, keď si mala 20. Opakujem, ona má 23 (!) a podľa teba je to skoro. Opustil ťa muž. Prosím ťa, nesprávaj sa k nej ako k bábätku, aby aj ju kvôli tebe neopustil jej muž, lebo toto čo tu prezentuješ nie je normálne. Keď ju miluješ, nechaj ju žiť, daj jej slobodu. Ak ti záleží na jej šťastí, musíš zmeniť svoje myslenie. Vždy bude tvojou dcérou, čoskoro ti privedie na svet vnúčatko. Sú tvojou rodinou, nie hmotným majetkom, ktorý môžeš vlastniť. Miluj ich, ale neobmedzuj 💕
Vsak je dospela! Keby mala 15, nepoviem! Moja mama mala 22, ked ma porodila a bezne rodili v 20! Mnohe moje spoluziacky sa stlai matkami tesne po statniciach, v 23..
A moja 8 rocna pozera jednu milu cesku maminu, ktora ma v 25r. 3 deti! Prve tusim rodila v 18 alebo tak.. je z nej skvela, uzasna mamina!
Aj tu na koniku je takych mamin viac..
Cize, nie, nie je to priskoro. Keby mam vtedy vhodneho frajera, tiez mam deti okolo tohto veku. A ked mi dcera hoci aj o 10 rokov oznami, ze je tehotna, tak sa budem tesit.
a ty si kedy otehotnela?
🤦🏻♀️🤣🤣
Máš 43 rokov a nijaké kamarátky /to ako sa ti podarilo toto?😲/,niečo so sebou rob.Ja som v tom veku mala polročné dieťa /tretie/.Upnúť sa teraz na dcéru,jej dieťa,jej rodinu je čisté sebectvo,veď ty máš milion možností ako sa ešte realizovať a byť šťastná aj s iným mužom,s priateľmi.Si stále mladá,začni konečne žiť,aby si to o 20 rokov neľutovala,že len akosi dožívaš.
Mila autorka, je skvele, ze si si uvedomila, ze taketo naviazanie na dceru nie je celkom zdrave. V podstate si si nou nahradila svojho partnera. Ale ona nema mat ulohu partnera, ale dietata, ktore sa casom vyberie svojou vlastnou cestou, tak ako si to urobila aj ty, ked si mala 20. Obe vas teraz caka, nova zivotna etapa. Si este mlada, a mozes si este najst partnera. V prvom rade, by som skusila zit sama so sebou, aby sa znova nestalo, ze sa chorobne na niekoho naviazes. Uz som to tu vela krat pisala, ze samota nie je zla a netreba sa jej bat. A bude vas vo vasej rodine o jedneho viac. To su same skvele spravy z ktorych sa treba radovat a nie robit si starosti. Prajem vela sily a ak budes citit, ze to nezvladas, neboj sa poprosit o pomoc nejakeho odbornika. Vraj sa tomu hovori syndrom prazdneho hniezda.
Niektoré komentáre odveci tak radšej už ani nečítam, to či je mladá alebo nie,či mohli počkať ale dávať lepši pozor je už bezpredmetné,dcéra je tehotná,ty ju ale nestrácas no získavas dva krát,do teraz si mala len ju,teraz budeš mať ju a vnúča, tes sa,samozrejme pre dcéru sa na prvé miesto dostáva priateľ a dieťa a až potom ty, no môžeš byť ich súčasť života tak si to nepokaz,ak si už dcére niečo negatívne povedala,čím skôr sa ospravedln povedz že sa tešis na bábo a že budeš babkou,ze si na ňu hrdá a bude skvelá mama,že keď ona bude chcieť a potrebovať budeš tu pre ňu,ale nevnucuj sa , nepretlačil svoj názor,rešpekt ju a to že ona bude mamou a nie ty,že to je jej chvíľa a ty máš byť v úzadí ale kedykoľvek k dispozícii,buduje s dcérou krásny vzťah ale rešpekt jej priateľa, keď sa.male narodí a budete mať pekný vzťah isto sa dcéra poteší keď pokocikujes,postrážiť a ocení tvoju pomoc keď pôjde do práce,no keď sa ku nej budeš veľmi tlačiť a narúšať ich priestor a domácnosť prídeš o ňu , inak ja som vstúpila do centra asistovej reprodukcie ako 25rocna s tým že možno nikdy nebudem mať deti a šokovalo ma koľko mladších báb tam do mňa bolo,vtedy som ľutovala že sme nezačali skôr ten pocit bol priserny
koze to vážne ? Ty si mala dcéru v 20 a pripadala si si byt mala ? Veď ma najlepsi vek ... chudák Zaťko ešte že si jej ho z postele nevyhodila a nelazkala si ku nej ty 🤣🤣🤣🤣
Ty si otehotnela v 20tke.Kým dcéra porodí bude mať už pravdepodobne 24. 🙂
Mne by všetci gratulovali doma a moja mama by sa takto ku mne nesprávala ani pred 20tkou.Bola by mi oporou aj v 18.Dieťa nie je tragédia.Keby som mala čakať do 35 tak môj muž by asi nesplodil zdravé dieťa.
Do 30tky to chcem stihnúť.
Dá sa počkať do 30tky.Áno ak má žena rovesníka.Ale načo čakať ak má žena všetko a po dieťati túži? Akože načo?
Rozumiem mamkám ak im deti ešte študujú a nemajú poňatia o realite, ale je trošku rozdiel ak má 24 ročná žena vlastné bývanie, partnera/manžela, odpracované roky, prácu a taktiež môže mať externe doštudované.
Neviem či ten jeden komentár bol smerovaný na jej dcéru, ale ak áno podľa vás žien je skoro mať v 23 rokoch vzťah? 😂 Bez dieťaťa, len vzťah? Ja si uvedomujem, že niektoré majú doma 23 ročné slečny so správaním 15 ročnej aj výzorom, ale niektoré už v 17 sú ženy.Vyzerajú a správajú sa zrelo.
Keď si pozriem staré fotky a moju maminu by babka nazvala chrobáčik 🤷.Bola to dospelá žena.Babka mala maminu v 19.Všetky mamine sestry rodili do 25ťky prvé dieťa.Vydaté.
Ajtak o čo ide? Ak má pár stabilný vzťah, zázemie tak je podľa mňa úplne jedno, že či má niekto 20 alebo 30.
Kks píšeš akoby bola tehotná v 16. Ja som sa čerstvo 24 ročná vydavala, v 25 bola tehotná a to neni taký rozdiel proti tvojej dcére. Je to dospela žena, žiaden tvoj chrobacik. Tak sa k nej treba aj správať. Rýchlo zmeň svoj postoj, lebo keď sa jej narodí dieťa a ty jej budeš furt kafrať do života, bude mat toho plne zuby.
Ešte mi tak napadlo, že matkám ktoré majú doma po 40tke bábätko môže prísť divné, že ich najstaršie deti majú mať deti lebo ešte ony sú tie ktoré rodia.
Respektíve mohli by ešte rodiť.Lenže takýmto štýlom budú tie ich dcéry bezdetné do 40tky, kým ich matky začnú akceptovať ako ženy a deti nebudú mať babku.
Mňa sa gynekológ na tehotenstvo pýtal už v 19.Kamarátke ako cca 22 ročnej lekár povedal, že buď porodí do 25 alebo nikdy s jej zdravotným stavom.Ďalšia sa o dieťa snažila 2 roky tak koľko by jej to asi trvalo po 30tke keď už ako 20 ročná mala problém.
O jednej viem ktorá od 25 chcela dieťa a nakoniec otehotnela cez umelé až po 40tke.
Žena sama vie kedy je pripravená na dieťa a žena ktorá deti chce by nemala čakať dlho lebo sa to nemusí podariť už nikdy.Za mňa je vek okolo 25 rokov ideálny ak majú budúci rodičia všetko čo potrebujú.
Autorka: Aspoň si užiješ vnúča v mladom veku a vnúča bude mať na teba pekné spomienky.Niektoré deti starších rodičov už ani nebudú vedieť, že starí rodičia existovali.
Teta kupte si noznice a prestrihnite pupocnu snuri.
Tes sa, keby bola dcerka (dcera) po tebe, uz by si bola tri roky babka 👍
Moja mama mala v 22 už 2 deti,a vydavala sa 19ročna. V 21 už bola stara dievka baba. ak bola nevydatá.....To sa nam ale ten vek posunul teraz, čo?
@viestta tak, tak 🙂
Chudak chlapec...uz teraz nech si chysta rozvodove papiere
@0kristina0 43 ročnej žene teta ?
Toto mi pripomenulo jeden film, volá sa Matky na ťahu, tej herečky Kiki mama sa tak správala, ešte aj dom si vedľa nich kúpila aby bola blízko k svojej dcére Kiki 🤣

Autorka: Ze zufala zena! Ty vobec nevies co je zufalost! Keby si napisala ze dcera umrela,ano pochopim. Ale ona je tehotna,neodisla,neumrela,proste caka novy zivot. Bud som nenormalna ja alebo uz neviem...