icon

Moja dospelá dcéra nechce deti.

livus5510
10. júl 2019

Ahojte, účet nie je síce môj, ale keďže ide o jednorázovú otázku prišlo mi zbytočné sa registrovať. Chcem len vddieť akoby reagovali ostatné ženy.

Moja dcéra je dospelá, má 25 rokov, nikdy nemala dlhodobého partnera a povedala mi, že ani žiadneho nehľadá, je veľmi cielavedomá, doštudovala aj VŠ a teraz sa chce sústrediť len a len na svoju kariéeu. Povedala mi, že žiadne deti nechce, lebo by ju len brzdili, s jedným priateľom sa po dvoch mesiacoch rozišla aj pre toto, on deti chcel, ona v žiadnom prípade. Reaguje tak vždy, raz sa dokonca nahnevala keď ju na rodinnej oslave riešili a povedala im, že peniaze a cestovanie sú jej oveľa prednejše čo ma naozaj zabolelo. Moja druhá dcéra už nežije a ja som sa vždy veľmi tešila na vnúčatká. Proste by som ich chcela pokojne už aj teeaz, vek na to ostatne má, ale ona sa vždy len hnevá. Problém je aj fakt, že má odmala gynekologické problémy, už v 15stich jej museli vybrať jeden vaječník lebo ho mala tak plný cýst. Bojím sa, že nikdy neotehotnie a nedá mi vnúčatká, že nikdy nebude svadba a manžel...

malasandrika
11. júl 2019

@livus5510 úprimne sa Tvojej dcére čudujem a zároveň ju obdivujem, že má s Tebou ešte trpezlivosť. Chcela Ťa zobrať na dovolenku, možno aj preto, aby Ti tam v inom prostredí vysvetlila svoje dôvody, prečo nechce dieťa a Ty si ako zdutá koza, ešte jej povieš, že s ňou nejdeš kvôli tomu, že chce ísť na operáciu, aby si ona chránila zdravie. Opakujem sebecká si jedine Ty. Mimochodom, o svojej vagíne a maternici má právo každá žena rozhodovať sama.

floretine
11. júl 2019

@livus5510 človek by navyše povedal, že keď si o jedno dieťa, dcéru už prišla, tak si život a zdravie tej druhej budeš ešte viac vážiť, ale vidím, že ti to nijaké ponaučenie nedalo

korunka1
11. júl 2019

@vendulka80 😢
ten ko@kot ma dostal😅😅😅😅

blunka
11. júl 2019

A predstavte si všetky čo ste tu - autorku a jej dceru na tej drahej dovolenke 😃 😃 😃.
Celu dovolenku by do nej hučala o vnučatku 😃 😃 😃.
Sa čudujem že ju vobec chcela zobrať so sebou, možno len dúfa v žraloky aby to už nemusela počúvať 😉.
Nech len pekne ide na dovolenku a SAMA.
A ty zatrpknutá ženská zostaň DOMA a rozmýšľaj nad sebou.
Tak strašne chceš vnúčatko, ale smeruješ k tomu že nebudeš mať ani vnúčatko ani dceru.
Nuž kto chce kam, pomôžme mu tam.

korunka1
11. júl 2019

@floretine možno aj tam je pes zakopaný
Holka stratila sestru a bojí sa prežívať to, čo mama

sissy27
11. júl 2019

@livus5510 už som sa stretla so všeličím, že ľudia mali radšej psa, mačku, auto, seba ako vlastné deti. Ale ty si prvá, ktorá dáva na prvé miesto neexistujúce vnúča pred vlastné, živé a schopné dieťa. Čo si ty za matku... Mňa ako dcéru by takýto postoj mojej matky ku mne sklamal a kontakt by som obmedzila na nevyhnutné minimum = telefonát k sviatku 2x ročne. Všetko na svete je pre teba druhoradé, ty len vnúča chceš... Že nemáš chuť ani tráviť s dcérou čas na dovolenke, lebo ti nechce dať vnúča hneď teraz... Fuj, normálne mi je z teba na grc. Si fakt protivná žena, a stále dúfam, že si vymyslená aj s celou touto story.

korunka1
11. júl 2019

@blunka Sa čudujem že ju vobec chcela zobrať so sebou, možno len dúfa v žraloky aby to už nemusela počúvať 😉.

Som opľula faktúry 😂😂😂😂😂😂

elementissa
11. júl 2019

To, že každý muž chce mat deti je rovnaká pikacuovina ako to, že každá žena chce mať deti.
Vieš ty kolko je neplodnych žien a s manželom si adoptuju dieťa? A nie každý chlap je chrapun, ktorý opustí ženu kvôli tomu, že nemôže zo seba vytlačiť dieťa.... Názor jak za Márie Terézie ozaj. A najmä, ona na začiatku každému hovorí, že deti nechce. Keď nebude mať vaječníky, tak povie potencionalnemu partnerovi, že deti nechce a ani ich prirodzene nemôže mať. Veľmi sa myslíš, ak si myslíš, že ju nikto nebude potom chcieť. Mam kopu známych, ale fakt ze kopu, ktorí majú adoptovane deti, lebo prirodzene mat nemohli. Povedali si to hneď na začiatku a nebol problém. A ešte väčšiu kopu známych, ktorí deti vôbec nemajú ani neplánujú. Prečo? Lebo sa tak dohodil a nepovažujú to za prioritu v živote. A vo vyspelej spoločnosti, myslím, že už nežijeme kvôli zachovaniu šľachtického rodu, remesla ci majetku - platí, že môj partner, manžel je pre mňa predsa dôležitejší ako DETI. Koho si beriem (pred zákonom ci pred Bohom)? Toho dotyčného muža /ženu z lásky? A sľubujem mu vernosť a lásku až do konca života? Ci je ten sľub tak, že beriem si teba - meno - za zákoniteho manžela/manželku, aby som si cez teba zabezpečil/zabezpečila deti, aby môj rod nevymrel?
Drti sú vedľajší produkt. A ľudia ich maju mat, keď sa pre ne rozhodnú, ale nesmú byť nad partnerom. Ja som napríklad neprisahala lásku a vernosť svojim deťom, ale svojmu mužovi. Brala som si JEHO, nie jeho spermie, aby som ja chudinka mohla byť rýchlo oplodnena a mohla si splniť svoju najsvatejsiu povinnosť, byt matkou. Takisto ani normálny muž si neberie ženu pre jej vajíčka a maternicu. Ak má niekto takto orientované manželstvo, že mám toho druhého len na plodenie deti... Tak to je fakt smutné. Keď máš životného partnera, ktorého miluješ a prídete do štádia, že CHCETE (obaja) sa aj starať o deti, tak je ti uplne jedno ci tie deti sú poskladané z častí vašich DNA alebo sú to deti, ktoré porodil niekto iný. Dvaja ľudia, ktorí k sebe cítia úprimnú lásku sa o túto lásku rozhodnú podeliť a dat ju dieťaťu. A to nemusí nevyhnutne znamenať, že splodia dieťa. Stačí, že sa oňho budú s láskou starať. Načo je dieťa (biologické) niekomu, kto sa oň ani starať nechce? Ja som si tiež chcela radšej adoptovať dieťa, ale potom sme s mužom prišli na to, aké je to na SR náročné, aj keď dá sa. A keď sme videli, aký je to strastiplny proces, tak sme sa rozhodli, že sa radšej pokúsime o vlastné a necháme tu možnosť osvojiť si dieťa tým, ktorí na vlastné žiadnu šancu nemajú. Ale nútiť niekoho do dieťaťa a zakladať to na teórii, že nikto ju nebude chcieť bez jej vzácnych funkčných vajecnikov, to vracia ľudstvo 300 rokov dozadu a vyrába zo ženy zasa iba stroj na rodenie deti. Bez iného významu. Proste žena má byť doma, má byť zavisla na mužovi, má rodiť jedno decko za druhým a ak sa náhodou dostane do obývačky, tak ma príliš dlhú reťaz z kuchyne od sporáka 🙈🙈🙈🙈 a zrusme ženám aj volebné právo, právo cestovať, právo študovať, právo vybrať si. Však rodiť deti je také krásne a úžasné, tak prečo sa kurna nemôžu tie ženy uspokojiť s tým, že to je ich jediná životná úloha a nič v živote nie je podstatné? Žiadny sebarozvoj, žiadne sebapoznanie, žiadne transcendento, žiadne napĺňanie vysokých a vznešených potrieb. Len ty moja sed doma a roď deti, lebo to je tvoja najdôležitejšia úloha... No az mi stúpol tlak. A to ho mávam nízky, maximálne 110/70. Teraz by som aj 130 namerala 🙈🤣

kvetinka75
11. júl 2019

@livus5510 to čo je dobré pre jedného nemusí byť aj pre druhého. Nikto z neba zrúdu nerobí ale nútiš dcéru do niečoho čo napĺňa teba a nie ju. Predstav si, že by tebe tvoja mama povedala že mala s deťmi len oštaru, že ľutuje že ich mala . Že ju život s deťmi nenaplňal a deti nikdy nechcela . A teba by nútila nemať deti. Že je lepšie bez nich, žiadne starosti, stres, máš peniaze, môžeš si robiť čo chceš. Čo by si robila? Poslúchla by si ju? Len preto že je to jej predstava dokonalého života alebo by si si išla za svojim a tie deti mala? Predstav si, že by ti to stále dokola opakovala. Vždy pri každej príležitosti. To čo si nevieš predstaviť ty, môže byť dobré pre druhého.

kvetinka75
11. júl 2019

@livus5510 nehnevaj sa, ale ty fakt nie si normálna. Bolestivé menštruácie trvajú len pár dní. to nech trpí ďalej, ale aby si sa ty dočkala toho čo chceš?
A nazvať dcéru jalovú? Tak toto je už fakt sila. Odporúčala by som psychológa.

nini1010
11. júl 2019

@livus5510 Ty si jedna protivna sebecka hrozna osoba.Trapne mi je za teba.Ako mozes svoju dceru nazvat jalovou?!ma zdravotne problemy,ma bolesti,chce ich riesit a ty krava sebecka myslis len a len na seba.Tvoje 25rocne decko je ovela zrelejsie a inteligentnejsie ako ty.Mam pocit ze snivam ked vidim aky si sebec sebecky Nezasluzis si taku dobru dceru,hnus ako sa spravas.Si strasne obmedzena zena.Prajem jej od teba len svaty pokoj.

kvetinka75
11. júl 2019

@korunka1 tak to aj mňa. 😅. Ale smutný koniec😢

flower24
11. júl 2019

@ livus5510 Ahoj, prebehla som ocami prve reakcie a musim povedat, ze z casti s niektorymi suhlasim, no chapem aj teba. Ak mozem poradit, ja by som sa s nou v klude, (nie tlakom) ked bude mat naladu porozpravala o tom, preco nechce mat deti. Ze ta to uprimne zaujima, nechces na nu tlacit. Ci je to len tym, ze si chce teraz budovat karieru, co je pochopitelne, ked len nedavno dostudovala (ved peniaze su potrebne pri dietati) alebo je v tom aj nieco ine (napr. tie gyne problemy, prip. nieco dalsie) Je pravda, ze este ma par rokov, no na druhej strane uz nie vela, kvoli odobratemu vajecniku to nemusi byt vobec lahle splodit a donosit dieta, ked sa napokon rozhodne. Poznam tak jednu babu, co bola presne na to, ako tvoja dcera, tvrdo odmietala deti kvoli kariere a teraz v 34ke to na nu prislo, ze chce. No prave nebola vo vztahu, tak narychlo niekoho zhanala...Sama mam jednu dceru, neskor som mala gyne problemy a z behani po vysetreniach a pod. viem, kolko zien sa s tymto trapi. V kazdom pripade by bolo mozno vhodne jej nenasilne povedat/naznacit, ze tym strohym odmietanim partnerov mozno odmietne aj cloveka, ktory bz mohol byt jej zivotnou laskou 😉

elementissa
11. júl 2019

@kvetinka75 neviem, či by to pomohlo. Psychológ veľmi nevie riešiť sebectvo a debilitu.. To je bohužiaľ povahova črta, nie diagnóza

ciusinka
11. júl 2019

Normalne sa mi chce vracat z toho, ked citam tvoje prispevky..Ked tak velmi tuzis po dietati, tak si nejake adoptuj! Pretoze z tvojich prispevkov je zrejme, ze si posadnuta tym, ze chces vnuca a uplne si to viem predstavit, keby tvoja dcera nedajboze to dieta mala a ty by si bola u nej nonstop nasackovana a stale by si do nej hustila svoje rozumy, lebo len ty jedina vies, co je v zivote dolezite a co a kedy sa ma ako robit..Pre teba je dovolenka zbytocnost, pre nu nie..Je to jej zivot a ty si tymito svojimi nazormi a recami pred nou dlazdis cestu k tomu, ze s tebou tvoja dcera prerusi akykolvek kontakt a uz ju nikdy neuvidis..

Okrem toho, nie pre kazdu zenu je zivotnym cielom a vrcholom byt matkou, ja mam 4-rocneho syna, nadovsetko na svete ho milujem, ale byt matkou okrem toho, ze je to uzasne, je aj mega narocne a ovplyvni to uplne kazdy aspekt zivota zeny..Ja preto uplne chapem zeny, ktore deti mat nechcu..A ked raz zena vztah k detom nema, nemozes automaticky ratat s tym, ze jej vlastne dieta tento jej postoj zmeni..Ale tebe by podla mna aj vyhovovalo, keby to dieta len porodila a ty by si sa o neho starala, akoby bolo tvoje vlastne..

elementissa
11. júl 2019

@flower24 precitaj si celú diskusiu, všetky sme jej najprv radili podobným stylom, ale potom sa ukázalo, čo je to za matku roka a ako veľmi jej na zdraví a pohode jej dcéry záleží 🙈😑 aj tie za normálnych okolností mierumilovne, sme sa vytocili do vyvrtky, inak sa to pri tejto osobe ani nedalo

blunka
11. júl 2019

@elementissa akurat som jej tiež chcela napisať že si ma prečitať všetko, že potom bude odporučať psychologa 😉

blunka
11. júl 2019

Už je to tu
jedna : všetkym
takže teta už nenapiše, lebo by zase musela napisať ako nechape prečo ju nechapeme 😀 😀 😀
Bože tak rada by som šla s jej dcerou na tu drahu dovolenku .... sa mi už oči krížia z únavy so 4 mesačného dieťaťa. A teta by mohla skackať kolo mojej malej tie 2 tyždne 😀.
Len moj muž by s tym nesuhlasil 😀.

barbellka
11. júl 2019

@blunka myslim ze dcera by mala velku radost keby si precita celu tuto diskusiu :D

elementissa
11. júl 2019

@barbellka hlavne by bola šťastná, ako veľmi ju mamička miluje 🙈

vanesanova
11. júl 2019

@livus5510 ono ti to moze byt pravom luto mozes byt z toho smutna ale to je asi tak vsetko co mozes a dokazes urobit je to samostatna dospela a asi aj inteligentna vzdelana zena ktorej nemozes prikazat ako ma zit a vnutit jej svoj model a predstavy dokonaleho života je to konec koncov jej zivot nie tvoj a keby bola neplodna alebo by sla do klastora ci bola lesba aj vtedy by si vypisovala na fora? Ved ju nechaj ak najde toho praveho zamiluje sa a ak to bude vazne mozno to prehodnoti a budu aj deti ja som tiez deti nechcela a nakoniec cakam druhe 😁 vsetko je tak ako ma byt je este velmi mlada ja som si v jej veku uzivala priatelov diskoteky party chaty cestovanie vylety o svadbe a detoch ani chyru ved ma este kopec casu uvidi to sama ked vsetky jej zname a kamosky budu mat deti rodinu kocikovat a nebude sa zrazu moct s nimi kedykoľvek stretavat a nebude si s nimi co povedat tak to mozno prehodnoti ale to musi najprv stretnut lasku svojho zivota bez toho to nejde ja kebyze nemam trvaly vazny vztah takisto neuvazujem o detoch.

barbellka
11. júl 2019

@elementissa a nazyva ju jalovou ...velmi pekne...akoze nechapacka..dnes som sa o tom rozpravala s mojou maminou (mam tiez 25 rokov) a ona tez nechapacky 😃 keby o mne toto napise mama (co viem ze by nikdy neurobila) tak ju do rici nakopem

jankalukasova
11. júl 2019

@livus5510 zrudu z teba robit nemusime. Urobila si ju zo seba sama. Svojim nekonecnym egoistickym zaslepenim. Zena, ktora je ochotna riskovat zdravie svojho jedineho dietata pre svoj zaujem je zruda.
Stale len Ty, Ty, Ty... ty si nevies predstavit JEJ zivot bez deti. Ty si nevies predstavit, ze nebudes mat vnuca. Hlavne si zacni predstavovat ako zostanes aj bez vnucata a aj bez dcery a ked budes stale lamentovat, mozno aj bez partnera... zostane len to Tvoje Ty.

simca06022011
11. júl 2019

@livus5510 nečítala som diskusiu, ale jedine riešenie je neriešiť. Je mladá ( áno na dnešné pomery má ešte kopu času na rodinu) a je dosť možné že za 5-7-10 rokov na to bude mať úplne iný názor. Ja som v 20-25 tiež mačka rukou nad komentármi ohladom svadby, a tiež treba nájsť aj toho pravého, pri ktorom bude echciet tu rodinu. Na silu to nepôjde a keď jej budete toto v kuse pripomínať, iba ju odradite.

gayano
11. júl 2019

@livus5510 citala som celu diskusiu. Hrach o stenu, otvorene myslenie a shopnost prijat iny nazor ( aspon sa zastavit a zamysliet, ci nahodou na nom nieco nie je) nula bodov. Ak si naozaj realna bytost s tymto problemom, silno ti odporucam psychotetapiu, aby si s odbornou pomocou spracovala odstrihnutie pupocnej snury ,vlastne frustracie a nenaplnene ambicie. Budes spokojnejsia a tvoje okolie tym padom detto.

cacianka
11. júl 2019

Reagovala som na začiatku a zrazu vidim ako sa tu diskusia rozbehla.v drvivej väčšine tu reagovali matky, na stranke venovanej plodeniu, materstvu, deťom kojeniu.dopodrobna tu rozpitvavaju duchov a čiarky na teste, ovulaciu, menzes, rodenie, zubky montesori nemontesori a aj rozne chuj.viny pre ktoru sa na stranku Mk verejnost pozera s rehotom...
Co mi tu vyplynulo ? Stranka venovaná prioritne materstvu a zrazu - hop ! Podľa mna to svedci o tom ze aj ked su tu Matky tak chapu aj opacny pristup a chapu aj zeny ktoré deti nechcu mať.a to je velmi dobre pretože vedia veľmi dobre ake je to náročné starat sa o deti, ake problemy môžu každého jedného cloveka postretnut . nie sme mlade pipenky co sa staraju len ktoru kabelecku si kúpia, ani stare senilne zeny nad hrobom.zažili sme si v živote už všeličo, dobrého ci zleho, vieme posúdiť realne okolnosti.takze to len svedci a utvrdzuje ma to v tom, ze zeny maju pravdu v tom ze podporujú dceru v tomto pribehu ze ma pravo na svoj zivot, svoje rozhodnutia a nazory.ved nejde nikoho okradnúť, zavrazdit, nepodvadza, neublizuje, aby sme ju odsudzovali a zatracovali.
Autorka sa asi este nevysporiadala zo stratou druhej dcery tak robi nenormálny natlak na žijúcu dcéru.celé zle !
Aj ja som cely život chcela deti, aspoň jedno, tuzila som veľmi, ale bohuzial...zavidela som inym ludom ze maju, ale nie v zlom , len zo smutku ze maju to co nebolo dopriate mne napriek snahe.
ale nevygumovalo mi to rozum a cit , pochopenie pre inych prečo začo.
Okrem toho - je veľa chlapov, nielen žien, co deti nechcu netuzia, takze autorka nemá pravdu ani v tomto

livus5510
autor
11. júl 2019

Ale ja nepotrebujem psychológa, ja nerozumiem ako ženy a matky môžu mať takéto názory. Jasné, vy deti máte a má vám kto robiť radosť, ale ona ich už nebude mócť ani mať a to je proste nemenné, žiaden lekár to nezachráni, nechce si dať ani vajíčka zamraziť. Vy dookola opakujete aká som ja príšera a potvora ako chcem len vnúča. Skúste si ale predstaviť čo asi urobí keď tie deti chcieť bude a potom bude neskoro vyplakávať, keby mala dieťa teraz má kopec času na kariéeu aj potom, nemala by už čo ľutovať, veď aj muž by sa našiel, jeden s ňou rodinu založiť chcel. Ale takto ich len odoženie a ostane úplne sama.. a to je jedno, čo ja vám budem vysvetľovať,už nemá cenu ani reagovať, ona je aj tak rozhodnutá...

simona92101
11. júl 2019

@livus5510 ale vy stale riesite problem inej osoby ktora v tom problem nevidi!co chcete riesit ked deti mat nemoze??? A kto jej nasiel toho muza,vy?ako viete ze ci by im to klapalo,ved to nieje vsetko len splodit dieta,musia si partneri aj rozumiet.idete hlavou proti muru a este sa hnevate ked vas ludia nechapu..nerozumiem vasmu zmyslaniu,ohrozit stoj co stoj zivot dcery.preco ju nerespektujete?naco ma zmrazovat vajicka ked ma zdr.problem a nemoze otehotniet?nelogicke..

marsmykkok
11. júl 2019

@cacianka preto sem napísala, na stránke o materstve čakala ako všetky virtuálne upália jej dcéru že ako môže tak rozmýšlať a žiť a vyronia more slz nad tým aká je ona chudinka ked jej dcéra nechce dať vnúča. ale nestalo sa a s tým sa nezmieri.
pritom nežijeme v dobe kamennej, aby žena neprežila bez muža a kopy detí, dnes je už kopa 30tničiek bezdetných čo ešte o tom ani nechýrujú že by si mali založiť rodinu a takisto 40tničiek čo tiež deti nemajú. Dôvody sú rôzne, či už že nechcú, nemôžu mať, ked chceli nevedeli nájsť vhodného partnera atd. Ale preto neumrú ani nebudú mať skazený život, dnes sa fakt dá už plnohodnotne žiť aj bez detí v prípade že by jej dcéra deti nemala. Týmto prístupom nielen že nebude mať vnúča ale odoženie od seba aj dcéru, ale čo už kto chce kam pomôžme mu tam

vendulka80
11. júl 2019

To, co ona spravi so svojimi vajíčkami je JEJ vec. Ty budes typická matka, ktorá najprv ide uzrat svoju dceru, potom vnúčatá a musi byt po jej nech sa deje co chce. Bez ohľadu na to, ci je niekto nestastny alebo nie. Ak ti chýbajú deti, v domovoch je plno sirot, mozes si adoptovať alebo robit pestúnku. Len neorganizuj zivot svojej dcére lebo ti nebude mat za par rokov kto pohár vody podat.