icon

Moja mama chce byť dôležitejšia ako ja pred mojím mužom

mimusa94
12. jan 2015

Mam pocit ze moja mama chce byt dolezitejsia ako ja pred mojim muzom. Zijeme v jednej domacnosti a ked vie ze ma prist domov upratuje vyvara o zivot..robi mu oblubene jedla a tak dalej.Ako keby mi ho chcela prebrat...mama bude mat 40 a moj muz ma 23 ...blbe odpovede prosim nepiste dakujem

Strana
z2
brady1
12. jan 2015

@mimusa94 necitala som co ti iny odpovedali.Ked ty neupratujes a nesnažiš sa mku navarit tak musi tvoja mama, koniec koncov je to jej domacnost. A ona sa ti snaži takto len pomoct, lebo ked chlapovi nedas jest tak velku buducnost to nema,, vsak poznas porekadlo laska ide cez žaludok a ty ako jeho žena by si mu mala navarit ver tomu že by bol rad keby simu ty navarila a ty upratala,, bol by pyšny aku ma šikovnu ženu a ako mu dobre navarila, hold ked to ty nerobiš musi so slušnosti pochvalit tvoju mamku a ty by sisa tiež jej mala podakovat že ti tak pomaha.

mimusa94
autor
12. jan 2015

@brady1 pekne povedane ale ano som v jej dome ....staram sa o svoje dvojrocne dievcatko plus o mamine dva a pol rocne dvojicky a upratujem a ona medzi tym navari...mame to taakto podelene...nemam provlem ani navarit ani napiect ani nic podobne ...peciem na zakazku torty cize navarit obed nie je pre mna problem...ale mame to podelene takto...takze asi tak nejde oto ze nechcem...ja upracem ppstaram sa o deti a ona navari

brady1
12. jan 2015

@mimusa94 tak v čom je prblem????

mimusa94
autor
12. jan 2015

Ze mam pocit ze mi che prebrat muza :D

katrinka8
12. jan 2015

@cawes - "môjho otca koňa brata sestry syn" 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Som sa dobre zasmiala, hoci vzhľadom k tomu, že je to realita, je to aj trochu smutné...

prasiatko30
12. jan 2015

@mimusa94 tak si to s nou vymen ked hovoris ze to nie je problem, alebo jeden tyzden jedna druhy tyzden druha a pokial ti spoluzitie s vlastnymi rodicmi tak lezie na nervy a mas taketo paranoicke pocity tak by som sa radsej odstahovala lebo ponorkova choroba je svina a k lepsiemu to asi nepojde.

jolly84
12. jan 2015

@mimusa94 súperenie s mamou? Som rada, že nepoznám......

mimusa94
autor
12. jan 2015

@prasiatko30 keby som mohla tak uz davno zijeme vo vlastnom no financie nepustia...a odist od mami tak neviem ked dost financne ponahame my ...neviem ako by to zvladla je toho dost... je to take ani tu ani tu ani tu :(

mimusa94
autor
12. jan 2015

@jolly84 s mama je moja bajlepsia kamaratka...ale obcas mam bohuzial taky pocit :(

mala_hobitka
12. jan 2015

@mimusa94 Pozri ty si svoju mamu poznas, takze ked sa ti zda ze to co robi je uz za hranicami toho co povazujes za pomoc a snahu o dobre vztahy tak na tom asi nieco bude. Prvotny prispevok mohol sice zniet ze riesis banalitu ale tych veci tam asi bude viac, vsak?

Co s tym? Dolezite je ako sa k tomu stavia partner a co si o tom celkovo mysli. Vnima to rovnako? Kazdopadne doporucujem prejavovat naklonnost partnerovi pred tvojou mamou, staci len kde tu castejsie pohladit, chytit za ruku, objat ci dat pusu (napr na lice staci). A zaroven pomaly ale isto uvazovat a zacat realizovat plan vlastneho byvania.

jahodka8
12. jan 2015

@mimusa94 tvoja mama je nespokojná so svojimi manželstvom a hlavne s fin. podporou od tvojho otca. Tak ked tvoj muž vás živí, tak je k nemu milá. No ved dostáva výživné na dvojičky a teda pre tvojho otca je to tiež taká zvláštna situácia, muž to ťažko znáša, ked má jeho ex dieťa s iným a ešte aj spolu bývajú.

jahodka8
12. jan 2015

@mimusa94 no záleží čí je to dom, ako tvoj otec pomáha v domácnosti.

mimusa94
autor
13. jan 2015

@jahodka8 dom je mamin je nanom hypoteka ktoru bral otec a ani tu neplati...a otec v domacnosti pomaha podla nalady...hra sa s detmi a odrazu ho niet a uz robi nieco ine...on je taky no tazko vysvetlit jeho povahu

terezka1947
13. jan 2015

@mimusa94 aaaaale,no....ziarlis?
a komu ma varit,ked nie jemu?
ale vazne...iba vy viete,kde je problem...ale jedno je fakt,su zeny,kt.sa cely zivot snazia nieco dokazovat a ja nechapem preco...resp.nechapem,ked sa to robi v rodine,kde by si mali byt ludia oporou,nie superom...a s takou sutaziacou povahou nema zmysel bojovat-utrapis sa a nic neporiesis...stiahni sa a zi si svoj zivot a nech soi taka povaha riesi,zariaduje a zije zivot aky si predsatvuje ona
nemusi to byt v zasade zly cloevk,ale tak povaha niektorych ludi nepusti...a ked chces vychadzat,je lahsie ustupovat a este lepsie,snazit sa nejakym sposobom odselektovat dennodenne spoluzitie

jahodka8
13. jan 2015

@terezka1947 no asi je to tou povahou. Aj moja mama je taká súťaživá, ambiciozna a až príliš často sa porovnáva s druhými ľuďmi, s kamarátkami, so susedmi a to potom v rodine robí dusnú náladu.

terezka1947
13. jan 2015

@jahodka8 vidis,ja to neviem pochopit...naco taka sutazivost,ved cely zivot bude vzdy niekto lepsi,sikovnejsi,mudrejsi...skratka je to boj na cely zivot potom 😀
ale tak kazdy mame svoju povahu,no.

sue
13. jan 2015

@mimusa94 hoci sa to biológii prieči, kľudne to môže byť aj tak, že mamina proste naozaj chce (alebo už má) tvojho priateľa... ale skôr si mylsím, že má obavy, že keďže si ty urobila takú istú "chybu" ako ona - t.j.otehotnela mladulinká, po strednej škole, bez zázemia, bez peňazéí, bez práce, tak aj ty môžeš "dopadnúť" rovnako ako ona - s nemožným chlapom alebo úplne bez neho, tak sa radšej snaží 😒 ale vaša situácia je teda na palicu... ani si neviem predstaviť dom, kde žije mladá matka štyroch detí, ktoré má s dvomi mužmi, jej prvý muž, ktorý je otcom najstarších detí, dcéra s priateľom a svojím dieťaťom...

...na tvojom mieste by som sa snažila čím skôr odísť z toho domu - s priateľom a dcérkou... Tvojou povinnosťou nie je riešiť, ako si tvoji rodičia poradia, ty máš vlastnú rodinu a o tú by si sa mala starať, aj keď mamke treba pomáhať...

horana
13. jan 2015

Niekedy nehnutelnost velmi zvazuje, tak to bude aj tu. Prilis vela ludi + prilis maly prijem dokopy zmemoznuje zit zdrave vztahy. Cele je to pomotane a role v rodine su zdanlivou nutnostou uplne nestastne pomiesane. Dve generacie nie az tak vekovo vzdialenych domacich pani, to nidky nerobi dobrotu. Vzdy tam bude trenie, konkurencia. A laska ide cez zaludok. Chlap oceni jedlo, upratovanie a starostlivost o deti "vidno" uz menej. Je tu jediny zivitel "mlady kohut" o ktoreho sa staraju dve "sliepocky" (bez urazky, cisto obrazne) nie az tak vekovo od seba vzdialene, obe s detmi, az to vyznieva akoby ich mal (minimlane financne) na starost obe, akoby ich zastitoval, nakolko mu obe robia servis. Mota sa tam sice stary kohut ale ten je vysachovany a z hry, ako tien. Je to cele divne.
Ked mlady par "zamiesil" na dieta, musela uz "mlada starka" vediet ze caka dvojicky, priviest do takejto konstalcie a nutneho spolocneho byvania este naviac svoje dieta, je to sialene. Zaroven sa potom starat o nevlastnych surodencov a vlastne dieta (akoby 3 deti do troch rokov co musi byt zahul), pricom role matky/starej matky a nevesty sa navzajom prelinaju az nikto nevie kde hranice jednej zacinaju a druhej koncia mi pripada velmi nestastne, aj z hladiska tych deticiek, ked uz zacnu vnimat.
Akurat som si spomenula na diskusiu ohladne referenda a o tom ako jedine tradicna rodina vraj poskytuje spravny vzor na vychovu deti. Tu je jeden z pripadov kde tie deti budu mat asi dobry gulas s identifikaciou roli, napriek tomu ze vonkajskovo je vsetko ako ma byt co sa tyka pohlavi. Toto nikdy nebude robit dobrotu, ide o to ci sa preferuje zdravie (psychicke a neskor aj fyzicke) alebo pohodlnost a vyhovaranie a aspon ake take majetky. Akoze ja byt tou mladou, idem hockde do podnajmu, odrthnem sa razne so svojim muzom a dietatom aj za cenu strat istot a majetku. Nie preto ze chcem zle mame, ale prave preto ze jej chcem dobre, a aj sebe. Lebo toto nevidim ruzovo a teraz zdanliva stabilita, sa bude dat vyzrat neskor v omnoho nakopenejsej podobe, nic pekne to nebude. Mama mozno bude musiet predat dom, ist do nejakej garzonky s dvojcatami a pretlkat sa ako vie, ved sa stale mozte navtevovat, ale treba nastavit hranice, ved taketo divne mnohozenstvo, kde si akoby samice rozdelia starostlivost o domacnost to je ako niekde u moslimov, sila.

mimusa94
autor
13. jan 2015

@sue krasne si to povedala chcem konecne byt sama s manzelom a dcerkou...ved ja som si vobec neuzila malinku sami dve nevychutnala som si ten pocit...materska mi konci mala mi rastie ako z vody...a ja neviem ani kedy..clovek nema ani trocha sukromia ..mama velmi ospevuje mojho muza pretoze je ozaj sikovny...peniaze zaroby...pokazene opravy...vybavit veci vybavi...mam stastie ze ho mam...no a mama je z toho nervozna pretoze moj otec je antitalent...jedine co vie su murarske prace ako tak...a ked idem narezat drevo tak pride s modrinou pod okom pri jeho sikovnosti sa mu vzdy podari nejaky uraz ..

nyusika
26. jan 2015

nuz, tak nabudúce navar a uprac ty...niekto to robit musi 😀 😀 😀

Strana
z2