icon

Ako zvládnuť dcérin odpor k jedlu?

29. okt 2024

Dobrý večer poradte mi prosím.
Dcéra čoskoro 9r, odmieta akékoľvek jedlo. Každý deň, je jedno čo navarim aj tak to odmietne. Nie, že nechce jesť ale ona toto nechce, je to nechce. Vždy musím hodiny vymýšľať čo jej dám jesť inak je zlá atď. Rôzny lekári jej pohrozili, že pôjde do nemocnice ak nezačne jesť, nepomáha. Vždy musí jesť to čo chce ona, a nie to čo máme doma. Možno sú poviete, že veď daj jej čo chce. Lenže ak by sme mali doma 10000 veci ona chce nasledujú vec. Mňa to ničí dennodenne krik, hnev atď. Nakoniec to skončí tak, že musím ísť do obchodu a kúpiť. Nepíšte mi,že som ju takto vychovala, doteraz to nerobila robí to rok. Vždy som sa snažila vyhovieť ale už fakt nevládzem. Mám ju nechať hladnu? Alebo, čo mám robiť ?

autor
29. okt 2024

@mareka49 O ostatných veciach pomlcim. Ale to jedenie má trápi

aandrea9
29. okt 2024

Chod mi upiecť hranolky????? A hneď je krik???? Ako prepáč, nech si zohreje co je navarene alebo zje suchý rohlik a dovi dopo a do postele. Fakt s tebou cvičí a ak sa neobrníš, bude to ešte horšie. Rozmazlenej fracek to je, prepáč za úprimnosť.

koniarova
29. okt 2024

No nemusíš.

ivkav5
29. okt 2024

Žena to ty s tym okamžite prestaň. Baby maju pravdu. Toto je úplne choré 🙈🤯🔫 Nesmieš jej robiť poskoka. Musiš trochu vydržať, vzoprieť sa a neísť.

gejb
29. okt 2024

SUpnes do fritezy = Takže ich robíš lebo mladá piskla.
To je trosku porekadlo o niečom inom...Hladný človek je vďačný za jedlo. To si zapamätaj a opakuj

simsalabim
29. okt 2024

Nech si zohreje to, co je navarene. Sama. A nech potom po sebe uprace. Ved ju to rychlo prejde. A “syty hladnemu neveri”??? Keby bola hladna, zje to, co je navarene.

autor
29. okt 2024

@aandrea9 Úprimnosť si cením ❤️

aandrea9
29. okt 2024

Tie ostatne veci sú možno následok toho jej správania. Ak vytrhavas veci z kontextu, nerobíš dobre.

zabina27
29. okt 2024

Vyprážané hranolky v noci pred spaním?! Fuu, nechcela by dom mať doma takého spratka... Ona pozná slovo nie? Lebo ak zjedla rožok, tak žiadne hranolky nepotrebuje a ak nejedla nič a má doma prístup k jedlu, no tak nech je hladná.... To nie je, že nič neje, to je vychcanost

katie253
29. okt 2024

Dala by som jej do ruky varechu, hrniec a nech sa páči uvar si sama, slečinka... ani by na nehlo, aby som vstala a išla robiť večer hranolky....

Mam doma 3 ročného diabetika, ktorý keď má hypoglykemiu (nízky cukor v krvi) a nechce jesť, ma ide vyvrátiť do strany z nervov a stresu, že mi odpadne...ak nechce jesť, tak musí vypiť niečo sladké.... neviem ako sa bude správať, ked bude mať 9, ale dúfam, že toto čo máte doma vy, mať my doma nebudeme....lebo by ma už fakt vystrelo.....

autor
29. okt 2024

@zabina27 Len sa bojím aby do budúcna nemala problémy. Vždy sa snažím jej dať ovocie, zeleninu, atď aby mala pestrú stravu. Krv a všetky vyšetrenia má chvalabohu v poriadku . Už ani lekár mi nevie pomôcť, vraj je rozmaznana. Občas si aj poplacem, ale tak to bude asi jej povahou

simsalabim
29. okt 2024

Ono to bude aj tvojou (ne)vychovou.

ivkav5
29. okt 2024

To nebude jej povahou, to je tvojim prístupom, že ste jej toto dovolili. Čo na to muž prosim ťa?

gejb
29. okt 2024

To nebude povahou. Je rozmaznana. Vychovavas nesamostatneho jedinca ktorý bude mat sakra problém v živote ..

minenkak
29. okt 2024

Prečo jej nedavas jesť to čo chce,keď vieš ,že aj tak nebude jesť

anjelicek26
29. okt 2024

Pozri ona s tym jedlom cirkusuje aj tak. Ci skaces alebo nie, jest nechce... len vymysla, lebo vie, ze maminka bude okolo nej skakat. A to este len bude prdel v puberte... sama si si na vine, prepac za uprimnnost, zajdi za psychologom TY, porad sa, ako na dceru, nastav pravidla, jest - dat vzdy dve jedla na vyber, navarene cerstve (alebo prihriate zo vcera) a tot vsio... nauc sa, ze si rodic, nie kamoska, nie sluha...

ivkav5
29. okt 2024

@minenkak keď spravne chapem ona to, čo si od maminky vydupe už zje

autor
29. okt 2024

@ivkav5 Manžel, no čo asi ?? Pracuje 14h denne od pondelka do soboty, takže doma skoro vôbec nebýva. Keď je doma v nedeľu, tak jej dá to čo chce ona. Ak náhodou, nemáme pôjde jej kúpiť, lenže nemôžem mu to vyčítať lebo ju skoro vôbec nevidí, príde domov a niekedy už dcéra spí. Ja pracujem z domu takže je to iné. Už aj manžel pokrical, pohrozil ale ju to vôbec nezaujíma

abdn16
29. okt 2024

Ak jej tie jedla inokedy chutia, len v konkretny moment si zmysli, ze chce nieco ine, tak by som to asi riesila prisne a tym, ze to co by chcela by nedostala. Potom hladna by si to rozmyslela, ci jej to za to stoji takto s tebou cvicit.
Ale ak to robi preto, ze ma len vybrane druhy medal, ktore zje, tak moze kludne ist o nejaku poruchu prijmu potravy a riesila by som to s psychologom, aby ste prisli na to, preco sa takto sprava.

koniarova
29. okt 2024

@minenkak lebo ona chce vždy to čo nemajú doma. Aby s maminkou točila.

autor
29. okt 2024

@minenkak Lebo napríklad je 22:00 a zmyslí si, že by chcela pizzu z Tesca ale tu kde je na kreslená sunka. Predtým ju nejedla. Tesco je zatvorené, kúpim ti ju ráno a už je krik. Keď ju kúpim ráno, už ju nechce

thereisabear
29. okt 2024

Ak s tým niečo neurobíš teraz hneď, tak o pár rokov budeš na toto obdobie s láskou spomínať, že ako dobre bolo keď ešte len vymýšľala s jedlom. Ako vážne, nechcem si predstaviť, čo bude vystrájať o pár rokov. Rieš to a psychologičkou.

anjelicek26
29. okt 2024

O 22hej ma 9 rocne dieta spat... vy tam mate problemov hodne viacej 🙄 Keby je Tesco otvorene, fakt by ste si ty ci muz sadli do auta a sli jej ju kupit?

simsalabim
29. okt 2024

Ty naozaj nie si normalna. Prepac. Ved si to po sebe precitaj!

koniarova
29. okt 2024

Tak toto nemôže byť reálna téma. Si z nás niekto robí srandu.

gejb
29. okt 2024

Ale aký krik. to necháte 9rocnu aby po vas kričala?

holkafialova
29. okt 2024

Já teda ještě děti nemám, ale tohle na mě působí vyloženě, že chce mít nad vámi moc..a vy jí jen dokazujete, že opravdu má.

autor
29. okt 2024

@gejb Nemyslím tým po nás, to si nedovolí ale krik, že ju chce a je hladná.

gejb
29. okt 2024

@koniarova je to vymyslené určite...🤦‍♀️

autor
29. okt 2024

@koniarova Toto nieje reálna téma, toto je reálny život.